UFO kutatással kapcsolatos vélemények, kérdések.
Avatar
User

Barnabás

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

50

Csatlakozott

2006.01.19. 19:26

Tartózkodási hely

Budapest

Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Barnabás » 2006.05.16. 00:41

Sziasztok!

Érlelődött bennem a gondolat, hogy kimondjam amit szeretnék!

Teljesen mindegy, hogy igaz e a Lacerta interjú, ezen gondolkozni felesleges mert nem ez a fontos!

Elég zavaros és felesleges olyan végltesen véleményt alkotni, amelyet a saját hitünkre alapozunk, hiszen ezzel kizárjuk a fejlődés, a változás jelenvalóságát, bezárva ezzel magunkat saját hitrendszerünkbe.

A lacerta interjúnak az az üzenete, hogy gondolatfolyamatokat indítson el bennünk, és végre kinyiljon a szemünk, és lássuk azt amit eddig a szemünk nem látott. Eddig is a valóságot láttuk és látjuk minden egyes pillanatban, de ez része egy nagyob megértési valóságnak amit megint csak akkor láthatunk, ha kiteljesedettebb világképünk van. Ezt addig lehet fokozni, amíg mi nem válunk teljes mértékben a valóságunk alkotóivá, teremtőivé. Ezt fontos megérteni ahhoz, hogy gondolatot ébresszen bennünk, az a tényként közölt információ, hogy létezik egy faj amlyet, laikusan gyíkembrekenek, kicsit tudományosabban, humanoid gyikoknak nevezünk. Ezt nem azért mondom hogy megcáfolja bárki is. Ez így van, egészen addig amíg ezt magasabb szinten nem érzékeljük, hiszen akkor már a fogalmi meghatározások és megértési folyamtok is egyszerűbben fejezik ki az adott struktúra sajátosságait. Ezen a megértési szinten fedi a valóságot. De ez nem az igazság, mint ahogy az interjú hitelesnek vélt valósága sem. Az interjúból sokat lehet tanulni, nagyon sokat. Nem egyedülálló módon ez is csak egy lehetőség a sok közül. Arra lehetőség, hogy elgondolkozzunk rajta. Ezzel egyidőben változik, kiszélesedik a világképünk.

Emgedjétek meg, hogy tovább gondoljam saját magam.
Aki az általam leírtakon elgondolkozik, (legyen ez most kézenfekvő(állítás) az vagy hitelt ad szavaimnak, vagy nem. Aki igen az mélyebben továbbelmélkedett mert nem korlátozták a véleményem olvasása közben kialakult előítéletei, előképzetei. Ezért magyarázatomat és indoklásomat megértve továbbérlelődik gondolataik, gondolatti folyamataik összeségében, kialakítva ezzel egy újabb megértési szintet. Aki nem az gátat vetett előítéleteivel.(Ezen még gondolkodhattam volna, de már nem volt hozzá kedvem)

Köszönöm, hogy eddig is kitartottál és probáltad megérteni azt amiről beszélek. Azért írtam le mert számomra ez kikapcsolódás és szórakozás, hogy értelmesen, nyíiltan és őszintén megosszam véleméynemet másokkal, senkit meg nem sértve.

Szerintem nem az a fontos, hogy a fajok létkérdésének igazságának vagy hamisságának keressünk hitelt. Úgy gondolom megérettünk már arra, hogy kiteljesítsük gondolatainkat olyannyira, hogy elfogadjuk, NEM VAGYUNK EGYEDÜL. Aki ezt nem látja be az lehet okosabb, vagy inteligensebb, nem cáfolom. Nem is muszáj érvelnije az igaza melett a fontos csak az, hogy amiben hiszünk amellett kitartsunk amíg egy másik megértési, észlelési folyamat más szemszőgből nem vetül látókörünkre, amely hatással lesz rá, akképp, hogy megváltozik világképünk, gondolkodási folyamatunk. Így nem a földönkívüliek jelenléte a legmeghatározóbb kérdés, hanem a mi lelki érettségünk egy magasabb létálapot elérése érdekében. Az idegen jelenléte csak olyannyira meghatározó, amennyire mi azt a fejlődésünk, céljaink elérése érdekében felhasználjuk. Én hiszem, hogy gondolataink megváltoztatásával olyan szintű megbecsülésre tehetünk szert a különböző fajokban, amely által magas szintő fejlődést érhetünk el. Ezzel egyidőben elindulunk az univerzális ember útján. Azt hiszem ekkor leszünk mi is tagjai a naprendszerünk galaktikus szövetségének, és egy célért az önmagunk fejlődésén, fejlesztésén fogunk "fáradozni" barátainkkal más civilizált kultúrákkal egyetemben. Mindezt előbb saját magunk elfogadásával, megértésével kell kezdeni. Legyünk érettek a változásra legyünk érettek a tettekre. Mert ma jött el az idő. Amikor ezt az üzenetet olvasod, jött el az idő a változásra. Ez egy döntéssel kezdődik, ami ekképp hangzik: IGEN VÁLTOZNI AKAROK!
Az út cask annyira lesz nehéz amenyire küzdessz magad ellen. Amennyire te nehéznek találod. Valójában az út könnyű annak aki meg tudja különböztetni a valóságot a valóságtól! :)
Gondolkozzatok el rajta. Azt gondoljátok ennek semmi köze az "UFÓ"khoz
:) De mennyire, hogy van.


Köszönöm, hogy elolvastad!
U.i.: Ne engedj annak a hitnek ami korlátok közé szorít, amikor már észrevetted a korlátokat! Szárnyalj azon a hiten amelyet álmaid álmodnak. Ha ezt megteszed rájössz, önmagad vagy az álom és álmaid a valóság.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.05.16. 12:54

Szép gondolatok. Köszönet értük!
Aranylaci
Avatar
User

sagura

Rang

A Hal a tortán

A Hal a tortán
Hozzászólások

615

Csatlakozott

2007.09.09. 08:39

Tartózkodási hely

A Holdon keresem az Apollo egységeit, de semmi nyomuk. :)

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: sagura » 2008.04.01. 21:43

U.i.: Ne engedj annak a hitnek ami korlátok közé szorít, amikor már észrevetted a korlátokat! Szárnyalj azon a hiten amelyet álmaid álmodnak. Ha ezt megteszed rájössz, önmagad vagy az álom és álmaid a valóság.

Az élet értelme , két gondolatban.....
Ha minden emberben megfogalmazódna ez a két gondolat,
akkor most a végtelen egy pontján olvasnám ezt, a legújabb űrhajóm fedélzetén.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sagura 2008.04.02. 21:23-kor.
az ember, saját maga állítja fel korlátait
Avatar
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

621

Csatlakozott

2008.02.07. 11:46

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Tyrael » 2008.04.02. 13:41

Azt hiszem én is valami hasonló érzettel élek már több éve. Bonyolúlt lelki tényezők sokasága, melyeket nem lehet szavakba önteni mindíg. Ebben nagyon igazad van. Én már régóta hiszem és vallom, hogy az ember sosem álmodik vagy képzelődik olyasmiről, ami számára megvalósíthatatlan lenne. Minek áldott volna meg bennünket a teremtő hasztalan gondolatokkal? Melyek bizony annak bizonyúlnak az évek során abból is csupán tanul az ember. De itt van az a bizonyos korlát. A korlátokat sajnos sok esetben nem csak ez ember állítja maga elé, hanem a társadalom krémje a kis emberek elé, hogy azok céljai töretlenül a tőkével egyetemben érvényesülhessenek. Bizony a kisembernek előbb fel kell ismernie magában univerzális "énjét" mely autómatikusan a korlátok felismeréséhez és ledöntéséhez vezetnek. És lesznek hamis "próféták" is természetesen akik az univerzális lét megvalósulása után komolyabb technikai netán mentális háttérrel bomlasztani fognak. A Föld számomra egy afféle élőlény, életforma és csúnyán kifejezve magam egy afféle model. Modelje az univerzumnak, annak kicsinyített mása. Élőlények sokasága, különleges szépségek és még sorolhatnám mik találhatóak rajta. Ki tudja mi lakozik még a felfedezetlen ismeretlenben pusztán itt a földön! Aki azt állítja, hogy csak az Földön létezik értelmes életforma az univerzumban, akkor az nem kevesebbet állít, minthogy magán Gaian is csak egy életforma létezik és az nem más mint az ember...
Avatar
User

sagura

Rang

A Hal a tortán

A Hal a tortán
Hozzászólások

615

Csatlakozott

2007.09.09. 08:39

Tartózkodási hely

A Holdon keresem az Apollo egységeit, de semmi nyomuk. :)

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: sagura » 2008.04.02. 15:08

Barnabás írta le az igazságot.
Számomra igen csak elgondolkodtatóak a mondatai.
Emberi ember lehet ha ilyen a felfogása, megnyilvánulása.
Tyrael, a te írásod is nagyon megfogott.
A jelen időben, oázis számomra az ilyen gondolatok olvasása.
Mennyire szebb lenne a világ ha a nagy többég igy gondolkodna.
Ilyen szellemben.
Élvezet lenne élni, ha minden ember szót értene egymással.
Ha mindenkivel lehetne értelmesen komunikálni.
Van itt egy téma, Miért nem lépnek kapcsolatba velünk az idegenek ?
De könyörgöm, az emberek még egymást sem értik!
Nem hogy az idegeneket!
Vannak tudós kutatók régészek stb.
Találnak nagyon régi magasan fejlett technikák leírásait.
Mit tesznek?
Meg semmísítik!
Elzárják, őrzik.
Embertársaikkal nem osztják meg.
Milyen jogon ?
De mink a töbség ha tudunk ezekről az emberekről és tevékenységeikről, miért hadjuk ezt?
Miért hadjuk, hogy atom reaktorok termeljék a villamos energiát?
És miértnem azt az egyszerü technikát használjuk amit már évmilliók előtt , megalkottak és használtak a fajok és talán még ma is ezt használják.
Hamár sokan küzdenek azért hogy lassítsák az emberi faj fejlődését, miért kell még ehez a lassú életmódhoz szenvedni is ?!
Miért kell ehez még a lehető leg értelmetlenebbül megszervezni az emberek mindennapjait?!
Miért kell eszelősen küzdenem azért mert megszülettem ?
Sokan azért élnek és küzdenek körmük szakadtáig hogy nekem, neked, szar napjai legyenek!
Miért ?

Akkor hol van jogosultsága annak a kérdésnek: Miért nem veszik fel velünk a kapcsolatot az idegenek?


sagura
az ember, saját maga állítja fel korlátait
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Laca » 2008.04.02. 16:28

És ráadásul úgy teszik azt, hogy x.r napjaink legyenek, hogy még hasznuk sincs belőle kéjből szórakozásból, mert megtehetik!
Pl. a hackerek, olvastam a minap egy ilyen hacker őnvallomását, a legtöbb helyre csak azért "törnek" be hogy leállitsák a gyanútlan felhasználó számitógépét, vagy tönkre tegyék azt. Egyszer dobhattam ki a winchesteremet egy ilyen beteg manus miatt. Adatokat lopnak amiket aztán saját köreikben közzé tesznek, szabad prédának. De az élet minden területén ez megy.
Katona koromban a mindennapi megaláztatás szinte már "természetes" volt, eggyenrangú társaim részéről. No egem nem nagyon mertek kikezdeni mert hamar vissza vágtam úgy hogy többet nem kostolgatott senki! De voltak ott gyengébb testi ls lelki beállitottságú emberek is, hát ők csak szenvedtek és tűrtek. És mindezt miért? mert megtehették és hatalmat éreztek!
Amikor leszereltek újra senkik lettek és szerintem hiányolták is hogy már nem tehetik meg többé a mocskosságaikat.
Nem a saját hatalmuk vezérelte őket hanem amit kaptak a honvédségtől, és visssza is éltek vele nyomban! Hát ilyen sok ember sajnos. Rengeteg esetről tudok aminek értelmét azóta sem értem. Ezek az "emberek" csak vannak, léteznek de nem igazán értem hogy minek! Őnmagukkal kapcsolat?! Reménytelen!!
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

621

Csatlakozott

2008.02.07. 11:46

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Tyrael » 2008.04.02. 17:55

Lacának teljesen igaza van! Sajnos vannak olyan népcsoportok, vezetők a földön akinek lételeme az, hogy uralkodhassanak máson. Mi magyarok (igaz magyarokra gondolok) sosem tudnánk ezt megcsinálni. Apróbb dolgokat tanulunk fiatal kortól kezdve, de akinek nem lelki sajátja az alktoás az nem is igen képes ezt megérteni. Nevlhetőek egy bizonyos szintig az emberek ezt nem tagadom. De azok akik nap mint nap szipolyozzák a bolygó tartalékait azok nagyon tisztában vannak vele, hogy amit művelnek csak rövidtávú befektetés. De őket ez nem érdekli. Gondolj csak az eszeveszett "kiürítési tervekre", meg erre a sok agymenésre amiket olvas az ember. Nem az a cél érted, hogy a bolygót a már meglévő sokszorosan összetett biológiai, ökológiai egység pusztulását leállítsuk, majd szépen forgassuk vissza a kereket... de nem ám... Az a megoldás, hogy dollármilliárdokért a médiával agymosunk és még több pénzért kimenekítjük a gazdagokat a világűrbe a Marsra vagy valahova... Ez szinte nevetséges! Ezért tartom hülyeségnek ezt a prédikációt, hogy majd az ember csak akkor fog a világűrbe kimenni, mikor megérettünk lelkileg erre és egységes modern humánus társadalmat hozunk létre. Ez a fertő (mármint az ember) azelőtt fog rászabadulni a galaxisra, mielőtt ez megtörténhetne! Mint már másutt írtam, az ember a világűrben is ezeket fogja cselekedni, mint itt a földön. Ha nyakunkra szakad az univerzum és annak minden csecsebecséje, akkor egyből felcsillan minden hataloméhes embernek a szeme! Ők itt vannak köztünk. Akármennyire is megérett egy társadalom a jóra, mindíg jön valaki vagy valakik akik szétbomlasztanak mindent és jön az anarchia. A földönkívűliek meg szerintem nem tekintenek ránk veszélyforrásként. Ugyan már, sok helyen olvastam ezt a lerágott csontot, hogy mióta atombombánk van potenciális veszélyt jelentünk a galaxisra? Ugyan már! Nekik olyan eszközeik lehetnek már, amivel ezt a naprendszert porrá zúzák, nemhogy minket...
Zárszónak pedig annyit lelkiek gyanánt, hogy gondoljatok arra az amerikai bombázótisztre aki ledobta Hirosimára a bombát. Ha jól tudom nem olyan régen 1-2 éve halhatott meg és azt mondta tudomásom szerint, hogy nem bánta meg amit tett!
De javítsatok ki, ha tévedek. Lényeg az, hogy amíg így gondolkodik sok ember(főleg amerikai) addig nincs jövő lelki fejlődés szempontjából mert technikailag egyszer úgyis áttörik a fal.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tyrael 2008.06.18. 10:44-kor.
Avatar
User

sagura

Rang

A Hal a tortán

A Hal a tortán
Hozzászólások

615

Csatlakozott

2007.09.09. 08:39

Tartózkodási hely

A Holdon keresem az Apollo egységeit, de semmi nyomuk. :)

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: sagura » 2008.04.02. 23:20

Az amerikaiak.
Kik azok az amerikaiak ?
Új hazát kereső, menekültek, politikai nézetükért üldözöttek.
Bújkálók, szerencsevadászok, kalandorok.
Bűnözők.
Gyilkosok.
Banditák.
Azok akiknek sehol, soha, semmi, nem jó.
És talán van köztük rendkívül okos, szuper gondolkodó alkotó munkás, tudós, üzletember is.
Tulajdon képpen minden országban van ilyen tipusú ember.
Csak nem ilyen nagy népsürüségel, ráadásúl a világ minden faját képviselve.

Ennek tanubizonysága, hogy mindjárt úgy kezdték a szép új haza megteremtését hogy megpróbálták ki irtani az őslakos indiánokat.
Egész jól sikerült a megvalósítás.
Alig maradtak egy két népcsoportból képviselőik.
Ma is a nagyrészük rezervátumokban él.
A szabadság és demokrácia hazájában.
De írtották a betolakodók egymást is , észak és dél háborúja.
Csináltak Indokínát, Vietnámot, Chillét, stb, stb, 911WTC, Irak a mai napig irtják békefentartás címen, mint megszállók.
A szabadság és demokrácia hazájában.
A szabadság és demokrácia hazájában.
Szabadság és demokrácia.
Nem tudom hol létezik ennek a meghatározásnak a megvalósítása.
Talán a mesékben.

A mai napig irtják egymást és a föld nagyrészének népeit.
Gátlástalanul oknélkül, okkal, törvényesen és törvények közzé szorítva.
Még soha senki nem vonta kérdőre országuk vezetőit, vajon miért is, milyen jogon tették vagy teszik ezt a mai napon is ?!!
Mindíg találnak rá okot, ha mégse hát megtámadják saját magukat, és ráfogják más népekre, terror támadásaként.
Máris van ok és tejhatalom a szabad és mértéktelen fegyver fejlesztésre, fegyverkezésre országok népeinek törvényesnek beállított írtására.
Kizsákmányolására.

Mindenki a mai napig Hitlert szidja, és a német nemzetet.
Az egész világ vádolja és elítéli Hitlert és a német nemzetet a fasizmusért.
Pedig csak egy pár évig gyakorolták a nemzetek írtását.
Az ami vezér gépezet már igencsak régóta üzi ezt a tipusú ipart.
Őket kik és mikor fogják megállítani,felelőségre vonni és elitélni?

Nem is folytatom.

Elegem van belőlük.
az ember, saját maga állítja fel korlátait
Avatar
User

Barnabás

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

50

Csatlakozott

2006.01.19. 19:26

Tartózkodási hely

Budapest

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Barnabás » 2009.02.13. 23:06

A gyilkosságok, a népirtás a háború és az erőszak a hatalom illúziójáért van. Akik ma hatalmon vannak ők félnek a legjobban. Félnek és féltenek valamit amit sajátjuknak éreznek, lehet ez a saját biztonságuk, egészségük, hatalmi pozíciójuk, családjuk, szeretteik. Azért harcolnak, hogy megmentsenek, vagy önmagukat vagy másokat. Mindezt azért mert megtehetik? Meg is teszik.
Sokunknak könnyű ítélkezni és bíráskodni azokon akiket úgy érezzük felettünk állnak hatalmukkal, befolyásukkal vagy cselekedeteikkel, ezért lealacsonyítjuk őket minden olyan eszközzel ami önmagunknál alacsonyabb helyre sorolja őket az etikai vagy erkölcsi ranglétrán.
Vajon ha az etika és az erkölcs mércéjével akarjuk a környezetünket differenciálni akkor nem tévedünk? Nem abban tévedünk, hogy mi a jó vagy mi a rossz, fehér és fekete, helyes és helytelen. Talán abban tévedünk, hogy azt gondoljuk jogunk van meghatározni bárkinek hogy mit csináljon aszerint amit közelfogadással erkölcsnek és etikának nevezünk, azzal a tudattal hogy a többség megszavazta az a jó. Nem a többség, egy kormányzat vagy egy uniós egyezmény az ami meghatározza ezeket az igazán fontos dolgokat. Mi próbáljuk saját felfogásunk szerint örökíteni a tudást, ezt tesszük generációkon, nemzedéken keresztül, így fejlődünk és tanulunk életfeladatainkon által s adjuk át gyermekeinknek. Hol van az összhang az az egyetemesség amelynek ma csupán a csíráit fogjuk fel amelyet ma igazságosságnak, "törvényes jognak" erkölcsösségnek nevezünk? Ma ez keveseknek van meg és még kevesebbeknek a vezetőink közül. Hiszen egy ország sorsának irányítását saját kezébe veheti azzal, hogy kiemelkedik bölcsességével, jóakaratával és bátorságával. Egy ország, egy nemzet nem az országhatárokon belül él. Egy nemzet egy akarat, egy szándék és egy lélek azoknak a lelke akik szándékot éreznek egy közös cél megvalósításában. Mi magyarok vagyunk! Nekünk mi a célunk? Korszakokban egy háború egy gazdasági válság egy járvány összeköti és egy közös cél elérésére sarkalja az embereket. Ma is válság, de nem gazdasági. Ezért, pont ezért vagyunk itt, ez nemes és kiváló feladat. Legyünk emberségesek és szelídek, de ugyanakkor bátrak és bölcsek. Abban hiszek, hogy ezt meg lehet valósítani.
Hogyan?
Ámbár én még keresem az utam és sokszor bizonytalan vagyok. Harcolok magammal, sokszor érzem magam megbántva, sértve. Sarokba szorított helyzetben érzem magam, mert követelnek tőlem, de még ha jól is cselekszem rajtam csattan ha tőlem függetlenül a "rendszer" hibájából nem működnek bizonyos feladatok. Hajlamos vagyok mást hibáztatni. Sokszor teszem, mert így levezetem a bennem felgyűlő feszültséget. Ezt a szituációt másképp is fel lehet oldani. Tapasztalatból is tudom, hogy ha készségesebb vagyok és türelmesebb a "helyzettel" és nem tekintem magam áldozatnak, akkor én tudatosan változtatni akarok, hogy jobb legyen. Így feloldom a feszültséget.
Ez ragadós példa. Mert ha te tudod a megoldást elég ha csak aszerint cselekszel és mások is követni fogják példádat.
Te kiegyensúlyozottabb leszel és magabiztosabb, ez előnyödre válik egy egészen új környezet bontakozik ki előtted.
Ez csak egy sematikus példa volt azon számtalan konkrét esetek mintájára amit tapasztalunk a mindennapokban.

Ez egy lehetőség lehet arra, hogy felfigyeljünk önmagunkra és belül keressük a megoldást. Ha megtapasztaltuk akár csak egyszer is, hogy lehet másképp is, hogy ezért mi vagyunk a felelősek és mi változtathatunk azért hogy egy ország megváltozzon. Kialakul újra egy nemzeti öntudat s talán ez lehet "felébredésünk" záloga.

Ajánlva mindenkinek, saját belátás szerint :)
no avatar
User

izabella

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: izabella » 2009.02.14. 09:21

Kialakul újra egy nemzeti öntudat
------------------------------------------------------
MINDIGIS VOLT,jelenleg is van. :D Semmi akadálya kiélheti mindenki tetszése szerint.
De ügyelni kell a szerénységére !
Hol a probléma ?
----------------------------------------------------
Szó volt itt arról hogy a világ elitéli a német nemzetet Hitler dolgai miatt ugye...
Nem igaz ! A német éppen olyan lényegó nemzet mint az összes többi !
:D Csak a fasizmust itélik el
Én speciel rajongok a Bundesliga meccseiért,kedvenc csapatom a Dortmund...ezt a KULTURÁLTSÁGOT ami megfigyelhető irigylem,a viszonyok a közönség viselkedése és minden.Élmény. Bár magyar pályákon,magyar meccset nézve érezném ilyen jól magamat ?!
http://vilagbiztonsag.hu/index_files/Page5690.htm
no avatar
User

izabella

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: izabella » 2009.02.21. 08:23

Kik azok az amerikaiak ?
Új hazát kereső, menekültek, politikai nézetükért üldözöttek.
Bújkálók, szerencsevadászok, kalandorok.
Bűnözők.Gyilkosok.Banditák.
Azok akiknek sehol, soha, semmi, nem jó.

KOMOLYAN ? :lol:
Na és hol van a NASA ? talán Kerepestarcsán ? Ki állitja elő a Föld gazdasági összterméke negyedét ? Gazdaságuk termelékenysége LÉNYEGESEN nagyoob, mint nálunk ! Kik kutatják A Holdat és a Marsot ?
Az amerikai NEMZET éppen olyan tiszteletre méltó mint a magyar ! Értem én hogy sokan amerika ellen hajlamosak görcsölni,csakhát a valóságot nem ártani figyelembe vanni ! És attól hogy amerikát és az oroszokat is "lehülyézzük" attól mi magyarok nem fogunk az égbe emelkedni.... :oops:
Avatar
User

Barnabás

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

50

Csatlakozott

2006.01.19. 19:26

Tartózkodási hely

Budapest

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Barnabás » 2009.02.21. 12:39

Mi hol tartunk ebben a fejlődésben? Mikor fogunk kimenni a világűrbe újra?
Ez csak a felszín amit látunk, közben nálunk is vannak titkos katonai kísérletek? Vagy a mi "háttér" kormányuk ha van ilyen már rég kapcsolatba lépett az "űrből" jövőkkel?
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Gabe » 2009.02.21. 13:34

Izabella, Izabella!

Ne csodáld már ennyire az amerikaikat.
Persze hogy nagyobb a termelésük, hiszen jóval nagyobb a területük és több száz millióan vannak.

Különben is csak egy minimális történelem ismeret kell!

Kik az amerikaiak?
Angol, holland, kínai, német, francia,magyar,stb. bevándorlók, telepesek.
Kiirtották az őslakosokat, hogy elbitorolják a földet, rabszolgamunkásokkal kiépíttették a vasutat, a városokat.
Rabszolgaságba taszították a négereket.
Rengeteg vér folyt ott. Egy kapzsi identitás nélküli zsarnok mocskos banda az egész!
Te ezeket csodálod?

Ha meg már a nagy tudásukat emlegeted, szerinted kik fejlesztenek és találnak fel dolgokat Amerikában?
Külföldi észlények!
Rengeteg magyar és más nemzetiségű tudós találmányát jegyzik amerikai címszó alatt.

Persze vannak Amerikában született amerikai észlények is de nem dúskálnak bennük.

NASA?
Gondolod, hogy minden űreszközük, találmányuk, elméletük szín amerikai?
Gondolkodjál egy kicsit, mielőtt amerikát véded és isteníted, hogy micsoda faszántos tudásnépe az!
Igen az összerabolt és összevásárolt tudás népe!
Büszke lehetsz rájuk!

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Barnabás

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

50

Csatlakozott

2006.01.19. 19:26

Tartózkodási hely

Budapest

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Barnabás » 2009.07.17. 11:32

Össze lehet hasonlítani a világ népeit kultúrájuk, nemzeti törekvéseik és céljaik elérésben tett intézkedéseik által azaz a történelmükkel. Talán kialakíthatunk egy olyan nézőpontot amelyben a nemzeteket egy fejlődési útvonalon ábrázoljuk miként jutottak el a tudatosságuk bizonyos szintjeire. Ha jól csináljuk képet alkothatunk a jelenlegi terveikről céljaikról. Mindezt azért elég nehéz megtenni a történelmi "hamisságok" miatt. Sokunk a tényeknek ad hitelt a jól megalapozott és alátámasztott bizonyosságoknak. ELég nehéz kérdés, hogy akkor hogyan tudjuk saját törtekvéseinket megalapozni a nemzeti öntudatunk bizonytalanságán. SAját magam úgy próbálok elindulni, hogy kitágítom a nemzetünk határait egy magasabb lét értelemnek, amelyben mi emberek eggyek vagyunk egy célért vagyunk itt. Így arra jutottam, hogy mindannyiunk a saját maga módjón próbálja kifejezni magát és keresi életének célját. Elfogult vagyok amikor azt mondom olyan nagyszerű érzés amikor eltünnek a korlátok a gondolatainkban és új lehetőségek nyílnak csupán azzal, hogy ha megértjük, a gondolataink megváltoztatásával milyen nagyszerű életet teremthetünk magunknak. A Secret c. könyv és film pont erről szól. Ajánlom mindenki figyelmébe. A Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében ezt a belső folyamatot szimbolizálja egy magasabb értelem lényeivel való kommunikáció elérésének mintáján.
Avatar
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
Hozzászólások

444

Csatlakozott

2008.12.16. 13:01

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: intricate » 2010.04.29. 05:54

Az idegen nem szép

Ötven éve keressük a földönkívülieket, sikertelenül. Lehet, hogy óriási szerencsénk volt, hogy nem találtak meg. És lehet, hogy már elszúrtuk, és éppen most szerelik fel a gyarmatosító hajókat.

Egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet kapcsolatot keresni idegen civilizációkkal, üzeni Stephen Hawking [1]. A világhírű fizikus arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az idén ötvenéves SETI, a földönkívüli kultúrák kutatása öngyilkos játék lehet.

A SETI az idegen kapcsolat rendkívül jóhiszemű, ma már gyermekien naivnak ható felfogásából ered. A program atyja, Frank Drake ma is kitart amellett, hogy a nálunk sokkal fejlettebb földönkívüliek jótékony hatással lennének az emberiségre, és „sokat tanulhatnánk tőlük” [2]. A jóságos idegenek a huszadik század második felében született amerikai, francia és szovjet sci-fikben gyakran felbukkannak, a békés kapcsolatfelvétel emblematikus jelenetét pedig a Harmadik típusú találkozások című Spielberg-moziból ismeri a világ.

A rózsaszín idegenképet kétségkívül befolyásolta a multikulturalizmus, a nemzetekfelettiség eszméje, illetve a világháborús trauma; az aranyos ítik megölelgetése ennek egyenes folyománya, hiszen illetlenség csak azért utálni valakit, mert más. Csingiz Ajtmatov szovjet-kirgiz szerző Az évszázadnál hosszabb ez a nap című regényében az emberiség nem is fogadja el a tanító-nevelő szándékkal érkező környezettudatos idegenek jobbját, hanem azonnal üzembe helyez egy műholdrendszert, ami kizárja a Földről az űrlényeket. Pedig ők jót akartak.

Ennek a hiperpozitív szemléletnek az UFO-hiedelemvilágban is megvan a mitológiája, eszerint az ufonauták egyrészt rákbetegeket gyógyítanak erdei tisztásokon, ha alkalmuk adódik, másrészt felhívják a figyelmünket a környezetvédelem és a béke fontosságára.

Az irodalom és a film természetesen alaposan feldolgozta a másik lehetőséget is, az idegen inváziót. Ennek legismertebb példája a Világok háborúja H. G. Wellstől, amely 1898-ban jelent meg. Száz évvel később a Half-Life című számítógépes játék épített aprólékosan kidolgozott világot, amelyben a Földet megszállja és megkopasztja egy idegen birodalom.

A támadók motivációja általában anyagi természetű: a Föld ásványkincseit, légkörét, vízkészletét bizonyára okosan tudná hasznosítani egy technikai civilizáció, és ebben aligha akadályozná meg, hogy momentán itt laknak. Vannak forgatókönyvek, amelyekben maguk az emberek kerülnek terítékre a látogatók asztalán, vagy rabszolgaként szolgálják a felsőbbrendű fajt. Ennél kézenfekvőbb az élettér-elmélet: amennyiben a földönkívülieknek megfelel a földi klíma, kedvük szottyanhat berendezkedni itt. Az ellenséges fellépésnek is van tanulságos változata: az emberiségnek azért kell pusztulnia, mert randán viselkedett, és most Isten egyéb elfoglaltsága miatt az idegenek hajtják végre az utolsó ítéletet.
Te sem vagy más

Hawking és a vele egyetértők nem hasraütésszerűen valószínűsítik ezt az opciót, hanem az általunk ismert egyetlen civilizáció viselkedéséből következtetnek.

Az emberiség történelme számos leckét jegyez arról, hogy mi történik, amikor egy jóval – vagy akár csak kicsit – fejlettebb csoport egy elmaradottabbal találkozik. Viszonylag ritkán fordult elő, hogy a puskával vagy gőzhajóval érkező idegenek az iskolaalapítással kezdték volna a munkát. Még az sem ad okot a reményre, hogy a modern háborúkban a támadó is igyekszik kerülni a fölösleges vérontást és a látványos rablást, mert ott mindkét fél emberekből áll, ami felkeltheti az együttérzést, míg a hangyák vagy patkányok lemészárlása senkit sem hat meg. Márpedig egy földönkívüli aligha látja meg bennünk a testvérét. Amerika felfedezése azért is jó példa, mert az óceán áthajózása is feltételezte, hogy a jövevények jóval fejlettebbek a bennszülötteknél. Azt már tudjuk, hogy a Naprendszerben és környékén nincsenek szomszédaink, tehát ha jön valaki, akkor nagyon messziről, nyilván felfoghatatlanul fejlett technológiával érkezik.

Stanislaw Lem lengyel író rengeteget foglalkozott a fajközi kommunikáció lehetőségeivel, illetve inkább azzal, hogy két nagyon különböző életforma között gyakorlatilag kizárt a diplomáciai kapcsolat, mert nem értenek egymásból semmit sem. Ez viszont egyben a békés együttélést is lehetetlenné teszi, a galaktikus népfőiskolát meg pláne. Ilyen helyzetben a fegyverek szokták átvenni a szót.

Hawking a legveszélyesebbnek a METI-t (Messaging to Extraterrestrial Intelligence), a SETI aktív változatát tartja. Eddig egy híján húsz rádióüzenetet küldtek optimista tudósok különféle csillagok felé, köztük egy Beatles-számot és információkat az emberről és a Földről. Míg a klasszikus SETI, vagyis a fülelés eredménye rövid távon legfeljebb az lehet, hogy tudomást szerzünk egy távoli civilizáció létéről, a METI-hez hasonló űrbekurjongatás könnyen idecsalogathat veszélyes elemeket, akik aztán azt csinálnak velünk, amit akarnak. A már leadott jelek úton vannak, azokat visszaszívni nem lehet, és csak remélhetjük, hogy nem kerülnek rossz kezekbe vagy csápokba. A fizikus ezért azt tanácsolja, hagyjon fel mindenki ezzel a felelőtlen viselkedéssel, és addig örüljünk, amíg egymás közt vagyunk.

Forras: http://index.hu/tudomany/2010/04/28/invasion/

Ötven éve nem találjuk E.T-t

Ötven éve keressük rádióteleszkópokkal idegen civilizációk nyomát, de a kutatók eddig semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni. A kutatómunka 1960. április 8-án kezdődött, amikor Frank Drake és munkatársai két távoli csillag felé irányították antennáikat. Azóta a SETI projekthez milliók csatlakoztak.

Mindenki nagyon szeretné tudni, hogy máshol is van-e élet az univerzumban, noha még a Marson sem jártunk [1], nem ismerjük az összes földi élőlényt [2], sőt még a Földet veszélyeztető aszteroidák kutatása is gyerekcipőben jár [3]. A földön kívüli élet után kutató SETI program (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) rádiójelekből próbálja kimutatni az idegen civilizációk létezését.
1434331_ac9169f0dee60b2d65e258e3774c2307_wm.jpg
1434331_ac9169f0dee60b2d65e258e3774c2307_wm.jpg (68.76 KiB) Megtekintve 7977 alkalommal.


Frank Drake a földön kívüli intelligens élet kutatásának kulcsfigurája, és nemcsak a rádiós jelek figyelésével próbált közelebb jutni a megoldáshoz. 1972-ben segített Carl Sagannak megtervezni a Pioneer-táblákat [4], amelyek egyszerű ábrákon próbálják bemutatni az idegeneknek a földi civilizációt. 1974-ben az Arecibói Obszervatórium újraindításakor három percen át sugározta az emberiség első csillagközi adását: néhány képet a DNS-spirál szerkezetéről, a Naprendszerről és emberi tárgyakról. Az üzenettel [5] a tőlünk 25 ezer fényévnyire lévő Messier 13 gömbhalmazt vették célba.

1977. augusztus 15-én majdnem jelentős esemény történt a SETI-kutatók életében, mert Jerry R. Ehman elfogott egy erős, keskenysávú rádiójelet, amely úgy nézett ki, mintha földön kívüli civilizációtól érkezett volna. Ez ma Wow-jelként [6] ismert, és sajnos egyedülálló kuriózum, azóta sem ismétlődött meg.

Drake jelentős fejlesztése még az a képlet is, amivel kiszámolható az adott területen élő, egymással kommunikálni képes civilizációk száma. Szerinte a Drake-formula [7] ma is működik, de a tudomány fejlődése miatt folyamatosan változtatni kell a megadott értékeket.

Seti@Home - mindenki E.T.-t keresi

A kaliforniai Berkeley egyetemen 1999-ben kifejlesztettek egy módszert, amellyel a rádióteleszkópok adatainak elemzésében bárki részt vehet. A SETI@Home projektben az önkéntesek a saját számítógépükre telepítenek egy szoftvert, ami letölti a SETI szervereiről az adatcsomagokat, és elemzés után visszaküldi az eredményt a központba.
Eredetileg 50-100 ezer számítógépet akartak bevonni a kutatásba, de több mint 5 millió résztvevőt mozgósítottak. Ha eddig nem is találták meg az idegenek nyomát, legalább azt sikerült bebizonyítani, hogy az elosztott adatelemzés jó módszer.


A kritikusok viszont azt mondják, hogy a képlet teljesen használhatatlan. Néhány érték esetében olyan nagy a bizonytalanság, hogy az egyenlet még nagyságrendi becslésre is alkalmatlan. Ráadásul nem veszi figyelembe, hogy a nagy távolság megakadályozhatja az intelligens lények kommunikációját. A Wikipedia jól bemutatja [8] a becslések közti eltéréseket. Az eredeti, 1961-es adatok szerint 10 civilizáció van a Tejútrendszerben, míg a legfrissebb becslések 0,000065 és húszezer között mozognak.
1434329_ee46db375f21dcefb0bd2a6fd25f66a0_wm.jpg
1434329_ee46db375f21dcefb0bd2a6fd25f66a0_wm.jpg (76.14 KiB) Megtekintve 7977 alkalommal.


Az univerzumban milliárdszor milliárd csillag van, és a tudósok már rég kiszámolták, hogy az intelligens élet kialakulásának elég kicsiny az esélye – pláne annak, hogy ezzel az élettel kapcsolatba is lépünk. Ettől persze még lehet reménykedni, mert a kutatók egyre több távoli naprendszert és exobolygót fedeznek fel.

A SETI sokat fejlődött az indulása óta, az egyik legfontosabb technológiai előrelépés az Allan Telescope Array beindítása volt. Ez egy kifejezetten SETI-kutatásokra specializált távcsőegyüttes, amely nagyon széles frekvenciatartományban (0,5 és 11,2 gigahertz között) folyamatosan figyeli az égboltot.

Drake egy februárban adott interjúban azt mondta [9], hogy az idegen civilizációk sokkal fejlettebbek lehetnek nálunk, és ha sikerül kapcsolatba lépnünk velük, akkor sokat tanulhatunk tőlük. A SETI atyja egyébként nagyon reménykedik a sikerben, és nagyon óvatos becslése szerint 20-30 éven belül rátalálhatunk az idegen civilizációk jeleire. Egy másik SETI-kutató, Seth Shostak viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy már az emberiség technikai fejlődése is komolyan veszélyezteti a bolygóközi jelvadászatot.

Shostak 2009 júniusában azt írta a Space.com űrkutatási szakportálon [10], hogy az analóg tévéadás lekapcsolása után az idegenek nehezebben találnak ránk, mert a digitális adás rádiójele kevésbé figyelemfelkeltő. Ha az emberiség várhatóan néhány évtized alatt simán lebonyolítja a digitális átállást, és nem lesz több analóg sugárzás, akkor vajon hol tartanak a nálunk jóval fejlettebb idegen civilizációk? Könnyen lehet, hogy egészen más frekvenciát használnak, mint amelyekben a kutatások zajlanak és olyan bonyolult módszerekkel kódolják a digitális jeleket, hogy azokat a legjobb számítógépes rendszereink sem tudják dekódolni.

Almár Iván csillagász az Inforádiónak azt mondta , hogy ha 10 fényév távolságon belül lenne intelligens élet, akkor azt valószínűleg már megtaláltuk volna. Ez pedig újabb kérdést vet fel: ha meg is találjuk a távoli életet, hogyan kommunikálunk? Küldünk egy hellót, és várunk mondjuk évszázadokat a válaszra? Vagy bevetjük Vonnegut tralfamadori módszerét ?
Interdiszciplináris zéró
Szerencsére a SETI eredménytelensége új módszerek fejlesztését ösztönzi, egyesek az optikai tartományban keresnek jelzéseket, mások távoli csillagok helyett a Naprendszerben kutatják az idegenek nyomait.
1434327_9127ad3c196935de5051d884e0e350af_wm.jpg
1434327_9127ad3c196935de5051d884e0e350af_wm.jpg (66.1 KiB) Megtekintve 7977 alkalommal.

Az is nyilvánvaló, hogy a SETI-program nem építhet csupán az űrből érkező rádiójelekre, más tudományágak bevonása nélkül esélyünk sem lesz az intelligens lények észlelésére; csillagászok, fizikusok, vegyészek és biológusok közreműködése szükséges. Először azt kell megérteni, hogy a saját bolygónkon hogyan jelent meg és fejlődött ki az élet, különösképpen az intelligencia. Ha ez megvan, akkor pontosabb becsléseket készíthetünk a távoli bolygók feltételezett élővilágáról, és jobban megérthetjük az univerzum működését.

Jól mutatja a technológiánk kezdetlegességét, hogy a szomszédos Vénuszra elküldött COROT űrszonda a Földről készített felvételeket, ám ezekből nem lehetett egyértelműen kimutatni [13], hogy van élet a bolygónkon.

Forras: http://index.hu/tudomany/2010/04/28/otven_eve_keressuk_az_idegen_eletet/
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Valka » 2010.04.29. 18:02

a seti csak figyelemelterelés, hawking meg magától sosem mondana ilyet. valszeg megkérték rá. miért lenne minden bolygón az agresszió a hierarchia alapja? vagy inkább a fajok egymás mellett élésének alapköve? egyébként szerintem ez a bolygók közti honfoglalósdi nem olyan egyszerű játék. talán olyan specifikumai vannak minden bolygónak, amik behatárolják a rajta élő fajok milyenségét és ezek egy részét a tudomány még nem is ismeri.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
Hozzászólások

444

Csatlakozott

2008.12.16. 13:01

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: intricate » 2010.04.30. 05:44

Megkertek ra? Kik, es miert?
Miert jo az, hogy az idegeneket negativ entitasokkent tukrozzik a koznepnek?

A bolygok specifikacioival egyetertek, bar itt nem vesszuk figyelembe a technikat! Maga az eloleny is lehet alkalmazkodokepes, illetve ha olyan technikai tudas birtokaban van, amivel esetleg tudna terraformalni a bolygot! Mert lehet minden korulmeny adott, csak 1 kis modositra van szukseguk!
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Valka » 2010.04.30. 10:27

ki kérte meg rá? talán a kormány, esetleg egy titkos szervezet, vagy egy vállalat amihez tartozik. mi haszna lenne hawkingnak abból, hogy hülyeségekkel riogatja az embereket? csak az, ha kap érte valamit, vagy rosszabb esetben nem kap, ha érted mire célzok. lehet, hogy valami tudományos projekthez így akarnak pénzt kihúzni a mecénásokból és hawkinget kérték meg a beijesztésre, mert az ő szavának súlya van.

miért jó rossznak beállítani őket? nincsenek annak beállítva. csak lehetőségként van felvetve egy nagyon komoly tudós hírnevének latbavetésével. tíz éve kergetnek nemlétező terroristákat. az mire jó? azért, hogy félj. amíg a félelem leköt, addig azt adnak be neked amit akarnak. az egész világ tele van hülyébbnél hülyébb összeesküvés elméletekkel, (talán olvastad payne néhány remekművét) fals hírekkel, szexualitással kapcsolatos téveszmékkel és a lista végtelen, mint ahogy a hülyeség is az. bárki bármit mondhat, tehet, hirdethet, kivéve az igazságot, a tényeket, a valódi felismerésekhez vezető elméleteket. mert ha egyszer hagynák, hogy valaki igazat kezdjen beszélni, mások is elkezdenék és gyorsan kiborulna a bili. ma már nem zárnak börtönbe senkit azért amit hirdet (na ez se igaz!) mert túl sok embert kéne lecsukni. ha kiszivárog valami, kiszivárogtatnak mellé egy csomó ökörséget és összemossák a kettőt. ekkor lépnek színre az önjelölt próféták, akik persze értik az összefüggéseket (dehogy értik, hisz nincsenek is) és harsogják is mindenfelé. és ezzel az ügy el van sikálva. az igazság elsikkad a hülyeség tengerében. ennyi. köszi stephen hawking!
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Toma » 2010.04.30. 11:35

Nézzétek meg Posta "Pista" mit ír erről :lol:
Annyira szánalmas számomra már ez az ember és a csodálói,hogy nem is idézem.
Mindig mindenre van válasza, akkor is ha az előző nem jött be.
Viszont biztos jól megél belőle.
http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?item.1580
:wink: Majd ő megmondja a tutit ,miért ijesztgetik az embereket. :D
Biztos valami Sci-fi forgatókönyvet olvasgatott.Nem rossz .Megnézném 3-D-ben. :D
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Toma » 2010.04.30. 11:57

Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Valka » 2010.04.30. 14:54

ezt nem a posta imre írta. itt van a blog címe, ahol ennél sokkal vadabb elképzeléseket is olvashatsz. itt-ott azért van benne olyan is ami érdekes: http://2012.blogol.hu/
mindenesetre jó tudni, hogy ilyen összefonódás van a két weblap között. már tudom kire hivatkozik posta, mikor "ezoterikus" forrásokat említ.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Barnabás

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

50

Csatlakozott

2006.01.19. 19:26

Tartózkodási hely

Budapest

Re: Kapcsolatunk Önmagunkkal a Kapcsolat Reményében!

Szerző: Barnabás » 2010.05.07. 20:38

Szia

Az "Az idegen nem szép" ?

Egy számunkra még ismeretlen létező entitás se nem szépnek se nem csúnyának nem kell lennie, hiszen előítéleteink nem kerülhetnek szemünk elé hiszen akkor a teremtés és fejlődés csodáját nem tudnánk olyan pompájában látni ahogy az épp előttünk megmutatkozik. Épp ezért fontos felismerni ami az "Idegen nem szép" c. cikket is egyértelműen áthatja a félelmet.
Kultúránk és törekvéseink élő példáiként tudjuk mire vagyunk képesek. Kulturális vonásaik megmutatkoznak a személyiségünk fejlődésének párhuzamában. Képesek vagyunk szeretni, el tudjuk fogadni magunkat és társainkat. Képesek vagyunk gyűlölni, eltaszítunk magunktól minden segítséget félelmünkben. Harcolunk ha kell, olyan illúzióért amely pótolja magányunkat és elidegeníti a közösségeinket. Olyan elvárásoknak akarunk megfelelni amelyek életünkre törnek.
Küzdenünk a belső tudatosságunkért kell, hogy fel tudjuk ismerni mi az ami számunkra meghozza a fejlődést és a boldogságot. Éreznünk kell a környezetünkkel való kapcsolatunkat, hogy kölcsönös tiszteletben áhítattal tudjuk élvezni és szemlélni életterünket a Földet.

Idegenek?
Számunkra a cselekedeteik hátrányosak vagy ellenkezőleg előnyösek és kedvezőek? Félelmet vagy szeretet
sugároz lényük természete?

Egy fejlődő multikulturális társadalom elfogad és egyenértékűen megillett minden emberi jogokkal más vallású és vagy felekezetű, eltérő börszínű egyént. Történelmünk során az előbb felsorolt példák ellentétére is akadt példa igen hosszú nemzedékeken keresztül.

Félünk az ismeretlentől a bizonytalantól és a biztonságra törekszünk. Mindezt az az ember teszi aki nem saját maga életének kovácsa, mert csak az tud felülemelkedni korlátain aki először azt felismeri.

A félelem az ami ellenünk dolgozik.

"Földönkívüli társaink" legyenek a fejlődésük bármely fokán tiszteletreméltóak és egyenértékűek velünk mint minden élő teremtménye az evolúciónak. Szándékaik és cselekedeteik aszerint lehetnek példamutatóak vagy rosszindulatúak amiként Önmagukhoz mérve mennyire tisztelik az életet és annak forrását.
Hiszen az aki nem becsüli az életet az saját magát sem becsüli ekképp nem tud tagja lenni egy olyan világközösségnek amely a kölcsönös megbecsülésen és tiszteleten alapszik összhangban egyéni fejlődésével. Amely az életet mint lehetőség s nem mint állapot értékeli.

Az előbbiek alapján lehetnek rossz indulatú és lehetnek jó indulatú lények.

Mint egy felfedező nekünk is kitartó akarattal és nyitott elmével kell, hogy szemléljük világunkat és talán rájövünk a lehetőség más civilizációk létére mára már tény csak Önmagunk falaink keresztül nem látjuk miként bontakozik ki ébredő tudása világunknak.

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron