Aranylaci vendégkönyve

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

User

mjjbaba

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
37

2010.04.13. 14:09

Marosvásárhely

Re: Boszniai mágus piramisok

Szerző: mjjbaba » 2010.04.13. 14:48

rySe írta:Szia Laci!

Tetszik a boszniai piramisokról a cikked, kérdeznék valamit tőled:
Szakács Gábor magyar rovásírásjeleket fedezett a piramisban, amit ugye 31-34ezer évesnek datáltak. Azt magyarázzák nekünk hogy az egyiptomi hieroglif írásnak a modern változata a rovásírás. Akkor hogy is van ez Laci? A pár ezer éves hieroglifák, képírások az elődei a 31ezer éves rovásnak? Valamit itt megint nem látunk tisztán. Nekem a következő a véleményem:
Kialakult az idők során egy népcsoport itt a Kárpát medencében, akik szavakat alkottak, majd jelekkel leírták, gondolom ez nem 100 év hanem évezredek munkája lehetett. Innentől megindult a fejlődés, tudományok, írás, költészet, stb. Grandpierre Attila a mágusokról írt cikkében elmondja, hogy innen a Kárpát medencéből rajzottak ki a 4 égtáj felé. Ez az idő már gondolom a szellemi magaslat lehetett, amikor ekkora tudás birtokában elindultak tanítani, és nem leigázni a másfajta népeket. Na szóval, a mágusok eljutottak már maximum 31ezer évvel ezelőtt a rovásíráshoz itt Magyarországon is, szencáziós tudományos élet lehetett itt akkoriban, magasabb mint ma. E mágusok lehettek az emberiség kultúrhéroszai, akik magas fejlettségük révén, minden népnek olyan nyelvet és főképpen olyan írástipust tanítottak, amit ők megértettek, ettől a rovásírás gondolom az őshazában, azaz itt megmaradt, hisz Magyarországon nem tudok ékjelekről, csomóírásról, vagy hieroglifákról. Tehát visszafelé gondolkodva nem a magyar rokon a sumérral, egyiptomival, szanszkrittal, indiánnyelvekkel, hanem fordítva, a sumér vagy egyiptomi alakult ki a magyarból, majd amikor már az alapszókészlet adva lett minden népcsoport alkotott új szavakat vagy eltanult a másiktól. Ma is megfigyelhető a magyar nyelvbe beözönlő idegen szavak tömege (pl. már nem vásárolunk hanem shoppingolunk). Ha a boszniai piramis tehát a mágustudomány remeke, akkor itt Magyarországon is kell lenni egy Istenháromasságot szimbolizáló piramisegyüttesnek, van is, gondolom Te Laci tudod mire gondolok, kérdés mikor tárjuk fel, mikor kápráztatjuk el a világot a több 100 méter magas őspiramisainkkal?

Üdv rySe

------------------
Erre csak azt a megjegyzést tenném,hogy 31.000 év elteltével, itt nálunk a székelységben még mai napig is írunk rovásírással!!!Nem az iskolákban, hanem faragjuk a juhászbotokra,korondi agyagedényekre....stb. Ez nem semmi ! ezen kéne elgondolkodnunk. :) :) :) Engem még nagyapám megtanított a rovásírásra....ami számomra nagyon könnyű!
"Az Univerzumban az- az érthetetlen ,hogy megérthető" ...Einstein
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
81

2008.09.15. 14:47

Re: Hozzászólások

Szerző: Toma » 2010.04.13. 20:41

Szerintem még nem jött el az ideje.Falakat kell dönteni előtte.
Nem lesz könnyű.
Vagy,ha valaki idő előtt belekezd,az gondolja át alaposan.
Várjuk meg inkább, amíg a boszniait elfogadja (kénytelen lesz) a " tudományos " világ.
User

mjjbaba

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
37

Marosvásárhely

Szerző: mjjbaba » 2010.04.20. 06:42

Talán azért már eljött az ideje ,hogy tényleg, ha nem is a köznép, de egyes tudósok professzorok,írok elismerjék ,hogy tulajdonképpen a magyar nyelv és a még régebbi, a rovásírásnak( most nem a székely rovásírásról beszélek) ,a magyar eredetét úgy ,hogy előbb utóbb az egész világ el fogja ismerni ...
Íme egy kis ízelítő :

Mit mondtak a külföldiek a magyar nyelvről?

Nicholas Lezard kritikája Szerb Antal "Utas és Holdvilág"-ról a The Guardien-ben 2004. ERTL ISTVÁN fordítása)
"A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket."
Jakob Grimm meseíró (XIX. század), aki egyben az első német tudományos
nyelvtan megalkotója is volt, mondta:
"a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet".
N. Erbersberg bécsi tudós (XIX. század):
"Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy
meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság."
George Bernard Shaw drámaíró (az amerikai CBC-nek adott interjújában
sokkal bővebben kifejtve) mondta:
"Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit."
Grover S. Krantz amerikai kutató:
"A magyar nyelv ősisége Magyarországon /.../ meglepő: úgy találom, hogy átmeneti kőkori nyelv, megelőzte az újkőkor kezdetét /.../ az összes helyben maradó nyelv közül a magyar a legrégebbi."
Berglund svéd orvos és műfordító:
"Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke." (Magyar Nemzet 2003. XII. 2. 5. o.)
Teller Ede atomfizikus halála előtt pár évvel ezt mondta Pakson:
"...Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar."
(Mai Nap, Budapest, 1991. 9.)
Olvassátok és járjon át benneteket is a büszkeség, hogy a magyart mondhatjátok anyanyelveteknek!
Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke (Firenze 1984. X. 12.)
Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?
Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok-sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,
És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?
Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.
Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmespár,
Miért éppen andalog?
A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?
Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, mért nem lohol?
Mért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.
Aki tipeg, mért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés,
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!
Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.
Lábát szedi, aki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér . . .
Más nyelven, hogy mondjam el?
Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!
Aki 'slattyog', mért nem 'lófrál'?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, mért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?
Bandukoló mért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?
Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.
Aki cselleng, nem csatangol,
Ki 'beslisszol' elinal,
Nem 'battyog' az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!
Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?
Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, eloldalog,
Hogy mondjam ezt németül?
Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.
Ám egy másik itt tekereg,
Elárulja kósza nesz
Itt kóvályog, itt ténfereg. . ..
Franciául, hogy van ez?
S hogy a tömeg mért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?
Aki surran, mért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet. . .!
---------------------------------------------------------------------
Úgy-e milyen gyönyörű a magyar nyelv? Büszke vagyon, hogy magyarnak születtem! :) :) :)
User

Knéda

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
68

2008.06.18. 20:22

Szerző: Knéda » 2010.04.20. 16:15

Egyetértünk. Örülök a szép hozzászólásnak! :)
"A hit ideája magában foglalja a kételkedés kizárását, a tudáson azonban nem hagy nyomot a szkepszis."
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
444

2008.12.16. 13:01

Szerző: intricate » 2010.04.21. 06:09

Kivetelesen elolvastam...

gaal lajos gyula írta:
LATOM A HABORUT LEVETTED
BIZONYARA A DÖNTES A TE KEZEDBEN VAN;
DE HOGY VALAKI
KI NEKEM IDE ALNEVEN KOPPANT EGYKET BETÜT ES BETEGNEK
IRT KI
ANNAK TENYLEG ADNAK EGY NYULBAJSZOT
MINT IRTAM AKKORAT A FÜLENEL TUDNA MAJD LEZARNI;
VALAHOGY IGY

KAR HOGY KVIETTED

DE A NYUL BAJSZOT MAJD A SORS MEGADJA A HÄVERNAK
A KÖVETKEZÖ IDÖKBEN BIZONYARA;

Tisztelt Lajos ur!

Koszonettel ertem a celzast, de ha csak visszagondol amit irtam, amit sajnos Laci kivett, akkor mar megint a maga "gondolkodasmodjaval" van a problema! Ugyanis:

1. Nem azt irtam, hogy maga beteg, hanem hogy errol a (beteg ember)jut eszembe, semmifele szemelyeskedes nem tortent!
2. Azthiszen szepen kertem, hogy ne irkaljon nagybetuvel, csak ennyi volt a keresem!

De ahogy mjjbaba is felvilagositotta, a nagybetuvel valo irkalasnak mas jelentese van a forumokon illetve kozossegi helyeken!

Ugy veszem ki, hogy maga mar oreg ember, minden tiszteletem az one, de konyorgom, ha latasproblema miatt ir nagybetuvel, akkor kellne a nagyobb felbontas, vagy ha esetleg Firefox bongeszot hasznal akkor a Ctrl+ Num + - al lehet a meretet novelni/ csokkenteni, de ha mast szoljon es segitek ra megoldast talalni!

Mindenesetre en ezt befejeztem, azthiszem tobben ertenek velem egyet mint magaval!

Tovabbi szep napot!
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
no avatar
User

gaal lajos gyula

Szerző: gaal lajos gyula » 2010.04.22. 13:15

A világegyetemben az a legérthetetlenebb ,hogy MEGÉRTHETŐ !....Einstein

EGY KET OLDAL A GOOGLE:HU TALALHATO;
MAR HA MAGYAROK VAGYUNK AKKOR NE CSAK MONDVA
HANEM TEVE IS;

http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q ... e557f16074
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
81

Szerző: Toma » 2010.04.22. 15:46

Kedves mjjbaba!

Engem nem kell meggyőzni semmiről.
Mire gondoltam amikor azt mondtam ,hogy nem időszerű:

A "tudományos" világnak a boszniai piramisok feltárásánál mutatott első reakciói.Elutasítás,vádaskodás stb.
A magyar média hallgatása az ügyben.
dr. Lánszki Imre agrármérnök, ökológus megpróbáltatásai. -Ős-buda romjai a Pilisben.
Úgy tudom könnyű testi sértést is sikerült elszenvednie.
Idézek picit:
"Nem véletlen, hogy éppen
ide akarnak lakóparkot építeni, miután szántóterületté átminõsítve –
sosem volt az – az Óbuda Tsz-nek kárpótlásként kiosztották."
"Az MTA
mind a mai napig tagadja Sicambria létét."
Ezt sem nagyon hallottam a hírekben.

Ezek után gondolod,hogy ha előállnál egy piramissal akkor nem próbálnának félrelökni?
Esetleg eladni a területet,vagy mondjuk rakétapajzsot telepíteni rá (nem véletlenül írom),vagy egyszerűen csak természetvédelmi terület és ne áskálódj.
User

mjjbaba

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
37

Marosvásárhely

Szerző: mjjbaba » 2010.04.22. 19:42

Toma írta:Kedves mjjbaba!

Engem nem kell meggyőzni semmiről.
Mire gondoltam amikor azt mondtam ,hogy nem időszerű:

A "tudományos" világnak a boszniai piramisok feltárásánál mutatott első reakciói.Elutasítás,vádaskodás stb.
A magyar média hallgatása az ügyben.
dr. Lánszki Imre agrármérnök, ökológus megpróbáltatásai. -Ős-buda romjai a Pilisben.
Úgy tudom könnyű testi sértést is sikerült elszenvednie.
Idézek picit:
"Nem véletlen, hogy éppen
ide akarnak lakóparkot építeni, miután szántóterületté átminõsítve –
sosem volt az – az Óbuda Tsz-nek kárpótlásként kiosztották."
"Az MTA
mind a mai napig tagadja Sicambria létét."
Ezt sem nagyon hallottam a hírekben.

Ezek után gondolod,hogy ha előállnál egy piramissal akkor nem próbálnának félrelökni?
Esetleg eladni a területet,vagy mondjuk rakétapajzsot telepíteni rá (nem véletlenül írom),vagy egyszerűen csak természetvédelmi terület és ne áskálódj.

--------------
Kedves Toma!
Azt hiszed, hogy meg akarlak győzni? Én csak egy kis ízelítőt adtam eme irománnyal...
A másik problémával tökéletesen igazad van,nehéz a bizonyítékok alapján, még ha tapintható bizonyítékok is ,hogy mindenki elhiggye :de igenis magyar az eredetük ! Miért? Mert mindenki a magáénak akarja tekinteni,csupán emberi önzésből,hencegésből,valami felsőbb rendű érzésből,igen ez a valóság ,én ezt nagyon jól tudom, hisz kisebbségben élek itt Erdélyben, amit hála az" őseinknek" cifrán elvesztettek és nemcsak Erdélyt!
Amikor a régészek itt Erdélyben rábukkannak valami érdekes leletre, rögtön azt mondják :dák eredetűek ! Frászt :shock: amikor aztán tanulmányozni kezdik, akkor bizony bizony rájönnek ,hogy olyan régi leletekre bukkantak,hogy akkoriban se híre se hamva nem volt ennek az úgymond "dák" népnek és így, ilyen körülmények közt élünk mi itt magyarok Erdélyben.....
Akkor nem beszélve a boszniai piramisokról ! De kitudja mit hoz a sors...... :?:
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
444

Szerző: intricate » 2010.04.27. 17:08

Kedves Aranylaci!

Mar eleg reg ota olvasgatom a forumot, regota tagja vagyok, es hihetetlen mennyi hasznos informaciot/ olvasmanyt kaptam itt toletek! Ezuton szeretnem mindenkinek megkoszonni ezeket,es hogy tagja lehetek ennek a "kulonleges" tarsasagnak. De ezuton szeretnek kerni toled valamit! Legyszives csinalj valamit az olyan emberekkel, akik semmibe veszik a kozossegi oldalak szabalyait, legyen az irott, vagy iratlan! Lehet mar en is idegesitonek tunok a nyafogasom miatt , hisz ezek csak nagybetuk nem??
De a helyzet a kovetkezo:

1. nem csak engem zavar
2. ez SEHOL nem elfogadott dolog, valamennyi kozossegi oldalrol mar reg bannoltak volna
3. emelett idiota a fogalmzasa
4. ossze vissza linkelget, (ezalatt ertem, a pusztan keresok talalati oldalainak belinkeleset, semmi konkret oldal)
5. sokszor nem a topiknak megfeleoen ir
6. tudtommal ha te vagy az adott temaban az utolso hosszaszolo, eleg lenne azt szerkeszteni ha meg hozzafuznel valamit, de nem, ezek az emberek inkabb meg egyszer irnak, csak, hogy noljon a hozzaszolasaik szama, mert ettol ok tobbek lesznek majd biztos!
7. hogy milyen betegek oregek, es nem latnak,
De konyorgom akkor hasznaljon nagyitot, vagy mas opciok is vannak, meg ha ennyi baja van, lehet nem kene egesz nap a monitort neznie, mert meg a vegen megerolteti a szemet, es en azt nagyon nem szeretnem!
8. a korukkal takaroznak - es mivel Laci te sem vagy fiatal ezert azzal ervelnek, hogy te majd biztosan megerted oket, es majd te oket tamogatod, mert hisz ha masert nem is, de hasanlo a korosztalyotok nem??
9. azhiszi, hogy csak neki vannak egezsegugyi problemai, es ettol o felmetest is kaphat minden alol (lehet nekem nagyobb gondom van mint ennek az illetonek)
10. Tobben jeleztek, hogy hozzam hasonloan atugorjak az ilyen, nagybetus, "butan" fogalmazott hozzaszolasokat! Kerdem en akkor miert van ott, ha ennyi embert zavar, es mar csak ebbol kiindilva el sem ovassak? Jo ez csak 1 bizonyos reteg....
11. Elkezdtek szaporodni!! Nem tudom, hogy klonok vagy mik ezek, de a HSZ-uk egy bizonyos sablont kovet!

Ugytudom, mar szoltal neki te is, amit koszonok, de nem ertem! Hisz ha nekem az admin azt mondja pl.: irjak kis betuvel, mert ugy kell akkor ugy irok, mert nem az en oldalam, elfogadom a szabalyait az oldalnak, es megtisztelem a tarsaimat is ezzel! Ha ez nekem esetleg nem tetszenne, mert en nem kicsi betukkel akarok irni, akkor csinalok egy forumot, ahova johetnek a NAGYBETUS emberek, ahol egymasnak osztogathatjuk a nyuszibajszot!
Ha meg ennyire ide akar tartozni, akkor legyen szives elfogadni azt amit a tobbi foromuzo is elfogadott, es megtisztelik egymast legalabb azzal, hogy betartjak ezeket a dolgokat!

Ha meg nem megy akkor ennyi, el kell tiltani egy darabig hatha attol meg jonne az esze, ha nem akkor meg bann!
Hangsulyozom, ez nem csak rolam szol!! Nem csak engem zavar!!!

Es itt ismet kernem tisztelettel a gaal lajos gyula urat, es ujdonsult "baratnojet" marcsiready-t, hogy legyenek szivesek megprobalni normalis HSZ-ket gyartani!

Koszonet erte!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2010.04.28. 11:10

Szia!
Köszönet a javaslatért!
Egyetértek Veled. Egy csomó nagybetűs hozzászólást töröltem. A felfüggesztésre nem gondoltam, megfontolom. Mondjuk 4 nap próbaidő.
Át kellene nézni minden témát végig, ebben segítség is elkelne, s törölni, ami pár szavas hozzászólás, vagy csak anyázás, vagy csak "hangulatjelentés". Igyekszem többet dolgozni az ügyön.
Szép napot!
Laci
User

mjjbaba

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
37

Marosvásárhely

Szerző: mjjbaba » 2010.04.28. 11:20

Igazán kedves Arany Laci! Egyetértek "intricate"úrral és veled is, ez így nem mehet tovább. :(
no avatar
User

SeTsan

Szerző: SeTsan » 2010.04.29. 14:20

Üdv!

Becenevem SeTsan, szentesi születésű egyén vagyok, jelenleg egy helyi klubnak vagyok a vezetője (SZentesi Otaku Club).
2 okból regiszráltam be a honlapra. Egyrészt mert már korábban is próbáltam felvenni Aranyi úrral a kapcsolatot (mivel régebben is olvasgattam a weblapját), másrészt mert nagyon kíváncsi vagyok mit szólna a teóriámhoz.
Ezen teóriáim egy weblapon érhetőek el, napi szinten írom a tartalmát, mivel egy füzetből írom, amit közel 2 éve jegyeztem le. Hogy hogyan, s miként jutottam eme tudás birtokába az le van írva a weblapon. Első sorban azért írom, hogy a tudást átadjam, de remélem, ha elkészül a "könyv" tartalma, akkor találok egy kiadót, aki hajlandó lenne megjelentetni az írásomat.
Weblap címe: Itt!

Tisztelettel: SeTsan
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
444

Szerző: intricate » 2010.04.29. 15:47

Udv SeTsan!

Erdekesnek tunik, a hetvegen en is elolvasom :)
no avatar
User

Vendég

Szerző: Vendég » 2010.04.29. 15:58

Ennek örülök, hogy van olyan akit érdekel...
no avatar
User

Vendég

Szerző: Vendég » 2010.05.21. 18:23

[quote=Intricate]Hat ugylatom erre mar nem kapunk kielegito valaszt, mert SeTsan is megszunt letezni a forumon :)
De lehet azert mert nincs is ra kielegito valasz :)[/quote]

Arra azért ne vegyél mérget!

Attól,hogy törölték a felhasználó nevemet, így biztosítva azt a látszatot, hogy azért nem válaszolok mert nem tudok mit mondani rá, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy mindez igaz is! Persze az is igaz, hogy így könnyebb az élet, mivel ha valaki lát valamit, akkor a vakok minden áron el halgatatják...

De ma bizonyságot kaptam róla ismét, hogy az emberek számára a látszat sokkal kézen fekvőbb, mint az ami mögötte van.

így további jó önhitegetést és légvárakat!
no avatar
User

Vendég

Szerző: Vendég » 2010.05.21. 18:25

Válasz a Nostradamus Centúriák topikhoz, mert itt megtehetem :D :D :D

intricate írta:Hat ugylatom erre mar nem kapunk kielegito valaszt, mert SeTsan is megszunt letezni a forumon :)
De lehet azert mert nincs is ra kielegito valasz :)

Arra azért ne vegyél mérget!

Attól,hogy törölték a felhasználó nevemet, így biztosítva azt a látszatot, hogy azért nem válaszolok mert nem tudok mit mondani rá, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy mindez igaz is! Persze az is igaz, hogy így könnyebb az élet, mivel ha valaki lát valamit, akkor a vakok minden áron el halgatatják...

De ma bizonyságot kaptam róla ismét, hogy az emberek számára a látszat sokkal kézen fekvőbb, mint az ami mögötte van.

így további jó önhitegetést és légvárakat!

Üdv. SeTsan
no avatar
User

Vendég

Szerző: Vendég » 2010.05.21. 18:55

aranyilaci írta:Az, hogy a "tudósok" is teljesen ostoba elméleteket gyártanak, azért, hogy fizetést kapjanak, meg hogy jól hangozzon a dolog, de arra azért nagyon vigyáznak, hogy a valóságról lehetőleg semmit ne tegyenek közzé.

Most sincs "halvány lila gőzöd" a dolgokról, de ha vigasztal, a a tudósoknak sem.... Viszont, ők abból élnek, hogy hazudnak (a többség legalábbis). Neked nem kell követni őket, s főleg nem itt.... Ez nem az a hely.

Alapjáraton azok az emberek akik a tudodányos utat választották nincs velük semmi baj. És az is igaz, hogy néha tényleg nagyon ostoba elméleteket gyártanak.
De ha meg se próbálják, akkor hogy találhatnának rá az igazságra?

Itt nem arról van szó, hogy követem őket, persze egy vaknak, hogy magyarázhatnám el azt, hogy mit is jelent, milyen életbeli minőséget jelent az, ha valaki látja, hogy mi van a látszat mögött...

Ha ön igazi kutató lenne, akkor már réges-rég rá jött volna arra, hogy minél több dologra jön rá valaki, annál inkább rá ébred, hogy mennyire nem tud semmit sem a körülötte lévő világról. És minél inkább rá ébred mindenerre annál inkább megtanul bízni az életben. A bizalom pedig hitet jelent. Nem reményt, sokan tévesen azonosítják, hanem hitet, az az szeretetet...

Mivel nem ismerem önt, ezért nem tudok pontos képet adni önről, de elnézve az írásait, mindez azt a látszatot kelti számomra, hogy ön egy igazi ateista ember, aki folyamatosan hitegeti magát minden baromsággal...

A "halvány lila gőzöm sincs" kifejezés ezt a mondatot adta vissza a teljes minőségében, hogy én már rájöttem arra, hogy minél több mindenre jövök rá magamtól, annál inkább látom mennyire nem tudok semmit sem az életről.

Kicsit legyen kedves és gondolkozzon már el időnként önmagán is, hát ha talál valamit ott amiről nem is tud...

Egy dolog, hogy ön az idősebb, én a fiatalabb, de ezt nem jelenti azonnal azt, hogy tisztelnem kell önt ezért...

Hiszen semmi tiszteletre méltót nem látok magában, ha látnék, nem írnék ilyeneket...
no avatar
User

Vendég

Szerző: Vendég » 2010.05.21. 19:06

aranyilaci írta:Törölve lett.
Nem kívánom a keserves munkával felépített és működtetett fórumot ingyenreklám-lehetőségként prédára bocsátani.

Pontosan erre a légvárra utaltam...

"Keserves munkával fel épített és működtetett fórum"

És erre ide jövök én, aki lát valamit, és azonnal el kell halllgatatni, sőt a fórumról is törölni, mert én nem szenvedtem meg azért amit tudok....

Hát ez hatalmas baromság...

Szenvedés nélkül honnan tudná valaki, hogy mi a jó és mi a rossz?

Különben is, pontosan tudom milyen érzés mindez, mivel nekem is van klubom és fórumom... jellegében más, de találkoztam hasonló alakokkal...

Az, hogy ki tiltottam őket és meg sértődtem nem segített soha sem...

Végül rá jöttem a megoldásra, meg hallgattam őket... el mondták amit akartak és maguktól le koptak...

bla... bla... bla...

Ez a szív igazsága, ha a szív szólni kíván, akkor nem állok az útjába...
no avatar
User

Vendég

Szerző: Vendég » 2010.05.21. 19:34

És végezetül őszintén köszönöm Önnek, hogy törölt a fórumról...

Több okból is!

Először, mert ezzel rá ébresztett egy korábbi hibámra, amit akkoriban inkább erénynek hittem, de most már kiderült számomra, hogy csak a pozíciómat féltettem, azaz hogy elveszik mindaz a légvár amit a fejemben felépítettem...

Másodszor, mert így most már jobban meg tudom érteni azt az embert, akinek a hatására mindez korábban kialakult bennem...

És harmadszor, mert ez a megértés akkora életörömöt vált ki belőlem jelenleg is, hogy azt a boldogságot nem lehet egyszerűen szavakba önteni...
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
81

Szerző: Toma » 2010.05.22. 07:40

Volt itt egy payne nevezetű egyén ,fel kéne vedd vele a kapcsolatot!
Együtt nyerő párost alakítanátok. :lol:
Na az lenne az igazi bestseller. :P
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes