UFO kutatással kapcsolatos vélemények, kérdések.

Genetikai betegségeink

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: aranylaci » 2007.12.21. 09:03

Igaz, nem négy fő az, hanem (legalább) négy teljesen különböző embercsoport.
no avatar
User

zzzzz

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: zzzzz » 2007.12.21. 14:34

"Az 1/6-ot gravitáció nem ok ara, hogy a víz elszökjön, pláne, köztudott, hogy a Naprendszerben, a Holdhoz hasonló méretű holdak pl. a JUpiter körül, de kijjebb is, nagymennyiségű vizet tartalmaznak, az Europán éppenséggel több km-es vastagságban."

Az 1/6-os gravitáció nem ok, de a magas hőmérséklet plusz a nagyon alacsony légnyomás már az. Ha a holdon van is víz az elsősorban a sarkok közelében képzelhető el, ahol valami mélyebb kráter alján soha nem süt a nap és örök fagy van. Még ekkor is igaz, hogy a jég lassan elpárolog (ezt az alacsony légnyomás elősegíti, gondolj csak a liofilizálás technikájára). A naprendszer külső részein pont a hideg miatt lehet több vizet (jeget) találni, a Hold víztartalma szempontjából ez csak a sarkok környékén érdekes. Ha nem a sarkok környékén tapogatózunk, akkor esélyeinket nagyban rontja, hogy a holdi nappal idején baromi meleg tud lenni a felszín, ott már a víz símán fel tud forrni (alacsony légnyomás rásegít ugye), a vízgőz meg széppen elillan az űrbe... És hol szedték a holdkőzet mintákat? Szerintem nem a sarkok fagyos krátereiben, de majd kijavítasz, ha tévedek...


""Érdekes" módon, rendkívül jellemző módon, EGYETLEN EGY lelőhelyen sem adják meg a hidrogéntartalmat, csak az oxigéntartalmat. Az viszont eléri a 40% (!!!)-ot is. HA viszont valaki összedja a százalékokat, talál "némi" hiányt. Ez pedsig nagyjából annyi, ami az oxigén mellé kell a kristályvíz-tartalom meglétéhez, azaz és nagyjából 2.5%. Nos, EHHEZ kell szem, hogy ezt valaki észrevegye.

Ugye ki a fene veszi észre, hogy 40% oxigén 2.5% hidrogén, merthogy nagyjából ennyi a tömegarány. A molekuláris hidrogénnél 5%-lenne, de mivel fémoxidok is vannak, a teljes oxigéntartalom nem víz formájában van megkötve, azért a 2.5%-os arány. (oxigén tömegszáma 16, hidrogéné 1)"

Gondolom abban a bizonyos analízisben a hidrogénen kívül sok más elem sem szerepel. Pl. meg lennék lepve, ha lenne adat gadolíniumra, cériumra vagy pl. tantálra. :) Ha nincs adat, az nem azt jelenti, hogy az adott elem nincs a mintában! Inkább azt, hogy nem erölködtek azzal, hogy megmérjék. Ha van a végén 2.5% "elszámolatlan hiány" az nem jelent 2.5% hidrogén tartalmat, véletlenül sem! Ez a 2.5% lehet sokminden, lehet benne símán 1% körüli mérési hiba, plusz a fel nem sorolt tucatnyi elem tized-század százalék mennyiségben.

Az, hogy az oxigén tartalom 40% szintén nem meglepő. Gondolj bele, hogy ha a minta szimpla mosott "marosi homok" lenne, annak az oxigén tartalma -elvileg, ha nagyon tiszta- akár 53% is lehetne!!!

Az oxigén mellé nem kell semmi a "kristályvíz tartalom meglétéhez". Az oxigénnek nincs kristályvíz tartalma. Kristályvizet tartalmazhatnak különféle szerves(!) vagy szervetlen anyagok, olyanok, amik nem egy amorf (rágógumi) masszát alkotnak, hanem szép szabályos kristályrendszerben csücsülnek. Lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_of_crystallization
A kristályvíz kifejezés egy érdekes jelenséget takar, amit nem szabad összekeverni az anyag víztartalmával! Például ha azt mondom, hogy a boltban kapható porcukor kristályvíz tartalma 0% DE víztartlama 57.8%, akkor mindkét esetben igazat mondtam, még ha ellentmondásnak is tűnik.

Mint mondtam nem szabad nagyvonalúan ráhúzni a 2.5%-ra azt, hogy ez a hidrogén tartalom. Mivel biztos, hogy nem az. És ha kapunk egy arányt, ami közel van a 16-hoz (az O/H atomtömeg arányához), akkor nem szabad elégedetten hátradőlni, hogy "ez az!", mert ez bizony nem jelent semmit, különösen nem a holdpor víztartalmára nézve. :)
Az a 40% körüli oxigén tartalom bizony nagyon nagy részben nem víz formájában van megkötve. (Amint erre te is -helyesen- rámutattál: "de mivel fémoxidok is vannak, a teljes oxigéntartalom nem víz formájában van megkötve"). Ez alapján viszont nem lehet nagyvonalúan kijelenteni, hogy emiatt nem 5% aránylik 40%-hoz, hanem csak a 2.5% a 40%-hez. Ugyanis egy csomó fém nem létezhez tiszta, elemi állapotban, ha van légkör (márpedig a Holdon van, vagy legalábbis volt, illetve sejthető, hogy talán jóval sűrűbb is volt jó régen, mint manapság), illetve ha a Holdon van víz. (Ami szintén okkal feltételezhető.) Pl. a kalcium, magnézium, kálium, nátrium ilyen fémek. (Van több is, de ezek a "legdurvább" példák.) Ezeknek a fémeknek egyszerűen muszály valamilyen vegyületben előfordulniuk és ez a vegyület legtöbbször valamilyen fém-oxid lesz (mert termodinamikailag ez a legstabilabb elrendezés). Vagyis biztos lehetsz benne, hogy a holdpor elemösszetételéből ezek a fémek mind-mind vegyületeket képeznek, nem elemi állapotban lesznek abban a porban, vagyis a 40% oxigén tartalom nagy része ezeknek a vegyületeknek a felépítésére fordítódik, nem pedig vízként van jelen... (És mint írtam ezek a fémek csak a "jéghegy csúcsa", ezeken kívül nyugodtan ide lehet venni az aluminiumot, vasat, titánt meg a szilíciumot is, mint nem elemi állapotban megjelenő alkotót...) Ugye így már egészen más a kép, az arányok, a százalékok!?

Miért ez a hosszú elbeszélés?
Azért, hogy rámutassak -lehetőleg cáfolhatatlanul- arra, ami nagyon zavar ezekkel a para-izé-ufó-akármi elméletekkel kapcsolatban: ezek nagy része olyan kifejezésekkel operál, aminek ugyan van esetleg valóság alapja, (kristályvíz), de valójában helytelenül használtatik (pl. 2.5% - 40% - 5% anomália). (Hú de szépen megaszontam.) :)
Látunk valamit, amiről azt hisszük, hogy "az", pedig dehogy. A hiányzó részeket meg kitöltjük olyan kifejezésekkel, amik tudományosan hangzanak de valójában közük nincs a jelenség magyarázatához, de azok, akik olvassák az eszmefuttatásainkat esetleg még ennyire sincsenek tisztában azzal, hogy miről beszélünk.

Kérlek ne értsd félre, amit írok, nem a személyeddel van bajom, véletlenül sem. Tisztelem, becsülöm, hogy ezekre a dolgokra időt (láthatóan nem is keveset) áldozol, működtetsz egy fórumot, fordítasz egy csomó angol nyelvű irodalmat. (Arról nem is beszélve, hogy nagyon irigylem, hogy láthattál élőben gabonakört.)
Az viszont aláássa ezt a sok munkát, ha ilyen baklövéseket csinálsz és mindezt a hivatalos tudomány elleni kirohanásokkal fűszerezed. Nagyon szeretnék végre egy olyan elmélet-rendszert látni, vagy legalább egy olyan beszélgetésben részt venni, ahol nem az az érv, hogy "ezt persze elhallgatják", vagy "ezt a kutatót elhallgattatták", vagy "a halálos ágyán elmondta"...
Hány olyan ufo-eset van, aminek ez a vége, vagy ezzel kezdődik...
Örülök neki, ha te nem vállalsz szereplést két gagyi közt egy harmadik gagyi TV műsorban. Ebből legalább látszik, hogy nem megélhetési ufológus vagy. :) Örülök neki, ha nem adsz ki könyveket, hanem felteszed a netre a dolgaidat. Ugyancsak a megélhetési ufózás miatt...
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: aranylaci » 2007.12.21. 15:19

A magas hőmérséklet a talajban legfeljebb néhány centiméteres mélységig érvényesül. Kb. arra az 5-6 cm-re érvényes, amekkora vastagságú port láttunk a Holdfelvételeken. Már ha egyáltalán ott készültek.

Az üstökösök is jórészt vízből állnak, rajtuk olykor igen meleg is van, gravitációjuk elenyésző, mégis megmarad az összetételük, igaz, eközben szépen fogynak.

Nem tudjuk, mekkora a Holdon a légnyomás. Hogy mit mondanak, az egy dolog.

Természetesen az urán sincs feltüntetve az összetevők között. A hidrogén azonban a Világegyetem leggyakoribb eleme. Mindenhol ott van. Ott kell lennie. Hogy, hogy nem, éppen az a 2.5% hiányzik a 100-hoz, ami a 100% anyaghoz kellene. Ha valamiből kevés van, akkor odaírják: nyomokban.

A kristályoknak van kristályvíz-tartalma. A regolit: kristályos kőzet.

Az anyagokban - a kristályos anyagokban - a víz kristályvíz formájában van jelen. Többnyire a kristályrácsok között.

Nem ellentmondás, amit leírtál. A konyhasó kristályvíztartalma sem sok. Éppen ezért, ha vízpárába kerül, elkezdni magába szívni, mint a szivacs.

Igaz. Említettem a fém-oxidokat. Viszont nem említettem a fém-hidroxidokat. A kristályvíz mellett ez a másik "víz" jelenlét. A hidroxidos-jellegű fémvegyületekről is nagy a hallgatás - ami a Holdat illeti.

Nem használtam "helytelenül" a kristályvíz fogalmat. Ki is rúgtak volna a kémia szakról, ha nem tanulom meg pontosan... Gondoltam, ismert dologról van szó. Te nem "cáfoltál", hanem kiegészítettél. Helyesen, de ezt nem is vitattam. Állításod ezen része tehát nem állja meg a helyét. Azt állítottam - ezt fenntartom továbbra is, hisze nezt NEM cáfoltad -, hogy az Apoillo-17 kőzetmintáinak statisztikai oldalán hiányzik a VIlág leggyakoribb elemének, a hidrogénnek a tömegszázalékos eloszlási arányára vonatkozó adat, a többi elem előfordulási arányát összeadva kapok egy kb. 2.5-os hiányt, ami feltételezésem szerint szándékos "hiányosság". Ugyanis pontosan azt az arányt adja ki, amit az oxigén-arányával összevetve, tekintélyes mennyiségű kristályvíz (szabad), illetve kémiailag kötött (-hidroxid és egyéb formák) víz jelenlétére utal. Egyértelműen. Nos, ez a levezetés az, amit NEM lehet megcáfolni. Mert ha valaki ezt szeretné, akkor igazolnia kellene hova tűnt a hidrogén az ÖSSZES holdtalaj-mintából, ki kellene mutatnia egy eljárást, mely több cm-es mélységig eltünteti a hidrogént a holdtalajból, stb. stb. Mivel a dolog nem fog neki menni, már eleve reménytelen vállalkozás. Marad helyette a hivatalos félrevezetés, amit az Apollo-17 holdkőpzet-mintái alapján kiadtak.

Érdemes lesz talán odafigyelni majd a tavasszal induló indiai holdszzondára, ásványtani felmérést fog végezni, talán elcsúszik egy-két adat a hidrogénre vonatkozóan is.

Tévedést rámm tudsz húzni, elismerem, nyilván a magasabb tudás fényében, ezeket mégsem korrigálom, mert az is én voltam. Ilyen volt pl. hogy elfogadtam az emberiség egy nőtől és három férfitól való származásának elméletét. Legalábbis egy darabig. Helyesebb lett volna "ember" helyett "négy emberi fajról" beszélni. Ez tévedés. Nem nevezném "baklövésnek", annak pedig főleg nem. Elvi tévedést nem követtem még el és nem is szándékozom. "Kirohanásaim" jogosak és megalapozottak. Éppen ezért hívnak rendszeresen elbeszélgetni az MTA tagjai, mert egyetértenek velem és kritikáimmal. Mivel a tudományt a politika/üzlet/érdek működteti, sehol a volágon nem találhatsz "tiszta" tudományt hivatalos részről. Hapedig kiderítem, mit hallgatnak el, kötelességem az - mint lelkiismeretes és becsületes kutatónak - nyilvánosságra hozni. Ezt teszem. És ehhez rengeteg segítséget kapok a fórumosoktól is. De a tudósoktól is, akik "két pohár vörösbor után" nagyon beszédessé válnak. Csak ugye, féltik az állásukat.... Nem érezném, hogy bármi is aláásná a munkámat. A segítőim száma, ahogy a látogatók száma is folyamatosan növekszik. A kritikát örömmel veszem, ilyenből ritkán kapok is, de tudományos plattformról cáfolat még nem érkezett írásaimhoz. Pedig van rá, lenne rá lehetőség, persze, ha létezne ilyesféle cáfolat...

A tankönvekben leírt dolgok, néhány tantárgy kivételével, pl. Informatika, úgy hazugság, ahogy van. Ahhoz, hogy egy felnövekvő generáció bármit is megértsen, teljesen új alapokra kell helyezni mindent. Már van egy-két tankönyv, mely ezeken az új alapokon nyugszik. Idővel lesz több is.

Az én egyik UFO-s esetem sem ilyen. Szinte valamennyi leírását megtalálod it, a fórumon. Felajánlottam a poligráfos megerősítés lehetőségét is. Persze, hogy nem élnek vele, hiszen én szakember vagyok. Nem tudnak jönni a reklámszöveggel, hogy "szakember még sose látott UFO-t"... Ami persze eleve nem igaz, mert négy órás dokumentumfilmem van, éppen szakemberek UFO-észleléseiről, űrhajósok, katonák, meteorológusok, csillagászok. Persze, az ilyen filmek szinkronizálására nincs keret...

Csak élő adást vállalok. "Ellenfeleim" pedig tudják, pontosan élő adásban nem szabad leülniük velem, ha jót akarnak maguknak... Pedig már a hatjegyű számokat is elhagyták ajánlatukban, ha nem élő az adás.

Szeretnék könyvet is kiadni, nekem kellene darabonként letenni félmilliót ehhez. Nyilván, a kutatási irányunk a "megtűrt" (még legalábbis) és nem pedig a "támogatott" körbe tartozik, a helyzet tehát nem fog változni.

A legjobbakat!
no avatar
User

Xmes

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: Xmes » 2009.03.19. 19:20

A genetikai rendellenességek nem betegségek, hanem mutációk. :) Nem okoskodni akarok, csak pontosítani. Ugyanis a génhiba nem betegség. Ha az lenne, minden élőlény betegség lenne, hisz több milliárt évnyi genetikai hibák (mutációk) eredményei.
no avatar
User

Xmes

Re: Re:

Szerző: Xmes » 2009.03.19. 22:23

Pallos írta:
kola írta:Olvastam olyanról is hogy az egész emberiség 1 nőtől és 3 férfitól származik.
És ezek szíriuszi hajótöröttek voltak.szerintem ez elég hihetetlen h 4 fő népesíti be a bolygót... elég belterjes lenne az emberiség, nem beszélve a genetikai hibákról


Pedig majdnem így van. A mitokondriális DNS vizsgálatok kimutatták, hogy egyetlen 160-200 ezer évvel ezelőtt élt nőtől származik minden ma élő ember. De ez nem azt jelenti, hogy egyetlen nőből származott az egész emberiség, hanem azt, hogy az összes többi ág kihalt időközben.
A mitkondriumot, midenki kizárólag anyai ágon örökli, mivel csak a petesejtek tartalmaznak mitokondriumot, a hímivarsejtek csak a farkukban tartalmaznak (mivel a mozgásukhoz a farkukat mozgatják, így a mitokondriumok által generált energia is csak oda kell), az meg nem fúzionál a petesejttel a megtermékenyítéskor, hanem leválik a fejről, tehát apai ágon így nem örökölhető. Így semmi okunk vérfertőzésre gyanakodni, tekintve, hogy egy nő abban az időben (160-200 ezer évvel ezelőtt) szülhetett több apától is (ma is ígz van), és hogy a vérfertőzés lehetősége 1/16-od rokonsági foknál már elhanyagolható, nagyon kicsi az esélye annak, hogy bármi hatása legyen.
no avatar
User

pmarci1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

191

Csatlakozott

2011.03.13. 00:24

Tartózkodási hely

Bp.

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: pmarci1 » 2011.04.12. 19:11

Gabe írta:Hallottam nem egy olyan állítást miszerint az emberiség több földönkívüli faj génálományából lett kitenyésztve.
Rengeteg genetikai betegségünk van ami elváltozásokat okoz és állatoknál nem igen vannak ilyenek (legalábbis én nem hallottam dankóros macskáról).Mi van akkor,hogyha a fogantatás után a mindennapi mutáció miatt egy bázispárocska megsérül,ami a kompatibilitásért felelős a többi faj génálományával és emiatt a születendő egyed fölveszi az adott faj külsö hasonlatosságát.
Mivel nem kompatibilis ezért nem funkcionál rendesen és így értelmi és testi fogyatékosság jön létre. :shock:

Szerintem ilyen genetikai "mutáció" előszokott fordulni nem is ritkán. Pl. amikor 2 négernek fehér bőrű, szőke hajú, kék szemű gyereke születik. (habár én erre azt mondom, hogy evolúció :D )
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: Gabe » 2011.04.12. 22:48

A négeres azért tud előfordulni mert a felmenőik között volt fehér ember, de ez nem betegség.

Van egy-két genetikai betegség, mely olyan testi deformitással jár, hogy az illető úgy néz ki mint valamelyik földönkívüli faj szülötte.


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Genetikai betegségeink

Szerző: Valka » 2011.04.26. 17:58

a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Előző

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron