Jézus Krisztus, családja, tanítványai, Mária-jelenések, a kereszténység eredete

A parthus Jézus

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

izabella

Re: A parthus Jézus

Szerző: izabella » 2007.12.26. 14:12

A haza és a nemzet szeretete tul messzire elvisz emberbereket,el a tényektől,távol a logikától és a bizonyithatóságtól
no avatar
User

horpad

Re: A parthus Jézus

Szerző: horpad » 2007.12.26. 19:12

Talán nem lenne így, ha Mo-n is szabadon érvényesülhetne az egészséges történelemszemlélet és lokálpatriotizmus. De a ránk erőltetett finnugor eredet, és a rasszista, fasiszta, antiszemita hamis megbélyegzések miatt csupán dacból vállalhatjuk fel a magyarságunkat.

horpad
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2007.12.27. 10:28

Drága Izabella!

MILYEN tényekre hivatkozol?

Akkor most tisztázzuk egyszer, s mindenkorra:

1. Israel Finkelstein, a Tel Aviv-i Régészeti Egyetem professzora IGAZOLTA, hogy az Ószövetségi Szentírás Kr.e. 650-ben született, POLITIKAI MEGRENDELÉSRE, és IRODALMI ALKOTÁS. A benne leÍrtak: SEM OTT, SEM AKKOR SEM ÚGY SOHASEM TÖRTÉNTEK MEG!!! AKi mást állít, nem mond igazat.

2. Az Újszövetség, azaz Jézus élete, SEMMIFÉLE FOLYTONOSSÁGOT NEM MUTAT A Schultz ÓSZÖVETSÉGGEL, SEM TARTALMILAG, SEM TÖRTÉNELMILEG, SEM ESZMEILEG. - Ezt maguk a Schultzok is így állítják...

3. A Tóra mellett a Schultzok másik Szent Könyve a Talmud (honlapomon megtalálható). ebben teljesen világosan és érthetően le vagyon írva: JÉZUS HELENA CSÁSZÁRNŐ "ZABIGYEREKE". Helena császárnő Pártus-hun uralkodó volt, aki Jeruzsálembe költözvén palotát épített, Schultz hitre tért, majd fel is adta. MAGUK A Schultzok ÁLLÍTJÁK TEHÁT, HOGY JÉZUS PÁRTUS-HUN HERCEG VOLT!

Akkor meg milyen tényeket vonsz itt kétségbe drága Izabella? Attól, hogy valami Neked, személy szerint - és esetleg másoknak - nem tetszik, a dolog még igaz. Sőt, még akkor is, ha ez az igazság olykor netán még fáj is: Értsd: a MAGYAR A KIVÁLASZTOTT NÉP! Aki pedig ezt a kifejezést magára veszi - helyettünk- az bizony tolvaj. Rabló.

Ezért akarnak kiirtani bennünket, hogy ne legyen aki emlékezzen ránk, hogy mi vagyunk a kiválasztottak. Ha majd nem lesz egyetlen magyar sem a Földön - ez a céljuk! - akkor végképp kifoszthatják kulturális és mindenféle örökségünket és beleülhetnek. Csak ott tolják el, hogy ahhoz nem elegendő a népírtás, meg a vegyi- és atomfegyverek, hanem egy kulturnép attól kultúrnép, hogy esze is van...

Magyarországon - antimagyarizmus folyik. MIndek, magyarokat meg lehet alázni, gyalázni, kilövetni a szemünket, kifosztani idős embereinket, felgyújtani fiatal lányainkat, letépné a kokárdát diáklányokról Nemzeti Ünnepünkön. Olyan népcsoportoknak, melyeket állítólag üldöznek.

Magyarországon lehet hamukázni a Nyugati téren, de próbáljuk csak meg mi történne, ha a Siratófalnál Árpád-sávos zászlók lengetése mellett kopjafát állítanánk? Szóval, Ki itt az aki üldöz és kit?

Lehet a zsidóknak "Fuck Christmas" bulit tartani a hamukával egyidőben. Érdekes. Nekik még ezt is lehet. ITT MÁRIA ORSZÁGÁBAN! És mit csinál a köztársasági elnök? A miniszterelnök, stb. Kussol. És hogy miért? Mert nekik ez jó! Mert ők éppen olyan magyargyűlölők, mint fajuk vezető rétege. És Te, mint "pártatlan" minek neveznéd ezt a "Fuck Christmas" bulit. Nem gondolod, hogy ezúttal nagyon, de nagyon messzire mentetek?

Hol van drága Izabella, szerinted a "túl messze"??? Nem esetleg az eddig felsoroltak?

Talán ott, hogy a Schultzok karácsonykor is a keresztény palesztínokat gyilkolják (egy részük keresztény, közel félmillió), és a keresztény(???) pápa Hallgat???

Folytathatnám.

De lenne egy kérdésem: Mi köze bármilyen nemzeti öntudatnak a tényekhez? Hogy lehet EGYÁLTALÁN keverni a kettőt, és a tényeket úgy feltüntetni, mintha azok "nemzeti vágyakozásból született délibábos elképzelések lennének"? Nem kissé aljas ez a megközelítés? - Klasszikusokat idézve...: "nem kicsit".
Avatar
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

621

Csatlakozott

2008.02.07. 11:46

Re: A parthus Jézus

Szerző: Tyrael » 2008.02.10. 22:52

Kedves László!

Ennél jobban én sem tudnék fogalmazni.
Szó szót követ, igyekezeni kell nyitott szemmel járni a világban és nem pusztán terroristát vagy ilyen olyan túlélőket tisztelni, isteníteni. Majd, ha már később a természet nem fogja bírni a hátán ezt a daganatot, akkor jön egy nagy kataklizma, aminek sajnos milliónyi ártatlan áldozata is lessz. Isten ments, hogy ez bekövetkezzen, de ember tervez Isten végez!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tyrael 2008.03.27. 09:51-kor.
no avatar
User

izabella

Re: A parthus Jézus

Szerző: izabella » 2008.03.23. 08:30

Izrael és az öngyilkos merénylők egyformán kiméletlenek.Aki fölszáll egy buszra nők és gyerekek közé robbantani az is KEGYETLEN VADÁLLAT.
A két bagázs egyforma.De ne politizáljunk itt.
no avatar
User

izabella

Re: A parthus Jézus

Szerző: izabella » 2008.03.23. 08:39

FOKOS = FŐ KOS a kos aión jelképembere,szimbóluma
NÁDKOSÁR= Mózest tették vizre nádkosárban.
A kos alias aries világhónap ég általi jelképezése Mózes és a Tóra.Ez nem dicséret,hiszen a nemzeties önzésről van szó,mindegyik "kulturának" megvolt a maga istensége,sőt komplett égi garnitura és mindegyik a hazafiság szolgálatába állititotta.A Schultzok se jobbak,se rosszabbak.Ők a jelképe az adott korszaknak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára izabella 2008.03.23. 08:49-kor.
no avatar
User

izabella

Re: A parthus Jézus

Szerző: izabella » 2008.03.23. 08:48

Tudtommal semmi lényeges nem történhet Isten akarata ellenében ! Az emberiség egész történelme le volt kottázva,meg volt irva előre.Nem azt irtam hogy robotok vagyunk,hanem hogy a LÉNYEG megtervezett,forgatókönyv szerini a történelem.
-----------------------------------
A magyarokat pedig senki se irtotta ki és annak sincsen akadály hogy bárki nagycsaládot alkosson.
Lám Orbán öt gyerek,Gyurcsány négy,Mécs Imre NYOLC. Igy néznek ki aki el akarják a nemzetünket kisebbiteni ?!
no avatar
User

izabella

Re: A parthus Jézus

Szerző: izabella » 2008.03.23. 08:53

Egyébként részemről semmi akadálya hogy a messiás itt nálunk mint magyar ember talán egy pár szinrelépjen.Örülnék neki.A tények döntenek ezügyben....
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2008.03.23. 13:19

Apró pici gond van: Mózes nem létezett!

Alakját Ekhnaton fáraóról mintázták meg és "nyúlták le". Mózes nevű próféta, aki a Schultz népet "kivezette" volna Egyiptomból nem létezett, miként kivonulás sem. Ekhnatont és egyistenhívő követőit éppenséggel elzavarták. No most, "kivonulni" vagy "elzavarni" ugye nem mindegy. De a héber logika így működik. Ma is. ("Nem lesz vizitdíj", "nem lesz gázáremelés", "nem lesz tandíj", "lassan mondom, hogy...", "dübörög a gazdaság"...) Ma is pontosan azt teszik, mint 2500 éve és folyamatosan. De tisztelet a köztük élő kivételeknek, mert hála Istennek, vannak. Lásd pl. Israel Finkelstein.

Nemhogy Mózes nem létezett, de egyetlen pátriarka sem. Egész egyszerűen "kitalálták" őket. Ez adta a z ötletet a 300 év betoldásához, a nem létező frank és germán múlt "megteremtéséhez".

Vagyis. Egyik nép történelmét - amelyiknek van, lásd magyar - tűzzel vassal írtják és meghamisítják, a történelem nélküli népek meg írnak maguknak... De attól, hogy szép pecséteket tesznek rá, még nem lesz valóság... Sem a kamukauszt, sem Mózes, sem semmi. marad a lufi, azaz hazugság.
Avatar
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

621

Csatlakozott

2008.02.07. 11:46

Re: A parthus Jézus

Szerző: Tyrael » 2008.03.27. 09:47

Nekem egésszen más véleményem van a sorsról. Ugyanis egy filmnek meg lehet írni a forgatókönyvét, de egy értelmes lénynek, egy életnek nem. Bizonyos felső körök, akik erőssen politizálnak több száz éve, azok igenis irányíthatják a sorsod tág keretek között. Ők valójában forgatókönyv szerint igyekeznek cselekedni. Az ilyen csoportok "próféciái" sem azért teljesülnek be mert meg volt "jövendölve", hanem mert annak idején leírták és x idő múlva be kelett teljesíteni a követőknek. Szó sincs itt a "megjövenölésről meg a próféciáról, meg a megvagyon írva" szövegekről. De ők nem Istenek. Mindenki a maga Istene a Teremtőt leszámítva mert az egy van. Minden ember, csoport, társadalom olyan Istent kreál magának (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) amilyen Ő MAGA valójában. Bizonyos keretek között pedig maga a asors az, amit leszületésed előtt kiválasztol magadnak az a küldetés maga, amit szintén te választottál és nem neked szánták.
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A parthus Jézus

Szerző: Valka » 2008.05.01. 14:48

aranylaci írta:
1. Israel Finkelstein, a Tel Aviv-i Régészeti Egyetem professzora IGAZOLTA, hogy az Ószövetségi Szentírás Kr.e. 650-ben született, POLITIKAI MEGRENDELÉSRE, és IRODALMI ALKOTÁS. A benne leÍrtak: SEM OTT, SEM AKKOR SEM ÚGY SOHASEM TÖRTÉNTEK MEG!!! AKi mást állít, nem mond igazat.erről lehetne egy kicsit bővebben? esetleg valami hivatalos forrás a neten?
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2008.05.01. 16:09

Könyve az Alexandra Kiadónál megrendelhető, a legközelebbi munkanapon már meg is érkezik.
Finkelstein-Silberman: Biblia és régészet.

A neten kering egy kb. órányi film ugyanebben a témában, de a könyv mégiscsak jobb, mert részletesebb. A címe: Bible - unearthed.
no avatar
User

Gábriel_tata

Re: A parthus Jézus

Szerző: Gábriel_tata » 2008.05.21. 15:16

"A haza és a nemzet szeretete tul messzire elvisz emberbereket,el a tényektől,távol a logikától és a bizonyithatóságtól"

Ez az észrevétel nincs messze a valóságtól de szerintem mégis valótlan. Nem hiszem hogy a hazafiasság a magyar kutatókat a tényektől, logikától és a bizonyithatóságtól távol viszi. Talán tárgyilagosság hiányzik stilusukból. Ha idegen füllel hallgatjuk őket, akkor igaz hogy sok esetben egyéni (szubjektiv) határtozókkal és melléknevekkel hangsújozzák mondanivalóikat, méghozzá túlsújban. Sajnos Feri bácsi (Badinyi) is ezt a hibát követi el. Amikor belelázad mondanivalójába, nem veszi észre hogy érzelmei aláássák kutatásai hihetőségét.

Ez a hiba viszont nem változtatja meg se a tények se a bizonyitékok valóságát. Ha a magyar kutatóknak lenne pénzük, akkor jelentéseiket hiteles szerkesztők javitanák ki. De általában saját kis pénzükből fedezik nem csak kutatásaikat hanem munkájuk kiadásást is. Tehát a magyar aki kritizálja honfitársa kutató munkáját vizsgálja meg elsősorban saját lelkiismeretét.
no avatar
User

Gábriel_tata

Re: A parthus Jézus

Szerző: Gábriel_tata » 2008.05.21. 16:04

izabella írta:...NÁDKOSÁR= Mózest tették vizre nádkosárban...


Nekem is van egy nádkosaram de nem mondhatom hogy az enyémet emlitik a N.I 1117, 2337, 2473, 2742 agyagtáblák. A bibliai Mózes, saját szakértői szerint, K.e 13. században élt(?). A Nádkosarat viszont már K.e 3000-ben emlitik a fenti táblák.
no avatar
User

Gábriel_tata

Re: A parthus Jézus

Szerző: Gábriel_tata » 2008.05.21. 17:04

Caveat Lector
Vigyázzunk amikor bibliai szavakat olvasunk (használunk). Nézzük meg ki beszél és mikor. Például, Izrael egy szumér szó (Labat 296 IZ; 381, 293 RA; 13, 564 EL [Badinyi]) ameyet K.e. 5000-ben, 2500 évvel a szemita népek megjenenése előtt, használt egy magát evvel a szóval megnevező Kanaánban élö nép (1 Sir Leonard WOOLLEY: „A Forgotten Kingdom" (Pelikan Books, 1958). Az Izrael szót a egyiptomiak által hébernek elnevezett szemita nép csak akkor (és talán azért) tuljdonitotta el amikor egyiptomba be akart tolakodni (K.e 2. ezredévben):

“És monda néki az Isten: A te neved Jákób; de ne neveztessék többé a te neved Jákóbnak, hanem Izráel légyen neved. És nevezé nevét Izráelnek” ( 1 Mózes 35:10).

Később, az 1948-ban létrehozott Izrael állam politikai okból ezt a szót vette magára Cion vagy Júdea elnevezés helyett. Hittudományi irodalmon és politikai kitalálásokon kivűl viszont az Izrael szó sehol se azonositja ezt az ős kaukázusi népet szemitákkal, héberekkel vagy zsidókkal.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2008.05.21. 18:45

Meggyőző bizonyíték az Ószövetség és az Újszövetség ALAPJAIBAN ÉS GYÖKEREIBEN VALÓ teljes eltérésére.

2008.05.21 Idézet következik:

Több száz Újszövetséget égettek el Schultz szélsőségesek Izraelben. Or Jehuda településen keresztény misszionáriusok osztották szét az újtestamentumokat. Az alpolgármester, Uzi Aharon begyűjtette az Újszövetségeket, majd az ortodox vallási iskolások felgyújtották a halmot. Képzeljük el ugyanezt fordítva. És még ezek ugatnak náci könyvégetőkről, maguknak mindenütt toleranciát (értsd: dominanciát) követelve. Természetesen sem eljárás, sem nemzetközi botrány nem lesz, a hébereknek bármit szabad.

A helyi városvezető szerint a zsidókat áttérésre ösztönző könyvek megsemmisítése vallási parancs, ezért ő nem a könyvégetőket, hanem a könyvek terjesztőit ítéli el. (A Schultzok magukat, egyebek közt a "könyv népének" hazudják, igaz, nyilván saját könyveikre, leginkább a Talmudra gondolhatnak - a szerk.)

Az angol nyelvű izraeli Jerusalem Post beszámolója szerint a gyűlöletkeltő alpolgármester hangosbemondóval felszerelt kocsival szólította fel a 34 ezer lakosú, palesztinoktól elrabolt település lakóit, hogy adják oda a könyveket a kaftános diákoknak, akik házról-házra járva össze is szedték, majd egy zsinagóga közelében óriási halomba rakva felgyújtották az Újszövetség-köteteket (éppoly kegyetlenséggel, ahogy annak idején Krisztus meggyilkolására szavaztak. A minden európai, emberi értéket tagadókkal nem lehetséges kompromisszumot kötni, hiszen kultúránk elpusztítása hitük lényege - a szerk.)

Az izraeli rendőrség nem kommentálta az esetet.

A lap cikkéből kiderül, hogy körülbelül 10 ezer Krisztus-hívő Schultz is él Izraelben, akiknek ügyvédje a könyvégetők bíróság elé állítását követeli.

Az izraeli hatóságok és az ortodox Schultzok rossz szemmel nézik a Schultzok közti keresztény hittérítést, noha az a legtöbb esetben törvényes - írja a Jerusalem Post.
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A parthus Jézus

Szerző: Valka » 2008.05.26. 19:16

hogy-hogy a "legtöbb esetben" törvényes? tán ott is tűzzel-vassal keresztelnek, mint egykor minálunk?
meg tudnád nevezni a forrást? érdekelne ez a cikk?
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2008.05.26. 22:58

Minden adat szerepel a beidézett cikkrészletben.
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A parthus Jézus

Szerző: Valka » 2008.06.07. 22:31

az első, hosszú idézet honnan van?
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2008.06.08. 09:53

Kedves Valka!

Melyik hosszú idézetre gondolsz? Végignéztem a hozzászólásokat, mindenhol megvan adva a forrás. Hacsak, valami el nem kerülte a figyelmem.

Szia!
Laci
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A parthus Jézus

Szerző: Valka » 2008.06.16. 12:44

ja, semmi, először azt hittem, hogy a zárójeles rész után egy másik cikkre hivatkozol, bocsi!
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Darkh

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

174

Csatlakozott

2007.11.14. 07:13

Tartózkodási hely

Béta kvadráns

Re: A parthus Jézus

Szerző: Darkh » 2008.07.13. 13:39

Egy ötperces rádiós beszélgetés:

http://www.youtube.com/watch?v=D88dbtEr9gk
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron