Szerző: sagura » 2008.12.28. 08:34
A képen szédületesen nagy ez az űrállomás.
Mikor hordták fel?
Mivel hordták fel az égbe?
Kik rakták össze és hogyan?
A Moszkva téren ácsorgok az óra alatt maszek fekete munkára várva.
Oda jön két NASA feliratos kabátos fószer hozzám és tört magyarsággal kérdezi: ráérni Te itten ?
Volna egy kis gálya az épülő űrállomáson.
Már 200 román cigót össze verbuváltunk, kéne még pár Magyar akik dolgoznak is.
Nem tudom hogy vagytok vele, de nem tudom valahogy elképzelni hogy hogyan trakták össze eszt az iszonyatosan nagy alkatrészegységeket az űrben.
A földön láttam már hidakat építő munkás sereget, hajó gyárban hajókat építő ember tömegeket, repülőgyárban is voltam már ahol utas szállító gépeket építettek. Elmondanám nem egy egyszerű feladat egyik sem és nem három ember kinlodott óriási daruk és robot gépek segítségével hogy össze tegyék a cuccost.
A leg sziszifuszibb szerelést a repcsigyárban láttam ahol egy hétig filmeztük a repcsi össze szerelését.
A gép szárnyát illesztették a törzséhez, mig ott voltunk, nem lettek kész a manőverrel.
Pedig csak egy szárny volt, ami egy alkatrész, egy rakás hidraulikus gép, emelő, fél robot hidraulikus kar, daruk, és kb száz emberke rohangált a szárny körül.
1. millcsit tolták a szárnyat a törzs felé, majd kb. ezer mérést és kordinációs változtatást végeztek.
Mondta a főgóré, ha valami nem pontos akkor elgörbülnek a csatlakozási felületek és akkor tönkre megy a törzs a szárny, több millió pénz megy a szemétbe, a melósokat meg nyilvánosan kiheréli a cég.
Szóval oda kell figyelniük és nem lehet hibázni.
Az űrállomások össze pakolása viszont az űrben pofon egyszerű.
Legózgatás a kis szoba sarkában.
Három űrhajós bácsi össze dobja, napi két órás aktív gályával, a semmibe lebegve egy szál biztosító kötél segitségével.
Azért az rejtély számomra hogy a biztosító kötelet melyik alkatrészhez kapcsolja az űrmunkás fószer.
Az űrállomás már meglévő testéhez, vagy az újonan érkezett alkat részhez......
Vagy csak simán rátolatott a szállító űrhajó és a melósok csak integetnek a sofőrnek, gyere ...gyere.....toljad nyugodtan.....gyere...gyere.....basszus!...most gyere szálj ki és nézd meg mit csináltál.!!
- Csatolmányok
-

- mi ez már megint...23.jpg (51.07 KiB) Megtekintve 7038 alkalommal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
sagura 2008.12.28. 09:38-kor.
az ember, saját maga állítja fel korlátait