A "kezdet és vég", a "miért" és a "van-e miért" kérdéskör

Isten

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

2011.03.28. 01:09

Csertő, Szőlőhegy 446.

Re: Isten

Szerző: Pezo » 2015.06.08. 10:55

Laci, érdekes a gondolatmeneted.
Az utolsó mondatod ez: "Persze, aki
mindenhol "okot" lát, az ezt nem
fogja megérteni." Lehet, hogy hibámul róható fel, de én semmi olyat nem tudok elképzelni, aminek ne lenne oka. A mindennapi életben, és a tudományok területén is tapapasztalható, hogy mindennek VAN oka. (még a 'spontán' eseményeknek is, ha más nem is, azok a körülmények, amelyek lehetővé tették azt.)

Hangsúlyozom, nem kötekedni akarok, csak az őszínte kiváncsiság vezérel.

Sok kérdés merül fel.

"A génszekvencia holografikus
módon tárol. A kiolvasásban
viszont vannak "véletlenszerű"
elemek. "

Ez még nem magyarázza meg azt, hogy miképpen lesz pl. a máj génszakaszából máj. Tehát milyen folyamatok által lesz a "tervrajzból" élőlény?

"A tudat: érzékelésre,
értelmezésre, ismeret-
felhalmozásra és visszacsatolásra
képes információs mező."

Miből áll ez a mezö? Van térbeli szerkezete, lokalizációja? Hogyan képes érzékelni, ismeretet gyűjteni? Ki vagy mi hozta létre? (stb)

"Emlékezettel rendelkezik."

Milyen formában tárolja az információt? Mi a mechanizmusa a működésének? (stb)

Szintjei
vannak (felső, normál, alsó),
rétegei (öntudat, éntudat, család-
tudat, nemzetség-tudat, fajtudat),"

Ha szintjei vannak, akkor tulajdonságbeli rétegeinek kell lennie.
Szerintem az én- és öntudat egész más kategoria, mint a töbi felsorolt.
Hiszen a legalapvetőbb élmény ez: "Én vagyok." (létezem, világon vagyok, megnyilvánulok, más vagyok mint bármi ami körülvesz, stb.) Azaz olyan létezőként azonosítom saját funkcióimat, amelyek azonosak velem. Vagyis az éntudat nem más, mint önmagamat létezőként megélni, valamint érezni azt, hogy én nem lehetek más és más sem lehet én.

"megnyilvánulási módjai (éber-,
álom-, mélyalvás-, hipnotikus-,
teljes-, "látó-", stb.)."

Miért van szüksége különböző megnyilvánulásokra? (pl. lehetne állandóan éber)

"Más tudati
formákkal kapcsolódik."

Miért? Mi módon?

"A tudat
forrásterek és térforrások révén
nyilvánul meg.
Tudatot csak tudat,
illetve tudatok hozhatnak létre."

Hogyan? Folyamatábrán ábrázolható lépésenkénti indoklással?

"(Térforrás: A „látható” világunkat a
transzverzális elektromágneses
hullámok uralják."

Mi az elektromágnesesség eredete? Mi l hozta létre a tulajdonságait?

"Az
elektromágneses kölcsönhatás
„szabályozza” a Világegyetem
felépítését, az elemi részecskéktől
a galaxis-szuperhalmazokig. "

Hogyan szabályozza? Miként tud hatni? A kölcsönhatást miképpen lehet leírni, megindokolni?

"Az
elemi részecskék nem mások,
mint a Világegyetem
rezgésterének csomópontjai, azaz
térforrások - Aranylaci"

Mitől vannak csomópontok?

"Forrástér: A „nem látható”
világunkat a longitudinális
elektromágneses hullámok hatják
át. "

Miért hatják át? Mi az eredetük?

„Befagyott” (kristály) állapotban
tartalmazzák a Világegyetem teljes
megnyilvánult és meg nem
nyilvánult energia és információ-
készletét. "

Mi vagy ki képes és hogyan képes valami vagy valki ezeket az információkat értelmezni vagy dekódolni?

"Forrásuk maga a tér."

A tér, mint forrás? Mitől és miért van ez a tulajdonsága?

"Tehát nem "az agy hozza létre"."

Én is ezt írtam korábban, igaz más következtetésből kifolyólag.

"Viszont. Agy nélkül nincsen tudat."

Pedig sokan látták már önmagukat egy testen kívüli pontból. Ergo akkor a tudatuk nem lehetett az agyukban.

"Együtt létezés van, és
párhuzamos fejlődés."

Szerintem csak az agy fejlődik, és a tudat mindig csak az aktuális fejletségi foknak megfelelően tud megnyilvánulni általa (amennyiben épp a "testünkben vagyunk".
Török Zsolt
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2015.06.09. 10:15

Az ember szeret mindig okot feltételezni, de mivel - ha korlátozotan is - létezik a véletlen, a véletlennek pedig nincs "oka". Ha mindennek lenne oka, akkor a jövőt ki lehetne számolni. Nem lehet. Tehát nincs mindennek oka. Nem "hiba", hanem gondolkozási korlát. Túl kell lépni rajta. A "körülmények" - mondod. Nem. a körülmények nem jelentenek okot, legfeljebb hátteret adnak.

Nincs "máj" génszakasz. Őssejtek vannak, ezek "specializálódnak" a gének hordozta morfogenetikus mezőknek megfelelően.

Lásd a "Kronovízor" című előadásomat, illetve Tesla munkásságát. Valamennyi kérdésre választ adnak.

Éntudat csak akkor van, ha öntudat is létezik. Ha pedig valaki tudatánál van, akkor egyúttal saját magával is tisztában van.

A én- és öntudat nem állandóan éber. "Időre" van szükség, az információcserére az agy és az általa gerjesztett és fenntartott tudat között.

50 oldalas tanulmányban tudnék felelni a további kérdésekre. Ha valaki megadja a öthavi munkabérem, szívesen összeállítom a válaszokat. Örömmel meg is tenném. Jelen helyzetben nem áll rendelkezésemre 1000 óra munkaidő erre a célra.

Az információkat bárki képes dekódolni. Berendezések is építhetők ilyen céllal.

Igen sokan látták magukat testen kívül. De ha nem tértek volna "vissza" a testükbe, akkor az élményből soha nem lett volna agyi emlék, amit aztán elmondhattak volna. Az agy ugyanis nemcsak az érzékszervek révén érzékel, hanem közvetlenül is, az általa gerjesztett tudatmezővel, amit "asztráltestnek", meg ki tudja mi mindennek vélnek.

Az agy fejlődése nélkül a tudat sem képes fejlődni. Oda-vissza.
User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

2011.03.28. 01:09

Csertő, Szőlőhegy 446.

Szerző: Pezo » 2015.06.09. 15:39

Laci, most már értem, hogy miért nem értem. :)
Azért, mert nem szeretem a lezáratlan problémákat. Mindenre választ keresek, de emellett tudom, hogy nincs válasz mindenre. Ebből adódik, hogy nincs kiforrott világnézetem, csak nagy vonalakban látom azt az irányt, ami szerintem helyes.
Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a világmindenség "megmagyarázásához" szükség van egy olyan tényezőre is, ami - jobb kifejezés hijján - nem anyag, de mégsem semmi.
Török Zsolt
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2015.06.10. 08:27

Kedves Zsolt!

Az ember világnézete évtizedek alatt forr teljessé. De ha ez a bizonyos világnézet nem valamiféle hitrendszeren alapul, akkor megmarad nyitottnak, és változik az újabb - esetleg más jellegű - ismeretek hatására. A hívő ember világnézete nem ilyen, és nem is igényli a változást, belemerevedik a dogmarendszerbe, és ott is marad. Ez biztonságot nyúkt számára, de ha úgy vesszük, a börtön is ilyen "biztonság", azaz se ki, se be. A hívő ember ezért nem tudományos vitát folytat, hanem hitvitát. Nem megismeri a valóságot, hanem tagadja azt. Sok mindenről lemarad.

Én sem értek sok mindent, sőt, olykor tele vannak az ismereteim ellentmondásokkal. Ez nem baj, ez e megismerés folyamatának része. Nincs olyan, hogy elsőre és azonnal mindent és hibátlanul átlátok. Van, hogy csak 30-50 év alatt. De legalább másoknak már nem telik ennyi időbe ugyanannak a kérdésnek a megértése. Bár, a tapasztalatom ezzel kapcsoaltban is más...

Amit felvetettél kérdéseket, megválaszolhatók. Ráadásul, nagyon, de nagyon jó kérdések, ha tovább akarunk fejlődni és okosodni, akkor éppen azokat kell megválaszolni! Viszont azt is tudom, hogy ezek nem könnyű kérdések, azért, mert a kísérleti eredményeket letagadják, meghamisítják, stb. Tehát rettentő nehéz hiteles forráshoz jutni. El kell olvasni hozzá úgy 100 könyvet, azokat feldolgozni, stb. így jön ki az 1000 munkaóra. De megoldható.

Amit Te "nem anyagnak" nevezel, az is anyag, csupán a minősége más. Tudod: térforrás és forrástér. Együtt. Az már a következő 1000 órás munka lenne, hogy ezek pontos viszonyát, forrását, egy magasabb szemszögből, együttesen kezeljük. Bár lehet, ha nekem nem adatik meg az 1000 óra, akkor másoknak ehhez 1000 év sem lesz elég... Szinte látom magam előtt az egész rendszert (morfogenetikus mező), csak éppen a kiolvasáshoz és értelmezéshez szükséges idő - jelenleg - nem áll rendelkezésemre.
no avatar
User

Iblisz

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
1

2018.07.30. 22:13

Szerző: Iblisz » 2018.07.30. 22:24

Isten nem teremthet kovet hiszen az is o...Nem teremtheti meg onmagat. Eddig szamomra ertheto es csak egyet tudok vele erteni.De ha tovabb kezdem boncolgatni a temat....szeretet...eroszak...szuletes...halal...kvantum osszefonodas...mind.mind a vilagegyetem tehat Isten...Ez is ok... De akkor nem.magunk alatt vagjuk a fat a sok szeretettel mikozbe masok fejunkre none?.Mindig a barbarok gyoztek a pozitiv kulturak felett....Ez is Isten...de mi ertelme az Istennek vagyis nekunk a vilagegyetemmel egyutt....szamomra Isten...vagyis.mi az Univerzum...Haszontalan.....Ember se csinalt soha hasznosat ami Istennek...onmaganak hasznos lehet.....Lehet nem jol kozelitjuk a kerdest...talan olyan oldalrol kene amit elkepzelni se tudunk mert nincs ra erzekszervunk hogy erzekeljuk a valosagot...nem tudom en csak kerdezek es ha valakit bantananak a kerdesek hat sajnalom:)
,A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van -, hogy nem létezik.' Nietzsche
Előző