A hétköznapi problémák fóruma! Bármi ami a többi fórumba nem illik, azt ide írjátok!
no avatar
User

cartman88

Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: cartman88 » 2008.01.13. 20:13

Ebben a topicban morális kérdéseket lehet megvitatni.
,,Én vagyok az istentelen Zarathustra, ki így szól: kicsoda istentelenebb mint én? hadd élvezzem tanítását!"
-F. W. N. -Zarathustra-
Elsőnek az abortuszra gondoltam, sok egyház elveti, mert úgy mint mindenhez ehhez sem tud normálisan hozzáálni, politikai pártok nyilván csak szavazókat akarnak ezzel is szerezni (nem csak hazánkra gondolok, mindenhol).
Késöbb más témák is lehetnek, eutanázia, diktatúra vs. demokrácia, vallások létjogosultsága napjainkban stb.
Várom véleményeteket.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.14. 17:19

Részlet a készülő könyvemből:

3. Mikor kezdődik az emberi élet?

Minden bizonnyal a fogantatással, bár ezt sem ennyire könnyű kijelenteni. A foganta-tás előtt ugyanis létezik már az élő petesejt, és a hímivarsejtek is. Ha a kétfajta sejt nem ta-lálkozik egy adott perióduson belül, akkor nem jön létre megtermékenyítés, a sejtek elpusz-tulnak. Ha létrejön, a kétféle sejt egybeolvad, akkor új élet indul. A kérdés az, hogy ez az új élet mikortól számít ténylegesen „új” életnek?
Egyes kultúráknál a fogantatás pillanatától. Más kultúrák ezt az időt a 12. terhességi hét utánra teszik, megint mások a születés időpontjára. Mást gondolnak a jogászok igaznak, mást az adott kultúrában élő emberek. Egyesek szerint az új lény a fogantatás pillanatától „önálló lénynek” tekintendő, tehát pl. örökölhet, mások szerint minderre csak a megszületése időpontjától válik jogosulttá. Az emberi élet kezdőpontjának meghatározásából igen sok vita, igazságtalanság, jogtalanság és következetlenség fakadt.
Azt sem mondhatjuk, hogy az ember megszületése pillanatától önálló lénnyé válik - legfeljebb egyedül lélegzik (bár ez sem minden esetben van így), anyagcseréje aránylag független, és vérkeringése is, viszont: táplálni, gondozni kell! Az emberi lény megszületése-kor teljesen tehetetlen. Akkor hogy is van ez? Mikortól számíthatjuk „önálló lénynek”? Amikor elkezd járni? Vagy amikor elkezd gondolkodni? Amikor iskolába megy, netán amikor nagyko-rú lesz, vagy amikor megházasodik? Megannyi kérdés. Talán a sok-sok probléma elkerülése végett megegyezhetünk abban, hogy az ember élete bizony a fogantatással kezdődik.
No és mi van azokkal a lefagyasztott embriókkal akik esetleg csak 20-30, netán 500 év múlva fognak csak megszületni? Ők is emberi lények? Eszerint a logika szerint igen. Hi-szen nemcsak az pusztítja a természetet, aki kivág egy fát, hanem az is, aki a fa ültetéséhez szükséges magot a tűzbe veti…
Az emberi élet a fogamzással kezdődik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a megfogant ember elpusztítása - ettől a pillanattól kezdve - bizony gyilkosságnak számít! A jogi csűrés-csavarások éppen azért születtek, hogy ezt a helyrehozhatatlan bűntényt valahogy mégis elkövethetővé tegyék.
Bizonyítható, akár hipnózissal, akár dianetikai, akár egyéb módszer használatával, hogy a tudat - amit sokan az emberi élet alapfeltételének tartanak - visszavezethető a meg-születés előtti időszakra (a felnőtt ember képes a magzati korban szerzett élményeket újra-élni, az anyukája által akkoriban énekelt dalokat felidézni, veszekedéseket, érzelmeket, stb.), egészen a fogantatás pillanatáig, majd még annál korábbra is… - az előző életekbe. Az em-beri „lélek” tehát folyamatosan jelen van a Világegyetemben, az élet folytonos, legfeljebb szakaszokra bontható, a könnyebb áttekinthetőség kedvéért.
Senkinek sincs joga tehát az emberi életet elpusztítani, akár felnőtt emberről, akár kisgyermekről, akár magzatról, akár szedercsíráról van szó, hiszen a felsorolt állapotok ugyanannak az élő embernek az egyes életszakaszai. Egy „ballépés”, felelőtlen tett, netán bűncselekmény „kompenzálására” egy gyilkosságot elkövetni senkinek sincs semmiféle er-kölcsi alapja! (Ennyi erővel azt az embert is halálra lehetne ítélni, aki pillanatnyi figyelmetlen-ség miatt egy balesetben mások életét kockáztatta…)
Az abortusz egyetlen esetben képezhet bármiféle mérlegelés tárgyát: az anya vagy a születendő élet végveszélyben van és az egyik életet csak a másik árán lehet megmenteni, különben mindkettő elveszne. Ez az egyetlen eset, amikor a mérlegelésnek egyáltalán léte-zik erkölcsi alapja. Egyébként az abortusz: gyilkosság, méghozzá „különleges kegyetlenség-gel (a magzat védekezik feltrancsírozása ellen!), nyereségvágyból és előre megfontolt szán-dékkal elkövetett gyilkosság! Igaz, általában a nő dönt, netán egy bizottság, de ez a helyzet semmiféleképpen sem mentesíti az adott férfit a bűnrészességtől! Tehát senki ne próbálja a nők „nyakába varrni” a dolgot teljes mértékben.
Aztán azon is érdemes elgondolkozni, hogy az utóbbi 60 évben - a becslések szerint - 4.5 - 6.5 millió magzatot gyilkoltunk le csak Magyarországon. Saját magyar honfitársainkat! Esélyt sem adtunk nekik az életre. Ez a szám nagyobb, mint amennyi embert a magyarság különböző csatákban vesztett az utóbbi 40.000(!!!) évben. Az adatok ismeretében fel kell tenni a kérdést: normálisak vagyunk???
no avatar
User

cartman88

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: cartman88 » 2008.01.14. 21:28

Sztem minden nőnek magának kéne eldöntenie meg akarja-e szülni a gyerekét v nem. Lehet h túl fiatal, erőszak áldozata volt, v úgy érzi nem tudna gyereket nevelni (ritka de van ilyen), esetleg anyagi helyzete annyira rossz, stb.
2 ember életét (v csak az anyáét) simán tönkretehetik az elöbb említett dolgok. Az abortusz fontos kérdés amit kár h nem bíznak az érintettekre.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.15. 12:09

Látom, nem sikerült megérteni a szavaimat.

Attól, hogy valaki nőnek születik, már megölheti (megöletheti) saját gyermekét??? Pusztán a neme feljogosítja gyilkosság elkövetésére, illetve gyilkosság elkövetésére való felbujtásra?
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: Gabe » 2008.01.15. 13:41

Sziasztok!

Kérdés, hogy mi az ember?
Csak test, vagy test és lélek?

Ha szigorúan vesszük, akkor az emberi élet a fogantatáskor kezdődik, mivel a sejtek élnek, és ha a petesejt osztódásnak indúl, akkor már épül az emberi test (élő sejtekből természetesen), vagyis életről van szó!

Ha a lelket is bele vesszük, akkor tudnunk kell, hogy a lélek mikor költözik az emberi testbe. Tehát, onnantól, hogy a lélek a testbe száll onnan tekintjük emberi életnek.
Viszont itt közbe jön az is, hogy habár az embrióba még nem szált bele a lélek, viszont az a fejlődő test ki van jelölve egy léleknek, aki majd belé száll. Tehát, ha elvégzik az abortuszt, még a lélek megérkezése előtt, akkor elvesszük a lélektől az esélyt egy életre.
De! Itt közbe jön megint az, hogy odafenn nagyon is jól tudják, hogy az a gyermek soha nem fog megszületni az abortusz miatt, tehát lehet, hogy nem is jelölnek ki annak a fejlődő testnek egy lelket.
De! Mivel a léleknek fejlődnie, tanulni és tapasztalnia kell, lehet, hogy mégis kijelölik a lelket a fejlődő testnek, annak ellenére, hogy isten tudja, hogy abortusz lesz. Így a lélek vár, izgul,tervez, majd nagyot csalódik, hogy mégsem születhet le és ezzel az élménnyel is tapasztalatot szerez.

Én azt mondom, ha egy nő áldott álapotba kerül, akkor csak is súlyos, gyógyíthatatlan betegség esetén vetetheti el a magzatot.
Ez a nézet ami kialakult, hogy szegénynek nincs pénze, hogy fogja így felnevelni; jaj de fiatal az a lány, micsoda szégyen; stb, ez mind a mai világrend, világnézet miatt alakult ki. Ebben a világban (mármint itt a Földön) a pénz az egy igaz isten. Az emberi élet semmit sem ér.
Ha pénzed van élhetsz, ha nincs akkor pusztulj.
Egy normális világban szóba sem kerülhetne az abortusz!
De nálunk azonnal a pénzt nézik nem az embert.
Így van berendezkedve a hatalom.

Gondoljatok bele, miért nem fizetik meg jól a közalkalmazottakat sehol.
Képzelj el egy olyan világot, ahol a rendőr jól megvan fizetve. Örömmel megy munkába, jó a munkakedve, elkapja a bűnözőket és nem lehet korrumpálni. Mi lenne így a mai hatalmasokkal? Mind börtönben lenne! Ezért keveset fizetnek a rendőrnek, így megvehetőek és a bűnözők után sem nagyon futnak, hiszen havi 80EFT-ért senki sem viszi szívesen vásárra a bőrét.

Képzelj el egy világot,ahol az orvosok megvannak fizetve. A betegeg meggyógyúlnak, az orvosok kipihentek. Mi lenne a gyógyszergyártókkal
betegek nélkül? Milenne a háttérhatalommal, ha a nép nem pusztúlna?

Képzelj el egy világot, ahol a tanárokat jól megfizetik.
Szívesen mennek be tanítani, és tényleg tanítanának! Az iskolákból okos, tanúlt emberek jönnének ki. Magas fizetéseket kéne adni a sok jóeszű embernek, akik az iskolából kijönnek, ráadásúl azt a sok okos embert nem tudná megvezetni a kormány, a háttérhatalom!

Szóvale el lehet gondolkodni, hogy miért is olyan a világ amilyen.
Itt minden a pénzről és a hatalomról szól!
Azért, hogy pár 10 ezer ember korlátlan hatalmat gyakorolhasson, 6 milliárd embert dönt testi-lelki nyomorba!Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.15. 19:48

"...
Habár fölül a gálya,
S alul a víznek árja
Azért a víz az úr!"
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: Gabe » 2008.01.15. 22:38

Laci, hozzászólásod meghaladja a felfogóképeségemet! :oops:
Kérlek fordítsd le! :mrgreen:Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.16. 14:03

A "Képzeld el" - részekhez szól.
Avatar
User

Darkh

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

174

Csatlakozott

2007.11.14. 07:13

Tartózkodási hely

Béta kvadráns

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: Darkh » 2008.01.17. 16:22

Számomra az embriókérdésre egyetlen válasz van:
Az pedig az a felvétel amit az abortusznál rögzítenek.
Az embrió megpróbálja elrugni magát a kaparószikétől és eközben folyamatosan tátog, sikoltozik.A különböző stádiumban lévő magzatok ugyanúgy reagálnak a halálra, megérzik és menekülnek előle.Ez pedig az jelenti, hogy a magzat lélekkel bír.Ennyire egyszerű.
no avatar
User

Vica

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: Vica » 2008.01.19. 18:40

És mi a helyzet azzal a lánnyal(kislánnyal?), aki még nem nagykorú és az anyja dönt az abortusz mellett?
Hol van a lány szabad akarata? Hiszen helyette döntenek nem egy, hanem két ember (pontosabban egy már megszületett és egy magzat) életérő?

Számomra a fogantatás pillanatától ember az ember, s a lélekről úgy tudom az embrió korban úgymond ki-be jár testből, "még szokják" egymást :)

Hiszen a magyar nyelv is a legszebb szóval illeti: áldott állapotban van!
Ehhez képest ebben a "felvilágosult" korban mindenki "terhes gondozásra" jár..!!! Nem visszatetsző?!
De lehet, hogy csak nekem :(

Vica
Avatar
User

nyuszkó

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

120

Csatlakozott

2007.08.14. 19:38

Tartózkodási hely

bp

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: nyuszkó » 2008.01.19. 22:11

Azokrol a fiatalokrol se feledkezzünk meg akik valami véletlen folytán mégis megszülettek de annyira sanyaru sorsban van részük h lehet a halál ajándék számukra és nem büntetés /persze a végzet előbb utobb ugyis utolér mindenkit és "kötelező" végigjárni a saját utjukat/utunkat/.. akik olyan szülök gyerekei akik még saját maguknak sem tudnak élelmet venni vagy olyan szülök gyermekei akik erőszakoskodnak és szegény gyerek mást sme lát csak hogy az apa bántalmazza őt vagy édesanyját.. a folyamatos veszekedések tanui.. és az egyre gyakrabban előbukkano széthullo családok gyerekei... ezek után mégis érdemes elgondolkozni h egyáltalán érdemes e ilyen körülményekbe "kényszeiteni" egy kis gyermeket aki ilyenfolytán abnormálitások áldozata lesz és lehet nem fogja normális körülmények között élni azéletét.. aztán az ő gyerekei is hasoloképpen születnek majd és igy tovább...
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.20. 10:13

Ezek csak - ismert - kifogások. Igyekeznek a lényegről elterelni a szót.

Bárkinek alakulhat úgy az élete, hogy sanyarú helyzetbe kerül. Sőt, Ma itt és most Magyarországon - legalább - 5 millió ember éhezik!! Ez azt jelenti, hogy - akár saját, akár más hibájából -, táplálkozásából hiányoznak létfontosságú alkotók, azaz vagy részben - ezekre az alkotókra, vitaminokra, stb. - vagy teljességében - mennyiségre - nézve éhezik.

A hatalmon lévők gondoskodnak róla, hogy mindennapi életünket a tőlük telhető "legtökéletesebb" módon megkeserítsék, megalázzonak bennünket, cinikusan vigyorogjanak a képernyőn, miközben lenyúlják több évtizedes munkánk eredményét, s azt "MAGYAR"-ozzák nagy fennhangon, hogy nekünk mindez milyen jó....

Szóval tehát, ha valaki sanyarú helyzetbe kerül, ideges, feszült, kidobják a munkahelyéről mint egy használt felmosórongoyt, akkor meg kellene ölnie magát vagy a családját??? - a fenti "logika" ugyanis ennek ad teret.... Nem inkább azokkal szemben kellene számadást kérni, akik a helyzet kiváltói és szándékos okozói?...
Avatar
User

nyuszkó

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

120

Csatlakozott

2007.08.14. 19:38

Tartózkodási hely

bp

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: nyuszkó » 2008.01.20. 21:30

Nem pontosan erre gondoltam... hanem azokra a hibás emberekre akik vállalnak gyereket és fogalmuk sincs a nevelése mi fán terem... és még az ovszert sem ismerik!!!! akkor elkerülhetők lennének a legrosszabb helyzetek... nem a munkabveszüntetés miatti öngyilkosságra céloztam hanem azt h sorra születnek olyan gyerekek akik áldozatok és nem azért születnek mert szeretnék őket hanem azért h felhasználhato tárgyak legyenek!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.21. 15:03

Ebben igazad van. Sőt, még szaporodnak is. De a megoldás akkor sem az abortusz, hanem az, hogy lássák el magukat saját munkájuk révén. Ha nem bírják, akkor bocsi. Nem arra kell - és nem is szabad, mert aljas dolog - szocializálni embereket, hogy rablásból és segílyből éljenek. Ha meg erre szocializálnak, akkor ugye következmények is vannak... Arról meg már - álságos módon - senki sem mer beszélni. Pedig kell. Jövőnk a tét. A gyerekink jövője, hogy el merjük-e még őket engedni iskolába egyedül, netán, hogy este ki merjünk-e még menni az utcára, mert terrorizálnak bennünket a segílyből élő túlszaporodók. Megint csak egyetlen esélyünk marad: az összefogás, az önvédelem, a magunk által megtermelt javak magunk által történő szétosztása, s nem a politikusoknak adogatni, hogy a mi pénzünkből fenntartott rendőrséggel veressenek szét bennünket, ha reklamálni merünk, aztán kitüntessék önmagukat... Bonyolult kérdés ez, de mindenképpen megoldásra kell törekedni, mert különben rendkívül veszélyes helyzet alakulhat ki.
Avatar
User

nyuszkó

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

120

Csatlakozott

2007.08.14. 19:38

Tartózkodási hely

bp

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: nyuszkó » 2008.01.21. 17:02

Az a legroszab h pont azoktol kéregetnek akiknek semmi közük az ő saját nyomorukhoz... miért nme állnak a parlament elé tömegesen és kéregetnek ott... Ja mert ott nem lehet?Hát nem a politikusoknak kellene megoldani a helyzetet hanem nekünk? Ja h ez spec őket egyátaán nemérdekli... én azt mondom minden politikusnak/persze csak alapos vizsgálat után/ golyot a fejbe... jo lenne ha végre a fejesek is hullanának nemcsak a szegénynép...
no avatar
User

Vica

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: Vica » 2008.01.21. 19:49

Sokat szoktam emlegetni: az autóvezetéshez jogosítvány kell; a gyermekvállaláshoz mindenki ÉRT???

Egyetértünk, össze kell fogni; s nem elég a jó példa, az agymosott generáció (már szülők is!) fittyet hány mindarra ami érték - számunkra és az élhető jövő számára érték -, a pillanatnyi érzés számít, a következmények eszükbe sem jutnak.
Ha kéregetőnek felajánlok két zsemlét, majdnem a sárgaföldig lehord, hogy sajnálom tőle azt a 100,- Ft-ot!
Sőt, amikor felajánlom, hogy megadok néhány vállalkozó tel.számot, mondja milyen segédmunkát tudna elvállalni, mintha szidtam volna bármelyik felmenőjét ... - nem folytatom. Biztosan mindenkinek vannak ilyen s ehhez hasonló történetei; ezt csak azért mondtam, hogy szemmel láthatóan "nagyon kényelmes" nekik ez az állapot; s véleményem szerint odafönt sem igazán akaródznak ezt a problémát megoldani valójában.

Vica
no avatar
User

cartman88

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: cartman88 » 2008.01.21. 20:02

nem azt mondom h 1 nő megölheti saját gyerekét de az ő élete múlik rajta. az "abortusz gyilkosság" szöveg sztem túl hippis v hogy fogalmazzak, olyan mint minden ember egyenlő, joga van élni stb...
DE 1 olyan világban ahol az atombomba feltalálóiról tudósként beszélnek... :cry:
,,az ember a legbetegebb állat" - ennek nem lehet ellentmondani, kalapáccsal kéne gondolkodni. remélem érti vlk.
Avatar
User

nyuszkó

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

120

Csatlakozott

2007.08.14. 19:38

Tartózkodási hely

bp

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: nyuszkó » 2008.01.21. 22:04

Vica hozzászolásához: Néha annyire elhülök amikor az anyuka elkezd teli torokbol szerencsétlen gyerekkel ordibálni...bezzeg ilyenkor már felnőttként akarja kezelni..szegény gyereknek fogalma sincs néha h mi az amit roszul sinált.. pl h "pofánváglak ha nem hagyod abba!" vagy megverlek és a különböző hasonló fenyegetések... Egyszerüen a szülök ugy viselkednek mint egy állat/már elnézést h ezt a szot használom/ a saját gyerekükkel akit nemrég még óvtak és féltettek a saját hasukban akihez ugy beszéltek mintha a legkedvesebb dolog lenne a világon..és tessék.. Én ugy gondolom .. törvénybe is lehetne foglalni h minden nő aki gyereket akar vállalni illetve készül a gyerekvállalásra kötelezővé tenném előtte 3 v több honapig a pszichologiai esetleg pszichiátriai kezelést!Minden nőnek nem számit h honnan valo külföldi-e /bár akkor kis bonyolultabb a helyzet/ de akkor is ez lenne az egyik fontos dolog mielőtt még akárki gyerekcsinálová akarna válni..
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: aranylaci » 2008.01.22. 08:15

Nos, attól, hogy bizonyos szervek az atombomba feltalálóit "tudósnak" nevezi és ezt a szóhasználatot igyekszik elterjeszteni. Attól a világ még megmaradt és erkölcsösebb rétege nyugodtan hívhatja őket annak, amik, azaz tömeggyilkosoknak. Merthogy azok. Nekem - személy szerint is - valahol kötelességem is, mint tanárembernek is, hogy néven nevezzem a dolgokat. Azok tehát, akik tömegek életét kioltják, akár fegyverrel közvetlenül, akár törvényekkel közvetve (iskolabezárás, kórház, közlekedés, posta, stb. elvétele), azok kérem tömeggyilkosok. Nos, hogy e kifejezés ellen estleg nemtetszésüket fejezik ki? Nagy dolog. A tetteik beszélnek. Politikusaink erkölcsi mentalitása az valahol olyan szinten van, mint az abszolút nulla fok megvalósíthatóságának esélye.
no avatar
User

cartman88

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: cartman88 » 2008.01.22. 11:09

Laic Te vagy a ritka kivétel, mert én csak olyan tanárt ismerek aki a mindenkori impotens hatalmat szolgálja. :cry:
Az a baj h vlm-t mond x y nagy ember, politikus stb. azt a sok birka elhiszi és azt elfogadja igaznak.
A gyermek vállalást tényleg vizsgálatokhoz kéne kötni, inkább legyen kevessebb gyerek de az normális szülők közt normálisan nőljön fel. (nem mintha nem születne 1re kevesebb gyerek így is).
Az abortuszt bizonyos esetben kötelezővé kéne tenni, Laci írta h mennyi "embert öltünk" így meg, de a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Nézzetek körül az utcán így is kik járnak szabadon :cry:
A hatalomnak soha nem kellet jobb minőség a tömegnél, és ha így haladunk nem is fog kelleni. :cry:
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: Gabe » 2008.01.22. 14:42

Éljen Spárta!?

A spártai módszer nem megoldás!
Fogjátok fel, hogy a rendszer tehet mindenről!
Nem az emberek születnek nyamvat semmirekellőnek, hanem a rendszer teszi őkat azzá!
A rendszert kell megreformálni!
Ha egy jó, emberközpontú rendszerünk lenne, akkor normális, okos emberek lennének a társadalomban és nem tudnák, hogy mit jelent az abortusz!
Egy normális ember fejébe meg sem fordul az abortusz, de a mai idegbeteg rendszer kifordít mindent és mindenkit önmagából és a gyilkolás, elnyomás a minden napok része és, mint természetes dolog beszélnek róla.
De a bűn nem természetes dolog, nem tűrhetjük meg, nem fogadhatjuk el! Tennünk kell ellene és felemelni a szavunkat ellene!
A bűn ellen első lépésként magunkat kell jó emberré faragni aztán gyermekeinket, unokáinkat.

Mindenki felhozza az anyagi helyzetet, meg a fiatalságot, meg az erőszak áldozatát.
Egy normális rendszerben fiatalon is vállalható lenne egy gyerek, mert biztosítva lenne a megélhetés és a szülés utáni tanulás.
A nemierőszakból született gyerek is ember, egy élet! Attól, hogy az apja bűnt követett el, attól még nem az ártatlan gyermeket kell kivégezni!


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

horpad

Re: Abortusz- mikortól ember az embrió?

Szerző: horpad » 2008.01.22. 15:00

Minden szavaddal egyetértek, Gabe!
horpad
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron