Üdv kedves fórumozók!
Ez érdekes Laci!
Egyébként megöl a kíváncsiság, ha nem haragszol miféle szakon operálsz és melyik egyetemen?
Had füstöljön már egy pár díszdiplomás feje.
Vagy középsuliba dolgoztátok ki ki?
Abszolúte érdekes dolog, nekem is lehettek volna ilyen tanáraim!
Én a barátaimmal főleg mérnöki problémákkal foglalkozunk kezdő főiskolás fejjel.
Pl a barátom a szerves dolgokba van beleőrülve, biológiailag táplált páncélszövet, akár a bogarakon a kitin avagy lásd pókháló mely még a selyemnél sokkal erősebb. Nem véletlenül van pókhálófonál a nanocsövecskék melett az űrlift "kábeljében".
Engem a passzív megoldások is érdekelnek. De inkább a dinamikusabb "élő" aktív védelmet és berendezéseket szeretem.
Természetesen ezek a tárhjalítós dolgok nem rosszak, de még messze elégtelen a technológiai háttér.
Én valamiféle plazmafegyveren okoskodtunk a barátommal. Csak ugye a plazmának kéne találni egy olyan anyagot, -ha csak nem az éterből szabadítjuk ki- amely képes fenntartani a fúziót és rendelkezik elég "üzemanyaggal" a céltárgyban való becsapódásig. Ugye a hatótávolság növekedésével a plazma egyre gyengül, ha egy önálló "csomagként" indítjuk útjára a lövedéket. Ám, ha sikerülne egy olyan mágneses burokkal ellátni, mely a céltrágyba való ütközés során leválik, vagy elbomlik akkor ez is egy jó megoldás lenne. Ezt az öteletet el is vettem a sakálfegyverek korában. Túl primitív. Ámbár az igazi áttörést egy olyan plazmalövedék jelentené, mely közvetlenül az éterből nyeri mind mozgási, mind pedig pusztító energiáját. Ez egy afféle intelligens lövedék lenne, melyhez a fegyver csupán irányításként kellene. A másik dolog, melyen okoskodtunk ugye a védőpajzs legyőzése. Ha van egy űrhajó, melyet védőpajzs véd és ez áthatolhatatlan hagyományos fegyverekkel, akkor meg kell szépen kerülni. Például teleportáljuk a lövedéket a hajó belsejébe és ott robbantsuk fel.
Természetesen lehetnek olyan éteri hullámon működő fegyverek, melyek képesek inaktiválni a pajzsot, de mivel nem ismerhetjük meg 2 mp alatt mindennek a természetét így maradnak a radikálisabb megoldások.
Avagy mesterséges feketelyuk generálás a föld védelmének érdekében, mely beszippanthatna egy egéssz csillagközi flottát. A másik érthetetlen dolog számomra az a lopakodó technológia. Nekem abszolút nem jön be. Sokkal jobban részesítem előnyben a mai igényeket figyelembe véve egy valamiféle védőpajzs megalkotását. Ugyanis a lopakodó sárkányszerkezet miatt a gép rengeteg hasznos fegyverzetet nélkülözve száll fel. Lásd F-22, F-35. Nem beszélve a tervezési igényekről. A beömlőnyílásokat egyforma szögben kell megtervezni a törzs és a függőleges vezérsíkok szögével. Legoptimálisabb a szemből rombusz keresztmetszetű törzs, középrszárnyas megoldásnál a nyílhegy alakú szárnyak. Ezzel a német MBB kísérletezett még a 70-es években. Sokkal jobb lett, mint a rivális F-117-es. Akkor ugyebár a beömlőnyílás leárnyékolása, nehogy a radarhullámokat a kompresszorlapátok visszaverjék. A kiömlőnylás megfleleő hűtése (lásd B-2-es) avagy infracsapdák elhelyezése ami megint plussz teher a védelem érdekében. És ma már ne igen merjen felszállni egy gép sem a tolóerő vektoros kormányzás nélkül, mert manőver híján csak a nagy hatótávolságú radarjaira számíthat. Az F-22-es egyedüli előnye az orosz Szu-27-essel szemben is csak a viszonylag nagy hatótávolságú radarja. Hiába a lopakodó képesség, szemből simán kiszúrja egy gép fedélzeti radarja, ha nehezen is de ki!Nem véletlenül tervezik horizontorientáltan a lopakodó vadászgépeket. Ez annyit jelent, hogyha vagy alulró vagy felülről nézzuk csak a gépet, viszonylag egybefüggő felületet kapunk. A lopakodó törzsben kénytelen vinni halálos rakományát, mivel így csökken a radarkeresztmetszet. Azonban így hasznos üzemanyagcella helyek fogyatkoznak meg. Sok mindenen gondolkoztam már én is, ideje lessz lejegyzetelni bővebben. Vannak terveim de azok szanaszét hevernek. A mi gondolatainkkal élve, kedves fórumozók ezek már igen elavult technológiák, az átlászó fém"szövet"-hez a higanycirkulációs motorhoz és a skalárfegyverekhez viszonyítva.
Nem véletlenül egy mai vadászgép tehetetlen lene bármilyen, nem sokkal feljebb felsorolt tulajdonságokkal rendelkező géppel szemben. Egy ideig a Haunebu hajtóműve foglalkoztatott, de igen bonyolúlt mindenféle háttérinformáció miatt időigényes, mondhatni életet követelő technológia. Főleg mikor megláttam a jóval egyszerűbb lifert...
Sokkal jobban érdekelnek még az olyan nehézelemek, melyek szubatomi energiasugárzás hatására elkezdenek levitálni, attól függően, hogy milyen erőss intenzitás éri őket. Rengeteg érdekes technológia megvan és főleg a természetben! Nem is kéne mást lemajmolni csak a természetet -értem természetesen ezalatt az univerzumot is. Ugye megfelelő pénzek híján az ilyen "civil" szférának nemigen van betekintése a dolgok mögé. Részemről nyílt kutatást folytatnék, melyet civilekkel és tudósokkal közösen alkotnék. Sokszor olyan emberk agyábol ötlik ki a megoldás, hogy nem is gondolnánk. Nem véletlenül irigyek az akadémikusok, bizonyos feltalálókra... Igen a diploma mindíg pontot tesz a vita végére, elnyomva ezzel egy szebb jövőt az emberiségre nézve. Megkéne már szüntetni azt a "papírorientált" tudmányos dogmatikus világot és végre a kisembereket is asztalhoz engedni!