Szerző: Painkiller » 2011.11.13. 17:39
Feltételeztem hogy rájuk értetted... de mindegy is, csak hogy ne végig egymás vérét szívjuk a pontosság kedvéért leírom:
Esszénus szöbvegben Jézus mondja "minden vallás és minden tanítás szent mert a fényből való".
Reagálva pedig arra hogy Jézus nem mondhatta, hogy atya ugyanaz mint Baál, ezt is pontosítanám--> Cserépvázákban található Nag Hammadi pergamenteken Jézus mondja: "Atyám számos névvel rendelkezik, görögök Zeusznak, Föniciaiak Baálnak, a Szkízták Aranynapnak említik stb…"
A Jahve-s említésedre reagálva: A zsinaton mondták ki, hogy Jézus Atyja Jahve, ami a Gnosztikus vallás szerint ugye nem az... ez egy döntés születése...
Forrásnak pedig végig megemlít valamit pl: Tractatus tripartitus; Nag Hammadi, Esszénus szövegek; Őskatakombák rajzai (többire nem emlékszem).
(Női (mágia) férfi(gyakorlatiasság) ábrázolás tényleg hülyeség lehet, de a mondanivalón nem változtat ugyanis nem erre épül a beszéd) A többit tényleg félre értetted valószínűleg amiket kiragadtál Valka.
Ezt pedig előttem már leírták egy oldalon de megismétlem, hogy mi a mondanivalója az előadásnak: "Testbe zárt isteni fények vagyunk!...Mert Isten fénye bennünk van…Az egész Világ szent!Nincs eredendő bűn!Éva tette hőstett volt!BEAVATÁS! Az ember nem bűnös!/Tehát gyónni minek? Kinek? Papnak? Egy földi embernek?/Az ember: fénytermészetű, bűntelen, tiszta, szabad, nem bukott, nem szolga, testbe zárt isteni fény….Nem bűnös, hanem tudattalan!Nem büntetni, felvilágosítani kell!Nem büntetni, hanem szeretni!Szeretni, hogy többé ne kövessen el hibát!Nincs gonosztett, „csak” szenvedő ember,akiben nincsen szeretet, mert őt sem szereik eléggé!Imádkozni bárhol, bármikor lehet!”Ne építsetek az én Atyámnak templomokat!Az én Atyám temploma a Világ!”-mondta Jézus…És ne térdelj le! Ne térdelj le Atyád előtt! Ő olyan, mint az Égi Apád!A Szentháromság sem az, amit ismerünk!Nem atya, Fiú és Szentlélek, hanem:ATYA, ANYA és FIÚ!Atya:Isten, és Anya: Istennő!!!Minden vallás szent, mert a fényből való!„Az én Atyámnak és az én Anyámnak sok neve van"….A szkíták Arany Napnak nevezték….Arany Apácska…Ezüst Anyácska…Pokol, ördög nincs!!Karma van! ..és reinkarnáció…Te és Jézus között nincs hierarchikus különbség!Jézus az ember tökéletes arche-típusa!A te égi ikerpárod, iker-feled..Minden Nagypéntek saját Nagypéntekeink, minden Húsvét saját Feltámadásaink ünnepe…
Annyit fűznék hozzá az egészhez, hogy engem az bosszantott fel az elején, hogy még meg sem hallgattad de máris leszóltad az egészet mert az mondja aki. Utána néztem a nőnek valóban kemény múlttal rendelkezik és úgy tűnik voltak zakkant pillanatai (DE! aki nem ismeri a múltját abban fel sem merülnek negatív gondolatok vele kapcsolatban... nem tudom érted-e mire akarok kilyukadni), de úgy vagyok vele, hogy a média úgy vagdossa össze a dolgokat ahogy szeretné és azt tálal a hétköznapi ember elé amit akar (a környezetemben is volt rá precedens). A lényeg, hogy egyetlen olyan kijelentés nincs benne amit véleményként említ. Vagy idéz valahonnan, vagy felolvas és hasonlók. Nem a személyét védelmezem, hanem a hanganyagot...nem akarok senkivel sem vitázni, veled sem Valka... Tehát akkor várom a témával kapcsolatos ajánlásokat ha vannak. Erről a videóról meg csak akkor beszéljünk újra, ha FIGYELMESEN meghallgattátok.