UFO kutatással kapcsolatos vélemények, kérdések.

Piramisok és a Szfinx

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

vorenal

Piramisok és a Szfinx

Szerző: vorenal » 2006.04.21. 20:56

Sziasztok.


Érdekelne ki mit tud erről a témáról. Földes Attilla aki az embert a marson tervezték? című könyvet írta. Az ő vélemény szerint Összefüggések vannak a
marsi piramisok és a marsi arc valamint a földi piramisok között.
Ti mit gondoltok kik és miért építhették őket.És a Szfinksz ami nem illik a képbe. Szerintetek mien üzenetet hordoznak a mai kor embere számára?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.04.22. 17:05

A "Szfinx" görög elnevezés. Eredeti és ma is használt arab neve: "El Hun"...

Oroszlán volt, az oroszlán sumér neve "magaru". Az oroszlán csillagképre nézett valamikor sok-sok ezer évvel ezelőtt (12.500? - mely időpont egyúttal Atlantisz pusztulásának ideje is), hogy mikor azt Bouval kiszámolta, érdemes utána nézni.

A "Hun" alatti titkos kamrákban rejtették el őseink tudásukat. Ezért nem szabad feltárni a kamrákat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aranylaci 2006.04.23. 08:30-kor.
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

542

Csatlakozott

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2006.04.22. 20:52

Arab legenda szerint a papok úgy énekelték fel a köveket a helyükre.Ez a fajta legenda tiahuanaco legendáiban is megtalálható ahol ugyszint a hang rezgésével tették súlytalanná a kis kavicsokat.
Bauvalék állítása:Szfinx már több, mint tizenkétezer éves, vagyis nagyjából kétszer olyan idős, mint az egyiptomi civilizáció. Ezt azzal bizonyítják, hogy a Szfinx felszínén olyan eróziós nyomokat találtak, amelyeket erős és gyakori esőzés okoz. Márpedig ilyen legutóbb kb. tizenkétezer éve volt Egyiptomban.Az óegyiptomiak hite szerint amikor a kos és a Herkules csillagkép egymás fölött áll pont a Szfinx előtt, és pont azon a ponton kel fel reggel a nap, eljön a szeth tepi, a világvége. Ekkor hatalmas természeti katasztrófák söpörnek végig a Földön és elpusztítanak mindent. Ez az esemény tehát 25 920 évenként következik be. Szerintük egy ilyen szeth tepi okozta Atlantisz elsüllyedését. Az óegyiptomi naptár szerint a legújabb ilyen világvége valamikor a 21. század közepe felé következik be.Vagyis a szfinx amolyan csillagászati óra féleség.Ha az Szfinx valóban csak oroszlán alakú volt az újrafaragása előtt, akkor a fenti 10. 450-es időpont bizonyítást nyer. Ugyanis az Oroszlán csillagkép kora beleesik az időpontba, mert az ie: 10. 970 és ie: 8810 között volt.Most már csak az a kérdés, hogy vajon mi is történhetett ebben az időpontban, vagy miért volt olyan fontos ezt az időpontot jelölni ilyen hatalmas és időtálló építkezésekkel.Ezek alapján periodikusan történik valami a földön, amire bennünket figyelmeztetni akartak?
Kairó egyébként „marsi” eredetü, ugyanis a Mars bolygót EL-Qáhir azaz győzedelmesnek nevezik az arabok, a város pedig róla kapta nevét.
A marsi talajban a Viking-Lander által talált szokatlanul nagymennyiségű 129-es Jód, 129-es Xenon és 15-ös Szén izotópok azt jelölik, hogy valamilyen "nukleáris" tevékenység mehetett végbe a bolygón. Ez bekövetkezhetett akár folyamatos plazma kisülések miatt is vagy meteor becsapódásoktól.
Az egyiptomiak hittek abban, hogy a Tejúton (az égi Nílus) keresztül a lélek eléri a Paradicsomot, az Oriont./Orion rejtély/Egyes értelmezések szerint az egyiptomi piramisok funkciója az lehetett, hogy segítse a fáraót az utazásban. Ugyanez a hitvilág tükröződik több észak-amerikai törzsnél is, akik úgy képzelik, hogy a Tejút mindkét végén kapu van.Erröl William henry is beszél.
no avatar
User

ascsca

Szerző: ascsca » 2006.04.22. 22:34

nem csak 12000 éve esett az eső sokat kairóban, az özönvíz elég nagy eső volt egy ilyen szobor lepusztításához.
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

542

Csatlakozott

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2006.04.23. 08:24

A világot "állítólag" átfogó özönvíz nem arra az időpontra datálható?Azonkívül számos özönvíz lefolyt a történelem folyamán.Ezen a Téren Hancock írásait érdemes olvasgatni.
Szfinxel kapcsolatban még Däniken írja,hogy mondák szerint Agartha városához az említett szobornál található egy lejárat.Csak hát valami igaz az írásaiban valami hamis.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.04.23. 08:45

Kedves Payne!

Köszönet a részletekért.

Így van. Én is pontosan ezt állítom: a köveket lebegtették a helyükre.

Az egyiptomi civilizáció korát nem lehet meghatározni a piramisok korából. Márcsak azért sem, mert egyesek szerint a Nagy piramisok akár 100.000 évesek is lehetnek. Az egyiptomi (=magyar) civilizáció rendkívül ősi korát igazolják a királylisták, de egy magyar tudós felfedezése is, aki észrevette, a piramisok (magyarul = peremes) nem egységes éőítésűek, hanem rétegesek, és minél mélyebbre megyünk le, annál ősibb rétegeket találunk. A szerző Bihari Gábor, a cím: Atlantisz. A könyvön a szerző neve B.G.Hancock-nak van feltüntetve.

MIközben keresgettem, megtaláltam azt a könyvet, amit Szőke Miklós, azaz "Nicolaus Blond" közel egy az egyben lenyúlt tőlem is kiadta a maga neve alatt. "Atlantisz árnya kísért címen....

Egyiptom egyesítője, mint tudjuk, magyar volt Menes, azaz Mén-Ős.

A bibliai vízözön történetet természetesen a "sumér" Gilgames eposzból nyúlták le.

Kairó - természetesen magyarul = Kő-Ura. De lehet Kő-Író is, ez esetben a kövek jelentése (értelmezése) ami az elnevezésben megjelenik. Magyarán, meg kell értenünk a kövek rendszerét.

Orion - természetesen magyarul = Úri-Hon

Földes Attila állításainak cáfolata megtalálható a honlapomon a Mars témakörben.

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

542

Csatlakozott

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2006.04.23. 21:48

ascsca írta:A vízözön akárhonnan nyúlták le igaz. A bárkát meg is találták.


Kedves Ascsca.Senki nem mondta hogy nem volt özönvíz.Az idézőjel csupán arra terjedt ki hogy nem biztos hogy mindenhol.Bár az is igaz hogy nem csak ez az esemény élt akkor abban a pillanatban a földön ha ez bekövetkezett.
Igaz a bárkát megtalálták állítólag amit aztán nem is igen enged a Török hatóság kutatni de én tulajdonképpen nem tudom hogy mit higgyek ebben a fából készült hajó dologban pedig már pár könyvben olvastam róla.
Szerintem nagyobb volumenü akárminek kellett lennie ha azt a célt szolgálta mint aminek le van jegyezve,írva.Gondolj bele most is megteszik ezt a lépést csak űrhajóval a holdra vagy a föld alá. http://www.sg.hu/cikk.php?cid=33634

Érdekes ezzel való összeföggés egy mostani sorozatban a címe SURFACE.Ebben a föld alá a Marianna árokba vezető vasutvonallal viszik a föld összes létező fajának a DNS mintáját a közelgő katasztrófa miatt.Bár ez film.De a létesítmények léteznek.Ugyanugy mint régen most is furják a talajt.Számos barlangrendszert esetleg várost létrehozva.A messzi jövőben majd a következő generációk elmélkednek a dolgokon mint mi most.
Régen is lemenekültek a föld alá most is le fognak.
no avatar
User

angyalka

Szerző: angyalka » 2006.04.24. 13:59

Arról már én is olvastam, hogy a piramisok építésénél a köveket úgy énekelték a helyükre, akit érdekel olvashat róla Herbie Brennan Az ókori Egyiptom titkos története című könyvében. Egyébként ugyanezen szerző Mars című könyvét is érdemes elolvasni - szó van benne egyebek közt a marsi arcról és épületekről is.
Mivel a piramisok és a Szfinx alatti titkos kamrákat is emlegette valaki, eszembe jutott, hogy valahol olvastam, hogy nemrégiben a Kheopsz piramis alatt egy kamrát találtak, benne egy szarkofággal, és azt hiszem a kamra el volt árasztva vízzel. :)
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.04.24. 15:58

Kedves Angyalka!

Igen, jól emlékszel. Osir (=természetesen ez is magyarul van), azaz Ős-Úr sírját találták meg. A magas talajvizszint miatt igen, víz alatt van. De ha nem lenne, valószínűleg akkor sem törnék magukat, hogy feltárják, hiszen kiderülne az igazsás esetleg, ami nem lenne kellemes a világ uralkodó felének...

Kedves Ascsca!

Igen, találtak bárká. Sőt többet is. Ez gond. Amelyiket meg is vizsgálhatták, az 100.000 éves. Ez mindenképpen gondot jelent a biblia-hívőknek (is).

Szeretettel:
Aranylaci
Avatar
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

860

Csatlakozott

2006.02.11. 17:15

Szerző: sheriff » 2006.04.25. 16:42

Tényleg.
Magyarország területén, hol lehetnek piramisok?
nekem volna tippem.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.04.26. 10:34

A több tízezer "kun"-halom mindegyike egy-egy piramis. Pár ezer még megvan közülük. Pár száz síremléket rejthet. Egy ilyen itt is van Szentes mellett. Abban a sírt márvány fedi. "Ki tudja miért" - nem tárják fel... A többi kunhalom a környékünkön nem rejt sírt. Valószínűleg.

Egyéb piramisok a Pilisben, a Bakonyban, és valamennyi hegység nagyobb hegység közelében. Korabeli festményeken még egy csomó látszik is. Pl. Esztergom közelében.

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

spacehunter

Szerző: spacehunter » 2006.05.04. 17:37

Sziasztok!

Térjünk egy picit vissza ezekre a kunhalmokra!
Én is alföldi gyerek vagyok, felénk is nagyon sok van és régóta
foglalkoztat, hogy mi lehet a belsejében. Volt egy ilyen halom a
közelünkben is, amit rejtélyes módon a nyolcvanas években teljesen
legyalultak, pedig gyerekkoromban sokat szánkóztunk róla. Most a
közvetlen közelében van a munkahelyem, és az ottani szomszédoktól próbáltam volna érdeklődni, hogy mi is lett ezzel a dombbal. Meg kell
mondjam, hogy nem sok sikerrel! Aki régóta ott lakik, az is csak annyit
tudott mondani, hogy valamit találtak benne, és az egészet elhordták
nagy teherautókkal a katonák. Azt viszont tudni kell, hogy akkoriban, de
még most is nagyon gyéren lakott, tanyavilág volt ott. Ki a fenének
lehetett útjában az a halom, mert most is csak egy-két akácbokor van
a helyén?

Szerintem boncolgassuk még egy kicsit ezt a témát! Ha esetleg valaki
tudja, hogy merre vannak ilyen halmok föltárva, kérem jelezze nekem,
mert közelről is szeretnék látni egy ilyet.

Üdv mindenkinek!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.05.05. 07:37

Kedves Űrvadász!

A gond az, hogy nincsenek feltárva....

Úgy száz éve a szegedi régészprofesszor (Csallány Gábor), feltárt náhányat körülük, azokban sírok voltak. Kutatásait senki sem folytatta. "Nem volt rá pénz".... Szerintem olyasmit talált, amit nem kellett volna.

Itt Szentes határában is van vagy 20 kunhalom. Tudom, egyikben márvány fedelű sírt találtak, de senki nem foglalkozik velük. Állítólag mindből mintát vettek hajdanán, hogy melyik rejt sírt. Az ilyen dokuk elérhetetlenek.

A Békés Megyei Műzeum is végzett ilyen feltáró jellegű munkát, csomó fotót kaptam az úriembertől, aki rászánta idejét és fáradtságát. Persze, kívülről fotózta le valamennyit. És összeszedte a halmokhoz kapcsolódó történeteket is.

Azt tudom, aaa halmok egy részének kora 10-12000 év, és a Ley-vonal-rendszerhez illeszkednek, mivel az iránytű némelyik tetején szabályosan megbolondul, 20 cm-ként másfelé mutat, van köztük olyan is, ahol a háttérsugárzás ugrik meg.

Úgy tudom, szeretnék - valakik - ezeket a dombokat védetté nyilváníttatni, nem tudom, hogy állnak vele.

HA a téma érdekel - engem is -, akkor fogjunk össze. Ha másik is lennének, még jobb lenne. Akár itt, akár magánban folytathatjuk.

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

hologramma

Szerző: hologramma » 2006.05.05. 07:41

Van egy nagyon lényeges eleme ennek a hozzászólásnak:

Aki régóta ott lakik, az is csak annyit
tudott mondani, hogy valamit találtak benne, és az egészet elhordták
nagy teherautókkal a katonák.


Miért pont azok? Miért nem pl a helyi tsz, állami gazdaság, építőipari ktsz stb hordta el? :?
no avatar
User

spacehunter

Szerző: spacehunter » 2006.05.05. 14:19

Sziasztok!

Örülök, hogy reagáltatok a hozzászólásomra, jó tudni, hogy mást is foglalkoztat a dolog! Tudomásom szerint (a televízióban is volt róla szó), valahol a Jászságban van egy ilyen föltárva, aminek a belsejébe is be lehet menni. Kb. egy éve láttam egy műsort valamelyik csatornán, de már a részletekre nem emlékszem, csak azt tudom, hogy elérhető kőzelségben van. Szerintem első lépésként ki kellene deríteni, hogy hol is van pontosan ez a hely, és egy szép napon elzarándokolni oda, felfegyverkezve egy-két hasznos dologgal pl. fémkereső, sugárzásmérő, iránytű stb., persze más ilyen halmokat is meglátogathatnánk itt a közelben.
Az "expedíció" logisztikai részét én szívesen állom (Daewoo Matiz), már csak útitársak kellenek! :-))

Minden viccet félretéve, én komolyan benne lennék, és rád Arany Laci feltétlenül számítok!
Ha esetleg van valakinek bármilyen anyaga ezzel kapcsolatban, ide várom: spacehunter@freemail.hu

Üdv Mindenkinek!

linkek:
http://www.nimfea.hu/programjaink/nvtka/20kunhalmok.htm
http://ocsod.freeweb.hu/elo_halmok.htm
http://www.kvvm.hu/dokumentum.php?content_id=324
http://www.zsadany.hu/atti3.htm
no avatar
User

spacehunter

Szerző: spacehunter » 2006.05.05. 15:11

....és egy szép kis idézet a Békés Megyei Hírlap-ból:

"És az egész téma egy kissé más megvilágításban is...

Bizonyára sokan találkoztak már az Alföldet (de nem csak az Alföldet) "benépesítő", többségében kör alaprajzú földépítményekkel, a kurgánokkal, népies (történeti) nevükön: a kunhalmokkal. Többen azt is tudhatják róluk, hogy valószínűleg temetkezési célokat szolgálhattak e nemes - de nem kizárólag a kunok által emelt - szakrális színhelyek.Vagy lehetett más szerepük is? És egyáltalán: véletlenszerűen épültek vagy fellelhető benne valamilyen rendszer? Ha igen, akkor milyen és miképpen? ...Éppen napjainkban került újrafelfedezésre az a módszer, melynek segítségével ezek a hatások mérhetőek, tanulmányozhatók. A radioesztéziáról van szó. A halmok ily módon feltérképezett láthatatlan világa a következő felismerésekre vezetett.
Kezdjük először is a legfontosabbal: a minket körülvevő tér nem homogén. A legkülönfélébb erőhatások járják át, szabdalják keresztül-kasul, melyek a táj szimbolikájában a mai napig is érvényre juttatják jelenlétüket. A halmok szempontjából lényeges erőhatások egyik része térhálós szerkezetű, másik részük pedig nagyobb területre kiterjedve épp a halmok egyikénél-másikánál mutat sűrűsödési gócpontokat és az asztrológia bolygóprinci- piumaival hozható kapcsolatba. Ezzel egyszersmind a csillagászati értelmezések lehetőségei irányába kanyarodunk vissza! De nézzük sorjában! Az eddigi vizsgálatok alapján valószínűsíthető, hogy a halmok nem véletlenszerűen épültek a tájba, hanem ezen erőhatások ("földsugárzások") messzemenő figyelembevételével. Ennek köszönhetően a halmok mind külön-külön, de csoportosan is a nem irányítható térhálós földsugárzások un.delej-vonalainak nevezetes csomópontjait, mágneses áramlási vonalait jelölik ki, teszik láthatóvá. Ezzel egyidejűleg a halmok felszínén (még a megbontott, sőt gyakran a teljesen elhordott halmok területén is!) irányítható (ártó egészségkárosító hatású) térhálós földsugárzás nem mérhető, az ugyanis a halom köré szorul le, mintegy "védő erőfalat" alkotva. Hasonlót tapasztaltam templomok, házi szentélyek közvetlen környezetében; itt tehát a szakrális tér szerkezetének általános sajátosságairól lehet szó, ami ezúttal a halmok ilyen irányú értelmezési lehetőségeihez vezet vissza bennünket. Sőt, ha bátran tovább bontjuk e gondolatot, a kerek halmok a körtemplomok; a hármas halmok a hajós templomok irányába biztosítanak átlátást... és gyakran egyben helyszínt is!
De mi célja lehetett a tér ilyen kiképzésének - kialakításának? Ennek megválaszolásához tudnunk kell, mit képviselnek a delejvonalak. Érdemes néphagyományunkhoz fordulni, mely ezeket a vonalakat sárkány- vagy tündéráramoknak nevezi és fő csomópontjait gyakran a sárkány legyőzése vagy a tündérekkel való - általában vészjósló kimenetelű - találkozás nevezetes helyszíneiként tartja számon, ahol egyszersmind halom, templom (esetleg temető) is található. A békési Kunágota határában álló Cikó-halommal kapcsolatban mesélik a helybeliek, hogy tavasszal, a napéjegyenlőség napján nem ajánlatos a halomra menni, mert az illető lelkét elviszi a tündér! Ha tudjuk, hogy a cikó a gólya gyakori megnevezése a régiségben, és mint ilyen, egyben a Rák havának középső holdház-jelző állata amely így éppen az ártó kilencvenfokos fényszöget zárja be a napéjegyenlőségi Kos havával, akkor korántsem tekinthetjük e történetet "naiv fantasztikumnak". De ha azt is tudjuk, hogy a halmon átmenő vonalak épp e napon érik el áramlásuk tetőzését, nos, akkor minden okunk megvan arra, hogy akár "halálosan" komolyan vegyük a fenti intést... Természetesen más vonalak máskor érik el áramlásuk tetőzését, de az valószínűsíthető, hogy e jelenség az egyes bolygók vagy csillagképek nevezetes égi helyzeteivel (kelés, delelés, nyugvás, átvonulás) áll összefüggésben és a tetőzés napja pedig egybeesik az adott területen tartott búcsú szokott időpontjával. A csomópontok tehát a "szakrális földművelés" kitüntetett pontjai, transzformációs központok, ahol a delejvonalon áramló energiák, a Föld energiái, a sárkányerők, az alkémia "prima materiája" és "szűzföldje" szellemíthetők át, emelhetők fel, egyesíthetők az égi erőkkel, hogy a Föld ismét paradicsomivá, aranykorivá válhassék. A sárkány feletti győzelem épp e szakrális földművelés kereteibe ágyazva Szent György szellemi oltalma alatt áll. Talán az sem lehet véletlen, hogy e delejvonalak a Szent György hálók interferenciáit alkotják.
Témánkhoz még két jellegzetes mondatípus kapcsolódhat. Az egyik az építési áldozatokról szóló, mint amilyen a közismert Déva várához kötődő. Az eleven ember feláldozására ugyanis talán épp annak következményeképp kerülhetett sor, hogy az építményt nem eleven rendszerre, azaz nem a fent vázolt élő lüktető energiarendszerre tervezték. A delejvonalak három különböző nagyságrendben bontják ki lüktető csomópont - erővonal rendszerüket. A legkisebb léptékűhöz a halmok, a közepeshez a patkó alakú földvárak, a legnagyobbhoz az ördögárkok (csörszárkok, illetve részben a földvárak) rendszere "vonzódik" előszeretettel. A második mondatípus ebben az esetben Attila személyéhez, annak temetéséhez kötődik. Békés délkeleti csücskében - Dombegyház határában - egy jelentős Attila- hagyománnyal együtt két Attila-halom is található. A temetési monda egyik változatában Attilát a Maros egyik mellékágába temetik el úgy, hogy a folyót elterelik és az így szárazon maradt folyómederbe helyezik hármas koporsóját, majd a szolgákat lenyilazva, a folyót visszaterelik medrébe. Temetési mondájának másik változata szerint viszont "Így szólt a táltosok parancsa: - Temessék el a királyt oly módon, hogy ásóvágás se történjen a birodalom sima földjében, oszt akik eltemették, hírül ne vihessék, hogy hová temették. Csaba királyfi, a hatalmas Attila legifjabbik fia, aki ott volt a gyászmeneten még három nap meg három éjjel gondolkozott, hogyan is történjék hát a király elföldelése. Amint így gondolkozott, meglátta, hogy az országon végig sírdombok emelkednek egy vonalban. Megparancsolta hát, hogy ássanak fel egy ilyen dombot. Hadd lássák, hogyan temették el a régi királyokat meg vezéreket... Amint ástak, hát egy kikövezett folyosóra bukkantak, amely az összes sírdombokat összekötötte egymással. Nos, most már tudott mindent Csaba királyfi. Ráparancsolt a koporsót hordó vitézekre, hogy menjenek be az alagútba, oszt vigyék a koporsót, amíg bírják vinni. Még a fölkantározott lovat is bevezették az alagútba. Azok elindultak, oszt vitték, vitték a koporsót. Csaba királyfi meg a többi kiséret kint maradt a föld színén. Amikor azok már jó messzire jártak, a királyfi kiadta a parancsot: - Most pedig földeljétek be a kijáratot, hogy mi se tudhassuk meg, hová tették a nagy király koporsóját. A nézők, meg a gyászkiséret ásót, kapát ragadott, oszt egykettőre beföldelte a sír nyílását. Így temették el Attilát úgy, hogy csak a dombba történt ásóvágás, de a birodalom sima földjébe egy sem, oszt ki tudja, akik bevitték a koporsót, meddig hordták a vállukon, mert visszajönni nem tudtak." A monda első változatából megtudhattuk tehát, hogy a temetés folyómederbe történt, és az eltemetett koporsóra terelték rá újból a folyót. A mítosz nyelvén itt arról lehet szó, hogy Attila lénye a temetést követően hullám- természetűvé lényegül át és él tovább a mai napig! Ebben a jelentésében pedig igencsak témánkba vág. (E folyó formájában születik ujjá és ölt testet az Árpád-házi királyok láncolatában krónikás hagyományunk tanusága szerint is.) Ugyanakkor a másik változat temetését halomhoz köti. Már most ami a folyóba temetést és a halmot összeköti, az épp a "halom-hullám", azaz szóban forgó vonalaink.Attila tehát temetését követően egy esszenciálisabb létszintre kerül. Valóban mondhatjuk, hogy e létforma esszenciálisabb, nem csak hullám-természete folytán, hanem azért is, mert e vonalakon éteri energia áramlik. Minthogy a folyó az idő képzetéhez is szorosan kötődik, Attila egy úttal más idősíkra terelődik át, de a mi időnkre szóló visszatérési lehetőséggel is, éppen hullámtermészete folytán, persze csak azok számára érzékelhetően, akik hajlandók e többletdimenziókra hangolódni..... "
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára spacehunter 2006.05.05. 17:15-kor.
no avatar
User

spacehunter

Szerző: spacehunter » 2006.05.05. 16:07

Ami nekem ebben a cikkben nagyon megmozgatta a fantáziámat, az a dombokat összekötő alagútrendszer! Lehet, hogy annakidején ezért nem folytatták a föltárásokat, amikor szembesültek vele, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket? Akkor viszont helytálló lenne a magyarázat, hogy "nem volt elég pénz". :-)


Egy érdekes idepasszoló idézet egy cikkből:

"Püspökladány határában állt még nem is olyan régen a Kincsesdomb (Nyakvágószék-halom), mely kényszerű feltárásakor (felüljáró építéséhez hordták el) egyedülálló „lelet” került elő, hosszú métereken át a kurgánon belül földfalú, alacsony, kazamata-szerű járatok rendje. A hídépítés elpusztította ezt a világraszóló leletet."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára spacehunter 2006.05.05. 17:31-kor.
Avatar
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

860

Csatlakozott

2006.02.11. 17:15

Szerző: sheriff » 2006.05.05. 16:33

Én Százhalombattán voltam a régészeti parkban, ilyen "földhalomban".

itt egy kis info:

http://www.kul-tura.hu/index.php?varos=109056958132198
http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/s ... rogram-p1/
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.05.06. 08:14

Kedves Űrvadász!

Ahogy elnézem az idézet Born Gergelytől való.... Szép történet, nem tudni mi igaz belőle, ha van egyáltalán...

KUR-GÁN = kör-gány (kör alakban gányolták fel a földet!)

Az expedícióban természetesen benne vagyok és tudok vinnni még egy embert - legalább.

A linkekért köszönet!

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.05.31. 05:36

"Magyarország területén, hol lehetnek piramisok?"

Elő kell venni a térképet, mondjuk megnézni a Pilist...
no avatar
User

spacehunter

Szerző: spacehunter » 2006.06.06. 23:45

Na szóval! A munkatársaim hívták fel rá a figyelmem, és majdnem hanyattvágtam magam, amikor megláttam!

Mindenki okulására:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=11799
http://www.alternativnahistorija.com/AH8.htm#4.3
http://apilis.fw.hu/hir/visok.html
http://apilis.fw.hu/hir/boszni.html
no avatar
User

xlr8r

Szerző: xlr8r » 2006.06.20. 17:13

Visszatérnék erre a boszniai piramisra egy kicsit amit ascsca hozott fel témának... Szóval a Visocica-ban (szó szerint) talált egy régész egy piramist és kiváncsi vagyok vajon ki hiszi ezt el és mit gondol róla, hiszen ha az igaz, amit a felfedező - Semir Osmanagic - állit hogy ez (ezek) sokkal nagyobbak az egyiptomiakénál (melyek ugye több tizezer évesek is lehetnek) akkor ezen alapon hihetőnek tűnik az a 12.000 év, amit Osmanagic állit a koráról.

A fényképek alapján én nem tudom hogy mit gondoljak, bár azt nem hiszem hogy hirverés lenne (már mint ez miatt : Pyramides are our reallity. I belive in Bosnian pyramides. I'm very hapy becouse I can say:"I'm from Bosnia and Herzegovina". - ezt az alábbi oldal guestbookjában találtam).
A műholdfelvételek alapján úgy gondolják, hogy ezen területek a környezetüknél gyorsabban hültek le, tehát ez arra engedi következtetni a kutatókat, hogy emberi kéz alkotta.


A több évig tartó ásatások folyamán remélem azért még derülnek ki érdekes dolgok...


http://www.bosnian-pyramid.com
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron