Jézus Krisztus, családja, tanítványai, Mária-jelenések, a kereszténység eredete

A Torinoi Lepel

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Avatar
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

487

Csatlakozott

2008.05.29. 13:20

Tartózkodási hely

Temesvar

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: real.alien » 2009.01.15. 14:28

Szia LEPEL :mrgreen:

Tiszteletem a munkadert , Lacifonok es mindenkinek a munkajaert aki ide jarkal/irogat .
A problema az , hogy annyi dok.filmet , es megannyi cikket olvastunk mindannyian , hogy a fene tudja kinek van igaza .
Kerdezlek en, mint aki ebben a temaban nem jartas, es azt hiszem mindannyiunk kerdese ... mond mar az eg szerelmere ... igazi vagy nem az a ...torinoi lepel ...
Koszi elore
Udv. :mrgreen:
NE ROHANJ GYORSABBAN MINT AZ ANGYALKAD SZARNYAI ELBIRJAK
no avatar
User

lepel

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: lepel » 2009.01.15. 18:17

Természetesen a Torinói Lepel hiteles!

Valóban sok könyv és film jelent meg erről a témáról, mondjuk legutóbb a National Geographic—Titokzatos vallás sorozatban, amely különféle elméleteket mutatott be, kellő elfogultsággal.

Úgy látom azonban, mind az ellenzők, mind a támogatók különféle prekoncepciókat társítanak hozzá. Ilyen például az előbb említett filmben megszólaló és hitelességet támogató személy, aki már korábban könyvében azt feszegette: Jézus a sírban magához tért, illetve térítették, és aztán egészen Indiáig vándorolt. Vehemensen bizonyította, hogy a C-14-es mintavételkor a levágott darabot kicserélték, és az nem azonos az eredetivel.

Nos idéznék egy hitelességet tagadó könyvből: … a vászon bal oldalán egy 8,9 cm szalagot varrtak valamikor hozzá. Ez a szalag csaknem pontosan megegyezik az anyag többi részével, és a jelek szerint azért varrták a lepelhez, hogy centralizálja a képmást, ezért feltételezték, hogy akkor tették hozzá, amikor a leplet nyilvánosan kiállították…

Nos arról bárki meggyőződhet, ha felkeresi akár itt Laci honlapján a képet tartalmazó oldalt, hogy a csík jól látható. ( Az már kérdés, hogy a vászonnak egy olyan képét láthatjuk, amely a STURP vizsgálatakor készült, így csak az látszik –alul – , hogy ebből a csíkból hiányzik, egy korábbi mintavétel miatt egy darab. ) Azonban innen vették a radiokarbon vizsgálathoz is a mintát…………..

Valójában ez az egyetlen érv az ellenzők részéről, amelyet mindig előhoznak. Az összes többi nem védhető tudományosan.
A másik hallgatólagosan megkérdőjelezett probléma, az első évezredből hiányolt bizonyítékok. Azonban ez csak azért jelentett eddig gondot, mivel a hitelességet vallók, mint Jan Wilson is csak a képi ábrázolásokra koncentrált. Valójában több írásos dokumentum is említi azt.

A Nagy Baj az, hogy a hitelesség megkérdőjelezheti az egész keresztény vallást.

Ugyanis ellene mond az evangéliumoknak, és alapvetően máshová helyezi a kereszténység kialakulásának súlypontját, mind annak mondanivalóját.
no avatar
User

tuzsarkany

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: tuzsarkany » 2009.09.23. 00:31

Szia Lepel!Egyvalamit kerdeznek,ha meg neha jarsz errefele.Emlitetted,hogy Badiny Jos Ferenc tevedett egy ket dologban,viszont azt en szeretettel megkerdeznem toled,ha Jezus nem Partus,Hanem ortodox Schultz szarmazasu volt,akkor hogyan tortenhetett meg a keresztrefeszites,Udyanis Badiny Jos Ferenc reszletesen kifejti konyveben,hogy a zsidoknak -vallasi alapon-mindenfelekeppen meg kellett volna akadalyozniuk ,hogy az megtortenjen.Mas! Jezus szuletesi datumaval kapcsolatban sok a bizonytalansag.Rendkivuli csillagaszati esemeny kiserte Jezus szuleteset,allitolag I.e.7-ben amikor a Jupiter es a Szaturnusz haromszor kerult egyuttallasba a halak csillagkepben.Erdekes,hogy ez nem volt lathato Jeruzsalemben,valamint nem szamoltak be errol az esemenyrol mas akkoriban fejlett csillagaszati kulturaval rendelkezo nepek!Fentemlitett konstellacio 843 evenkent fordul elo.Vajon mikor szuletett Jezus!Lehet,hogy volt egy Aljezus?
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: Valka » 2009.09.27. 20:55

öööööö..... és mi van azzal a könyvvel? nem hinném, hogy lepel "kolléga" mostanában erre járna :mrgreen:
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

tuzsarkany

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: tuzsarkany » 2009.09.29. 00:49

Jezus Kiraly a Partus Herceg c.konyvrol van szo.A vita Jezus szarmazasarol folyt.Lepel "kollega"azt allitja hogy a torinoi lepelbe helyezett ember ortodox zsido szarmazasu volt.Ha nem egyezett meg a keresztre feszitett szemelye azzal,akit a torinoi lepelbe burkoltak,akkor bajban van a Jezusvallas.Az ujszovetsegbe nem kerultek bele Szent Pal levelei.Ezen irasok a megfeszites utan kb.25 evvel irodtak,es egy masik,ismeretlen Kiralyrol ,Krisztusrol szolnak,akinek nem Jezus a neve,es semmi koze sincs Nazarethez.Korabeli arami nyelven Krisztust magusnak mondtak,ez a szo a Kaukazuson tulrol ered,es klasszikus szerzok szerint tuztisztelo es loaldozo nep neve volt.A honfoglalas idejen meg voltak,akik a magyarokat a magusok nepenek hivtak.
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: Valka » 2009.09.30. 18:33

Jezus Kiraly a Partus Herceg egy 2003-as könyv, lepel pedig idén tavaszról beszélt, hogy megjelenik. vagy félreértettem valamit?
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

tuzsarkany

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: tuzsarkany » 2009.10.02. 12:13

Attol tartok igen! Lepel egyik korabbi hozzaszolasaban emliti B.J.F nevet es hogy tevedett egy-ket dologban.A prfesszor nevenek kezdobetuit irta csak ki.
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: Valka » 2009.10.02. 20:52

akkor ez mi?
lepel írta:Sajnos ezek szerint nem olvastad végig a hozzászólásokat. Arra utaltam, amit itt már korábban írtam: Húsvétra várható egy könyv.....

mondotta volt 2009 jan. az általad említett könyv pedig akkor már létezett. vagy ez valami újabb kiadás?
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

martin21

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

332

Csatlakozott

2005.10.28. 18:27

Tartózkodási hely

Miskolc

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: martin21 » 2009.11.21. 12:34

Sziasztok!

Egy cikk:

Valódi lehet a torinói lepel

Egy alig olvasható felirat a torinói leplen bizonyítja, hogy valóban Jézus halotti leple volt, állítja egy vatikáni kutató. A Barbara Frale történész új könyvében kifejtett állítására több tudós azonnal szkeptikusan reagált, kitartva amellett, hogy a lepel középkori hamisítvány.

Frale számítógép segítségével kinagyította a leplen szórványosan olvasható, alig látható görög, latin és arámi nyelvű szavak képét. A kutató arra a következtetésre jutott, hogy a feliratok a názáreti Jézus nevet tartalmazzák görög nyelven. Szerinte ez azt bizonyítja, hogy a szöveg nem lehet középkori eredetű, mivel abban az időben egyetlen keresztény, még egy hamisító sem nevezte volna Jézust csak názáretinek, isteni eredetének megemlítése nélkül.

A leplen egy keresztre feszített férfi alakja látható, összetett kezén és lábán szivárgó vérrel. A hívők szerint a lenvászon Krisztus képe a feltámadásakor színeződhetett el. A Vatikán tulajdonában lévő leplet a torinói székesegyházban őrzik különleges körülmények között, és csak ritkán állítják ki.
A szkeptikusok azt hangsúlyozzák, hogy az 1988-ban elvégzett radiokarbonos kormeghatározás szerint a textíliát a XIII. vagy a XIV. században szőtték. Bár a halvány betűket évtizedekkel korábban felfedezték az arc körül, komoly tudósok a teszteredmények ismeretében elutasították azok vizsgálatát - mondta Frale. Amikor azonban kivágta a szavakat a lepelről készült fényképekről és szakértőknek megmutatta őket, azok arra a következetésre jutottak, hogy ez az írásmód a Közel-Keleten volt szokásos a Krisztus utáni első században.

A történész feltételezi, hogy a szöveget egy írástudó írta fel egy iratra, majd a lepelre ragasztották a fej körüli részre, hogy családtagok illendően eltemethessék a halottat. Az abban a korban használt tintában lévő fémnek köszönhetően az írást a vászonra is fel lehetett vinni - véli.
Frale szerint a szöveg részben igazolja az evangéliumnak Krisztus utolsó perceiről szóló beszámolóját is. Egy görög nyelvű részlet, amely úgy olvasható, mint "eltávozott a kilencedik órában", Krisztus halálának a szent szövegekben jelzett idejére utalhat.

Egy Frale által tanulmányozott kinagyított képen legalább hét szó látható, amelyek Jézus feje körül olvashatók, vízszintesen és függőlegesen. Egy rövid arámi betűs részt nem fejtettek meg. Egy másik, latin nyelvű töredék, "iber" Tiberius császárra utalhat, aki Jézus keresztre feszítésének idején uralkodott - mondta a történész.
"Megpróbáltam tárgyilagos lenni és a vallási kérdést félretenni" - mondta Frale. "Egy ősi dokumentumot tanulmányoztam, amely egy férfi sajátos helyen és sajátos időben történt kivégzését igazolja" - tette hozzá.

Frale Olaszországban a középkori templomos lovagrendről folytatott kutatásairól és a Vatikáni Titkos Levéltárban talált, a lovagrenddel foglalkozó kiadatlan dokumentumok felfedezésével vált ismertté. Idén jelent meg egy tanulmánya, amelyben azt állította, hogy a lepel valaha a templomosok birtokában volt. A tanulmány kétségeket ébresztett, mert a lovagrendet a XIV. század elején felszámolták, és a leplet először 1360 körül említik egy francia lovag tulajdonaként.
Frale legújabb könyve, a La Sindone di Gesu Nazareno (A názáreti Jézus leple) azonban még nagyobb kétséget ébresztett a szakértőkben.
"Az emberek szemcsés fotókkal dolgoznak, és azt hiszik, látják a dolgokat" - közölte Antonio Lombatti egyháztörténész, aki maga is több könyvet írt a lepelről. "Ez mind a képzelet és a számítógépes program eredménye" - tette hozzá.

Lombatti szerint görög és arámi feliratos leleteket találtak I. századi Schultz temetkezési helyeken, de latin nyelv használatáról még nem hallottak. Azt az elképzelést is visszautasította, hogy a hatóságok - némi papírmunka után - hivatalosan visszaadták volna a kivégzett ember holttestét a hozzátartozóknak. A rómaiak által alkalmazott legkegyetlenebb büntetés áldozatait elrettentés végett rendszerint a kereszten hagyták, vagy egy szemétdombra dobták.
(MTI)
" Minden művészet hasztalan, kivéve a zenét! "
-Platon-
no avatar
User

hegylakó

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

491

Csatlakozott

2008.08.20. 15:43

Re: A Torinoi Lepel

Szerző: hegylakó » 2010.03.28. 13:37

Előző

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron