Steve Jobs híres beszéde magyarul
Nem tudom, hányan láttátok/hallottátok a vezér 2005-ös beszédét, amit a Stanford diplomaosztóján tartott, szerintem sokkal erősebb szavakat nem lehetne ajándékozni a végzősöknek. Aki odafigyel rá, ha nem is változtat az életén, legalább elgondolkozik azon, hogy minden a jó irányba halad-e. Aztán persze lehet, hogy minden megy tovább a rossz irányba, de az évzáróbeszédeket ismerve óriási eredmény az, hogy Jobs töprengésre kényszerít, talán meg is állít egy pillanatra. Szerintem ez a 15 perc mindenkinek ad valamit, függetlenül attól, hogy tud-e, akar-e azonosulni az Apple filozófiájával.
Na, eddig csak azok gondolhatták át Jobs mondanivalóját, akik tudnak angolul, de most a Plastikra linkelve megtaláltuk eFi verzióját, aki feliratozta az egész szöveget. Hála neki ezért, hiánypótló munka, talán még azok is küldözgetni fogják egymásnak, akik azt sem tudják, mi az a Mac. Mert ez a beszéd nem a gépekről szól, hanem rólunk, emberekről. Stay Hungry. Stay Foolish. Íme:
http://appleblog.blog.hu/2008/03/11/steve_jobs_hires_beszede_magyarulNézzétek meg. Engem megfogott.