UFO kutatással kapcsolatos vélemények, kérdések.

A Chupacabra

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A Chupacabra

Szerző: Valka » 2010.03.25. 23:43

ááá... szerinem az felérne egy hadüzenettel :lol:
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
Hozzászólások

444

Csatlakozott

2008.12.16. 13:01

Re: A Chupacabra

Szerző: intricate » 2010.04.22. 06:40

Chupacabra

MI IS EZ A LÉNY?

A vér ősidők óta az életet jelenti, természetesnek vesszük, hogy szívünk pumpálja bennünk a folyadékot, s csak vérvételkor látjuk igazán, milyen vörös is a színe. Ám akadnak, akik nem vizsgálati célból kerülnek közelebbi kapcsolatba a vérrel: ők a legendás vámpírok.

Manapság a horrortörténeteken túl megint előtérbe kerültek a vámpírok. Igaz, ezúttal valós események kapcsán. Puerto Ricóban hat évvel ezelőtt bukkant fel egy rejtélyes lény, amit (akit?) chupacabrának neveztek el. Őt vagy őket tették felelőssé azokért az esetekért, amikor különböző háziállatok, juhnyájak és tehéncsordák egyedei eltávoztak az élők sorából, mégpedig úgy, hogy minden csepp vért kiszívtak belőlük.

Horror az akolban
1995 márciusában hat juhtetemet találtak Orocovisban, amelyeknek csupán a mellkasán volt három különös pontszerű sérülés. Ezek egyáltalán nem véreztek, de nem az alvadás miatt. A felbőszült gazda állatorvost hívott, s az egyik juh boncolása során kiderült, hogy "eltűnt" a vére. Az eset híre elterjedt, s mások is beszámoltak arról, hogy az udvarban vagy a karámok környékén szőrős kezű, vörös szemű teremtmény ólálkodott, s felbukkanása után az állatállomány némileg megcsappant - már ami az élők számát illeti. Ezt már komolyan kellett venni, s a hatóságok is bekapcsolódtak a vizsgálatba. Az áldozatok tetemén többnyire csak egy-két szúrásnyom volt látható, semmi marcangolás vagy hasonló, ezért a tudósok érdeklődni kezdtek az újfajta ragadozó iránt, ami megelégszik olyan kevéssel, mint a vér. Hector Garcia, a Puerto Ricó-i állatorvosi egyetem igazgatója szerint a sebeket kutyák okozhatták, mert a kutyafélék foglenyomata megegyezik a sebek alakjával. Angel Louis Santana, a San Juan-i Gardenville klinika állatorvosa úgy véli, valamilyen vallási szekta tagjai akarnak bolondot csinálni a helyi lakosokból. A tények azonban másra utalnak...Szemtanúk arra hivatkoztak, hogy a chupacabra olyan, mint az ufológiában közismert rendellenes biológiai lény (Anomalous biological entity - ABE). Azaz a "kis szürkékre" emlékeztet, de a szeme vörös, fülei hegyesek, a testét fekete szőr borítja, de képes a színváltoztatásra is, akárcsak a kaméleon. Két karján három ujjú kezek láthatók, erős lábán szintén három ujj meredezik. Mezítlábas földönkívüli? Nos, ez igencsak elképzelhetetlen. Éjjel is, nappal is fel szokott bukkanni, ha észreveszik, hihetetlen sebességgel, nagy ugrásokkal elrohan, sőt szinte repül a föld fölött...Mivel Kaliforniában is történtek hasonló esetek, az amerikai kormány érdeklődni kezdett a furcsa lények iránt. A hírek szerint tavaly novemberben a Puerto Ricó-i el Yunque nemzeti parkban sikerült elcsípni egyet, míg San Lorenzo mellett az amerikaiak fogtak fülön egy chupacabrát. Bár mindkét kormányzat tagadja a tényt, azért az információk kiszivárogtak. Mivel az állatokból történő vérkiszívás többnyire ufók megjelenésével társul, a hatóságok továbbra is titkolóznak és ködösítenek.

Tiltott kísérletek
De lehet, hogy nem idegenekről van szó, hanem genetikai manipuláció termékéről. Dr. Chian Kancsen kínai genetikus, aki jelenleg Oroszországban tevékenykedik, a hírek szerint feltalált egy olyan elektronikus rendszert, melynek segítségével fel tudja fogni az élő organizmusok DNS-ének bioenergiamezőjét, s ezt át tudja sugározni más élő szervezetbe. Így állítólag már teremtett tyúkkacsát, amit mindkét faj jellemzőit hordozza, kecskenyulat és más fura keveréklényeket. Ó, ha az egyiptomiak ismerték volna ezt a technológiát! Vagy lehet, hogy a földönkívüliek kísérleteztek földi élőlényekkel, s így született például a sakálfejű Anubisz? De ez csak hipotézis, térjünk vissza a realitásokhoz. Az tény, hogy állatok áldozatul esnek valami különös teremtménynek. Drakula gróf vámpírtevékenysége itt nem jöhet szóba: az igazi Vlad Tepes 1470 körül hajtotta végre állítólagos rémtetteit Erdélyben, s 1897-ben Bram Stoker regénye révén terjedt el a híre világszerte. Elképzelhető, hogy manapság genetikusok másolják a vérszívó hajlamot különös lényekbe? Ugyan, mire lenne jó ez?
Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy Puerto Rico népességéből az USA kutatói évtizedeken keresztül válogattak kísérleti alanyokat. Az ötvenes években a Thalidomid nevű szert írták fel várandós nőknek - ez már keresztülment minden laboratóriumi teszten! - aminek következtében rengeteg torzszülött jött világra. A hadsereg egy csomó dioxinalapú vegyszert tesztelt itt, például a hírhedt orange-t, amit aztán Vietnamban vetettek be, míg az erdőkben gammasugárzáskísérletek folytak. Lehet, hogy mindezen titkos manipulációk eredményeként született meg egy deformált faj, aminek képviselőit szigorúan elzárva tartották, de kiszabadultak, s szaporodásra is képesek?

Jel az üvegen
Mindez persze találgatás, de van még egy érdekesség. 1995 októberében a canovanasi Campo Ricóban egy rendőr lelőtt egy chupacabrát. A tetemet gyorsan elszállították, de a helyszínen maradt vérnyomok felkeltették néhány kutató figyelmét és megvizsgálták azokat. Az egyik normális, A-Rh pozitív emberi vérnek bizonyult, a másik viszont abszolút ismeretlen eredetűnek tűnt. Olyan magas százalékban tartalmazott ugyanis magnéziumot, foszfort és kalciumot, ami embernél elképzelhetetlen. Nemrégen Graham Sheppard úgy döntött, hogy végére jár a chupacabra rejtélyének. Alapos kutatásba kezdett, s kezdeményezését állítólag a hatóságok is támogatják. Mindenesetre egy sikerrel már büszkélkedhet: egy anonimitását megőrizni kívánó Cabo Rocó-i lakos rendelkezésére bocsátotta egyik ablakát (!), amin tisztán kivehető a fura lény tenyérlenyomata. Akár létezik a chupacabra, akár nem, keze mindenesetre van. De ha mégsem létezik, ki szívja az állatok vérét? A kutatás nyíltan és titkosan tovább folyik.

1975-ben titokzatos - sokak által földönkívülinek vélt - teremtmény feltűnésétől volt hangos a világsajtó, minután Puerto Ricóban egyre többen állították, hogy személyesen is látták a szörnyet, amely háziállatokat támadott meg és kiszívta azok vérét. Innen kapta a nevét is chupacabra, melynek jelentése: "kecskevér-szívó".
Az elmúlt tíz évben világszerte elszaporodtak a chupacabra-beszámolók az Egyesült Államoktól Ázsiáig, de már a közel-keleti arab országokból is érkeztek a lény feltűnéséről szóló jelentések.
Európából eddig nem érkezett a chupacabráról jelentés, ám legutóbb Szerbiában valami olyasmi történt, amely a kutatók szerint az ismeretlen lény megjelenésére utal.
Egy Krusevác környéki fiatalember, Dragan Juvanovics 2002 tavaszán legeltetni vitte a kecskéit Szrnye és Jaszika falucskák között elterülő sűrű erdőbe. Ezt az erdőt nagy rétek és legelők szelik át. A séta közben Dragan észrevette, hogy hiányzik az egyik kecskéje, és a keresésére indult. Visszament azon az úton, ahonnan jött, hátha rátalál az elveszett állatra. Pár száz métert ballagott vissza, amikor furcsa szürcsölés hangjára lett figyelmes. Odalopakodott, ahonnét a furcsa hangot hallotta, és kilesett egy vastag fa mögül. Iszonyú kép tárult elé. Egy szörnyűséges lényt látott, amint elveszett kecskéje vérét szívja az állat nyakán ejtett sebből. Dragan lábai a földbe gyökereztek, de első gondolata nem a saját biztonsága, hanem a többi 11 kecskéjének épsége körül forgott. Attól tartott, hogy utána jönnek, s akkor a titokzatos ragadozó rátámad az állatokra. A következő pillanatban a lény mintha észrevette volna, hogy valaki figyeli, s felnézett - pontosan a fiatalember felé. Dragan csak ekkor gondolt arra, hogy esetleg őt is megtámadhatja a mintegy 1,5 méter magas szörnyeteg, de az csak folytatta a lakmározást, majd felemelkedett a lábaira és elfutott. Mielőtt elmenekült volna, még egyszer ránézett a fiatalemberre. Dragan leírása a lényről tökéletesen ráillik a Puerto Rico-i chupacabrára.
A lénynek az alsóteste hasonló a kenguruéhoz, azzal a kivétellel, hogy hosszú talpai végén jókora karmok vannak. Kezei(?) vékonyak és karmos ujjakban végződnek. A fején valamilyen sörényszerűség figyelhető meg, amely végig fut a hátán. Az álkapcsából hegyes fogak törnek elő, köztük némely egyednél két hegyes agyart is megfigyeltek már. Szeme a legtöbb esetben vörös, a tekintete mélyreható, már-már intelligenciát tükröző. Amikor a lény eltűnt, Dragan közelebb merészkedett a kecske teteméhez, s azt vette észre, hogy a nyakán két apró lyuk látható. A szörny az utolsó cseppig kiszívta a szerencsétlen állat vérét. Ezek után Dragan elvezette a helyszínre a Zona samraka (alkonyzóna) című ismeretterjesztő lap újságíróit, s megmutatta neki, hol játszódott le a furcsa esemény.
A terep átvizsgálása közben egy farkas tetemére bukkantak, amelynek nyakán szintén harapásnyomokat találtak, míg hátán karmolásra és küzdelemre utaló sérülések voltak láthatók.

Hogy hogyan került a chupacabra Szerbiába, az ma még nem ismert, de tény, hogy az elmúlt év első felében déli szomszédunknál több UFO-észlelésre is sor került, amelyek nem kizárt, hogy kapcsolatba hozhatók a lény megjelenésével, ahogy arra a Puerto Rico-i kutatások is utalnak.
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
Avatar
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
Hozzászólások

444

Csatlakozott

2008.12.16. 13:01

Re: A Chupacabra

Szerző: intricate » 2010.04.27. 15:24

Kulon topicot nem akarttam nyitni neki, mert felesleges, de rola nem nagyon beszeltunk eddig, pedig a chupihoz hasonloan o is eleg fura figura :lol:

Molyember

mothman7zf.jpg.ban.jpg
mothman7zf.jpg.ban.jpg (60.6 KiB) Megtekintve 8775 alkalommal.


Maga a legenda egészen az 1966 nyarán, Point Pleasantben történt eseményekig vezethető vissza. Akkoriban több bejelentés is érkezett a Mason megyei serifhez, miszerint egy különös – hol óriás molylepkére, hol barna, emberi alakra emlékeztető – lény tűnt fel a környéken.
Az Associated Press hírügynökség egyik segédszerkesztője nevezte el a lényt Mothman-nek – vagyis Molyembernek – miután a Point Pleasant Register szerkesztője világgá kürtölte az esetet.
Persze nem sokkal az nyilvánosságra hozatal után, a környéket elözönlötték a TV stábok, újságírók, természetvédők, és – ki ne maradjanak a sorból – a lelkes U.F.O. hívők. Azóta is számtalan elmélet született a lénnyel kapcsolatban. Egyesek szerint földönkívüli, mások a természet gonosz tréfájának tartják, és persze akadnak olyanok is, akik egy angyallal azonosítják a teremtményt.
Az esetek furcsaságát azonban az adta, hogy a szemtanúk közül sokaknak látomásaik és vízióik támadtak a jövőt illetően. És ha ez még nem lenne elég hátborzongató: a jelentések szerinte a Millard Halstead megbízott és csapata olyan jelzéseket fogott a rendőrségi adóvevőkkel, amik leginkább a fölgyorsított magnószalag hangjára hasonlítottak, ám semmit sem tudtak kivenni belőle.
A különös és hátborzongató események majd 13 hónapon keresztül tartották lázban Point Pleasant lakosságát, de ami ezután következett, arra senki sem volt fölkészülve. 1967. december 15-én, délután öt óra tájba, az Ohio River Bridge – a helyiek által csak Silver Bridge-nek keresztelt – híd nem bírta tovább a rajta kialakult torlódást. A láncfüggesztések elszakadtak, a híd a folyóba zuhant, s a tragédia során 46 ember vesztette életét.
Sokan a különös látogatót okolták, de egyes beszámolók szerinte a világ minden táján érkeztek már hasonló bejelentések a nagyobb katasztrófákat megelőzően. Ilyen volt például a Mexico City-ben 1985-ben lezajlott földrengés vagy az 1986-os csernobili nukleáris baleset. Legutoljára pedig 2001 szeptemberében látták a teremtményt.
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A Chupacabra

Szerző: Valka » 2010.04.27. 16:23

erről a hidas sztoriról készült is egy játékfilm, de már nem emlékszem a címére. ott valami olyasmit hoztak ki a dologból (ha jól rémlik) hogy ezek a molyok figyelmeztetnek a katasztrófákra. a fenti kép is a 9/11-es esemény alkalmával publikálódott :roll:

itt van egy különvélemény: http://aranykor.freeblog.hu/archives/20 ... emonoknak/
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

860

Csatlakozott

2006.02.11. 17:15

Szerző: sheriff » 2010.05.22. 07:21

Nem a Chupacabra !
Misztikus lény? ÁÁÁÁÁ dehogy, csak megint egy rémhír.

Na akkor mi ez?
Kép

A cikk itt található: http://news.ninemsn.com.au/world/1055217/bizarre-white-faced-monster-found-in-canada
képek:http://news.ninemsn.com.au/glance/1055212/mystery-monster-in-canada

Csodálkozom, hogy az északi vizekben élő tengeri vidrát nem ismerik fel. :?:
Tengeri vidra: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tengeri_vidra
no avatar
User

criminalheadz

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

42

Csatlakozott

2009.09.02. 18:09

Re: A Chupacabra

Szerző: criminalheadz » 2010.06.07. 23:42

Sziasztok

Ezt a vidót láttátok már esetleg? Lehet, hogy fake-e vagy nem jó kérdés?! Nekem mintha tényleg igazinak tűnne és nem egy kutyának, mintha kezei lennének meg lába... Én furcsának találom mindenesetre. Gondoltam berakom ide, úgyis passzol a fórum témához. :)

Szerintetek mi lehet ez?
http://www.youtube.com/watch?v=1VFWL2p7IxE
no avatar
User

Detros12

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

22

Csatlakozott

2010.05.04. 15:16

Re: A Chupacabra

Szerző: Detros12 » 2010.06.08. 10:59

Kösz a videot nagyon érdekes nem tudom mi lehet rajta .
no avatar
User

Mac

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

48

Csatlakozott

2009.06.03. 23:46

Re: A Chupacabra

Szerző: Mac » 2010.06.08. 11:02

criminalheadz írta:Sziasztok

Ezt a vidót láttátok már esetleg? Lehet, hogy fake-e vagy nem jó kérdés?! Nekem mintha tényleg igazinak tűnne és nem egy kutyának, mintha kezei lennének meg lába... Én furcsának találom mindenesetre. Gondoltam berakom ide, úgyis passzol a fórum témához. :)

Szerintetek mi lehet ez?
http://www.youtube.com/watch?v=1VFWL2p7IxE


Ez szerintem ugyanaz.

http://www.youtube.com/watch?v=LZJ6drs5Jmg&feature=related

Eléggé számítógépes grafikának tűnik számomra :roll:
Avatar
User

chuck norris

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

207

Csatlakozott

2009.08.06. 14:23

Re: A Chupacabra

Szerző: chuck norris » 2010.06.08. 11:23

En is arra szavazok, hogy csak szamitogepes grafika. A masodik videon jobban latszik, hogy kicsit fura, szaggatott a mozgasa.
no avatar
User

Geri

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

257

Csatlakozott

2007.01.17. 21:14

Re: A Chupacabra

Szerző: Geri » 2010.07.22. 00:53

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Geri 2014.02.10. 03:20-kor.
hát tudjátok meg gyerekek
hogy a földön kívűliek
egy másik bolygón élnek
hozzánk csak elrepülnek
hozzánk csak elrepülnek
csészealljal ránkrepülnek
és nem hisznek a saját szemüknek
de szerencsére nincs náluk lézersugár!
-Szakadék
no avatar
User

senkise

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

30

Csatlakozott

2010.08.21. 18:07

Re: A Chupacabra

Szerző: senkise » 2010.08.23. 18:37

Nem tudom, ki hogy van vele (és szögezzük le, nem vagyok rasszista), de... Mikor csirkék és tyúkok tűnnek el, nem kell feltétlen chupacabrát kiáltani, higgyük el, hogy minden esetben, van saját neve a tolvajnak. (már ha az anyja adott neki)
no avatar
User

Tron01

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

74

Csatlakozott

2008.11.09. 08:37

Re: A Chupacabra

Szerző: Tron01 » 2010.08.23. 18:42

Mi a baj szerencsétlen "kecskeszívóval"?
1) azokat a háziállatokat úgyis levágnák és feldolgoznák
2) vér szívja ki, amit úgyis kiöntenének

Most akkor hol a gond???
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: A Chupacabra

Szerző: Gabe » 2010.08.23. 21:12

Van ahol a vérét is elkészítik ám!

Ráadásúl kitudja milyen bacikkal fertőzi össze a prédáját.

Meg hát ha a legjobban tojó tikot nyírja ki...


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

martin21

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

332

Csatlakozott

2005.10.28. 18:27

Tartózkodási hely

Miskolc

Re: A Chupacabra

Szerző: martin21 » 2011.01.23. 10:42

Sziasztok!

"....Bőrbetegség fertőzte meg a „kecskevér-szívó” állatokat
A vizsgált egyedek esetén majdnem mindig kiderült, hogy a szóban forgó szörny nem más, mint egy súlyos rühességben szenvedő szerencsétlen prérifarkas. A rüh egy fájdalmas, állatok esetében általában halálos bőrfertőzés, amely során más tünetek mellett kihullik az állat szőre és megráncosodik a bőre...."

folyt. katt a linkre

http://amindenit.blog.hu/2010/11/23/mi_allhat_a_chupacabra_mitosz_hattereben

Véleményem szerint eza cikk már-már mulatságos. Komolyan gondolják, hogy egy földműves ember, nem ismerne fel egy prérifarkast (még ha rühes akkor is)?

És ugyan mivel szívná ki a nyulak/kecskék vérét? :ugeek:
" Minden művészet hasztalan, kivéve a zenét! "
-Platon-
Avatar
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
Hozzászólások

444

Csatlakozott

2008.12.16. 13:01

Re: A Chupacabra

Szerző: intricate » 2011.01.23. 13:51

Hat erre nem tudok mit mondani.... A baj az, hogy az emberek nem gondoljak at a kapott informaciot, es ezt is tenynek kezelik majd, hogy megoldodott a dolog! Abba meg bele se gondol majd az emberek 95%, aki a hirt olvassa, hogy miert es legfokepp hogyan szivna vert a szerencsetlen prerifarkas!
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
no avatar
User

Geri

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

257

Csatlakozott

2007.01.17. 21:14

Re: A Chupacabra

Szerző: Geri » 2012.05.17. 17:27

-
hát tudjátok meg gyerekek
hogy a földön kívűliek
egy másik bolygón élnek
hozzánk csak elrepülnek
hozzánk csak elrepülnek
csészealljal ránkrepülnek
és nem hisznek a saját szemüknek
de szerencsére nincs náluk lézersugár!
-Szakadék
Előző

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron