Szervusztok!
A következő megfigyelést szeretném veletek megosztani, és jó lenne tudni, hogy Ti már láttatok-e hasonlót. 2014. július 18-án 20-21óra között nagyon különös fényekre lettünk figyelmesek.A dolog pikantériája, hogy ebben az időszakban még világos az ég, és ráadásul kb. 80%-os volt a borultság. Amit mi láttunk, szerencsére áttűnt a felhők közül. Miután határozottan úgy tűnt, hogy ezek a fények nem hozzátartozói a megszokott égképnek, átmentünk az egyik barátunkhoz, akinek egy komoly csillagászati távcsöve van, és azzal folytattuk a megfigyelést. A műszer egy 15cm lencseátmérőjű távcső, és higgyétek el, tökéletes képet ad. Szóval: szabad szemmel én egy fénypontot láttam, de jobb szemű barátom erősködött, hogy ott több pont van. Miután belenéztünk a távcsőbe elállt a szavunk...sci-fi-be illő kép fogadott: a központi fénypont minden kétséget kizáróan egy űrhajó volt, a távcsövön tisztán ki lehetett venni a formáját;kerek volt, dupla gyűrű látszott eltérő fényerővel, illetve kb. a területének kb 1/3 szintén más fényben úszott.Élesen és tisztán látszott a tárgy mesterséges volta. Körülötte 5db jóval kisebb fénypont, ezek is kerekek voltak, de pontosan nem látszott a felületük. Ahogy múlt az idő egyre biztosabbak voltunk benne, hogy a középen álló nagy űrhajót mint valami vadászgépek körülfogták a kicsik, és még ekkora távolságból is érződött a feszültség, és hogy valami történni fog...A távcső óragépe nem követte a mozgásukat, így állandóan kézzel kellett korrigálni, hogy az optika közepén legyenek...És ekkor történt az igazi, tényleg hátborzongató dolog....a kicsik megsemmisítették a nagyot. Jól látható volt ahogy az űrhajó felrobban, az alkatrészei sokáig pörögtek az űrben...A kicsik pedig kötelékbe rendeződve távoztak a helyszínről. Gondolhatjátok, mit éreztünk, ami eddig számunkra (számomra) kétséges volt, az most kétséget kizáróan valósággá vált. Mint a mondat végén a pont. Nem vagyunk egyedül, és ez hagyján de itt vannak...Ennyit a mi észlelésünkről, de a dolog felvet néhány kérdést. Ezt nem csak mi négyen láttuk az szent. Másnap végigböngésztem az internetet, de csak egy francia észlelést találtam ahol a mi 5 gépes kötelékünkhöz kísértetiesen hasonlító kötelék húz át az égbolton. Ezenkívül semmi...illetve nem igaz, mert a youtube-on találtam egy érdekes videót (
https://www.youtube.com/watch?v=Q3Xhd2bfnJo), ami nagyon hasonlított ahhoz amit mi láttunk, csak ez jóval korábban volt!!!! Tehát ez nem az első eset, és azt gondolom nem is az utolsó. Kíváncsian várom a véleményeteket, Üdv: Tóth Róbert