A hétköznapi problémák fóruma! Bármi ami a többi fórumba nem illik, azt ide írjátok!

A só

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

Intuíció

Re: A só

Szerző: Intuíció » 2013.04.22. 08:50

Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az a só, amit "csomósodásgátlóval" megkezelnek, tehát MUNKÁT fordítanak rá, az miért 30 forint - kilója -, és miért 270 Ft a sima kezeletlen tengeri só......
Avatar
User

chuck norris

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

207

Csatlakozott

2009.08.06. 14:23

Re: A só

Szerző: chuck norris » 2013.04.22. 10:25

A boltban nezegettem en is a sokat. A legtobbre nincs rairva az osszetevo, max. annyi, hogy csomosodasgatlo, meg jod van-e benne. Altalaban ezek mindegyikben vannak. Eddig csak egy fajtat talaltam, amire konyhaso volt irva (+csomosodasgatlo, meg jod). Azt nem tudom, hogy amire kosot (ko"so't) irnak, az mi lehet?
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A só

Szerző: Laca » 2013.04.22. 12:22

Intuíció írta:Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az a só, amit "csomósodásgátlóval" megkezelnek, tehát MUNKÁT fordítanak rá, az miért 30 forint - kilója -, és miért 270 Ft a sima kezeletlen tengeri só......


Na ezt egy jó kérdés...! Nem tudom.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A só

Szerző: Laca » 2013.04.22. 12:24

chuck norris írta:A boltban nezegettem en is a sokat. A legtobbre nincs rairva az osszetevo, max. annyi, hogy csomosodasgatlo, meg jod van-e benne. Altalaban ezek mindegyikben vannak. Eddig csak egy fajtat talaltam, amire konyhaso volt irva (+csomosodasgatlo, meg jod). Azt nem tudom, hogy amire kosot (ko"so't) irnak, az mi lehet?

Sokféle van, és mind xar, én Görög tengeri sót veszek, az nem világít UV fényben mint a többi, tehát valószínűleg nincs benne kálium.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

524

Csatlakozott

2006.12.08. 14:46

Re: A só

Szerző: WIM » 2013.04.22. 12:52

Itt egy kis összefoglaló a sókitermelésről:
http://www.compex-so.hu/index.php/a-sorol

Egyébként a kősó/asztali só is tengeri só volt valamikor és valószínűleg egészségesebb is mint a mostani agyonszennyezett tengervízből kipárologtatott fajták - persze a neve miatt nem lehet olyan drágán adni. Én pl. nem bírom az ásványi anyagokkal telített sókat, ezért natúr vákuumsót fogyasztok, bármelyik Spar-ban hozzá lehet jutni 86 kemény forintért - bár még nem néztem, hogy világít-e. :)
no avatar
User

Imperátor

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

171

Csatlakozott

2006.07.12. 15:35

Tartózkodási hely

Eger

Re: A só

Szerző: Imperátor » 2013.04.22. 14:24

WIM írta:A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság lapja 2011-ben kiadott erről a hisztériáról egy cikket, érdemes elolvasni: http://www.stopso.eu/download/patikaiso.pdf

Az analitikai vizsgálatból kiderül, hogy minimális mennyiségű kálium található a bolti sókban, kivéve a csökkentett nátriumtartalmú készítményeket, de még így is a biztonságosan fogyasztható kategóriába tartoznak. Káliumra szüksége van a szervezetnek és szinte minden élelmiszerben megtalálható, pl. egy nagyobb banán 0,5 g-ot tartalmaz, egy nagy tál bab vagy sárgaborsófőzelékkel pedig 1,5-2 g káliumot is be lehet vinni. De mindez csepp a tengerben, mivel a felnőtt emberi szervezet nagyjából 150 g! káliumot tartalmaz - bárki beláthatja, hogy ilyen pár grammos tételekkel nehéz ebbe belezavarni.

http://www.multivitaminok.com/asvanyi-anyagok-nyomelemek/kalium/


Kedves Wim sajnos nem nézted meg figyelmesen a két filmet amelyben elmagyarázzák hogy a kálium kiürülése csak napi 5% szemben a nátrium 60%-val mert a kálium a sejtekben van és nem a vérben.
Napi kálium szükséglet ezért csak 1gramm és ha a szervezetbe több jut mint 4gramm akkor már a vesékben visszafodíthatalan károsodást okoz és romlik az ozmotikus egyensúly ami miatt a szív növeli a vérnyomást!!!
Avatar
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

524

Csatlakozott

2006.12.08. 14:46

Re: A só

Szerző: WIM » 2013.04.23. 13:36

Ha igaz lenne az 5%-os káliumürítés akkor mindenki hyperkalaemia-ban szenvedne ... az igazság az, hogy a bevitt kálium közel 100%-a kiürül! ~90%-a vizelettel a maradék 10% széklet és verejték útján. (OÉTI - STOPSÓ)

A káliumbevitel növelése pedig nemhogy emelné hanem csökkenti a vérnyomást - erre is használják az orvosok és egy egészséges ember napi 18 g káliumot is fel tud dolgozni mindenféle káros következmény nélkül. (A káliumról részletesen)

Mostmár rátok bízom, hogy a konkrét tényeknek és adatoknak vagy az ilyen Papp Lajos, Tejfalussy és Lenkei féle megélhetési hazudozóknak hisztek inkább.
no avatar
User

Imperátor

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

171

Csatlakozott

2006.07.12. 15:35

Tartózkodási hely

Eger

Re: A só

Szerző: Imperátor » 2013.04.23. 15:53

Pap Lajos nem megélhetési bűnöző hanem egy világ híres magyar orvos!!!
Pontosan hyperkalémiában szenved a lakosság nagy része, ezért van magyarországon annyi szívbetegségben elhunyt ember (ha nem esett volna le)!!!!
no avatar
User

Intuíció

Re: A só

Szerző: Intuíció » 2013.04.23. 17:13

konyhaso_0.jpg
konyhaso_0.jpg (84.67 KiB) Megtekintve 4143 alkalommal.
WIM írta:Ha igaz lenne az 5%-os káliumürítés akkor mindenki hyperkalaemia-ban szenvedne ... az igazság az, hogy a bevitt kálium közel 100%-a kiürül! ~90%-a vizelettel a maradék 10% széklet és verejték útján. (OÉTI - STOPSÓ)

A káliumbevitel növelése pedig nemhogy emelné hanem csökkenti a vérnyomást - erre is használják az orvosok és egy egészséges ember napi 18 g káliumot is fel tud dolgozni mindenféle káros következmény nélkül. (A káliumról részletesen)

Mostmár rátok bízom, hogy a konkrét tényeknek és adatoknak vagy az ilyen Papp Lajos, Tejfalussy és Lenkei féle megélhetési hazudozóknak hisztek inkább.



Ilyeneket is írnak még:

Hogy tedd rendbe a tönkrement elektrolit háztartásodat?

".....Dr. O. Z. A. Hanish alapján: naponta igyál meg legalább 3 liter tiszta ozmózis vizet vagy desztillált vizet, 8 időpontra elosztva. Lehet többet is, ha tudsz, mert ekkor növelheted a nátrium-klorid bevitelt. Minden étkezés előtt néhány perccel is igyál egy pohár tiszta vizet.

Az ételeidet magad készítsd és teljesen tiszta nátrium-kloriddal sózd. Pont olyanra, amilyennek szereted. Ne legyen sótlan!

Ne vegyél semmilyen előre elkészített ételt, mert az valószínűleg nem megfelelő sóval van ízesítve.

Szerinte így a rákból 3-6 hónap alatt gyógyulhatsz fel. A cukorbetegségből 6 hónap alatt. A szívritmuszavarból néhány nap alatt. A nátriumhiány miatti betegségek természetesen nem térnek vissza, ha nátrium-kloridot fogyasztasz továbbra is sónak. (Azt a nátrium-kloridot, ami igazából ténylegesen a só.)

Miért hat a rákra?

Amikor desztillált vagy ozmózis vizet iszol, akkor a sérült, beteg, rákos sejtekből könnyen ki tud áramlani a kálium, ami a sejt programozott sejthalálához vezet. A kálium kiáramlása csak akkor tud végbemenni, ha a szervezeted kálium-szintjét ténylegesen lecsökkented, azaz az ételeidet nátrium-kloriddal sózod meg.

A fentieket csak saját felelősségedre végezd, az eljárások Dr. O. Z. A. Hanish orvosi gyakorlatának tapasztalataiból indulnak ki.
Honnan vásárolj tiszta nátrium-kloridot?

Nehéz helyzetbe kerültünk, ugyanis Magyarországon a patikákban 2011. február közepén betiltották az orvosi tisztaságú nátrium-klorid kiadását.
A patikusok bármelyikét kérdezve, teljesen indokolatlannak tartják a lépést, ugyanis a nátrium-klorid teljesen veszélytelen anyag, nem úgy, mint a kálium-klorid, ami ténylegesen szívmegállást is okoz. Erre néhány kitűnő példa: a fekete angyal kálium-kloridot használt, sőt Amerikai Egyesült Államokban jelenleg kálium klorid injekcióval végzik ki a halálraítélteket. Tehát még a szakmabeliek is teljesen elhatárolódnak a döntéstől. Ennek ellenére a szabályozás él......"

A fentiekhez még hozzá lehet tenni az alábbiakat, hogy miként vigyáznak az egészségedre:


Azt nyilatkozta az egyik illetékes húsvét előtt, hogy az emberek sugárba hánynának, ha látnák, hogyan és miből készül a kötözött sonka,
Az összes étel ízesítő - delikát, stb. - 70-90 %-a 20 ft-os sónak nevezett valami,
Az összes ízfokozó embrióból készül!!!!

De mindenki azt eszik, amit akar, ill. megvásárol, és amiben hisz.....

Mindenesetre azt tapasztaltam az utóbbi évtizedekben, hogy nekem nem jót akarnak, hanem a pénzem és az egészségem. Az elsőt ugye közvetlenül zsebre lehet tenni, az egészségemért pedig nagyon sokat kérnek......
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A só

Szerző: Laca » 2013.04.23. 18:59

"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

Imperátor

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

171

Csatlakozott

2006.07.12. 15:35

Tartózkodási hely

Eger

Re: A só

Szerző: Imperátor » 2013.04.23. 20:15

Emberi magzatot tartalmaznak az adalék anyagok, na aki ezt kitalálta szemrebbenés nélkül be dobnám egy kiéheztett piranhakkal teli medencébe! :evil: :evil:
Avatar
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

524

Csatlakozott

2006.12.08. 14:46

Re: A só

Szerző: WIM » 2013.04.23. 20:56

Kedves Intuíció persze, hogy írnak ... válogatott sületlenségeket bárki le tud írni - a probléma az, hogy sokan ezeket el is hiszik.

...naponta igyál meg legalább 3 liter tiszta ozmózis vizet vagy desztillált vizet

Egyenes út a halálhoz, ugyanis a desztillált víz lassan kioldja a létfontosságú ásványi sókat a szervezetből a fordított ozmózissal szűrt víz pedig felborítja az ozmotikus viszonyokat a sejtekben - egészségére annak aki ezt kitalálta.

Az összes étel ízesítő - delikát, stb. - 70-90 %-a 20 ft-os sónak nevezett valami,
Az összes ízfokozó embrióból készül!!!!


Elárulom, hogy miből készül az ételízesítő: szárított zöldségek, só, béta-karotin (mint színezék) esetleg még nátrium-glutamát - jártam konzervgyárban. A béta-karotin kifejezetten egészséges anyag, az ízfokozók pedig sosem készültek embrióból és mindkettő számos természetes élelmiszer alkotóeleme.
Béta-karotin
Glutaminsav

Laca, a mérgek kis mértékben gyógyszerek is lehetnek, pl. nekem a betegségem miatt napi 150 mg cink-szulfátot is szednem kell ami az ajánlott cinkbevitel 15x-öse - enélkül már valószínűleg nem írogatnék itt. :Wink:
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A só

Szerző: Laca » 2013.04.24. 07:41

Wim, egyetértek, és sajnálatos hogy ilyen szerekre van szükséged, gondolom részben öröklött, részben az élelmiszerek rossz ásványi anyagai miatt vagy beteg. A másik lehetőséget most itt nem említeném...annyi desztillált vizet nem szabad inni az biztos, de ha beteg az ember napi fél liter nem árt meg, és méregtelenít is.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

Intuíció

Re: A só

Szerző: Intuíció » 2013.04.24. 08:10

WIM írta:Kedves Intuíció persze, hogy írnak ... válogatott sületlenségeket bárki le tud írni - a probléma az, hogy sokan ezeket el is hiszik.

...naponta igyál meg legalább 3 liter tiszta ozmózis vizet vagy desztillált vizet

Egyenes út a halálhoz, ugyanis a desztillált víz lassan kioldja a létfontosságú ásványi sókat a szervezetből a fordított ozmózissal szűrt víz pedig felborítja az ozmotikus viszonyokat a sejtekben - egészségére annak aki ezt kitalálta.

Az összes étel ízesítő - delikát, stb. - 70-90 %-a 20 ft-os sónak nevezett valami,
Az összes ízfokozó embrióból készül!!!!


Elárulom, hogy miből készül az ételízesítő: szárított zöldségek, só, béta-karotin (mint színezék) esetleg még nátrium-glutamát - jártam konzervgyárban. A béta-karotin kifejezetten egészséges anyag, az ízfokozók pedig sosem készültek embrióból és mindkettő számos természetes élelmiszer alkotóeleme.
Béta-karotin
Glutaminsav

Laca, a mérgek kis mértékben gyógyszerek is lehetnek, pl. nekem a betegségem miatt napi 150 mg cink-szulfátot is szednem kell ami az ajánlott cinkbevitel 15x-öse - enélkül már valószínűleg nem írogatnék itt. :Wink:


Akkor vegyük sorra tételesen:

1./ ".....Embriósejt, mint ízfokozó

Több gigavállalat is érintett az embriósejt ízfokozóként való felhasználásában. Szabó Marcell, zöldombudsman a szer használatának körültekintő vizsgálatába kezdett.

Egy holland nő abortált magzatából nyertek embriósejtet a kutatók még 1970-ben, majd kimutatták, hogy az anyag tökéletesen képes élelmiszerek ízének fokozására. A sejtszövetet giga cégek számára a Senomyx nevű vállalat szolgáltatta San Diego-ból. Az anyag neve, HEK293 (Human Embrionic Kidney) elnevezés arra utal, hogy a magzat veseképződményéből nyerték a számukra értékes anyagokat. Azonban erre csak egyszer volt szükség, ugyanis a sejt rendkívül nagy számban képes szaporodni. A szerből a PepsiCo. is rendelt, de folyamatosan cikkeznek a nemzetközi sajtóban a Kraft Foods és pár kozmetikai világcég közreműködéséről is. Főként az édességek, porlevesek és ránctalanító krémek kerültek górcső alá. Az amerikai médiában való szerepléseik során a vállalatok tagadják a vádakat, vagy hárítanak, mint a botrány közepén álló üdítő márka- hozza közre levelezését a Washington Times......."

2./ Ételízesítők...

A "Delikát 8" összetétele:
jódozott só (68%), cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), szárított zöldségfélék 8,6% (sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyemlevél, fokhagyma, zeller, lestyán, pritaminpaprika, paszternák, kaporlevél, paradicsom), kukoricakeményítő, növényi olaj, fűszerek, feketebors aroma, színezék

3./ Végül az inyencség:

".....Pedig könnyű beazonosítani a jó minőségű sonkát: nem kell hozzá más, mint sertéscomb, konyhasó, érlelés és füstölés. De ezt meg kell fizetni, kilónkénti ára kétezer forint felett kezdődik. A márciusi-áprilisi időszakban eladott mintegy háromezer tonna sonka 70-80 százalékát azonban a hiper- és szupermarketekben szerzik be a vásárlók, ahol az olcsó, akciós árunak van keletje. Így feleannyiba kerül a húsvéti asztalra való, „pedig sugárban hánynánk, ha látnánk, hogyan készülnek az olcsó húskészítmények" - mondja Megyesi Zoltán, hazánk legnagyobb szürkemarha-gulyájának tulajdonosa. Hogy lehet olcsóbb a húsvéti sonka, mint az alapanyagaként szolgáló hús? Úgy, hogy a modern élelmiszer vegyészet „csodákra" képes. „Trükkök százaival sokszorosan hőkezelt, vegyszerezett, mikroszkopikus méretűre darált hulladékhúsból is képes étvágygerjesztő árut varázsolni" - mondja az állatorvos végzettségű vállalkozó....."
no avatar
User

Intuíció

Re: A só

Szerző: Intuíció » 2013.04.24. 08:25

Még egy recept:

Knorr tyúkhúsleves kocka: só, növényi olaj és zsír, ízfokozó (nátrium-glutamát, nátrium inozinát, nátrium-guanilát), burgonyakeményítő, szárított zöldségfélék (sárgarépa, zellermagpor, pertrezselyemlevél, vöröshagyma), tyúkzsír 3%, aromák (mustárral), kurkuma, élesztőkivonat, cukor, étkezési sav (citromsav), tyúkhúslékivonat, színezék (karamell-ammóniás)

Ugye mennyi tyúk van benne?
Avatar
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

524

Csatlakozott

2006.12.08. 14:46

Re: A só

Szerző: WIM » 2013.04.24. 13:14

Laca írta:Wim, egyetértek, és sajnálatos hogy ilyen szerekre van szükséged, gondolom részben öröklött, részben az élelmiszerek rossz ásványi anyagai miatt vagy beteg. A másik lehetőséget most itt nem említeném...annyi desztillált vizet nem szabad inni az biztos, de ha beteg az ember napi fél liter nem árt meg, és méregtelenít is.

Fél liter desztillált víz valóban segíthet de 3 liter már negatív folyamatokat indít be; és igen, olyan örökletes genetikai betegségem van amire nincs természetes gyógymód és nem a bolti só, csapvíz vagy vitaminhiány miatt vagyok rosszul hanem olyan másnak egészséges élelmiszerektől mint pl. a bab, kakaó, gomba, diófélék - melyek mind mérgezőek számomra.

Egy holland nő abortált magzatából nyertek embriósejtet a kutatók még 1970-ben, majd kimutatták, hogy az anyag tökéletesen képes élelmiszerek ízének fokozására.

Intuíció, ez már megint egy szándékos tényferdítés ... embriósejt nem kerül az élelmiszerbe, csupán ízmolekulákat tesztelnek vele, ami valljuk be lényeges különbség!
Embriószövettel a jobb ízekért

Az ételízesítővel továbbra sem értem mi a probléma, csupa egészséges összetevőből áll.

Pedig könnyű beazonosítani a jó minőségű sonkát: nem kell hozzá más, mint sertéscomb, konyhasó, érlelés és füstölés. De ezt meg kell fizetni, kilónkénti ára kétezer forint felett kezdődik.

... és kis szerencsével megússzuk egy kis gyomorrontással a szabad levegőn romló különféle baktériumokkal "dúsított" sonkát, rosszabb esetben meghalunk a nem megfelelően hőkezelt húson megtelepedő Clostridium botulinum által termelt idegméreg miatt. :mrgreen:
A kolbászmérgezés
no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

218

Csatlakozott

2013.01.19. 21:59

Tartózkodási hely

Dévaványa

Re: A só

Szerző: Bőkény » 2013.04.24. 14:44

Kedves Fórumozók!

Ugye ez nem áprilisi tréfa. Még nem tudok róla, hogy gyerekekből élelmiszert gyártanának. Habár ha belegondolok... Hitler, vagyis a németek, már szappant gyártottak emberi zsírból, s az amerikai zsírleszívók is főztek szappant leszívott emberi zsírból. (fujj :? )

A NaCl is mérgezőnek kellene lennie, a Cl miatt, mégis pont az ellenkező a hatása. Ez is érdekes.. Vajon az atomreaktor NaK 78 hűtőközege milyen tulajdonságú lehet? :wink: Használat előtt, természetesen étkezési célzattal.

Várom kedves válaszaikat.
Üdv. B 8)
no avatar
User

Imperátor

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

171

Csatlakozott

2006.07.12. 15:35

Tartózkodási hely

Eger

Re: A só

Szerző: Imperátor » 2013.04.24. 16:48

Bőkény írta:Kedves Fórumozók!

Ugye ez nem áprilisi tréfa. Még nem tudok róla, hogy gyerekekből élelmiszert gyártanának. Habár ha belegondolok... Hitler, vagyis a németek, már szappant gyártottak emberi zsírból, s az amerikai zsírleszívók is főztek szappant leszívott emberi zsírból. (fujj :? )

A NaCl is mérgezőnek kellene lennie, a Cl miatt, mégis pont az ellenkező a hatása. Ez is érdekes.. Vajon az atomreaktor NaK 78 hűtőközege milyen tulajdonságú lehet? :wink: Használat előtt, természetesen étkezési célzattal.

Várom kedves válaszaikat.
Üdv. B 8)


Az emberi szervezetnek szüksége van kis mennyiségű klórra amit a só mennyiség megfelelően pótol.


Ezt a hülyeséget hogy a tiszta víz mérgező én még az életben nem hallottam, még hogy kimossa a ruhát azt igen.
Az űrhajósok az űrállomáson fordított ozmozissal szürt vizet isznak, nehogy most azzal jöjjetek a csökkent gravitácó miat van mind ez :x
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A só

Szerző: Laca » 2013.04.24. 18:26

Bőkény esküszöm nem értem amiket írsz...senki sem főzött szappant emberi zsírból....
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

524

Csatlakozott

2006.12.08. 14:46

Re: A só

Szerző: WIM » 2013.04.24. 20:02

Imperátor, az a probléma, hogy a fordított ozmózissal szűrt víz túl tiszta lesz, mivel a létfontosságú ásványi anyagok is távoznak a folyamat során ráadásul csökken a víz ph értéke, savassá válik. Hosszabb távú fogyasztása az ilyen víznek szívritmuszavart, magas vérnyomást okoz, főzéskor pedig kivonja az élelmiszerekből a tápanyagok jelentős részét - 60-80 százalékos veszteség is lehet! Persze léteznek olyan rendszerek amik utólag pótolják az ásványi anyagokat de itt magyarország nagy részén mélyfúrású kutakból jön fel a csapvíz, 100.000 éves rétegekből - szóval teljesen felesleges szűrögetni.

Angol nyelvű forrásokat tudok megjelölni, az elsőt rögtön egy magyar származású orvos írta:
http://blog.watershed.net/2008/06/03/why-purified-water-is-bad-for-you/
http://www.uwhealth.org/news/dr-jacqueline-gerhart-theres-good-and-bad-to-using-reverse-osmosis-water-systems/36710

De az otthoni víztisztításnak van egyéb kockázata is:
http://hvg.hu/kkv/20090518_viztisztito_teszt_bakterium_oki
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A só

Szerző: Laca » 2013.04.25. 05:12

Ehhez a "tisztított" vízhez még annyit tennék hozzá, hogy épp a napokban ittam ilyen vizet, és 2 napig a Wc-n töltöttem tőle az időmet, most kezdek rendbe jönni valamennyire.
A lényeg: felhalmozódik benne a sok méreg baktérium egyéb cucc, majd pl. reggel nem mindenki nézi hogy kieresztette e(amúgy mindegy) vagy sem a csapot, iszik és délutánra már azt kívánja hogy sose szereltette volna fel a méregdrága készüléket.
Egyébként ezek akvárium szűrésre talán alkalmasak, de ott is csak akkor ha sűrűn cserélik és fertőtlenítik benne a szűrőket. Nem olcsó mulatság az sem, fiatal koromban sokáig akvarista voltam, és bizony néha már szaga volt a szűrőknek 1-1 meleg nap után.
Egy szó mint száz, csapvíz, vagy palackos, (mondjuk én azt sem innám meg soha)!
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

Imperátor

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

171

Csatlakozott

2006.07.12. 15:35

Tartózkodási hely

Eger

Re: A só

Szerző: Imperátor » 2013.04.25. 14:27

Laca fordított ozmózissal vagy desztilálással készült víz volt?

Wim amikor Miskolcon fekáliával szennyeződött a csapvíz, a bátyám pont ott tanult és meg is betegedett, majd mondta hogy a Miskolci víznek sosem volt jó íze (szaros víz), többet nem ivott csap vízből!!!
Én sem iszom csapvizet hanem inkább minden nap elmegyek egy forráshoz vízért.

Majd elfelejtettem a Nátrium-Glutamát méreg!!!
ElőzőKövetkező

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron