A hétköznapi problémák fóruma! Bármi ami a többi fórumba nem illik, azt ide írjátok!

Új társadalom

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.01.17. 15:25

Sziasztok!

Van egy saját társadalom/gazdasági elméletem.

Alaptétel, hogy nincs pénz csak munka!
A munka az érték, a fizető eszköz, ha úgy tetszik.

4 órás munkanapok lennének így egy nap egy munkahelyen több műszak lenne, így megszűnne a munkanélküliség. Mivel nincs pénz, nincs adó ezért a munkahelyek annyi embert vesznek föl amennyit nem szégyellnek.
Termelni csak azt termelne az emberiség amire tényleg szükség van. Aki dolgozik megkap mindent amire szüksége van, mivel minden hova kell ember és minden hova annyi embert felvehetnek amennyit akarnak ezért nem kell attól félni, hogy valakinek nem jut semmi mert mindenki dolgozni fog.
Természetesen nem csak termelő munkák vannak, hanem szolgáltató, adminisztratív és még egyéb munkák. Ők a termelőket szolgálják ki, de hát egyértelmű, hogy minden munka hasznos, tehát minden dolgozó ember hasznos tagja a társadalomnak.
Természetesen kvótákat kell felállítani, hogy ne legyen túlfogyasztás, hiszen ha minden "ingyen" van akkor az emberek el kezdik tömni magukat és hiány lesz.
Ezért meg kell állapítani, hogy egy embernek 1 hétre miből mennyi jár, ha családról van szó, akkor természetesen a család tagjainak száma, kora szerint.
A gyerekek mivel nem dolgoznak nekik nem jár semmi ugyebár, ilyenkor a szülők kvótáját lehet bővíteni, hogy a gyereknek is tudjon vételezni.

Mivel 4 órát dolgozik egy ember sokkal több ideje marad magára, a családra, és még sok minden másra. Így csökken a stressz, a családok nem hullanak szét,stb.
Mivel nincs pénz, ezért nem lehet gond, hogy nem tud egy gyerek olyan iskolába járni ahova szeretne, megszűnne a szegénység, a megélhetési bűnözés, lopás, és egyéb nyereségvágyból elkövetett bűncselekmény.

Az emberiség egységes lenne, megszűnnének a határok. Ellenne osztva, hogy hol mit kell termelni és mennyit, hiszen minden éghajlatnak, országnak megvannak a saját adottságai, ami megfelelő valaminek a termelésére. Így mindenből lenne elég, el lehetne osztani mindenből annyit amennyire szükség van, nem lenne éhínség.

Természetesen a tudomány is felszabadulna, lehetne fejleszteni mert nem függ a pénztől.
Modern energiaforrások, járművek, stb. megjelenhetnének.

Az emberek tanultak lennének, mindenki dolgozna, rengetegféle bűncselekmény megszűnne, nem lenne éhínség, szegénység, betegség, gyűlölet.

Természetesen a kvótákba be lenne iktatva bizonyos dolgok, mint például a fegyverek és egyéb olyan eszközök amik adott embereknek nincs szüksége, felesleges lenne vételezniük, amivel csak hiányt okozhatnak, illetve felesleges termelést.
Pl. aki nem rendőr, vagy valamilyen rendfenntartó az nem kaphat fegyvert.
Akinek nincs jogosítványa nem kérhet autót.
Aki nem ért a számítógéphez nem kaphat számítógépet.
És így tovább.

Ha valaki nem ért a számítógéphez, de szeretné használni, akkor elmegy egy iskolába, ahol gyorsan és jól megtanítják az alapokra. Leteszi a vizsgát és ha sikerült, akkor hozzáteszik a személyi anyagához és ha elmegy vásárolni akkor már kaphat is gépet.

Természetesen megszűnne a piac, a piaci verseny. Így maradva a számítógépeknél, nem fognak ezerféle és képességű eszközöket gyártani, hanem csak is egyfélét és a fejlődés lesz a cél és hogy minél jobb legyen az adott termék.
Tehát nem lesz 20 processzor gyártó cég, hanem csak egy, A Processzor gyártó akinek az lesz a célja, hogy nagy teljesítményű és minőségi terméket gyártson, esetleg komplett rendszereket, hiszen a többi komponensből is csak egy gyártó van, tehát kész gépeket árulnának.
De természetesen felhasználási célnak megfelelő teljesítményű rendszereket. Ez a programozók munkáját is hihetetlenül megkönnyíti.

A lényege a rendszernek, hogy mindenki dolgozik, mindenki mindenkiért van, nincs gagyi tömegtermék, a munkájáért mindenki megkapja amire szüksége van, az emberiség egységben egymásért él és dolgozik.

Ha majd ezt a szintet elérjük, akkor majd a földönkívüliek leszállnak a parlament elé és nyilatkoznának a híradónak.


Majd még biztos fogok kiegészítést írni, hisz nem juthat egyszerre minden eszembe! :)

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: Új társadalom

Szerző: Laca » 2009.01.17. 16:09

Csakhogy az emberi természet ezt nem fogadja el soha. Amikor nem volt pénz volt cserekereskedelem, bűnözés háboruk is. Mindenhol ellenőrök kellenének, mert kijátszanák valahogy, puszta kalandvágyból is. Ez már majdnem a legsötétebb Kínai kommunizmus Gabe! Ellenőrzött társadalmat szeretnél? Így is az van már! A betegeket és öregeket ki tartaná el? Az egyik embernek kicsi a szükséglete a másiknak nagyobb. Nekem nem kell jacht és magán repülő, másnak kell, és mi lenne a hobbikkal, a művészetekkel? Ez nagyon sötét kép...Amíg két ember él a földön mindig lesz irigység és önzés, ami feszültséget szítana, a börtönöket ki tartaná fenn, mert teli lenne jobban mint most. Nem folytatom, ami most van az sem jó, de nincs jobb, nem hangyák társadalma vagyunk.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.01.17. 16:48

Mindenre van megoldás, tegyük össze az ötleteket és állítsunk fel egy új modellt.

Valamilyen szinten ellenőrzöttnek kell lennie a társadalomnak.

Amit fentebb írtam lehet nem az emberek társadalma, de az elgondolás szerintem jó, csak az emberi természet nem fér bele. :evil:


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: Új társadalom

Szerző: Laca » 2009.01.17. 17:07

Hát nem, nem emberi társadalom lenne. Gyermekkorban már kialakul az irigység a nevelés ellenére is, ez a Homo sapiens egyik ismérve. Át kellene "programozni" az embereket már a születésüktől fogva, beültetni egy chippet ami irányítana mindenkit, ezzel a szabad akarat végleg megszűnne, és büntetne is mint egy börtön bolygón. Erre törekednek a "felsőbbrendű"
hatalmak! Orwelli világkép...megszűnne a fantázia és a felfedezés vágy, az emberiség rövid időn belül vissza esne a kőkorszakba. Akik irányítanának azok pedig uralkodnának kedvükre, és azt tennének velünk amit akarnak. Az emberi természetet nem lehet átnevelni és nem is kell, ettől lettünk emberek ezért váltunk ki az állatvilágból. Hogy ebben segített e valaki, vagy sem az más téma már. A természetben mindenhol az erősebb uralkodik a gyengébbeken, ez arra kell hogy a legjobbak maradjanak fenn, a gyenge elpusztul. Hogy ezt miképpen érik el erővel vagy ravaszsággal, az megint más tészta.
Én is töprengtem ezen régebben hogy nem jó ez így, erre nincs megoldás, a "zsigereinkben" van a jellemünk. Te ettől függetlenül álmodozz csak...inkább azt kellene figyelni hogy kinek mihez van adottsága tehetsége, és azokat minden erővel támogatni, segíteni. De ez nem így van még, az győz akinek az apukájának több pénze van, vagy nagyobb a befolyása. Az emberiség talán akkor sem fogna össze ha egy idegen faj megtámadna minket, ami nem lehetetlen nagy a világegyetem és szétkürtöltük mindenfelé hogy hol vagyunk és mit tudunk.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.01.17. 17:21

Mai emberiség biztos nem fogan össze az idegen támadás ellen.

Biztos vagyok benne, hogy sokan elárulnának minket, hogy az életüket mentsék.Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

hegylakó

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

491

Csatlakozott

2008.08.20. 15:43

Re: Új társadalom

Szerző: hegylakó » 2009.01.17. 17:44

Gabe!!


Inkább arra kéne koncentrálni, hogy azok akik már elértek erre a szellemiszintre,hogy hajlandóak önzetlenül, vagy kevésbé önzően tenni a többiekért, azokat hogyan foggd össze?? Helyi ,meg országos közösségek, regionális pénz, stb. rengetegen dolgoznak ezeken a dolgokon, biztos megtalálnád, akikkel pl. itt a fórumon tudnál tenni vmit...

,,ha ugyanazt a törvényt alkalmazzák a tehénre és az oroszlánra-az zsarnokság " vmi francia író mondta...
no avatar
User

papasango

Re: Új társadalom

Szerző: papasango » 2009.02.05. 00:39

Ilyenen én is gondolkodtam.

A másik lehetőség, hogy alapul veszünk mondjuk egy pár alaptörvényt.Mondjuk, most legyen a tízparancsolat, mert azt mindenki nagyjából ismeri. Aki megszegi bármelyiket azt lefejezni! Tudom drasztikusan hangzik, de ha ebben nőtél volna fel, nem lázadnál ellene. 20-50 év alatt megszoknák az emberek. És mindenki figyelne hogy még véletlenül se merüljon föl a gyanu ellene. Csak jól kell megalkotni azt a pár törvényt..Nah? :twisted:
no avatar
User

Wikh

Re: Új társadalom

Szerző: Wikh » 2009.02.21. 12:50

Gabe felvetése a jövő. Hasonlít Marx jövőképére.
A problémák, amikről írtók az a jelenlegi civilizáció problémái.
Az elmúlt évszázadban technikailag nagyot léptünk előre, de erkölcsileg, kulturálisan nem tudtuk ezt az ütemet tartani.
Az egy hosszabb folyamat. Még csak most kezd kibontakozni ez az irányzat. Olyan emberek vannak a világban hatalmon, akik olyan korban nőttek fel, hogy aki más értékeket vall, azt el kell pusztítani.
Viszont a mostani 20-30 éves generációnak nem a háborúskodáson jár az esze.
Meg kell érteni, hogy Európa már nem kér a háborúból. Az csak az elfajzott társadalmak "szórakozása". (USA)

Gabe elképzelését a XXI. században kell az emberiségnek megalapoznia!
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.02.21. 13:21

Én mindig azt mondtam, hogy minden eszköznek, módszernek, tudásnak, stb. haszna van, csak jóra kell használni.

Hisz semmi baj nincs az ellenőrzött társadalommal, a GPS nyomkövető technológiával, a csippezéssel, stb.
Egyszerűen, ha az emberiség morálisan egészséges lenne és esze ágában nem lenne embertársai és bármi más ellen fordítani a tudást akkor azok a dolgok amikre most undorodva nézünk, a megváltóink lehetnének.

A topic indító elképzeléssel sincs semmi gond, egyszerűen egy olyan emberi mentalitásra alapoz amit még nem értünk el globálisan.
De sok ember, akik most élnek és már vannak azon a szinten, szerintem elfogadnák a fent említett társadalmi rendszert. Én is elfogadnám, hisz ezért írtam le.

De míg vannak emberek akiket csak a hatalom és gazdagság éltet, és vannak olyan emberek mint a parazita Gazsi bűnözők, addig esélytelen.


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Új társadalom

Szerző: Valka » 2009.06.29. 14:48

nekem ez marhára nem tetszik. ha semmi nem motiválja az embert, akkor nem fog dolgozni. a motiváció pedig az anyagi javak megszerzése, gyarapítása. ha az elméleted azon múlik, hogy az emberiség erkölcsileg érett-e rá, akkor nincs semmi szükség az új társadalomra, mert ha erkölcsileg olyan fainok lennénk, akkor ez a rendszer is kiválóan működhetne. és abszolút nem lenne szükség semmiféle totális kontrollra. ki a fenének kell egy olyan társadalom, ahol a nap 24 órájában tudják rólad hogy éppen szeretkezel, vagy kajálsz, vagy szarsz, vagy meditálsz?! mert ha már beültetnének chipet az emberekbe, azok gondolom már azt is kimutatnák, hogy éppen milyen kémiai anyagok vannak a véredben, mennyi a pulzusszámod stb. ez mondjuk halálos betegeknek jó, mert állandó "orvosi" felügyelet alatt lennének, de a többieknek egy rémálom. a pénz alapú társadalom azért omlik össze, mert az önző emberek akiknek a pénzvilág irányítása a kezében van, szándékosan rombolják a nagyobb haszonért. ha az általad vázolt világban élnénk, ezek az emberek ugyanúgy nem nyugodnának, amíg el nem érik, hogy ők irányítsák a dolgokat és akkor még rosszabb lenne. azzal meg is alakulhatna egyből az új világrend, legfelül az érinthetetlenekkel, akik immár "hála neked" :lol: gyakorlatilag láthatatlanok és mindenhatóak lennének a totális kontroll miatt.
hát köszönjük szépe gabe, hogy rabszolgasorba taszításunkért fáradozol, végre kiderült, hogy kiknek is dolgozol valójában! :lol: :lol: :lol:
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.06.29. 23:06

Az én társadalmamban nincs csippezés meg rabszolgaság, nem tudom miről beszélsz!

Az, hogy mondtam, hogy a nyomkövetéssel és csippezésel alapvetően semmi gond, azt magára az elvre és a jóra való felhasználásra gondoltam.
Pl. egy anya kéri, hogy gyermekébe ültesenek egy csippet, hogy bármikor tudják, hogy merre van, ha eltünne megtalálják, ha rosszúl lenne, vagy baleset érné, a csip azonnal riasztja a mentőket és leadja az orvosi jelentést, hogy fel tudjanak készülni a mentősök mire odaérnek, hogy azonnali diagnózist tudjanak készíteni.

Én ezekről beszélek, az alapvető jó és értelmes célú felhasználásról, nem a rabszolgaság és megfigyelés lehetőségéről!

Ez a társadalomból alapjában hiányzik a hatalom vágy és elnyomás, ha valaki megpróbálná megy a dutyiba, hisz a többség békeszerető és nem hagyja, hogy a kisebbség uralkodjon.
Mint mondottá előttem, ez a jövő, ne a mai morált vedd alapul, ez egy olyan társadalmi rend amit szerintem el kéne érnünk.

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Új társadalom

Szerző: Valka » 2009.06.30. 00:40

viszont még mindig nem értem miért kellene megszüntetni a pénzt. nem a pénz rossz, hanem azok akik visszaélnek vele. szóval ha eljutunk arra a szintre, hogy nem lesz hatalomvágy meg elnyomás, akkor minek megszüntetni? szerintem az is elég volna, ha minden országnak egy bankja lenne, ami teljesen állami tulajdonban van. a betett pénzre nem fizetnének semmilyen kamatot és a kölcsönökre is csak éppen annyit számolnának fel, ami kell a rendszer fenntartásához. minden kölcsön esetében megállapodnának, hogy mennyi idő alatt milyen feltételek mellet kell törleszteni, illetve közmunkával visszafizetni, ha az jobban tetszik. mivel a betétekre nincs kamat, ezért a puszta vagyonfelhalmozásnak és semmittevésnek nem volna értelme, mivel konkrét nyereség nincs rajta. ennyi módosítás per pillanat bőven elég lenne szvsz. de még ez is teljesen elérhetetlen sajnos....
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Új társadalom

Szerző: Valka » 2009.06.30. 00:58

az sem lenne rossz, ha a különböző városok, falvak nagyobb önállóságot kapnának és az önkormányzatok meg a különböző testületek függetlenek lennének a parlamenti pártoktól, ill. politikai irányzatoktól.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Új társadalom

Szerző: Valka » 2009.06.30. 01:09

hegylakó írta:Gabe!!
,,ha ugyanazt a törvényt alkalmazzák a tehénre és az oroszlánra-az zsarnokság " vmi francia író mondta...


ez megint valami liberális baromságnak tűnik. a tehenek menjenek tehéniába az oroszlánok meg oroszlániába! szinte már látom a felháborodott teheneket, akik azért tüntetnek, hogy az oroszlánok is legyenek vegák, a tehenek adójából ne tartsanak fenn vágóhidakat! (lásd tyúkok és kacsák avagy a tyúkok honfoglalása)
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.07.01. 16:19

Szia Valka!

Miért kéne pénz?
Minek?!

Dolgozol, termelsz, szolgáltatsz, a javak így rendelkezésre állnak, munkádért cserébe pedig megkaphatsz majdnem mindent!

Mi a büdös fenének kéne pénz?


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Új társadalom

Szerző: Valka » 2009.07.02. 12:05

"majdnem".... de a pénz olyan mint egy mértékegység. mérőszalag nélkül is "majdnem" mindent felépíthetsz, de ha kutyaólnál komolyabb létesítményben gondolkodsz, akkor bizony sokat kell méricskélni és nem csak távolságot. és ha 6 milliárd ember egyszerre kezd el akarni ezt-azt akkor mi lesz? hogyan fogják majd szabályozni, hogy ki mit mikor kaphat meg? vagy ha kell pl. egy autó, akkor megint 10 évig kell rá várni mire megkaphatod? és ha sehogyan sem mérik, hogy ki mennyit és milyen minőségben dolgozott, akkor minek törné magát bárki is? ha nem lenne kényszer, az ember visszaállna a természetes bioritmusára és totális káosz lenne a munkahelyeken. már attól a verziótól is amit leírtam inkább vérbe borítanák a világot, mintsem hogy az megvalósuljon, pedig az azért nem ennyire utópisztikus.
egyébként a véleményem az, hogy valami hasonló elképzelés felé halad a világ mint amit leírtál, csak nem egészen úgy ahogy gondolod! a háttérben már most egy láthatatlan birodalom épül, ami felügyelni óhajtja az egész emberiséget. ha ez a birodalom elkészül, majd előjönnek ezekkel a futurisztikus elméletekkel, csakhogy mindemellett nem lesz magántulajdon, sem katonaság - ami mindenhol a !nemzet! érdekeit védi - de lesz egy fegyveres testület, amit ők irányítanak majd. és ha nem úgy viselkedsz, ahogy ők elképzelik, akkor kiraknak a lakásodból, hiszen az nem a te tulajdonod, ne foglald már a "rendes" emberek elől. soha nem fogják tudósok irányítani a világot. egyrészt azért mert egy komoly tudósnak se ideje, se ambíciója nem lenne erre, másrészt meg azzal a rendszerező gondolkodással, amivel ezek az emberek bírnak, talán jobb is, ha nem irányítanak semmit. ideálisnak tűnhet pedig, de ahhoz nagy szociális érzék kellene.
valójában a pénz eltűnésével az önrendelkezési jogunk fog eltűnni. az olyan minőségű erkölcsi hozzáállás amire te gondoltál, nem csak hogy nem létezik, de szerintem természetellenes is. így minden bizonnyal az emberiség elkorcsosulását vonná maga után.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Gabe » 2009.07.02. 20:41

Olvasd el az első hozzászólásom, ott le van írva, hogy mi alapján juthatnak hozzá az emberek dolgokhoz!

Az régen baj, hogyha egy tudóst csak a pénzszerzés motiválja, hogy feltaláljon!
Szerintem nem lenne baj a munkamorállal, hisz dolgozni kell, hogy kapj!
Aki nem dolgozik ne is egyék!

Ha autót akar magának, dolgozzon és kaphat.
Mivel minden ember dolgozik, a termelés folyamatos és lesz mindenkinek ami kell!
Mint említettem, kvótát kell bevezetni, mondjuk heti kvótát, hogy egyhét alatt miből mennyit vehet magához az illető a túlfogyasztást megelőzendő.
A kvóta megállapítása életkor, családi állapot, nem, munkakör,stb alapján lehet.


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

Blase Von B

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

84

Csatlakozott

2008.02.13. 21:41

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Új társadalom

Szerző: Blase Von B » 2009.08.25. 00:34

hm nagyon keveset olvastam erről! de jelenleg épp közgázra járok! pénzel nincs semmi gond nagyon régóta bevált dolog és középkor is egy idő után rájött h nemrossz dolog az! tőke orientál társadalom asse rossz de nem is a legjobb! ez összetett dolgo és változik olyan mint a természet! evvel azt akaorm mondani h ez változni fog, jelenlegi ehlyzethez képest pozitívan v negatívan, azt h erről majd 5-600 avagy 1000 év múlva h vélekednek az más kérdés! amugy ez az adós rabszolga téma, ennek elméletileg összekell omlania majd! mert a recesszió-konjuktúra ciklusok kilengése egyre brutálisabb lesz szal lesz változás max 2-3 emebröltő de lehet még a mi életünkben! természet emgfogja oldani! de a pénz (definíciója után olvassatok utánna) az 1 jó dolog!

magánvélemény jön majd vmi középkor jellegű dolog! nem hiába hívják usát új rómának!
no avatar
User

hegylakó

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

491

Csatlakozott

2008.08.20. 15:43

Re: Új társadalom

Szerző: hegylakó » 2009.08.27. 17:33

Blase! Az adós kamatos rendszer most dől össze, lehet hogy ez is tudatos volt, hogy olyan ágazatokban,mint mezőgazdaság, ahol van amit 1, 2, 4, 10 évre kell előre tervezni, finanszírozni, is garázdálkodnak és már most belátható ,hogy a károkat a rendszeren belül nem lehet kezelni....

Kicsit olyan ez az új társadalom felvetés, hogy a leggyengébb láncszemhez, a nagy tömeghez fog igazodni, az ő szellmi szintjén..

A sok utópia mind megbukott, inkább az egyéni, kiscsoportos élhető életet kéne vizsgálni...

A pénz ,ha teljesen rá lesz szorítva a bankkártyára, elveszti eredeti értelmét, a pénzforgalom miat profilozni lehet a személyiséget, megszünik az anonimitása..
Avatar
User

Darkh

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

174

Csatlakozott

2007.11.14. 07:13

Tartózkodási hely

Béta kvadráns

Re: Új társadalom

Szerző: Darkh » 2009.11.10. 12:04

Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: Új társadalom

Szerző: Valka » 2009.11.27. 18:40

mindenesetre elég profi előadó a srác...
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

hegylakó

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

491

Csatlakozott

2008.08.20. 15:43

Re: Új társadalom

Szerző: hegylakó » 2009.12.15. 20:58

Kaslik Péter megmondja a frankót az eus új társadalomról, rövid érthető elemzés!


http://www.huncor.com/europa/europahtm.htm
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron