Jézus Krisztus, családja, tanítványai, Mária-jelenések, a kereszténység eredete

Bibliai régészet

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
524

2006.12.08. 14:46

Re: Bibliai régészet

Szerző: WIM » 2008.09.20. 12:57

Úgy látszik amerikában ez a divat, meg szerintem pont azért csinálták ilyenre, hogy kortól függetlenül mindenkire hasson. Egyébként a tartalmáról mi a véleményetek?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.09.20. 13:25

A film innen megrendelhető DVD-n és ingyen!

http://www.ezvankiado.hu

Jelentős alkotás, apróbb hibák vannak benne csak.

Aranylaci
no avatar
User

Spaceman

Szerző: Spaceman » 2008.09.23. 11:31

Szervusztok,

Talaltam egy szovetre nyomott abrat,olasz es latin szoveggel az aljan,egy viasz es egy halvanyabb,hagyomanyos pecsettel rajta.Egy kedves ismerosom Olaszorszagban tanult korabban,szakmajat tekintve szobrasz.Tole kerdeztem azt,hogy mi is ez.Azt mondta,hogy a Vatikanbol szarmazo Veronika-kendos abrazolas,a szoveg szerint felszolitas arra,hogy ''mostantol igy kell ezt abrazolni''.Velemenye szerint a 15-16.szazadbol szarmazik.Van egy konyomatom,rajta 15.Benedict papa alairasaval,az irnoka szovegevel a kep aljan.Ez utobbi serult,szakadt a felso reszen.Tudtok valakit,aki segitene leforditani a szovegeket,illetve aki temaban jartas?Megvalnek toluk.
Na nem azert regisztraltam,hogy itt aruljam a portekaimat.Ez lett az elso hozzaszolasom,mert gondoltam erdekes jelentest hordozhatnak a litografiak.
Udvozletemet kuldom a kitarto,visszajaro forumosoknak,sorrend nelkul.
Van meg mit mondanom,mas temaban-majd kesobb.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.09.23. 14:47

Légy üdvözölve körünkben!

Több, Jézus arcát ábrázoló kendőt ismernek, a két legfontosabb:

Őriznek egyet Ovideoban is, a rajta található vér azonos a torinoi lepelével.
Az olasz kendő ha jól tudom, Jézus, temetéskor használt arckendője volt. Akár az is lehet eredeti.
no avatar
User

Spaceman

Szerző: Spaceman » 2008.09.25. 11:08

Tegnap probaltam kepeket tenni ide,de a dial-up kapcsolat tul lassunak bizonyult,nem ment.Probalok aranylacinak kuldeni e-mailben-

Spaceman
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.09.25. 16:37

Megérkeztek, köszönöm!
no avatar
User

lepel

Szerző: lepel » 2009.01.14. 08:57

„” Több, Jézus arcát ábrázoló kendőt ismernek, a két legfontosabb:
Az olasz kendő ha jól tudom, Jézus, temetéskor használt arckendője volt. Akár az is lehet eredeti. „”

Az Ovis kendő valóban eredeti, de semmiféle más arckendő nem hiteles és nincs is. Miként lepel több tucat volt ismert a középkorban, amikor számtalan más ereklyét is hamisítottak, kreáltak.
Feltételezésekkel nem megyünk semmire, hitelesen tudni kell bizonyítani az álláspontunk igazát, még a tudományosnak tekinthető vitafórumon is.
no avatar
User

KODAL

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
12

2008.10.06. 17:14

Üllés

Szerző: KODAL » 2010.01.27. 19:47

lepel írta:„” Több, Jézus arcát ábrázoló kendőt ismernek, a két legfontosabb:
Az olasz kendő ha jól tudom, Jézus, temetéskor használt arckendője volt. Akár az is lehet eredeti. „”

Az Ovis kendő valóban eredeti, de semmiféle más arckendő nem hiteles és nincs is. Miként lepel több tucat volt ismert a középkorban, amikor számtalan más ereklyét is hamisítottak, kreáltak.
Feltételezésekkel nem megyünk semmire, hitelesen tudni kell bizonyítani az álláspontunk igazát, még a tudományosnak tekinthető vitafórumon is.

" rajta található vér azonos a torinoi lepelével." sztem ez akkor az eredeti lepel lehet ha ugyan az a vér van rajta :S, és ez nem feltételezés
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2010.01.27. 21:25

Összefoglalásképpen:

Veronika kendőjéről az evangéliumokból tudunk, amikor Jézus a Golgota felé vitte a keresztet, egy hölgy megtörölte az arcát, s ez a kendő ugye fennmaradt. Ez az Ovideói Veronika kendője

Néhány évszázadig a halotti lepelnek csak az arcrészét mutatták a hívőknek, s akik látták, hajlamosak voltak "kendőként" emlegetni, révén egy nagyjából akkora "részt" láttak a teljes lepelből. Egyes ábrázolásokon is ily módon szerepel.

Továbbá, szó esik a sírba tételnél használt arckendőről is, ennek a bizonyos arckendőnek a halotti lepel alatt kellett volna lennie (ha jól tudom, az egyik evangéliumban szintén szó esik róla). Erről nem tudjuk (nem tudom...) hol van.
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.11.07. 12:17

User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Szerző: Valka » 2011.11.07. 17:45

csak nem bácsfi diána? :conf:
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.11.07. 20:00

Pff nem tudom... valamilyen Katalin azthiszem! De azt gondolom hogy nem az a fontos, hogy ki mondja!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Painkiller 2011.11.07. 21:24-kor.
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.11.07. 21:12

Tényleg ő az... de ez nem változtat a videó tartalmán!:)
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

Szerző: Valka » 2011.11.09. 20:20

a tartalmán nem, a hitelességén...
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.11.09. 20:24

hát ha valakinek az az értékmérő, hogy ki mondja, akkor no komment... :D
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.11.10. 21:41

Igen, értékmérő, hogy ki mondja. Hiteles ember hiteles dolgokat mond, másfajta meg ki tudja milyent?

Nem az illető hölgyre vonatkoztattam, mert még a teljes nevét sem tudom. Valaki igen?
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.11.10. 22:03

Valamilyen Bácsfi Diána (?) ... de tartom magam ahhoz, hogy a tartalom a lényeg, hiszen ugyanazokat mondja el mint amit a gnosztikus vallásról tudni lehet. tehát nem a szubjektív véleményét mondja el a dolgokról, hanem régészeti és egyéb leletek alapján felállított előadást hallhatunk tőle. Ilyen formában mondhatná bárki, mivel az a lényegen nem változtat (ebben az esetben).
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

Szerző: Valka » 2011.11.10. 23:07

honnan tudod, hogy igazat mond? és ha igazat mond is, honnan tudod, hogy nem csak az igazság egyik felét? más szempontból talán máshogy értelmezhetők ugyanazok a tények. bácsfi diána pedig egy elmeroggyant náci, egyáltalán nem hiteles számomra. persze az is lehet, hogy minden úgy van ahogy mondta, de ezt a szavain kívül semmi sem támasztja alá. az meg nem ér túl sokat, annak aki ismeri az előéletét.
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.11.10. 23:22

Olvass Nag Hammadit, olvass a gnoszticizmusról stb és meg fogod látni/ vagy nem, hogy nem ő találta ki ezeket... :D Mellesleg nem ismerem az előéletét így nálam kapásból fel sem merül az előítéletesség. Hát mit ne mondjak nekem az előadásából nem az derül ki hogy elmeroggyant (az meg magánügy hogy náci-e vagy sem mivel az előadás anyagának nem sok köze van hozzá)...Szavait sok minden alátámasztja az más kérdés hogy te azt elfogadod-e vagy sem.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

Szerző: Valka » 2011.11.11. 12:40

"Olvass Nag Hammadit, olvass a gnoszticizmusról stb és meg fogod látni/ vagy nem, hogy nem ő találta ki ezeket... "
hát amit onnan vett, azokat nyilván nem ő találta ki :lol:
de mutass egy olyan gnosztikus szöveget, ami alátámasztja, hogy a kánaániták a magyarok ősei voltak - kvázi a Schultzok minket üldöztek ki palesztinából, mikor "mentek mózessel honfoglalni".
az előéletét meg könnyen megismerheted bácsfi kisasszonynak, kb 3 perc guglival.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.11.11. 13:21

Pl.
Badinyi-Jós Ferenc: Káldeától Istár gamig.
Barabás László: Az emberiség története.
Israel Finkelstein: Biblia és régészet.
Hérodotosz....

Vagy "csak" gondolkozz. Hun népekkel volt körbevéve az egész Közel-kelet. A római megszállás alatt álló Izrael mellett közvetlenül már ott van a Pártus-hun birodalom, egészen Nyugat-indiáig elnyúlva.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

Szerző: Valka » 2011.11.11. 14:41

kinőne a szakállam bokáig, mire ezt mind elolvasnám, bár ezek közül aligha gnosztikus akárcsak egy is.
a badinyi-féle könyv mindhárom kötete megvan, ahoz adhatnál oldalszámot, vagy fejezetet esetleg.
alapvetően én bácsfi szavahihetőségét ill. szándékait kérdőjelezem meg, tekintettel nem kicsit "zűrös" múltjára.

*szerk.: megtaláltam. a harmadik könyv végén a függelékben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Valka 2011.11.11. 15:32-kor.
ElőzőKövetkező