Hold-kutatás, titkos Hold-programok, élet

hold.. újra és újra

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

Gagxy

hold.. újra és újra

Szerző: Gagxy » 2005.11.22. 22:35

Kis lépés... blablabla... ismeri mindenki.
na de valójában mikor és kik száltak le először a holdon????
a honlapon található egy kép:
Kép
a kép előterében látható ezköz eléggé emlékeztet egy német géppuska álványra... a kép elvileg a holdon készült...

elolvastam a német holdraszálásról szóló cikket, meglehetősen érdekes, mint ahogy az is hogy mi lehet az anktartiszi bázison...
Mik a véleményeik? kik és mikor száltak elöször a holdra.
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

542

Csatlakozott

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2005.11.24. 19:58

no avatar
User

angyalka

Szerző: angyalka » 2005.11.27. 21:12

Az utolsó pár kép különösen tetszett. Ha jól értelmezem, akkor valaki valamit kitakart a képeken, és az sem foglalkoztatta, hogy mindezt nagyobb precizitással csinálja!
Azért az már nem semmi, hogy már azzal sem foglalkoznak, hogy amit hamisítanak, az tényleg jó minőségű legyen.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.10. 07:36

A Mi holdunknak rengeteg neve van a különböző nyelvekben. Az érdekesség az, hogy a Magyar Hold és a bolygók holdjai szintén ugyanezzel a szóval vannak megjelölve, úgy az angolban is. Bár, ők használják a "satellite" kifejezést, ahogy mi is, ami "kisérőt" jelent.

A Holdistennő neve régi szövegeinkben "Szín". A Napé "Rá" vagy "Ré".

A "hold" szó, mint - tartás, terület, térség - az angolban benne van, a magyarban "holdudvar" kifejezés él, de ezt inkább átvitt értelemben használják.

Aranylaci
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.10. 20:37

Nekem igencsak hamisításnak tűnik... Farmernadrágos hulla a holdon....
de most komolyan, ki az a HÜLYE aki egy farmernadrágban akarna kilépni a hold felszínére??? Másrészt a szkafandert, és a holdraszálló modúl előállítása is komoly tudományos munka, nem beszélve a számítógépekről. És még valami: ha a németeknek ilyen modern eszközeik voltak, akkor miért a holdon túrták a port, és nem a világháborút nyerték meg a modernebb, létező, és működő technikájukkal?, mert ugyebár egy világáború azért csak magasabb prioritást élvez, mint egy farmernadrágos ember kilökése a holdfelszinre...
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.11. 10:05

Sok igazság van abban, amit írsz. Viszont nem tudjuk, és talán soha nem is fogjuk megtudni, milyen szálak mozogtak és kik mozgatták azokat a II. Világháború idején. Értem ezalatt pl. a Vatikán szerepét, illetve az amerikai titkosszolgálatokét. Azt, milyen lelkesen menekítették a tudósokat kifelé Németországból. Hogy kivel és miben egyeztek meg, nem tudni. talán örök rejtély marad.

Az oroszok is lődöztek fel hadifoglyokat. Két magyar is volt köztük. Persze, még Gagarin előtt. Persze Gagarin nem is volt fenn soha...

Nem tudni, pontosan milyen technika volt a kezükben. talán soha nem is tudjuk meg, De kutatni azért érdemes utána.

Lehet, olykor egészen egyszerű a magyarázat és csak mi agyalunk itt és bonyolítunk. Pl. Öngyilkos lett (A sarkvidékeken is sokan így öltyék meg magukat. Kisétáltak a táborból...). Azt hitték elegendő a levegő. Nem tudták eltemetni, mert kemény a talaj. A többiek egyszerűen kidobták, mert megbolondult. stb. Lehet választani.

Ha az avatárod végképp nem jelenik meg, küldd el, majd "beszerelem".

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.11. 20:37

Elterelésnek elég kemény lett volna egy világháború..., vietnam, vagy az apolló program az lehetett, de egy világháború túl nagy annak. Az biztos, hogy szervezték, és az amerikai angol titkos társaságok igencsak szervezkedtek. Ami a fejlett technikát illeti, pont azért kellett idő előtt kirobantani a háborút, mi lett volna ha 1945-ben kezdődik a háború, az akkori technikai fejlettség mellett (a németekénél). Nagyobb esélyük lett volna a győzelemre. Ha a csontváz ilyen állapotban (ruházatban) volt, akkor már holdbázisnak kellett ottlennie, nem egy 2 személyes szűk holdraszálló egységnek, ami ugyancsak gyanus, hogy ennyire előrementek volna technikailag (az A-9 nél tovább rakétatechnikával nem jutottak). Ha igazi, akkor lehet hogy egy másik (háború utáni szovjet vagy amerikai) kísérlet maradványa, esetleg egy félresikerűlt leszállásé, akkor meg még rondább a titok.
A magyar hadifoglyos kísérletek érdekelnének, hol lehet róluk olvasni, mert ez döbbenetes (bár amiket ezen az oldalon olvastam, azok sem voltak éppen hétköznapiak). Az avatarral meg még próbálkozom...
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.11. 20:46

És még egy dolog: Egy csontvázról van szó, ergo már nem most halt meg. A bomláshoz/rothadáshoz levegő kell, ami meg a holdon nincs. És most ronda dolgok jutnak eszembe:
1. meghalt/ megölték egy holdbázison, majd kannibalizmust folytattak le, a maradékot pedig kidobták. Bár a csontváz szokatlanúl egységes és ruha van rajta, szóval ezt elvethetjük.
2. Eleve halott volt amikor kilőtték, azt hogy előtte volt lebomolva vagy útközben (ezesetben hosszú ideig volt kinnt az űrben egy kapszulában amiben levegő kellett hogy legyen)
3. bármi más, lehet hogy egy elrontott német kísérlet, elszámítottak valamit (vagy éppen jól!!!) és az űrkabin a holdba csapódott (emberkísérlet), hogy bírja az ember az űrben, a pilóta további sorsa már nem érdekelt senkit.
4. bármi más...
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.12. 07:36

Kedves ihobpg!

Az avatarral kapcsolatban, mostosztálykirándulok. Ha ráfelejtenék és a hétvégén nem lenne fent, akkor kérlek szólj rám magánban.

Igen. A csontváz puszta léte azt sejteti, hogy a Holdon légkör van. Egy hamisítónak azért van annyi esze, ha már hamisít, hogy ne csontvázat, hanem valami múmiát tegyen fel. Persze azt is mondták utólag, hogy ez egy "farmer-reklám". Utólag mindent lehet mondani. De ha reklám, akkor miért nincs rajta a pl. "Blue jeans" felirat?... Mármint a képen.

A képhez mellékelt info szerint az egyik holdkomp automata kamerája fényképezte le, és csak itthon, évekkel később találták meg a képet, miközben feldolgozták azokat, s ráadásul, japán csillagászok bukkantak rá, merthogy ők is kaptak a képekből feldolgozásra. Ők meg nyilvánosságra hozták.

Ha holdkomp fotó, ami lehetséges, legfeljebb az évszám nem, akkor az a bizonyos holdkomp valószínűleg egy bázis közelében szállhatott le.

Többféle magyarázat lehetséges, és mind egyformán jó. Persze, az igazság tudatában, végül csak egy maradna. Kérdés, melyik? Mondjuk, a marsraszállás videi óegszerzésére is ráment pár év, ez a történet is megérne annyit. Szép lassan, jövögetnének a morzsák, meg a tényanyagok. Sok embernek nagyon sok infó van a birtokában. Csak össze kellene rakni. Bátorítsuk őket, osszák meg velünk, mint ahohy eddig is megtették.

Mondjuk, a lobogó zászló is erre utal, bár az inkább stúdióban lobogott, mint a helyszínen...

A magyar hadifoglyos dolgokról nagyon keveset tudok. Azt hiszem Nemere István írt róluk valahol. A nevek nekem meg is vannak az archívumomban - valahol. Kérdezz rá magánban feltétlen, ha elfelejteném.

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.12. 14:20

A kép szélén azért vannak foltok, mert celluxszal ragasztottam be a cikkgyűjteményembe, s a cellux időközben beságrult.

A farmer öve látszik jól. Nem én állítottam, hogy farmerreklám volt, csak azt, hogy ez volt a "hivatalos magyarázat"....
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.12. 14:28

A lobogó zászló azért nézett ki úgy, mert eleve úgy gyártották le (fémszálak voltak benne, az amik meg a látványra nagyon adnak, főleg úgy, hogy ez a álelső holdraszállás a népnek szólt). A technikai részletek innen tölthetőek le: http://www.aranysas.hu/
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.12. 14:42

Kedves ihobpg!

Legalábbis ezt mondják, hogy fémszálak voltak benne...

A zászló egészen tisztán láthatóan meglebben, mintha egy erés szélfuvallat érte volna. Az állítólag légüres térben... Nem tudom, hogyan működne egy zászló légüres térben, ha hirtelen megcsavarnám a zászlórudat. Szerintem nem úgy, ahogy azt láttuk. Ez a fémszálas dolog nagyon gyér.

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.12. 14:52

A zászló tényleg mozgott, de ez amiatt volt, mivel a rudat egy csavaró mozdulattal nyomták bele a talajba, és a zászló alsó része libegett, mivel a fémrudak fordított L alakban vették körűl a fémszálakkal merevített (ez csak annyira volt merevítés, hogy éppenhogy megtartsa az alakját) szövetet. A libegés nyílván a csavarás után is tartott, mivel a gravitáció hatoda a földiének és légkör sincs (vagy csak nagyon csekély). Másrészt, ha fújt a szél, akkor a port miért nem kavarta fel? Én továbbra is úgy vélem, hogy valós volt a holdraszállás (pénzmosás), csak nem az első. Előszedték a régebbi felszerelésüket, modernizálták azokat a részeket amiket feltétlenűl kellett. Ha már a marsra leszálltak, akkor egy holdraszállás lebonyolítása nem volt nagy ügy, és a médiabevételek is jelentősek lehettek.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.12. 17:00

Ezt a zászlós magyarázatot ismerem, az vele a gondom, hogy nem tudom ellenőrizni. Nincs olyan hely, ahol egyhatod gravitáció mellett légüres térben be tudnám csavarni a zászlót a földbe. Mellesleg, ez a belecsavarás is érdekes, hiszen a Hold talaj néhány cm-es pora alatt már kemény kőzet van. A por pedig nem tartja meg a zászlót... Miért nem egy nehezékkel rakták le. Ólomtalpra, vagy tudom én. Szerintem nem tudták úgy lenyomni a zászlót, ahogy azt láttatták velünk.
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.12. 20:36

Azt hogy milyen kemény a kőzet az alatt a néhány cm. es por alatt, azt nem tudom, lehet hogy fúrtak neki lyukat (de erre nincs semmi bizonyíték..., csak egy feltevés), de az is lehet, hogy kiegyensúlyozták, az alsó része nehezebb, sűrűbb anyagból van,a felső rész meg könnyebb fémből, de ez is csak feltevés. Az aranysasban (e havi szám, pont erről írnak, ha akarod meg tudod még venni egy újságárusnál, pont erről van benne szó) van egy kép a zászlóról: a szára 3 darabból állt, és így a 2. elméletem hihetőbben is hangzik. Szerintem valamivel biztosíatották a száránál... Eldőlni meg nem fog, ha egyensúlyban van, akkor a gravitáció nem gond, más meg úgysem zavarja (elvileg)...
no avatar
User

he?

Szerző: he? » 2006.06.14. 15:53

angyalka írta:Az utolsó pár kép különösen tetszett. Ha jól értelmezem, akkor valaki valamit kitakart a képeken, és az sem foglalkoztatta, hogy mindezt nagyobb precizitással csinálja!
Azért az már nem semmi, hogy már azzal sem foglalkoznak, hogy amit hamisítanak, az tényleg jó minőségű legyen.


Bár én nem értek hozzá, de azt hiszem ezek a képek - ugyanúgy mint a földön - úgy készülnek, hogy van egy szonda, az kering a hold körül, és folyamatosan csinálja a képeket az alatta lévő területről. A felszín legnagyobb részéről meg is csinálja a közeliket, de vannak kihagyott területek. Ezek, mint a képeken is látható, természetesen trapéz, vagy vmilyen négyszög alakúak. Ezekre a helyekre egy távolabbi felvétel méretarányosra nagyított darabját szokták berakni, aminek a nagyobb távolság miatt nem lehet olyan nagy a felbontása, ezért erősen elmosódott, mint a képeken is látható.

Üdv,
Viktor
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Szerző: Gabe » 2006.06.15. 13:42

Sziasztok!

A holdraszállás felvételén inkább a port figyeljétek meg amit az űrhajósok felvernek ugrándozás közben.
Ha stúdiófelvétel akkor a földi gravitáció miatt normál sebességel esik vissza,ha a holdon vették fel akkor lassaban esik vissza a talajra,talán még "úszik" is egy kicsit a "levegőben"!

Érdemes a teljes felvételt végig sasolni,mert lehetnek benne eredeti és hamis felvételek is egyszerre ezért lehet,hogy az elején még repked a "levegőben" a por,a másik percben meg már lehet,hogy simán vissza esik mert az már stúdió felvétel!

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.16. 19:05

A holdpor lehullása.

Az űrhajósok ugrándozásakor normális, ami a holdi viszonyokat illeti, tehát a meghamisított felvételeket lelassították. A holdautós filmeknél erre már nem figyeltek.... Földi sebességgel hullik.
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.18. 19:46

A holdpor dolognak megpróbálok majd utánanézni...
Ami az ugrálást illeti, szerintem igenis valódiak:
1, az ürruha kibelezve (létfenntartó rendszerek nélkűl, de komm.-ós rendszerekkel együtt (rádió)) is legalább 5-10 kg, abban meg elég nehéz könnyedén ugrálni..., ezen még a lassítás sem segít, egyszerűen túl könnyed a mozgásuk, és túl magasra is ugrálnak.
2. dögmeleg lehetett stúdióban (a feltevés szerint ott forgattak), egyrészt a reflektorok miatt, másrészt meg a hermetikusan zárt szkafander meg csak fokozta ezt a hatást, szerintem egy fél-háromnegyed óra színészi ugrálás is sportteljesítménnyel ért fel, meglátszott volna rajtuk, és a beszédükön.
A vágott felvétel lehetősége (hogy egy részét itt vették fel) szerintem nem túl logikus, mert ha már odamentek többször is, és felvették filmre (csúcstechnikára, kivéve az "első" holdralépést), akkor miért rendezték volna meg a földön is?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.19. 15:39

A stúdióban hungarocellben is ugrálhattak. Annyira magasra nem ugrottak fel, amennyire egy ember felugorhatott volna könnyedén. Nem láttunk 3 méter magas ugrásokat, de még két méter magasaqkat sem.... Egy kiképzett katona 100 kiló cuccal magán, ami a Holdon 16 lazán kell hogy tudjon ugrani egy kétméternyit. Ilyesmit nem láttunk. Hasonlóüt sem...

A Földön a ciliv verziót láthattad. Stúdióból. A Holdon katonák járkálnak.
no avatar
User

ihobpg

Szerző: ihobpg » 2006.06.19. 16:57

Lehet hogy nem igazi "űrruhában" magasabra tudtak ugrani, de a saját magasságuknál 2-3x-an már nem hiszem (az egyik felvételen látszik is, bár az nem biztos hogy a 11-esek), nyílván munka közben nem pattoghattak ennyire, mivel az a munkvégzésüket tette volna lehetetlenné, és nem ingyen lőtték fel oda őket... (de volt egy ilyen filmfelvétel amiben a saját magasságánál 3-4*magasabbra ugrál folyamatosan egy űrhajós, erre határozottan emlékszem)
Másrészt meg ennyi pénzből amit erre költöttek (vagy inkább átmostak a titkos programok számára) már építhettek volna egy rakétát (ami a honlap szerint már 1962-re készen volt)+egyébb technikát, és elmehettek volna a holdra...
no avatar
User

Tron

Szerző: Tron » 2006.06.19. 17:06

Nem tudom ,hogy jó lesz-e az észrevételem, de azért megírom.

Figyeltem az ún. legelső hldraszállást, és azt a részt, amikor a legelső emberke kimászik a kompból, le a kis létrán, és leszökken a Hold talajára. Én a köv. érdekességet vettem észre:
A kamera, ami felvette az egészet, kívül van. Most lehet azt mondani, hogy "igen, valóban, egy külső kamera, ami a komphoz volt rögzítve." Azonban:
1) a kamera elhelyezkedése és a komp, a zsilip távolsága és annak elhelyezkedése ezt számomra kétségessé teszi
2) ha rögzített kameráról van szó, akkor miért van az, hogy az illető mozgását (momentán a létráról való leszökkenését) követi?
Ennél már csak az furcsább, mikor a küldetést befelyezik, a komp felszáll, és egy külső kamera az egészet ugyancsak veszi és követi. Ilyen fejlett volt a technika, hogy optikai/mozgás érzékeléssel voltak ellátva? Tudta a kamera, hogy mit kell felvennie?
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®