Hold-kutatás, titkos Hold-programok, élet

hold.. újra és újra

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Re: hold.. újra és újra

Szerző: Laca » 2013.12.29. 05:22

Jó a videó, habár eltúlzott, nem merik a valóságnak megfelel okot közölni, éspedig a "menjetek a francba a holdról emberek" felszólitást. :D
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
218

2013.01.19. 21:59

Dévaványa

Szerző: Bőkény » 2013.12.29. 17:43

Nézte valaki az űrhajós vállát? Piros Fehér Zöld....
Az, amelyik életben marad, s szellent. A kő mögött. Egyébként egyet értek Lacával. Nekem vicces volt, :) , bár inkább szánalmasnak kellene lennie, nem de?
Üdv.: BB
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.12.29. 23:03

De... :)
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2014.01.22. 00:38

Amiért soha nem tért vissza a NASA a Holdra - teljes film (feliratos)
http://www.youtube.com/watch?v=HO0EVygto5g
User

bhalaaz

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
75

2007.11.26. 14:05

Szerző: bhalaaz » 2014.01.22. 10:08

Kellemes építmény a Hold felszínén...ismét:

http://www.youtube.com/watch?v=4EBzotgriEI
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.01.22. 11:31

A google.moon tele van rejtélyes alakzatokkal, bárki találhat ilyesmiket és még érdekesebbeket, különösen a "holdraszállások" közvetlen közelében.
Köszönet a videóért! Leellenőriztük, tényleg ott van.
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

2008.05.29. 13:20

Temesvar

Szerző: real.alien » 2014.02.18. 19:07

Udv. :mrgreen:

Ugy tunik , hogy a kinai hold-nyuszika megfazott ... Mindenfele hirek olvashatok, de termeszetesen csak az igazsag NEM .
Csodalom , mert annyi kekedes utan semmi felhasznalhatot nem teremtettek. Lehet az is, hogy Sam-bacsi, a nagy testver atverte oket. Mert az hihetetlen, hogy nem szamitottak arra , hogy (Hold)ejjel ott egy kicsit hideg van ...qurvaul hideg .
Az hogy a regolit por elrontotta a dolgokat ... hat ize ...nem megy.
Inkabb azt hinnem, hogy egy Hold-lako megtalalta es egy kicsit megrugdosta.
A nagyfelbontasu kamera egy rohadt kepet se, kuldott es lenyegeben ...ennyi.
Talan meg a "lobogo" kinai zaszlo sem sikerut kifesziteni .
De nem ezert jelentkeztem ...Hanem van itt egy kep. A NASA valami (Hold) legkor megfigyelot inditottak el (furcsa az idozites ...).
Mar kepeket is kuldozget (talan a legkort is ellenorzi ...) , vagy eppenseggel koze van a holdnyuszika megdoglesenek ...
De amint latjatok a kepen ...fenyes nappal ...latszanak a csillagok is ...
Hogy is volt az a kibeszeles az Apollo missziok idejebol ? Miert nem latszottak a csillagok ?

ladee-lunar-landscape-1.jpg
ladee-lunar-landscape-1.jpg (42.58 KiB) Megtekintve 7184 alkalommal.

Udv. ...almodjatok szepeket :mrgreen:
NE ROHANJ GYORSABBAN MINT AZ ANGYALKAD SZARNYAI ELBIRJAK
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.02.19. 10:45

A csillagokkal szívattam én is Irwint, az egyik Apolló-űrhajóst Pesten. Szokásos kérdés, látta-e a felszínről a csillagokat. Nem látta. És a holdkörüli pályán, no, ott már látta. És amikor holdkörüli pályán volt? (Merhogy a höldkörüli pályán sem látszanak csillagok, amikor a kabinból fényképeztek.) Akkor sem látta, mert elvakította a Nap és a Hold fénye. Következő kérdésem: Akkor mi alapján navigált?... No, erre megköszönte a kérdéseket és jobb helyre küldött....

Más. Tegnap hívta fel a figyelmem egy nagyon ügyes kutató. Az Apolló-űrhajó azon felvételéről van szó, amikor a Hold körül keringenek (állítólag), és az ablakon ragyogó kék fény szűrődik be, ami miatt ugye azt állítjuk, hogy soha nem hagyták el a földkörüli pályát. Íme a kép: http://aranylaci.hu/hold/apollo-fake/05-23.jpg Pecsétgyűrűvel az űrben??? Bazi nagy karórával az űrben?? A tetejére veszik a személyre szabott szkafandert? És nem is félnek, hogy netán annak a burkolatát kiszakítja? Hm. Hm. Újabb bukta. Szilágyi Csabáé az érdem.
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

Temesvar

Szerző: real.alien » 2014.02.19. 18:53

Udv Laci fonok :mrgreen:

Eggyet ertek veled. De a csatolt kepen masvalami is megfigyelheto ...
Biztos vagyok benne , hogy a Fold-on keszitettek . Ha megfigyeled az urhajosok arcat, olyan kepeken amelyek biztosan a sulytalansag allapotaban vannak , akkor mindegyiknek az arca olyan ...puffedt, megdagadt (szinte reszeges poha...) . Ami termeszetes ( a fejukbe szall a ver ) ... Hat itt a pecsetgyurus, karoras alak, abszolut normal pofaval tekint az objektivbe ... :lol:
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2014.02.20. 09:10

Köszönet, ezek rendkívül jó megfigyelések!
no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

2011.08.18. 05:43

Szerző: zolee » 2014.02.23. 14:25

Visszatérve Real.Alien által becsatolt képhez,
tényleg gyönyörűen látszanak a holdfelszín fölött a csillagok. Csak egy baj van a képpel; nem a Nap világítja meg a felszínt.
A megoldás benne van a szövegben:
http://lunarnetworks.blogspot.hu/2014/0 ... -moon.html

Ez most jó hír, vagy rossz hír?
Bocs, ha bárkinek is beletiportam ezzel a hitébe!
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

Temesvar

Szerző: real.alien » 2014.02.23. 18:50

Udv. zolee :mrgreen:

Igazad van ... koszi ...
En a kepet egy mas honlaprol szedtem le (space.com ...) es ott nem volt szo a felvetel korulmenyeirol ...
Hat ...hogy jo, vagy rossz hir ...fene tudja ...
Akarhogy, ez csak ujabb kerdesek sorozatahoz vezet.
Ami kerdojeles, a tobbek kozott , hogy ha ez a jargany 100 km percenkent halad ...a kepeket figyelve egy kicsit gyanus . Ket kep kozott 100 km (?) , de ugy tunik, hogy sokkal tobb. Meg ha merfoldrol is lenne szo.
A megvilagitas talan elfogadhato, mert a Fold 0,367 -es Albedoja jobban vilagitja . De amikor a Hod arnyekban van, a Fold-rol alig lehet sejteni valamit a formajarol. Na jo, a Hold Albedoja alig 0,12 . De itt egy eleg jol megvilagitott felszin van .
Azonkivul sokkal tobb csillag kellene latszon.
Mas ... en meg vagyok gyozodve, hogy a Holdnak igenis van legkore. Nem sok ...de van. Ha az utolso kepet nezzuk ( tehat az otodiket a csillagok pozicioja altal ...) akkor latszik egy csillag a kep bal oldalan ( ketto van egymashoz kozel ..), ez a csillag egyaltalan nem valtozik ... pedig nagyon kozel van a Hold felszinetol.
Tehat annyira nincs legkor ? Nem hiszem .
Szerintem kamu kepek ...mind ...
Udv . :mrgreen:
no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

Szerző: zolee » 2014.02.24. 09:26

Szia Real.Alien!

Azt mondod, hogy a Hold árnyékban lévő részéről, a Földről nézve alig lehet sejteni valamit?
Csak "film"érzékenység, expozíciós idő és tiszta légkör szükséges hozzá, de akár saját szemeddel is meggyőződhetsz a létezéséről.
Millió kép van fent a neten, amiket hétköznapi emberek készítettek. Ezek is mind kamuznának?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... hshine.jpg

venusmoon_ouellet-400.jpg
venusmoon_ouellet-400.jpg (16.47 KiB) Megtekintve 7116 alkalommal.

Doug-Zubenel2.jpg
Doug-Zubenel2.jpg (436.28 KiB) Megtekintve 7116 alkalommal.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.02.25. 17:37

Azt mondják, a Föld fénye világítja meg. No de ennyire?
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

Temesvar

Szerző: real.alien » 2014.02.27. 19:19

Sokat toprengtem , hogy elkuldjem ezt az uzenetet ...
Tudod ... van valami amit nem ertek ...
De eloszor a feltoltott kepeidrol . Igazad van, tele mindenfele Hold kepekkel a "net" meg a mindenfele media. Mondod , hogy hetkoznapi emberek muve ...Igen, igy (is)van. Akinek van egy rendesebb fenykepezo masinaja ... nekiallhat jatszadozni ...es muveszkedni, lenyegeben feltunest kellteni maga korul.
Eleg reg szulettem ( az Apollo 11. idejen mar 22 eves voltam ) , rengeteg idot szantam a egbot bamulasaval, ejjel is nappal is . Tobbszor lattam olyan dolgokat amire soha sem tudtam valaszolni ...
Igen, lehet latni a Hold tejes koronajat ...de nagyon ritkan, legkori viszonyok fuggvenyeben .
De semmi esetre NEM, ugy ahogy pl.a csatolt kepeiden lathato . Foleg az elso ( Venusmoon ..) kepen . Az egy "muveszi" termek ... az a "ragyogo" Venusz egy muveszi fogas termeke ( lenyegebe egy "Star" szuro ...mehet meg egy finom szita is ...) ... es igy tovabb ...
De ha arrol beszelunk , hogy MEGFIGYELES ... akkor az kovetkezik , hogy szabad szemmel ...es sajat erzekekkel. A muszerek mar manipulaciot teremthetnek .
Na jo megallok ...
Arrol szerettem volna meg beszelni , hogy mi a feneert kell vitaba szallni ... ? Rendben van ... nem akarok a torkodnak ugrani , vagy ordibalni , hogy "te megis kivel szavazol "... Sot elnezesedet kerem, mert lattam a logo-dat az oldal aljan .
Biztos vagyook bene , hogy Laci fonok nem azert teremtette ezt a honlapot , hogy ertelmetlenul vitazzunk , hanem ...haladjunk elore, tobbet tudjunk meg , egymas megfigyelesei, kutatasai alapjan .
Senki sem lehet doktor a Hold -tudomanyban ... En mar kozel 50 eve olvasok, kutatok, bamulok, es biztos vagyok , hogy messze vagyok. Mindenki igy van, ha nem NASA-zsoldos . Kulonben a NASA -ek elismernek kozel 600 (igen ... hatszaz ) Hold anomaliat ...Persze az UFO-krol , vagy alienekrol szo sincs ...
Ha talalok furcsasagot mindjart felteszem ... De el kellene jutni oda ...
Ez volt a hozzaszolasom alapja ...azon a kepen, ahol a kettos csillag van , es egy adott pillanatban nagyon kozel latszik a Hold felszinehez , valami nincs rendben. Igenis allitom , hogy a Hold-nak van egy kis legkore ... es nics minden rendben a Fold altal megvilagitott Hold felszinnel ...
Ennyi !!!
Remelem tovabba is jo dolgokat fogunk talalni, megkoszonve Laci fonok engedelyet ...es soha se vitatkozzunk ...
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Szerző: Valka » 2014.02.27. 22:52

az első kép egyértelműen manipulált, ez nem is kérdés. a másodikon már kevésbé látszik, de látszik, hogy a hold aránytalanul nagy. és nem szokott ennyire látszani a szürke fény.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

Szerző: zolee » 2014.02.28. 17:59

Szia Real.Alien!

Hogy mi a fenéért kell vitába szállni?
Nem volt szándékom vitatkozni veled. Néhány képet hoztam fel ellenpéldának, hogy látni lehet műszerekkel, de akár saját szemmel is a Hold sötétben lévő, csak a Föld által megvilágított felét is. Bátorkodom a műszer szót használni, mert azon a szondán is egy műszer készítette azt a fényképet. És igazad van, hogy a műszerek már manipulációt teremthetnek.
Ahogy mondod, rengeteg időt szántál az égbolt megfigyelésével, akkor számtalanszor láttad te is az újhold körüli napokban a hamuszürke fénynek nevezett derengést a Hold sötét oldalán. Most szombatot követő néhány napban erre ismét lehetősége lesz minden érdeklődőnek, ha napnyugta után derült lesz az égbolt.
Azért hálás vagyok, hogy nem ordibáltál velem és nem ugrottál a torkomnak. Jól is néznénk ki! :)
Mit javasolsz, mit kellene tenni a jövőben, hogy megelőzzük a torokra ugrást?
Olyan esetekre gondolok a kérdésemmel, amikor egy állítást néhány perc alatt döntően lehet cáfolni, akár bizonyítékok mellékelésével is.
Jobb inkább mélyen hallgatni, ezzel meghagyva a másikat a hitében? Lehet, igazad van.
Egyetértek veled abban, hogy a főnök nem az értelmetlen vitákra szánta ezt az oldalt. Értelmetlen vitának én azokat az állításokat tartom, amiket egyik vitatkozó fél sem tud bizonyítékokkal alátámasztani.
Gondolom, észrevettél valami rendellenességet azon a Föld által megvilágított holdfelszínen. Ezért is érdekelne, hogy szerinted mi nincs rendben azon a fotón.
Megtisztelnél, ha ezt részleteznéd nekem.
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

Temesvar

Szerző: real.alien » 2014.03.03. 20:27

Te egy valodi uriember vagy, es jol esik ilyen sorokat olvasni egy forumozotol.
Ha ideat elnel, azt mondanam rolad ...hogy ... " ez egy vagany uriember, biztos magyar szarmazasu ..." :D .
Sok mindenrol akarok irni , de egyelore keszulodom .
Egyelore annyit , hogy a Hold megvilagitasa a Fold reszerol (egy Foldon levo megfigyelonek ...) csak bizonyos Hold-szakokban tortenik ... amikor megfelelo a szog . A szobanforgo kepeknel termeszetesen masrol van szo .
Termeszetesen hatalmas bun lenne , hogy elhallgassuk , ha valaki felrebeszel ... Ugorjunk a torkanak, meg mielott megfertozi a honlapot .
A Holdon rengeteg a rendellenesseg, de az erintett esetben van egy par furcsasag, es majd ezt akarnam megtargyalni ...veled es akarkivel ...

Biztos vagyok , hogy nemcsak en, de akarki nagyon kiakad azon, amikor hazudoznak , meg felrevezetik .
Kiindulonak ...az a "Ladee" Hold szonda arra van szanva , hogy a Hold legkoret tanulmanyozza ... Tehat feltehetoen a Hold-nak legkore van . Nem en mondtam, hanem a NASA ...

no avatar
User

zolee

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
100

Szerző: zolee » 2014.03.08. 11:18

Szia Real.Alien!

Szerintem is van a Holdnak valamilyen légköre, hiszen a hatásaival már az Apollo-12 utasai is találkoztak, amikor a Surveyor-3 holdszonda kameratükrét meglátták.
AS12-48-7130.jpg
AS12-48-7130.jpg (134.22 KiB) Megtekintve 6968 alkalommal.

AS12-48-7132.jpg
AS12-48-7132.jpg (128.11 KiB) Megtekintve 6968 alkalommal.

Egy kis adalék az adatgyűjtésedhez és a holdi légkör tanulmányozásához ez a kisfilm, ami a Chang'e-3 leszállási videója:
http://www.youtube.com/watch?v=khsVmq8v2CI#t=335
(Ha magától nem ugrik a lejátszó az 5:35-re, akkor kézzel érdemes odatekerni.)

Emlékszel arra, hogy mindig is hiányolták az Apollo holdkomp alól a kifújt krátert, amit a leszállási hajtóműnek kellett volna kiásnia?

A kínai szonda szerinted mekkora magasságban lehet a talajtól, amikor az első felkavart porpamacs megjelenik 5:56 időponttól a filmben? És miért nem ássa ki maga alatt a talajt a rakétafúvóka, amikor az még a talajra érkezés után is működik?

landing.jpg
landing.jpg (34.36 KiB) Megtekintve 6968 alkalommal.
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

2014.02.07. 22:12

Szerző: obelix1 » 2014.03.27. 21:05

Érdeklődéssel figyeltem a kinai hold rover hireit és nagyon remélem hogy ez már nem csak trükk, hanem valóban ott is van ahova küldték.
Itt van egy összefoglaló azokról az érdekes dolgokról, anomáliákról amit talált a rover a hold felszinén.
http://www.youtube.com/watch?v=cqBJg0Vho8s
Érdekes épitmények tünnek fel a videón, és mint a Marson élőlény ábrája is feltünik több más érdekességgel. Pár ilyen tipusú videón ki is hangsúlyozzák hogy a kinaiak mennyivel jobb képeket készitettek a holdrol mint a NASA.
"This is the first time that China has attempted a landing on another planetary body and it was picture perfect," said Jack Burns, Director of the Lunar University Network for Astrophysics Research (LUNAR) at the University of Colorado, Boulder. He underscored how open and confident China was in broadcasting the Chang'e 3's landing and deployment of the Yutu rover on live TV.
forrás: space.com
De aztán jött a hir hogy meghibásodott-behalt- a rover, aztán hogy mégis sikerült újraéleszteni azt. Ez a része viszont igen csak fúrcsa a számomra hogy a jó kezdet után ilyen problémák jöttek elő, pedig azt remélem ettől a missziótól hogy ha nem is a teljes igazságot, de egy kis részét még is csak felfedi nekünk.
De a poén a dologban az is hogy az amcsik annyira monopóliumra törekedtek mindig is, hogy igyekeztek visszahúzni a kinai projektet.
Ime egy újabb érdekes idézet:

Moon science and politics

Just as the moon is Earth's partner in gravitational embrace, the gravity well of politics and science is always near at hand.

Gregory Kulacki, Senior Analyst & China Project Manager of the Union of Concerned Scientists' Global Security Program in Cambridge, Mass., said it would be refreshing if the news coverage of the Chinese moon program focused more on science than on politics.

"While many U.S. observers seem to believe China's primary motivation is to make a political statement, the Chinese scientists and engineers who conceived, designed and implemented the Chang'e program want to be recognized for the contributions they may be able to make toward our understanding of the moon," Kulacki told SPACE.com.

Kulacki said that while there are those that never hesitate to warn Americans that China may send people to the moon — as if that were somehow a threat to the United States — China has made it very clear that they would like to make such an effort together with international partners, rather than being forced to go alone.

"If the United States continues to rebuff Chinese efforts to reach out on space cooperation, the day may come when China organizes its own international effort for a human lunar mission with partners in Brazil, India, Japan and South Korea," Kulacki said. "The Chinese have already indicated that China's national space station, expected to be completed in the early years of the next decade, will be open to scientists and astronauts from other countries." forrás: space.com
Érdekes lehet, és nehéz is elinditani párhuzamos kuatatásokat amig a NASA a saját kézben akarja tartani a dolgokat, hiszen igy az információkat is ők kontrollálják kényük kedvük szerint és természetesen azt sem akarják hogy mások is meg tudják azt amiket ők már tudnak, hiszen a kinaiak több infót is felszinre hozhatnak idővel. Ráadásul a misszió degradálásától sem riadnak vissz.
Én mindenképp szoritok a kinai missziónak, az amerikaiak nem igazán haladtak sokat az utóbbi időben, hátha majd ők.
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

2014.02.07. 22:12

Szerző: obelix1 » 2014.05.12. 15:40

Új holdraszálási terv, ezúttal az oroszoktól.
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20 ... nanak.html
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.07.29. 11:55