Dokumentumfilm ajánló és kibeszélő

Erich von Daniken

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

725

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: Erich von Daniken

Szerző: Gabe » 2011.04.12. 19:08

"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

pmarci1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

127

Csatlakozott

2011.03.13. 00:24

Tartózkodási hely

Bp.

Re: Erich von Daniken

Szerző: pmarci1 » 2011.04.12. 19:29

Köszi Gabe! pláne a datáért :P
Avatar
User

ARHUN

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

36

Csatlakozott

2013.10.05. 01:41

Tartózkodási hely

Budapest

Re: Erich von Daniken

Szerző: ARHUN » 2015.12.17. 00:23

Valka írta:"Láttam Móriczot beszélni a képernyõn, ahogy elmesélte miként csapta be õt a világhírû író, Erich von Daniken, aki felhasználva az õ fotóit könyvet írt a barlangról, manipulált képet közölve le, melyen õ (Móricz) és Daniken a barlang bejáratánál vannak együtt, azonban - hangsúlyozta Móricz - Danikan soha életében nem járt ott, s a fotók montírozott képek, az eredetiket tõle lopta el a nagy nevû író."

Nem hiszem. Ez az ügy ennél egy picit bonyolultabb. Nem számítva azt, hogy nem csak egy kép van amin Daniken és Moricz ül a barlang bejáratánál, hanem több, köztük olyan is, amin együtt jönnek le egy meredek hegyoldalról. Ezt mind manipulálta?
Sőt, most emeltem le a polcomról, a „Jelek a kozmoszból” című Daniken könyvemet, aminek a „Leleplezők leleplezése” című fejezetében éppen erről az incidensről ír, és arról „panaszkodik”, hogy Moricz letagadja őt. És tényleg nem járt a Tayos-barlangban, mert mint írja,őt egy mellékbejáraton vitte le.
Nem akarom védeni Danikent, mert ebben az esetben a felfedezés természetesen Juan Moriczé, de nekem gyanús, hogy itt valami más van a letagadás hátterében.
Maga Moricz is vitt le a barlangba 1969-ben polgári személyeket és rendőröket, de félúton visszafordultak. Így elméletileg a titokról továbbra is csak Ő és az ügyvédje, Pena tudott. /Leszámítva a bennszülött indiánokat./ Ekkor lépett be a képbe Daniken, 1972-ben, és most jön a lényeg.
Nagy hiba volt bevonni a dologba, mert Daniken akkor már befutott író volt. Várható volt, hogy ha ezt az expedíciót Ő megírja, annak nagy visszhangja lesz. Nem kizárt, hogy jóval többet szivárogtatott ki, mint amit Moricznak megígért. /Ezért akart rajta bevasalni 200.000 dollár kártérítést./ Mivel aztán később, könyve nyomán több kutató csoport is felfedező útra indult, végleg betelt a pohár.
Hajlok arra, hogy mivel Moricz látta, hogy nagy az érdeklődés /talán Őt is ostromolni kezdték az újságírók/, „szorul a hurok”, előbb-utóbb rábukkannak a barlangra, benne a kincsekkel, az egyetlen dolgot tette, hogy mentse ami menthető, amit egyébként teljes mértékig érthető. Azt nyilatkozta: - Én ezt a Danikent nem is ismerem.

Szép napot!
"Aki tudásra tesz szert, jó és kegyes; máris isteni" Hermész Triszmegisztosz
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

2592

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: Erich von Daniken

Szerző: aranylaci » 2015.12.17. 10:42

Igen. Ebben az ügyben - is - Móricz szemrebbenés nélkül hazudott. Varga Zoli kétkötetes könyvéből mindez kiderül részletesen. Egy pénzhajhász, lelkiismeretlen kalandor volt. Nem talált ő semmit, de semmit, viszont igyekezett azt jól eladni. Pena egy minden hájjal megkent kétszínű gazember. Egy csaló. Támogatta és felbujtatta Móriczot Daniken beperlésére, amit aztán persze el is vesztettek. Harácsolni akartak, minél többet, a semmiért. Egyetlen darab tárgyat, egyetlen fotót Móricz soha, de soha nem mutatott meg senkinek a "felfedezéseiből". Az "általa" felfedezett barlang teljes egészében természetes eredetű. A pap bácsi legalább valamit összegyűjtött, ha fele hamisítvány is volt. Móricz semmit, de semmit.
Előző

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®