Hold-kutatás, titkos Hold-programok, élet

hold.. újra és újra

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

2011.08.18. 05:43

Re: hold.. újra és újra

Szerző: zolee » 2013.08.11. 08:12

Köszönjük Laca, hogy beraktad a linket!
Letöltve a kérdéses terület nagyobb felbontású képét, felmerül a kérdés: Miért csak az az egy objektum lett megemlítve, amikor van még ott legalább 10 ugyanolyan érdekes?
http://www.lpi.usra.edu/resources/lunar ... 151_h1.jpg
Bocs, ha bárkinek is beletiportam ezzel a hitébe!
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Szerző: Laca » 2013.08.11. 09:40

Nincs mit Zolee!
Nos valóban sok minden van a képen amit belinkeltél, de úgy gondolom sok közte a fotóhiba, új nyomok, sérülések.
Ha lenne több felvétel erről helyszinről, többet lehetne mondani.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

2005.11.03. 14:23

Szerző: yupiter » 2013.08.13. 15:19

Szia Zolee!

Amit az ukrán hoaxer a képletébe belírt, az teljesen igaz az alábbi feltételekkel (v.ö. "Amit a Spirit látott.." sorozat 2. részében a navcamra leírt távolságszámítás):
1. A két kép készítésekor az optikai tengelyeknek párhuzamosaknak kell lenni
2. A mérést az optikai tengelyben levő tárgyakra kell elvégezni. Ha nem az optikai tengely mentén levő tárgyakra számolsz, akkor az objektív látószögétől és a tárgyaknak a képmezőben látható pozíciójától függő hiba áll elő (no persze nem 97%-os!... :D )

Természetesen, ha valaki a két képet nem párhuzamos optikai tengellyel készíti, akkor a tengelyek által bezárt szögtől függően akár tetemes eltérés is adódhat a számított és a valódi érték között, de ebben az esetben az érvényes, amit a pancam sztereo képeken számítható tárgytávolságról írtam (abban szerepel a tengelyösszetartási szög tangense is (ld. képlet), amiatt az ukrán hoaxer számítási metódusa nem használható)
Ami képpárt te beraktál mintegy ellenbizonyításként, annak a pontos felvételi paramétereit kellene közölnöd, mert a két képet nézve alaposan feltételezhetem, hogy nem párhuzamos optikai tengellyel készültek. Emiatt a használt számítási képlet nem érvényes, a kapott eredmény csak azt bizonyítja, hogy nem azt a képletet kellett volna használni.
Az egy másik kérdés, hogy az említett hoaxer mester honnan tudja, hogy az általa elemzett Apollo képek párhuzamos optikai tengellyel készültek... :wink:
Erre nézve ugyanis semmiféle adat nem található. Tartok tőle, hogy puszta feltételezés az ő részéről.
Egy további probléma, hogy bárki, aki Apollo holdképeket vizsgálgat, csak a beszkennelt képeket tudja elemezni, viszont ezeken a képeken a tárgyak pozíciója nem feltétlenül azonos az eredeti filmkockán elfoglalt helyzetével. Attól függ, milyen pontosan helyezkedett el szkenneléskor a film, meg hogy estleg vágtak-e le belőle szkennelés után... :)
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.08.13. 18:18

Szerintem van már erre megfelelő számitógépes program ami lemodellezné némely fotó hitelességét, valós időben.
no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

Szerző: zolee » 2013.08.15. 07:52

Szia Yupiter!
Azt mondod: "aki Apollo holdképeket vizsgálgat, csak a beszkennelt képeket tudja elemezni, viszont ezeken a képeken a tárgyak pozíciója nem feltétlenül azonos az eredeti filmkockán elfoglalt helyzetével."
Ezt a problémát azok a régi szakemberek már akkor megoldották ezzel:
http://www.hq.nasa.gov/alsj/alsj-reseau.html

A saját képleteiddel is számolni akarod a képpárokat? Milyen felvételi paraméterekre van szükséged?
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2013.08.15. 12:46

Szia Zolee!
Persze, hogy ismerem a szálkeresztek rendeltetését... :D
De ha figyelmesen böngészel az Apollo szkennelt képek galériájában, akkor láthatod, hogy az elvileg azonos méretű filmkockákról nem feltétlenül azonos méretű szkennelt képek készültek, sőt, bizonyos képeknél még fekete szegélyek is észlelhetők. A legnagyobb szálkereszt nincs mindig pontosan a szkennelt kép közepén. Emiatt írtam azt, amit írtam a poziciókról.

"A saját képleteiddel is számolni akarod a képpárokat? Milyen felvételi paraméterekre van szükséged?"
Akar a halál számolgatni a képeid paramétereivel, számolj inkább te! :D :D
A szükséges adat mindössze annyi, hogy a két kép optikai tengelye milyen szöget zár be egymással (azaz NEM kitérő egyenesekről beszélek és nem is a felszínnel nem párhuzamos síkot meghatározó párhuzamosokról!).
Ha a két tengely párhuzamos, akkor lehet az ukrán hoaxer képletével számolni, az jó, ha meg szöget zár be, akkor a Spirit pancam távolságmérési képletével kell dolgozni, de ekkor szükséges adat az objektív nyílásszöge és a sztereo bázistávolság is(azaz, hogy a két képet egymástól milyen távol levő kamerával készítetted).
Jó számolást... :Wink:
no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

Szerző: zolee » 2013.08.15. 19:53

Szia Yupiter!

"A szükséges adat mindössze annyi, hogy a két kép optikai tengelye milyen szöget zár be egymással"
Kettőt és könnyebbet! :)
Ezt a szöget két képből, valaki csak úgy, csípőből kilöki neked, azelőtt le a kalappal!

Ennek az ukránnak a honlapján több oldalnyi szövegelés épül arra, hogy a képpárokon mozognak a távoli hegyek és ez szerinte nagy baj, mert ilyen jelenség csak hamisított képeken fordulhat elő. Én 5 perc alatt készítettem ilyen hegyet-mozgató fotókat, amik garantáltan valódiak. Ezzel megcáfoltam a pasas bombabiztos elméletét a számítási képletével együtt.
Nem értem, hogy neked mi dolgod van még ezzel az optikai "szak"emberrel?
De ha annyira számítgatni akarsz, ez elvégzi helyetted:
http://pierre.lemerle.free.fr/site/pl-p ... oto3D.html
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2013.08.16. 11:37

Szia!

"Ezt a szöget két képből, valaki csak úgy, csípőből kilöki neked, azelőtt le a kalappal!"
Hát ez az, erről írtam én is... :Wink: Ezt az adatot a két kép készítőjének kell tudnia és megadnia. Ezért fogalmaztam meg a feltételeket az ukrán fickó képletéhez, és ezért írtam, hogy nem tudom, honnan veszi, hogy a két kép párhuzamos optikai tengellyel készült, amikor én erre nézve semmilyen adatot nem találtam. Vélhetőleg nem is készülhettek párhuzamos tengelyekkel, mert kézben tartva a gépet ez gyakorlatilag kivihetetlen. :)
Csak a parallaxis segítségével nem lehet megkülönböztetni valódi hátterű és mesterséges hátterű képeket, ha az optikai tengelyek ismeretlen szöget zárnak be. Ahhoz az is kellene, hogy a képen ismert távolságon ismert méretű és alakú tárgy legyen az előtérben, amely képének megváltozásából (az optikai leképezési törvényszerűségek alapján) megállapítható lenne a képek tengelyének bezárt szöge, és így esetleg a parallaxisból adódó távolságadatok.
Hasonlóan lehetne használni a háttér optikai torzulását is más szögből felvett kép esetén.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.09.16. 09:02

no avatar
User

Ászi

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
2

2013.08.02. 14:31

Szerző: Ászi » 2013.10.09. 09:21

"Több mint negyven éve az Apollo-program utolsó missziójának holdjáró űrhajósai - néhány korábbi misszió űrhajósaihoz hasonlóan - különös fénylő felhőréteget észlelték a horizonton nem sokkal napfelkelte előtt. A jelenség, amelyről az Apollo-17 parancsnoka, Eugene Cernan feljegyzést is készített, azért lepte meg az űrhajósokat, mert a Holdnak nincsen - földi értelemben vett - légköre, hogy visszatükrözze a napfényt."
http://index.hu/tudomany/2013/10/08/valaszt_kaphatunk_a_hold_rejtelyere/
Esetleg van valakinek hozzáfűzni valója?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2013.10.09. 15:14

Egészen másként gondolom a "Holdnak nincs légköre" dolgot. Számos írás található e témában a honlapomon.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.10.09. 15:31

Minden égitestnek van légköre, még az üstökösöknek is szerintem, a nap felmelegiti az égitesteket amik kipárologtatnak valamennyi gáznemű anyagot. Ergo légkör keletkezik és a gravitáció miatt meg is marad, igaz néha megfagy de van.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.12.07. 12:20

Érdekes NASA felvétel a holdról: http://eol.jsc.nasa.gov/sseop/images/IS ... 3-3500.JPG
A holdat kell nagyítani!
Csatolmányok
As09-23-3500.jpg
As09-23-3500.jpg (19.81 KiB) Megtekintve 8676 alkalommal.
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

2008.05.29. 13:20

Temesvar

Szerző: real.alien » 2013.12.22. 19:39

Udv. :mrgreen:

Nagyon szep a kinai haveroktol ez a Hold utazas. Szemelyesen eleg tartozkodo vagyok az ilyen "vivmanyaiktol" .
Volt mar pelda, hogy ket takeonautarol keszult filmkockakban ( az elso ursetajukon...) szep lassan buborekolt valami ...
Szoval ... nezzetek ezt a kepet, amint a "Holdjaro nyuszika" kiszallt a felszinre ...
Ez igy rendben lenne (habar olyan elfuseralt, sufni kinezete van az egesz takolmanynak ...)... de nekem nem tetszenek azok a nyomok a Hold felszinen ...
Tudtunkkal az ... regolit .... nagyon finom por, amely szurkes-fekete szinu. Az "Apollo " verdaja nem hagyott ilyen nyommokat, csak felverte egy kicsit a port .
De ezek a nyomok engem nagyon emlekeztetnek egy szantofoldre . Kovetkezteteskeppen vizet kellene tartalmazzon , na meg egy kis oxigent is , vagy legalabb valami gaznemu anyagot, es egy kis legnyomast is ...
Arrol nem is beszelek , hogy az a "krater" a jobb felso reszen ...megis , hogy a fenebe keletkezett ...
A szepen elszort kovek vajon nincsnek megjelolve valami szamokkal , vagy kinai betukkel ...

Szoval ...hova szallt le ez "Nyuszika" ...?

luna_01.jpg
luna_01.jpg (40.58 KiB) Megtekintve 8576 alkalommal.
NE ROHANJ GYORSABBAN MINT AZ ANGYALKAD SZARNYAI ELBIRJAK
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.12.23. 06:38

Vicces kép, a felbontás is elsőrangú. :D Slaggal locsolt stúdió felvétel, Pajtás fényképezővel készülhetett.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2013.12.23. 20:09

Stimmel. A Hold felszíne nedves.
Szerencsére, a kínaiak mutatják a színeket is. Kezdik leleplezni az Apolló stúdió-fotókat. Reméljük, további leleplezésekkel is kijönnek.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Szerző: Valka » 2013.12.26. 01:41

azért mert a hold felszíne nedves (esetleg) attól még nem kell, hogy valódi képek legyenek. nehéz a kínaiaknak elhinni bármit is, a buborékos űr után.
http://www.youtube.com/watch?v=D67kmFzSh_o
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
218

2013.01.19. 21:59

Dévaványa

Szerző: Bőkény » 2013.12.26. 14:29

Tisztelt Fórumozók!

Mindenkinek Kellemes ünnepeket kívánok....

Nem értem a Valka Hivatkozását. A Kínaiak már rég ott vannak a Holdon.
Nem hiszem, hogy a holdra szállás csak kamu lenne.
Nem tudom, hogy ez stúdió felvétel-e vagy sem, de hihető. Különösen ha a színes, s vizes talajt nézzük. Biztos esett az eső, a Holdon lévő sivatagban, vagy szimpla átverés az egész. Ez utóbbi esetben elég drága ugratás.
Maradok annál a véleménynél, hogy ezek a felvételek akár a 80 as években is készülhettek, s mostanra már az emberes küldetéssekkel kikutatták magukat a Kínaiak. :) Most már nyilvánosságra hozzák, szépen apránként, a 20 évvel ezelőtti felvételeket...
Üdv.: BB
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.12.27. 11:28

A színek lehet hogy közelebb állnak a valósághoz, de én ezt képet sem tartom igazinak. Stúdió "mű" ez is mint a nasa fotók nagy része is.
no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
218

2013.01.19. 21:59

Dévaványa

Szerző: Bőkény » 2013.12.27. 14:13

Tisztelt Mindenki!

A háttérben nincsenek csillagok, s erős, reflektorszerű fénnyel van megvilágítva a leszállóegység. Nem tudom hogy ez mennyire mű, de nekem is gyanús.

Üdv.: BB
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.12.28. 09:11

De a Kínai épen is van érdekesség!
Csatolmányok
kína_moon2.jpg
kína_moon2.jpg (12.03 KiB) Megtekintve 8500 alkalommal.
no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

Szerző: zolee » 2013.12.28. 21:12

Végre kiderült, hogy az amcsik miért nem akarnak visszatérni a Holdra:
http://www.youtube.com/watch?v=9WoM2bHfr48
ElőzőKövetkező