A hétköznapi problémák fóruma! Bármi ami a többi fórumba nem illik, azt ide írjátok!

A földiélet kialakulása.

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

omif

A földiélet kialakulása.

Szerző: omif » 2009.03.03. 19:23

Magamról csak annyit: hatvanéves vagyok, megértem már egyet és mást. A szüleim vallásos emberek voltak,és engem is erre neveltek.
Még az elején tisztázni szeretném,két fajta világnézet van: materalista, ill. idealista én valahol a kettő kőzé teszem magam.
Sok fajta vallás létezik,demindegyik egy bizonyos személyben hisz,aki a főldi életet létrehozta /megteremtette/.
Az én meglátásom szerint valahol itt van az amit keresünk.Valaminek vagy valakinek valamit tenni kelet azért hogy a főldi élet kialakulhasson.
Az én véleményem szerint egy bizonyos személy /vagy valaki/ aki a főldi életnél magasabb szinten van emberfeletti hatalommal rendelkezik,
az hozhatta létre az életet a főld nevő bolygón.A vallások ez ugy állitják hogy : Isten,Allah,Proféta, stb. hozta létre főldi életet.
Biztos igazuk van, de én nem egészen így látom.
Az én elképzelésem szerint az univerzumban valaki aki a mi képeségűnknél jóval nagyobb erővel és tudással rendelkezik,hozhatta létre.
Amikor kihűlt a bolygó "ez a valaki" észre vette hogy a " FŐLD"-nevő bolygó alkalmas az élet megteremtésére.Elképzehető hogy ez a "valaki"-ból
több is létezik a világegyetemben,és más bolygókón is hoztak létrekülőnbőző élet formákat,melyek nem is hasonlitanak az emberiségre.????
A más bolygón lévő egyedeket mi mi idegen lényeknek nevezük.Lehet hogy az idegenek nálunk fejletebek? valószinű.
Vannak fantasztikus filmek melyek e-témára épitenek ,van is bennük bizonyos igaszság de sok is a fantázia.Különbőző helyeken lehet találkozni
e-témával /pl: internet,újságok,szaklapok stb.A hétköznapi ember számára miért nincs efogatható magyarázat a tudomány részéről
TALÁN TITKOLJÁK, DE MIÉRT ???? Az ürkutatás korában szeretnénk tőbbet megtudni az IDEGENEKRŐL-UFOKROL ne csak találgason
a jó nép.Ez az élképzelésem,várom a hozászolást,értékelést.
omif
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Toma » 2009.03.03. 21:28

"Az én véleményem szerint egy bizonyos személy /vagy valaki/ aki a főldi életnél magasabb szinten van emberfeletti hatalommal rendelkezik,
az hozhatta létre az életet a főld nevő bolygónElképzehető hogy ez a "valaki"-ból
több is létezik a világegyetemben"

És ,hogyan fejlődtek ki a "valaki"-k ????????
Őket fejlettebb valakik hozták létre????
És őket kik???????????????????????
STB. :wink:
Avatar
User

Khiya

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

74

Csatlakozott

2008.10.08. 12:06

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Khiya » 2009.03.03. 22:45

Üdvözlet omif!

Sajnos az értékelést Toma már megadta! :cry: :shock: Remélem,a többiek nem így állnak majd hozzá!
A "Jó nép"csak találgathat, ez maradt nekünk. Javaslatom,hogy Laci és a többiek írásait, hozzászólásokat a különböző témákban olvasgasd!
A szemléletet és ismeretet lehet bővíteni...mindig! Ez majd segíteni fog a továbblépésben.

Üdv. és jó utat!

Khiya
no avatar
User

xlr8r

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: xlr8r » 2009.03.04. 01:20

Üdvözlöm,

Érdekesnek tartom azokat az embereket, akik a vallásos nevelés ellenére képesek az élet kialakulásán gondolkodni.
Sajnos kevés nyitott ismereteink vannak fölszerű bolygókról, mint a Föld - hiszen saját fényük hiján nem sok mindent sugároznak, illetve más nagy sok naptömegű objektumok mellett (és azok fénye mellett) eltörpülnek, keresésük igen keserves.

Amiről Ön ir, illetve magát aminek a bemutatkozás alapján tartom, Ön az "intelligens tervezés" mellett áll - újkeletű, mégis más mint a nyers tudomány, viszont nem egy konkrét, ember alkotta (vagy nem) személyben hisz, mint pl. Isten, hanem egy intelligenciában, aminek a következményeként vagyunk mi.

Én mindig is abból indultam ki, hogy ez a diszlet, ami körül vesz minket - egyszerűen túlságosan nagy ahhoz, hogy ezért a még csak látható univerzumi méreteket illetően is - mi legyünk a középpontban.
A világ itt van körülöttünk - nem azért van, hogy ne ismerjük meg. Százalékosan ki sem lehetne még fikcióként sem fejezni, hányad részét ismerjük a körülöttünk levő világnak, ami itt van, arra vár hogy megismerjük. Ha valóban egy intelligencia végtermékei vagyunk, akkor pedig a mi feladatunk nem a konstantitás, hanem a fejlődés - ezt semelyik vallás nem tudja nyújtani. (Egyébként is, akárhonnan veszünk példát, a fizikai világban minden fejlődik, ahogy a Nap is szép lassan a több mint 10 milliárd éves élettartama alatt válik majd valamivé... nem egy konstans örök fényforrás.)

Sajnos vagy nem, kinek hogy - a mai vallást összehasonlitva a korabeli, 60-as évekbeli Élet és Tudomány cikkeivel, illetve a vallásos irásokkal - változóban van. Én rengeteg vitát gyűjtök hétről hétre azokkal az emberekkel, akik már a vallásosság új nemzedékei - ők is már az intelligens tervezéssel jönnek - de belül nem változtak semmit, (csak "a kérdések sokaságára" kiváltja) - pedig a világ változik - rengeteg olyan kiadványt adnak ki, melyek vallásos embereknek készült, felkészitve őket arra, amit már nem lehet semmibe sem venni, hiszen ha kinéz az ablakon valaki, láthatja az este sötétjében hogy hány csillag ragyog körülöttünk, mi az a fehér sáv mikor felnézünk az égre... Laikus szemmel nézve igy már emészhető lenne a vallás, de orbitális ferditéseket ők is ugyanúgy tesznek - ha nem igy lenne, már nem is beszélhetnének többet Istenről, ez a szükséges plusz, innováció - vagy talán mégsem?

Az idők folyamán azonban rengeteget kellett a tudománynak bizonyitani a "laikusokkal" szemben, akik nem hogy nem akarták megismerni a körülvevő világot, de még ellene is voltak - sok tudománnyal foglalkozó ember vált áldozatául a felelőtlen emberi törvénykezésnek, a 'negyhogymár úgy legyen' alapon.

A haladást mindig is a tudomány vitte előre, bárki bármit mond - az én szememben a vallás egy a világ hátráltató tényezője, ami könnyen hamis illúziókba ringathatja az embert, akit fogékonnyá tettek rá.
Engem nem sikerült a sok próbálkozás ellenére sem, de végül kijelentették - nem kötelező. Rendben - de miért tőlünk várják a bizonyitást az ő állitásaikra?

"Különbőző helyeken lehet találkozni
e-témával /pl: internet,újságok,szaklapok stb.A hétköznapi ember számára miért nincs efogatható magyarázat a tudomány részéről
TALÁN TITKOLJÁK, DE MIÉRT ????"


Az internet nyitott, pont ezért bárki bármit irhat - nem mindig megbizható forrás, de lehetőséget ad egy tudós soha be nem mutatott cikkének olvasására - ami elveszik a többi közül, viszont: a nagy Sience magazinokba SOHA nem lehetett az átlag gondolkodás szinvonalától eltérőt irni - egyszerűen nem közölték le, és ez igy megy mind a mai napig. Rengeteg tudós túl tesz a kor szellemén, de választhat: vagy a munkahelye, vagy egy "rosszul sikerült cikk" és mehet a családjával ahová akar.

Az iskolarendszer is hibás ebben, hiszen rengeteg olyan dolgot hitetnek el vele már fiatal korában, ami nyilvánvalóan nem lehet igaz. (Még ma is például a piramis épitésénél a "klasszikus" magyarázattal állnak elő, amit jópáran próbáltak eddig bizonyitani (példának okáért egy kisméretű piramis épitése) ami nagy hirveréssel sem sikerült - a dolog gyorsan el is ült a porban, besültek vele. A mérnököknek még ma is fejtörést okozna a mai technikával egyes több ezer (vagy több százezer ugye...) éves épitmények reprodukciója - de elhitetik hogy az úgy volt és kész.

"A hétköznapi ember számára miért nincs efogatható magyarázat a tudomány részéről TALÁN TITKOLJÁK, DE MIÉRT ????"

Arra a következtetésre lehet jutni, hogy igen - titkolják. Kevés a bizonyiték, de előfordulhat hogy a vallás (gyorsan kiszámoltam, cirka 4 milliárd 875 millió vallásos ember él a földön +/- 5-10 % hiszen valaki megtér, valaki kiábrándul) egyszerűen ezt nem akarja. Mégis milyen katasztrófa lenne belőle, ha kiderülne bármi is, hiszen teljesen nyilvánvaló az is, hogy végig a tudomány ellen voltak, felboritaná az eddig elért "kordában tartását" az emberi fajnak, ami a pénzre alapuló társadalom másik pillére - nem várom el, hogy ebbe a vallásos emberek érzelmi világát tiszteletben tartva belegondoljanak, de a végeredmény egyenesen katasztrófa lenne.

Szóval a tudomány részéről is lenne, de ez olyan mint az autóipar, hogy miért nem csinálnak törhetetlen, el nem romló autókat - az autógyárak az alkatrészekből tartják fent magukat, akinek eszébe jutna olyan autót tervezni, soha nem dolgozhatna többé automotive design vagy mérnök területen, pedig nem azért nyert MSc-t. Ez mindenhol igaz, még más természettudományban is - az átlagembereknek pedig, akiket komolyabban is érdekelne, egy-két newton távcsőnél többre nem futja sajnos... Arról pedig, hogy egy rettenetesen alacsony felbontású kép a neten kering, valóban csak találgatni lehet - Jézustól a mikulásig bármit bele lehet képzelni, igazi nagyfelbontásokhoz már nem csak internet kapcsolatra van szükség, hanem emberire is.
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Toma » 2009.03.04. 07:47

"Sajnos az értékelést Toma már megadta!"

Bocs,én nem értékelek senkit.
Csak továbbgondolásra visszaküldtem a témát.
no avatar
User

omif

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: omif » 2009.03.04. 11:13

Köszönöm a vélemények. " Toma" meglátása jogos, de hogy folytasam a "valakik" létezésének ideje-időtartama /élet ideje/ több ezer év is lehet,
hol-ot az eberiségé kb:60-80 év.Én csak arról irtam hogy a FŐLDŐN hogyan alakulhatot ki az élet.Az élet csak ugy magától nem alakulhatot ki.

omif
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Toma » 2009.03.04. 23:32

"Az élet csak ugy magától nem alakulhatot ki."

Szerény véleményem szerint a világmindenség törvényeibe belefér,hogy ahol az arra alkalmas körülmények adottak -
(nem feltétlen az ismereteink szerinti földi körülményekre gondolok)
ott az élet utat tör magának.
Az már 1 nehezebb kérdés , hogy kinek vagy kiknek esetleg miknek a közreműködésével.(nem a "valakikre" gondolok)

"Keresd Istent és megtalálod Magad."
"Nézz magadba és megláthatod Istent."
"mind Egy"

A teremtő erő amiben még tudatosságot és intelligenciát is felfedezni vélünk (és sokan Istenként tisztelnek) mindenhol jelen van a világegyetemben és még ki tudja hol.
????? ki vagy mi is ez????? -maradjunk az Isten megnevezésnél' elvégre pár ezer éve működik'
-Szerintem ezt még azok a " valakik" sem tudják, akik szerintem nem létrehozták csak felgyorsították a földi fejlődést ill. az emberiségét.

Írhatnék én is regényt a világnézetemről ,de nem ez volt a kérdés és a topik címe na meg kedvem sincs 8)
Keressük tovább az igazságot,csak ha megtalálta vki. akkor ne felejtse el megosztani a többiekkel is :Wink:
no avatar
User

Necroville

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Necroville » 2009.03.04. 23:35

Üdv,

Azt hiszem, hogy ha ennyire "korai" időszakot vizsgálunk, érdemes emlékeznünk rá, hogy az idő relatív. Mi emberek, az időt szubjektíven vizsgált égitestek egymáshoz képest végzett mozgása alapján határoztuk meg, majd ezzel a kizárólag a mi környezetünkben (naprendszer) megfigyelhető, tapasztalható dologgal, amit időnek nevezünk, leírtuk a világot. Egy teljesen szubjektív érzékelés, tapasztalás alapján tudjuk beazonosítani magunkat, hisz (szerintem) gondolataink 99%-a kapcsolatban van az idővel. Ha azt nézzük mi volt -számunkra- régen, nos nem tudom, de nem hiszem, hogy fel tudnánk fogni, mert az idő bevezetése nélkül gyakorlatilag megáll a tudomány (kivéve a matematika egyes részeit). Tehát véleményem szerint jelen gondolatainkkal és gondolkodásmódunkkal még nem tudjuk mi volt "azelőtt" hogy "megszületett" volna az idő.
Úgyhogy én azt mondom: mielőtt elővennénk bármilyen vallásos vagy földhözragadt gondolatmenetet, valljuk be, nem tudjuk felfogni.

Üdv,
Nec
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Toma » 2009.03.04. 23:47

"valljuk be, nem tudjuk felfogni."

De azért ne adjuk fel és próbálkozzunk jó!!
Mert különben akasszuk fel magunkat az első fára ha semmi értelme!
no avatar
User

Necroville

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Necroville » 2009.03.05. 00:22

*Még nem*
:)
no avatar
User

omif

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: omif » 2009.03.05. 14:19

Kiváncsi nenék "aranylaci" véleményére is ,ha lehetséges.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: aranylaci » 2009.03.06. 09:55

Javaslom a témában az "Élet a Földön és a Földön kívül", valamint a "Teremtés vs. Ősrobbanás" című írásaim elolvasását.
Avatar
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

939

Csatlakozott

2008.04.29. 18:50

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Valka » 2009.03.07. 00:42

Necroville írta:Tehát véleményem szerint jelen gondolatainkkal és gondolkodásmódunkkal még nem tudjuk mi volt "azelőtt" hogy "megszületett" volna az idő.
Úgyhogy én azt mondom: mielőtt elővennénk bármilyen vallásos vagy földhözragadt gondolatmenetet, valljuk be, nem tudjuk felfogni.

Üdv,
Nec


kant dobta fel ezt a labdát. ha a világegyetem végtelen idő óta létezik, akkor egy esemény bekövetkeztéig végtelen időnek kell eltelnie. ha viszont van időbeli kezdete a világnak, akkor a keletkezése előtt kellett eltelnie végtelen időnek. ez az ellentmondás is azt bizonyítja, mennyire nem vagyunk képben az idővel kapcsolatban. persze a fizikusok azóta számtalan elmélettel álltak elő, de az átlagember (a fizikus is civilben) még mindig egy lineáris vonalnak képzeli az időt, ami vagy "múlik", vagy "fogy", de halad előre, mindig ugyanúgy.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: aranylaci » 2009.03.07. 10:29

Csak ugye vannak aprócska gondok, az "idő nem múlik", azaz az idő képzetes mennyiség, fizikai tartalma nincs.
no avatar
User

omif

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: omif » 2009.03.07. 16:58

Mindenkinek köszönöm a cikk "látogatotságot" és a hozászolásokat.Az én saját véleményemet,elgonolásomat irtam le.
Én a "földi életről" irtam nem a világegyetemről./Toma/.Sok a megnem válaszolt kérdés,és még sokat kell tanulni,fejlödni.
üdv:mindenkinek.
omif
no avatar
User

Toma

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

81

Csatlakozott

2008.09.15. 14:47

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Toma » 2009.03.08. 09:50

Szerinted én miről írtam??
Vagy a Föld az nem része a világegyetemnek???
no avatar
User

Xmes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Xmes » 2009.03.20. 12:16

omif írta:Én csak arról irtam hogy a FŐLDŐN hogyan alakulhatot ki az élet.Az élet csak ugy magától nem alakulhatot ki.


Miért nem? Miből gondolod, hogy nem? Tényekkel is alá tudod támasztani, hogy nem, vagy csak azért írod, hogy nem, mert nem tudod elképzelni, hogy magától is kialakulhat?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: aranylaci » 2009.03.20. 13:03

Az élet nem "kialakul", hanem létezik és (szinte) mindenhol ott van. Sőt, maga a Világegyetem él.
no avatar
User

Xmes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Xmes » 2009.03.20. 13:15

De ahhoz, hogy létezhessen ki kellett alakulnia, bele kellett kerülnie a létezésbe. Ez logikus, és semmi nem kerülheti meg- Nemde? :)
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: aranylaci » 2009.03.20. 13:28

Légy szíves vedd már kicsit kisebbre a honlap és lista ajánlásodat a leveleid végén mert zavaró, messze elnyomja a gondolatokat, amiket írsz, azaz a lényeget - látványban.

Nem logikus. Egyáltalán nem logikus. Élet mindig is létezett, miként a Világegyetem is. Azaz öröktől fogva létezik. Kérlek, olvasd át alaposan az általam pár perce javasolt írásokat és sok mindent meg fogsz érteni. Szánj rájuk egy fél napot. Megéri.
no avatar
User

Xmes

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Xmes » 2009.03.20. 14:22

Megtörtént, és bocsánat!
Már miért ne lenne logikus? Ahhoz, hogy valami létezhessen, ahhoz valahol, valamikor el kekkett kezdenie a létezést. Tehát bele kellett kerülnie a létezésbe. Ha soha nem került bele a létezésbe, akkor nem is létezik. Az a nem logikus hogy az élet és a világegyetem mindig létezet. Mert valahol, valamikor mindkettőnek bele kellett kerülnie a létezésbe, el kellett kezdenie létezni. Ez az Azaz öröktől fogva létezik verzió szerintem pusztán annyit jelent, hogy "nem tudom, és nem is érdekel, hogy mikor hol és hogyan, csak volt, van lesz, és kész". Ugyanis ez nem megzarázat semmire, ráadásul illogikus, és semmi nem is támasztja alá. A földi élet meg pláne nem létezhet végtelen ideje, tekintve hogy maga a Föld alig 4,5-5 milliárd éves, a Nap meg 5,5.

Ne haragudjon, hogy állandó jelleggel ellentmondok Önnek, csak leírom a véleményem, meg azt amivel nem értek egyet.
no avatar
User

Blase Von B

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

84

Csatlakozott

2008.02.13. 21:41

Tartózkodási hely

Pécs

Re: A földiélet kialakulása.

Szerző: Blase Von B » 2009.03.20. 19:50

én inkább egyiptomi, sumír, india, amerikai stb politeizmushoz fűzöm a bizonyításom hol nem egy személy hanem rengetek isten érkezett a földre tovább nemfolytatom az agymenetem me ismeritek az elvet sztem nem én találtam fel. Ezek az istenes dolgok igazán akkor jöttek fel a többi vallás sztem politikai propaganda és az előző vallásokból és a kor etikai és filozofia irányzatai befolyásával alakíultak ki. Én hiszek az evolúciós elméletbe de sztem a földön ezt megtorzították ... nemtom ezt az elméletet mér ítélik el olyan sokan lakhatatlan helyek közt elenyésző a lakhatók száma szal a fejlett civilizációk az ieneket keresik sztem ez nem olyan qrvanagy szkifi.
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron