Jézus Krisztus, családja, tanítványai, Mária-jelenések, a kereszténység eredete

A parthus Jézus

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Re: A parthus Jézus

Szerző: aranylaci » 2008.07.13. 18:25

Hálás köszönet!
Kötelező ismeret!
no avatar
User

Geri

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
257

2007.01.17. 21:14

Szerző: Geri » 2008.07.18. 22:03

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Geri 2014.02.10. 03:35-kor.
hát tudjátok meg gyerekek
hogy a földön kívűliek
egy másik bolygón élnek
hozzánk csak elrepülnek
hozzánk csak elrepülnek
csészealljal ránkrepülnek
és nem hisznek a saját szemüknek
de szerencsére nincs náluk lézersugár!
-Szakadék
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Részlet Fülöp Evangáliumából - Nag Hammadi Könyvtár

Szerző: aranylaci » 2008.08.28. 21:56

Jelenleg fordítom a teljes evangéliumot. Részlet:

Hárman voltak, akik mindig az Úrral jártak: Mária, az anyja; az anyja nővére
(Erzsébet?) és Magdaléna, akit a társának hívtak. A nővére (az Úré), az
anyja és a társa neve ugyancsak Mária volt. (Jézusnak tehát nővére is volt!)
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Szerző: Laca » 2008.08.29. 11:07

Érdekes fejlemény! Nagyon is ember volt Jézus ezek szerint.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.08.29. 13:35

Tegyük még akkor hozzá, hogy Jézus három nővel járt, leggyakrabban, vagyis a feleségével, az anyjával és az anyja nővérével. Plusz a tanítványok. Nos, héber körökben ugye nem igazán fordult elő, hogy egy "rabbi" három nővel járja a tanító útját. A következtetés innen egyértelmű.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2008.08.29. 19:20

Annyira egyértelmű, hogy amikor imádkoznak, a nőknek ott semmi keresni valója, egy paraván szerűség mögött kaphatnak csak helyett. Pofám leszakadt amikor pilanatnyi elmezavaromban TV-t néztem, és pont egy shulcz szertartás volt látható!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.08.30. 19:46

Nos igen. Az sem elfelejtendő, hogy még nem túl régen, sőt faluhelyen manapság is, katolikus (és egyéb) keresztény templomokban a nőknek külön padsorba kell ülniük fejüket kendővel bekötni, áldozni sem mehetnek a férfiakkal együtt, stb.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2008.08.30. 22:00

:shock: Erről nem is tudtam! Igaz nem járok templomba, és az is igaz hogy egy tőről fakad a két vallás.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.08.31. 18:02

Fülöp Evangéliumának ez a részlete sem kifejezetten héber-barát, miként az egész írása sem....

Fogadjátok be a hitet, adjatok szeretetet. Senki sem fogadhat be semmit hit nélkül. Senki sem képes adni szeretet nélkül. Így azért, hogy képesek legyünk az elfogadásra, hiszünk, és azért, hogy szeressünk, adunk, mivel ha valaki szeretet nélkül ad, semmi előnye nem származik abból, amit adott. Aki bármi mást is elfogad, mint az Úr, az továbbra is héber.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.09.01. 17:50

Újabb részlet a Fülöp evangéliumából:

Az apostolok, akik előttünk voltak, ezeket a neveket használták rá: „Jézus a Nazarénus, Messiás”; vagy ezt: „Jézus, a Nazarénus, a Krisztus”. Az utolsó név „Krisztus”, az első „Jézus”, a közepén pedig „a Nazarénus”. A „Messiásnak” két jelentése van, a „Krisztus” és a „megfontolt”. „Jézus” héberül a „megváltó”. A „Nazarén” azt jelenti „az Igaz”. A „Nazarénus” eszerint az „Igaz”. „Krisztus” […] a megfontolt. A „Nazarén” és a „Jézus” azok, akik megfontoltak.

Újabb leleplezése az Újszövetséget "kanonizálók" hazugságainak. Ott ugyanis a "Nazarénust" rendszeresen "Názáretinek" fordítják, holott Názáreth nem is létezett akkoriban. A Keresztre a rómaiak által felírt szöveg ugye tényként kezelhető (Iesus Nazarenus Rex Iudeorum), fordítás már hazug. Ugyanis szó sics arról, hogy ez állt volna: "Ez a Názáreti Jézus, a Schultzok királya", ehelyett: "Ez az Igaz Jézus, Júdea király". Hoppácska...

A Nazaren, Nazír, Naccer, Nádor, Nagyúr - szavak az "igaz tanító" jelentést is hordozzák. az "Igaz" jelentés tehát megadják a 2000 évvel ezelőtti Nag Hammadi Könyvtár szövegei is.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.09.04. 20:13

Újabb részlet Fülöp Evangéliumából.
A szöveg egyértelműen "élettársának" nevezi Mária Magdalénát. A "hitves" fordítás sem lenne szerintem túlzó, de egyelőre jobbnak láttam a "companion"-t, ebben az értelemben áttenni magyarra.

Ami a a Bölcsességet illeti akit „a sivárnak” neveznek, ő az anyja az angyaloknak. És az élettársa […] Mária Magdaléna. […] jobban szerette őt bármelyik tanítványnál, és gyakran szájon csókolta. A többi tanítvány […]. Azt mondták neki: „Miért szereted őt jobban mint valamennyiünket?” A Megváltó válaszolt és azt mondta nekik: „Miért ne szeretnélek benneteket őhozzá hasonlóan? Ha egy vak ember és egy látó mindketten együtt a sötétségben vannak, nincs különbség közöttük. Amikor aztán eljön a fény, a látó meglátja a fényt, és aki nem lát, továbbra is sötétségben marad.”
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2008.09.04. 22:35

Abban az időben és talán most is, nem is számitott embernek a shulczok körében akinek nem volt felesége, ha jól tudom.

„Miért ne szeretnélek benneteket őhozzá hasonlóan? Ha egy vak ember és egy látó mindketten együtt a sötétségben vannak, nincs különbség közöttük. Amikor aztán eljön a fény, a látó meglátja a fényt, és aki nem lát, továbbra is sötétségben marad.”

Minő bölcs szavak!!!
no avatar
User

lepel

Szerző: lepel » 2009.01.10. 20:06

Ha már erre jártam benéztem ide is.

Laci!

Azzal egyetértek, hogy nem volt akkoriban Názáret nevű település, viszont úgy hallottam, hogy Jézus nazoreus volt, ami fogadalomban élőt jelent.

Ezek szerint a keresztfa felirata ez volt: A Nazoreus Jézus, a Schultzok királya, - amit egyébként a halotti vásznon is azonosítottak, nem?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2009.01.12. 09:39

Nem.
Kérlek olvasd el a honlapomon az idevonatkozó írásokat.
no avatar
User

lepel

Szerző: lepel » 2009.01.12. 14:41

Elolvastam, azonban elolvastam a The Shroud of Turin an adventure of discovery – című könyvet is. Valamint egyéb tanulmányaim alapján levezetésed hibásnak találom.

Hajlandó vagy róla vitázni, vagy, képtelen vagy megvédeni álláspontod?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2009.01.12. 22:04

Álláspontom nem szorul megvédésre. A tényeket nem kell védeni.
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
621

2008.02.07. 11:46

Szerző: Tyrael » 2009.01.13. 11:57

Üdv emberek!

Megpróbálok már értelmesen megnyikkanni a témában!:)
Én Jézusról rengeteg tanulmányt elolvastam már, köztük természetesen Arany Laciét. Sokat szoktunk vitázni baráti körökben is, hogy Jézus valóban egy spirituális értelemben vett fénylény volt emberi testben, vagy pedig egy földönkívüli genetikával rendelkező fejlett bioenergetikai (tehát természettudományosan is bizonyítható) tudással rendelkező lény. Vagy halottam egy 3. verziót is amit személy szerint nem hiszek, hogy ugyan olyan ember volt mint mi, csak jól értett bizonyos mágikus praktikákhoz. Akkor hogyan tudott volna vakokat, leprásokat és egyéb betegségben szenvedőket gyógyítani? Nem mondom biztos vannak olyan gyógyszerek, növények amelyekkel lehet szép dolgokat művelni de vannak bizonyos betegségek, ahol elkerülhetetlen a besugárzásos gyógyítás. Szerintem a fénylény és a fejlett genetikával rendelkező lény "ötvözete" volt ő csúnya szóval. Mind kettő egyben. Meg ígérte nekünk, hogy egyszer vissza tér. Remélem így lesz és rendet rak. Bár ez a visszatérés nagyon összetett folyamat, valószínű, hogy nem a szokványos visszatérésre utalt ezzel egykoron. Azt sem tartom kizártnak, ahogyan Ezékiel prófétát elragadta a tüzes szekér, és valaha majd visszajön egy űrhajón. De Jézus visszatérése az biztos, hogy nem a megszokott értelemben fog bekövetkezni!

Üdvözletem!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2009.01.13. 12:29

Jézus magasan képzett mágus volt. Miként felesége, Magdalai Mária is.

Több, ismert mágus élt abban a korban. A legismertebb Simon mágus. Ő Schultz volt, de nem a Schultz főpapoktól tanulta mesterségét. Aztán ott volt Apollonius, meg sokan mások.
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
621

2008.02.07. 11:46

Szerző: Tyrael » 2009.01.13. 13:00

Akkor a keresztre feszítésnek volt egy "felsőbbrendű" hatalomhoz köze? Egy felsőbb cél érdekében? Nem hinném, hogy "csak" magasan képzett mágus volt, hisz ha vízen is tudott járni, akkor kellett ott másnak is lennie. Másodszor azt sosem értem meg, hogy minek hagyta magát keresztre feszíteni. Mi volt az a felsőbb cél melynek érdekében ezt hagyta, rengeteg félét olvastam erről is. De a szokványos bűnök megváltása elég gyönge indok... A bűnöket (főleg nem másét) nem válthatja ki egy ember, és nem tehető egy ember felelőssé mások bűneiért, ugyanakkor a bűnbocsánat is csak egy félremagyarázott maszlag. Az egyház ezt jól kihasználta a évezredek alatt. Jézus szerintem nem azért halt meg, amiért ma hisszük. A végtelen emberszeretetét és a másokon való segítést az egyház teljesen kiforgatta!

Üdvözletem!
no avatar
User

lepel

Szerző: lepel » 2009.01.13. 20:06

Kedves Laci!

Álláspontod nem az általad vélt tények felsorolásából áll, másrészt a tények jó része jelen esetben erősen megkérdőjelezhető.

Üdv Tyrael!

Igen érdekes egy fénylénytől, hogy a vakok látásának visszaadásakor a födlre köp, és nem is ér el azonnali eredményt.

Ha jól olvasod az evangéliumokat, akkor hamar észreveszed, hogy semmiféle csoda nem történt, csak istenfiút faragtak egy egyszerű emberből.

Jézusnak természetesen Magdalai Mária nem volt felesége és az akkor már 4 évszázada lakatlan Urban sem kelhettek frigyre.

A szokványos bűnök nem a megváltás kategóriájába tartoznak, márpedig Jézust azzal hozta összefüggésbe, vagy inkább találta ki Pál.

Jézus nem hagyta magát keresztrefeszíteni, hanem véletlenszerű események sorozata vezetett ide.

üdv
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
1102

2005.07.09. 00:53

Pécs

Szerző: Gabe » 2009.01.13. 21:36

Sziasztok!

Jézus visszatérése, lehet, hogy nem szó szerinti, vagyis nem fog egyszer csak megjelenni, hanem a szellemisége, szellemi öröksége fog visszatérni.
Vagyis sok olyan ember fog megjelenni a földön, akik a tanításai lapján élnek és cselekszenek, mely által jobbá teszik a világot, vagyis átvitt értelemben Jézus visszatér.

A keresztre feszítés meg lehet, hogy azért történt mert volt egy hasonló képességű emberke mint ő,csak a sötét oldalt szolgálta és Jézus legyőzetett ő általa.

Vagy nem is volt keresztre feszítés, csak egyszerűen a Schultzok véráldozatot akartak és Jézus hatalmas nagy áldozat lett volna ezért belehazudták a bibliába.

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

lepel

Szerző: lepel » 2009.01.14. 08:49

Szia Gabe!

Írásokra reagálva válaszolom neked is:

Amennyiben nem vesszük figyelembe, hogy Fülöp és más nem kanonizált evangéliumok szépirodalmi alkotások és hitelességük megkérdőjelezhető, akkor nem kiragadott részeket kell figyelembe venni, hanem az egész művet. Márpedig akkor sok nyilvánvaló ellentmondásra bukkanunk és szándékos hamisításokra.

Íme egy példa: „” Abban az időben és talán most is, nem is számitott embernek a shulczok körében akinek nem volt felesége, ha jól tudom. „”

Alapvető elméleti hiányosságok figyelhetők meg a hozzászólók ismeretanyagában.
Jézus esetében nem ismerjük az okot miért nem volt házas. Lehetett özvegy is, ha figyelembe vesszük azt, hogy Pilátus a fiát bocsátotta szabadon…
Vagy Pál sem volt házas, és egy szektához tartozott amelyet nazoreusnak nevezetek, pont mint Jézus keresztfa feliratán található utalás esetén. De miként Jézus és Pál, első fiúgyermekként felajánlhatták őket Istennek, miként Sámsont is, hiszen a szövegből ez is kikövetkeztethető.

„” Több, ismert mágus élt abban a korban. A legismertebb Simon mágus. Ő Schultz volt, de nem a Schultz főpapoktól tanulta mesterségét. „”

Bizony érdekes az is, hogy ezt a nagy tudású mágust Péter leimádkozta az égből, hogy szörnyethaljon.

„” --- Jézus visszatérése, lehet, hogy nem szó szerinti, vagyis nem fog egyszer csak megjelenni, hanem a szellemisége, szellemi öröksége fog visszatérni. --- „

És mi van azzal a szöveggel, ahol azt mondja, hogy veletek leszek mindig???

„” - A keresztre feszítés meg lehet, hogy azért történt mert volt egy hasonló képességű emberke mint ő,csak a sötét oldalt szolgálta és Jézus legyőzetett ő általa.
Vagy nem is volt keresztre feszítés, csak egyszerűen a Schultzok véráldozatot akartak és Jézus hatalmas nagy áldozat lett volna ezért belehazudták a bibliába. – „”

A hitelesnek tekinthető írások nem ezt mondják.
Jézus keresztrefeszítését a Schultz főpapok akarták, Pilátusból kikényszeríttették.
Nincs sötét és világos oldal, csak sötét és világos gondolatok.
Minden megváltozhat, és ellentettjébe fordulhat, csak idő kérdése, lásd a gazdag ember – szegény embert.
Felesleges és gonosz dolog pár ember gazdasági érdekből elkövetett gyalázatát rákenni egy embercsoportra.
ElőzőKövetkező