Filmajánló és kibeszélő

Film

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
218

2013.01.19. 21:59

Dévaványa

Re: Film

Szerző: Bőkény » 2013.01.27. 12:21

UFF-O mindenkinek!!
Egyet kell értsek, a Skyline tényleg nagyon xar lett!!! nagy poén benne a "Black to the moon" :lol:
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Szerző: Laca » 2013.01.30. 11:28

Lopott idő, teljes, mozis hang.
http://www.youtube.com/watch?v=N_ZnL9X2UBE
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

curro

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
332

2011.04.01. 13:48

Szerző: curro » 2013.01.30. 12:37

http://www.youtube.com/watch?v=r25ZUxTURis

The 4th kind (4. típusú találkozások - 2009)

Alaszkai furcsa eltűnésekről szól.

Pár napja kezdtem el nézni a tv-ben, sajna későn volt és 'be'aludtam. Próbáltam utánajárni, hogy mennyi a valóságtartalma, de zavaros az egész...

Ha esetleg valaki többet tud a cselekmény valódiságáról...
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.01.30. 14:19

Semennyi, úgynevezett álldokumentum film megtűzdelve játékfilmes effektekkel.
Itt van róla némi leirás, kritika: http://kritikusszemmel.blogspot.hu/2010 ... -kind.html
no avatar
User

curro

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
332

2011.04.01. 13:48

Szerző: curro » 2013.01.30. 17:21

Laca írta:Semennyi, úgynevezett álldokumentum film megtűzdelve játékfilmes effektekkel.
Itt van róla némi leirás, kritika: http://kritikusszemmel.blogspot.hu/2010 ... -kind.html

Köszönöm 'veterán'. :)))
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.01.30. 18:06

Nincs mit Lelkes kutató! :Wink:
User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

2011.03.28. 01:09

Csertő, Szőlőhegy 446.

Szerző: Pezo » 2013.02.01. 20:41

A legutóbb megnézett filmek közül nekem a 'Prometheus' tetszett a legjobban.
Sajátos hangulata van, és tulajdonképpen az 'Alien' filmek egy epizódjának tekinthető. Valamint én felfedezni véltem benne egy mélyebb tartalmat is, megmutatja, hogy az ember végtelenül szélsőséges élőlény: Egyszerre gyáva és bátor, önző és önfeláldozó, gőgös és megalázkodó.
Ami a technikai kivitelezést illeti, szerintem tökéletes. A látvány és a hanghatások pazarok. A sztori is mindvégig érdekfeszítő.
Török Zsolt
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2013.02.02. 11:38

Igen, csak erősen feminista. Mást el sem lehetne adni... Majd a kisasszony egymaga szétver egy egész bolygót a folytatásban. Az igen! De megsütni egy rántottát?....
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.02.03. 11:47

Nekem az Alien filmek kedvenceim, de a Prometheus nem illik a képbe szerintem. Már a harmadik rész is kutyaütő lett (A végső megoldás: Halál).
Ez az utolsó pedig nagyon eltér az eredeti elképzelésektől, már abban is hogy a nagy alien csontváz a filmben eredetileg tényleg egy idegen lény csontváza volt, itt meg valami szkafander féleséggé avanzsálták át. Az első és a másodig rész ami jó nagyon, a többi külön történet inkább...
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.02.05. 09:55

World War Z, 2013... amit paradox módon nem ajánlok, bemutató 2013 június 20.
http://indavideo.hu/video/Z_vilaghaboru ... elozetes_1
no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
218

2013.01.19. 21:59

Dévaványa

Szerző: Bőkény » 2013.02.19. 21:26

Tisztelt Elv-társak!

Aranyi úrnak igaza van, szerintem is xar lett a Prometheus. Mozisan láttam, hangról nem beszélek.. :)
Az óriás földönkívüli meg miért olyan állatias? Szerintem inkább meglepődött volna, hogy fajtársaival találkozott.. Megmutatott volna egy csomó érdekes kütyüt... segített volna beindítani a hajót, megittak volna egy teát... vagy egy csomag forró csokit... Nem öldökölni fékevesztetten.. az olyan alpári, egyszóval ... xar lett!!!
A WAR Z is eggy, a tucat zombi filmek közül..
Én a Tom cruz-os sci-fi-t várom, meg az új godzillás filmet... Ha már mindenképp öldöklős filmet kell nézni... :conf:
no avatar
User

Vakadi

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
73

2012.01.16. 08:15

Szerző: Vakadi » 2013.02.21. 13:07

Mivel a Mérnökök úgy kb. 2000 évvel korábban a civilizációnkat indultak elpusztítani (csak ez az elszabadult fertőzés miatt nem valósulhatott meg) így természetesnek tűnik, hogy a hirtelen megjelenő emberek (akik egyébként betolakodók is, nem?) olyan hatást váltanak ki belőle, amilyet.

"Ha már mindenképp öldöklős filmet kell nézni..."
A Prometheus azért kicsivel több, mint egy egyszerű öldöklős movie...
User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

Csertő, Szőlőhegy 446.

Szerző: Pezo » 2013.02.23. 01:11

A Prometheus című filmnek van mondanivalója.
Tekintsük csak át a világtörténelmet. Az ember egy önpusztító agresszív lény. A szó szoros értelmében ma sem civilizált. A "termtőknek" valóban volt okuk a kiirtásukra. Persze a legegyszerűbb megoldást választották volna, a totális eltörlést. Nem válogatták volna ki a "jók"-at. Kollektív büntetést választottak.
Hogy ezt a kiírtást miért pont "szörnyekkel" tervezték, arra támpontot ad az emberi űrhajó humanoid robotjának egyik mondata. Na, ki tudja idézni ezt a mondatot? :)
Török Zsolt
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Szerző: Valka » 2013.02.24. 13:51

a rendezői változatot kell megnézni, abban a kulcsfontosságú párbeszédek is sokkal hosszabbak - mint pl. mikor felébresztik az óriást. vannak egyéb, másként leforgatott jelenetek és olyanok amik végül semelyik verzióba sem kerültek be - na azok is érdekesek. valamint weyland fiatalkori beszéde, mely egy abszolút modern luciferánus szösszenet. ezen utóbbiak természetesen csak "érdekességként" kerültek fel a dvd-re.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

Vakadi

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
73

Szerző: Vakadi » 2013.02.25. 11:28

Pezo írta:A Prometheus című filmnek van mondanivalója.
Hogy ezt a kiírtást miért pont "szörnyekkel" tervezték, arra támpontot ad az emberi űrhajó humanoid robotjának egyik mondata. Na, ki tudja idézni ezt a mondatot? :)

Eddig háromszor láttam ezt a filmet, de még így sem tudom, melyik mondatra gondolsz. :)

A rendezői változat törölt jeleneteit épp tegnap néztem meg. Mondjuk fogalmam sincs, ezeket miért kellett a végleges verzióból kivágni, mert sokkal értelmezhetőbb lesz tőle a film.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.02.25. 12:59

Pezo írta:A Prometheus című filmnek van mondanivalója.
Tekintsük csak át a világtörténelmet. Az ember egy önpusztító agresszív lény. A szó szoros értelmében ma sem civilizált. A "termtőknek" valóban volt okuk a kiirtásukra. Persze a legegyszerűbb megoldást választották volna, a totális eltörlést. Nem válogatták volna ki a "jók"-at. Kollektív büntetést választottak.

Több lényeges mondat hagyta el a humanoid robot száját, pl."a nagy dolgok kicsiként kezdik" "mégis csak halandó" és "a teremtés előtt néha pusztítani kell" aztán volt egy idegen nyelvű: "ida hmanem a kja nam tuh zdtaha gh vah-pjom ottham sas dat..kredah " (ez az ember itt van, mert nem akar meghalni. Úgy véli, adhatsz neki több életet.) vagy valami hasonló :D.
User

Pezo

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
328

Csertő, Szőlőhegy 446.

Szerző: Pezo » 2013.02.27. 02:07

Laca, amiket írtál, én azok közűl erre gondoltam: "a teremtés előtt néha pusztítani kell"
Mivel a film szerint ez 2000 évvel ezelőtt lett volna "aktuális", amikor az emberiség technikailag primitív volt, ezért logikus, hogy "szörnyekkel" kellett volna kiirtani őket, megkimélve a Föld épségét a fizikai rombolástól, vagy vegyi mérgezéstől. :)
Török Zsolt
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.02.27. 07:05

Igen Pezo sarkalatos kijelentés volt csak tudnám mi értelme?! Ugyanis a film cselekménye 2093 ban játszódik, abból mínusz 2000 év az Krisztus után 93 , akkor még minek kiirtani az emberiséget?! (mostanában váltunk igazán kártevőkké) Nem beszélve arról hogy a barlangban 35.000 éves rajzokat találtak, tehát jó pár logikai gubanc van a filmben. És nyitott marad a kérdés hogy akkor ki is teremtette az emberiséget eredendően ugye?! :) Mind1 1x2x meg lehet nézni, technikailag elég jó film, igaz az eredeti Alienhez nem sok köze van, de hát ez az írói szabadság...
gondolom ezért lett a blu ray változat kiegészítőkkel amit még nem állt módomban látni.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Szerző: Valka » 2013.02.27. 21:36

miért lenne logikai gubanc a 35e év? több tízezer éve teremtették az emberiséget, aztán 2000 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy kipusztítják. hogy miért, az a film egyik központi kérdése, amire nem kapunk egyenes választ. gondolom a folytatás miatt.

az eredeti alienhez annyi köze lehet, hogy a lény ami majd kimászik az óriásból, lesz az első királynő - például. mert ha jól értelmeztem, akkor ezek valami genetikai paraziták, amik az eredeti génállományt felhasználva jönnek létre. valamelyik alien vs. predator filmben el is hangzik, hogy a megfelelő prédához (->alienek) az ember a legjobb alapanyag. egyébként - predalien pl. vagy mikor elevenszülő lett a királynő a 4.(?) részben. szóval a lényeg a genetika.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.02.28. 07:05

Jó majd meglátjuk a folytatást ha lesz. Még az is furcsa hogy az óriás nem a vezérlő "pultban" ül amikor kimászik az alien "bébi" a testéből, mert az eredeti első részben abban az ágyúszerű ketyerében találják meg az óriás csontvázat kiszakadt mellel. Remélhetőleg összeáll majd a kép pár év múlva. :) Az Alien vs Predator meg tényleg messze van az eredeti filmtől, nagyon messze! Lehetne Alien vs mikiegér is nem? :mrgreen:
no avatar
User

Vakadi

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
73

Szerző: Vakadi » 2013.02.28. 07:59

Laca!

Még az is furcsa hogy az óriás nem a vezérlő "pultban" ül amikor kimászik az alien "bébi" a testéből...

Azért nem, mert ez a Mérnök nem az a Space Jockey. Nem is ugyanazon a bolygón (LV-223 és nem LV-426) játszódik.

Valka!

Valka írta:az eredeti alienhez annyi köze lehet, hogy a lény ami majd kimászik az óriásból, lesz az első királynő - például...

Ez a feltételezés azért nem állja meg a helyét, mert mind Shaw, mind David elhagyta a bolygót (azaz velük nem mehetett), a lény meg maga nem tud űrhajót vezetni. Legalábbis remélem. :)
Szerintem ennek a lénynek mindössze annyi volt a szerepe, hogy mutasson végre valami Alien-szerű szörnyet, s kész. Nem lesz a további történetben szerepe.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2013.02.28. 08:07

Vakadi hát ez az, akkor most mi az előzmény? ! :D De kösz az észrevételt!
ElőzőKövetkező