Sziasztok!
A fénylő Földről csak anyit,hogy 80 ezer kilóméteres távolságból látta Adamski. Szóval ebből a távolságból és megfelelő fényviszonyok és szög esetén lehet,hogy ilyennek látszik.
Szerintem a földönkívüli nem azt magyarázta, hogy mágnesszalagra rögzítenek, csak egy hasonló folyamatot akart vázolni Adamskinek,hogy felfogja a lényeget.
Egyébként még nem olvastam végig, valamivel több, mint a felénél járok.
Engem jobban zavartak más technikai megoldások.
Túlnagyolt és logikátlannak tűnik a technika.
Ugyanis van egy 1km hosszú hajó,melynek nagy részét gépek teszik ki, holott a miniatürizáció olyan szakaszában lehetnek ami talán még a nano-technológián is túl tesz.
Ehhez kapcsolódik,hogy kis robotrepülőket küldenek felderítésre és adatgyűjtésre, ahelyett,hogy annak a böszme nagy hajónak az érzékelőit használnák. Gondolok itt az egyszerű légkörelemzésre.
Arról nem is beszélve,hogy nem ismerik a robotvezérlést (vagyis ismerik,de az csak a pilótáknak van a böszme hajókon). Ezért külön egy pilóta irányítja a felderítő robotrepülőt és,ha megszakad vele a kapcsolat akkor lelövik,mert nem tudja magát visszavinni az anyahajóra.
Ez vicc! Már most van ilyen technikánk. Önjáró robot repülő és helikopter,mely emberi beavatkozás nélkül fel- és leszáll,akár anyahajóra is, véghez viszi a küldetést,megsemmisíti az ellenfelet,stb. Nekik meg nincs ilyen technikájuk?
Meg ez a nembántalmazunk senkit filozófia nem fér a fejembe. Képesek lennének végignézni,ahogy akár milliókat lemészárolnak,csak azért mert ők nem ölnek. Inkább, hagynának meghalni egymillió ártatlant ,mintsem megöljenek ezer elvetemült állatot? Ezzel ők is ugyan olyan bűnösök és felelősek!
Ebből jön a másik, "mi nem ölünk,de ha valaki meghalna miközben szétlőjük az egyik meghibásodott szerkezetünk,akkor nem vagyunk hibásak mert baleset történt."
Ez hülyeség!
Miértnem néznek rá az érzékelőkre,hogy van-e ott valaki akinek baja eshet,ha tüzelnek? Ha valaki emiatt meghal,igenis az ő hibájuk!
Arról nem is beszélve,hogy az ő technikai szintjükön 1000 és 1 lehetőség lenne visszaszerezni az elvesztett járművet!
A kijelzőkről nem írt semmit amiből következtetni lehetne,csak a szines alakzatokat ecsetelte. Az is lehet, hogy semilyen monitorok sem voltak, hanem a jeleket vetitették a falra.
Meg még volt jópár olyan apróbb technikai érdekesség melyek elég logikátlanok, illetve elmaradtottak.
Nézze meg valaki a Star Trek-et,utána olvasa el újra a könyvet. Vannak dolgok amiket egyszerűbben, praktikusabban és logikusabban meglehetne oldani. Ha ez a beszámoló igaz, akkor az idegenek bizonyos részletekben vagy hazudtak Adamskinek, vagy valamiért bugyuta módszereket alkalmaznak.
Nekem az is furcsa, ahogy a nőkről ír.
Azt mondja, hogy gyönyörűek, szépségük leírhatatlan, mégsem indul be férfiúi képzelete?
Vagy csak nem akarta megemlíteni a kínos helyzeteket?
Akarva, akaratlanul biztos eszembe jutna egykét érdekes gondolat ennyi gyönyörű nő társaságában és vér ciki lenne mivel az egész űrhajó tudná mi jár a fejemben, tán még az űrhajó is elpirulna, én meg győznék elnézést kérni.
Gabe