Jézus Krisztus, családja, tanítványai, Mária-jelenések, a kereszténység eredete

Bibliai régészet

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

2011.03.28. 01:09

Csertő, Szőlőhegy 446.

Re: Bibliai régészet

Szerző: Pezo » 2014.04.15. 04:48

Én úgy tudom, hogy az Újszövetséget az kapcsolja össze az Ószövetséggel, hogy az Újszövetség szövegében van néhány tucat szószerinti idézet az Ószövetség szövegéből.
Török Zsolt
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.04.15. 19:06

Beletoldották, hogy "igazolják" a kapcsolatot... - számos esetben.

Egyébként pedig, ha esetleg nem is tettek így minden egyes alkalommal, ha pl. én Lenintől idézek, az nem jelenti azt, hogy immár kommunista is vagyok, nem igaz?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aranylaci 2014.04.17. 19:17-kor.
User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

2011.03.28. 01:09

Csertő, Szőlőhegy 446.

Szerző: Pezo » 2014.04.15. 20:44

Hát annyi bizonyos, hogy a kanonizált iratok története meglehetősen homályos, és az eredetisége kérdéses.
Török Zsolt
no avatar
User

gojko

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
3

2014.08.27. 14:01

Szerző: gojko » 2014.08.27. 14:18

aranylaci írta:A héberek egyébként átvették a föníciai - azaz a székely-hun-magyar-szkíta, tb. - írást, erre ékes bizonyíték a honlapomon is bemutatott tekercs-részlet, ahol a héber szögletes betűk között a "JHVH" név még rovásírással szerepel. Szóval, ha bármelyik héber a maga népének és ősiségének voltát bizonyítgatná, csak elébe kell tenni, él megnyugszik....

Felkeltette az érdeklődésem, amit írtál. El is olvastam az "Armaggedon – mindez már megtörtént?" c. cikked, ami nagyon tetszett.

Aztán megnéztem a holt-tengeri tekercsek egyik jó minőségben digitalizált fotóját. Valóban látható a föníciai (rovás)írással írt "JHVH".
Viszont, egy kicsit megtévesztő lehet, hogy egyenlőségjelet teszel a föníciai és a székely-magyar rovás írás közé. Több hasonló jel van a két írásban, de hangalakilag azért eltérnek.

Holt-tengeri tekercsek nagyítható, görgethető fotója:
http://www.deadseascrolls.org.il/explore-the-archive/image/B-314640

Sebestyén Gyula összehasonlító rovástáblázata:
http://www.szittya.com/rovaschart.jpg
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.08.28. 10:35

Köszönöm a hozzászólást és a beidézett részeket.

Egyetértek, a helyzet árnyaltabb. A legősibb írás - régészetileg igazolva - a Kárpát-medencéből került elő. Ahogy távolodunk a helytől térben is időben, annál nagyobb az eltérés az Ős-ABC jelkészletéhez képest. Ezt a szempontot természetesen figyelembe kell venni, amit nem könnyű, mert kőkemény politikai érdekek is jelen vannak, ezért nehéz kutatni. De legalább most már lehet.
Előző