Nem védeni akarom Bőkényt, de amit felvetett a Bibliával kapcsolatban, hogy térbeli kódszöveg, az tényleg igaz.
Eleve ott kezdődik hogy az óhéber ABC egy mesterségesen létrehozott írás.Egészen konkrétan arról van szó, hogy az ABC betűit úgy kapjuk meg, ha egy tórusz felszínére húzott csík görbe árnyékait, kétdimenziós vetületi képeit nézzük. Hozzáteszem, ez nem azonos a mai héberrel, mert azóta ebbe is belepiszkáltak.Még egy rajz is volt a kezemben ezekről az árnyékokról úgy három-négy évvel ezelőtt, arról, hogy hogyan kapjuk meg a betűket szépen sorban, kár, hogy ezt akkor nem fotóztam le, mert itt most be tudnám szúrni.
Kódolásra utal, hogy pld. az Újszövetségben, a Jelenések Könyvében a legvégén áll egy olyan utolsó figyelmeztetés, hogy ebből a szövegből egy jottányit se vegyél el /azaz egy vesszőt se/, se tegyél hozzá. Bizonyára megvan az oka, ezzel a felhívással óvja meg a szöveget. Így kerek egész, így sérülésmentes. Na most, ez az első fordításnál vastagon meg is sérült. Mi lett volna a megoldás? Aki el akarja olvasni, az tanuljon meg héberül. Ja, hogy akkor nem lenne ennyi keresztény és nem tudtak volna ennyi embert elérni a vallással? Pech.
Az ember kíváncsi és mindenbe belepiszkál, aztán meg kiönti a fürdővízzel a gyereket. Howard Carter is nagyon kíváncsi volt, mikor megtalálta Tutankhamon sírját. A régészcsapatának feltétlenül ki kellett nyitnia. Jó sokan el is patkoltak utána.
Amennyiben Laci szavaival élve a Biblia közönséges reklámanyag, az megállja a helyét arra a mai változatra, amit a papok össze-vissza toldozgattak, manipuláltak, ezt én nem is vitatom, azonban ez nem azt jelenti, hogy az eredetivel is ez a helyzet.
Hogy Nostradamusnál van-e valami kódolás, azt nem tudni. Az biztos, hogy a Biblia és a próféciák között ordító a különbség /időben is/. Az ófrancia modern írásnak számít az óhéberhez képest. Azonkívül a jövendölések egy része már meg is lett fejtve. Lehet, hogy matematikailag Nostradamus variálgatott benne valamit, de komoly számítástechnikai eljárást semmiképp sem használhatott.
Úgy tudom látomások alapján írta a verseit. Ha írómédium lett volna, akinek a kezét vezetik, miközben révült állapotban van, akkor már esélyesebb, hogy valami plusz dolog is rejtőzik a szövegben. De ilyenről a levelezéseiben se tesz említést. Persze, senki nem állt fölötte éjszakánként a szobájában, hogy ezt lesegesse.
Szép napot!