Írásaidat itt közzéteheted!

Táltos

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Fórum szabályok
1. A megjelentetett írások szerzői jogi védelem alá esnek, akár külön fel van tüntetve, akár nem.

2. A leadott alkotások után semmilyen formában nem lehet anyagi követeléssel élni, a közzététellel a szerző belegyezik szerzeménye további szabad felhasználásába, amennyiben nevét, vagy nickjét feltüntetik a közzététellel együtt. A megjelentetett mű nem módosítható, szabadon másolható, terjeszthető, előadható, de csak nem kereskedelmi célokra.

3. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint az összes többi hozzászólásra, ami a szerkesztést, ill. a törlést illeti. Mindazonáltal ha az írás már megjelent az oldalon, a fórum üzemeltetője kifejezett kérésre köteles azt eltávolítani, ugyanakkor az általa törölt, vagy bármilyen más módon elveszett írásokért, továbbá a mások által elkövetett szerzői jogsértésekért felelősséget nem vállal.

Nagy vonalakban ennyi, de azt meg kell jegyeznem, hogy az ide vonatkozó jogszabályok meglehetősen kiismerhetetlenek, egy esetleges incidens kapcsán eléggé nehézkes lehet érvényesíteni ezeket a jogokat. Szóval aki biztosra akar menni, az előbb jelentesse meg a művét egy olyan médiumon, ami kiemelt módon garantálja számára a szerzői jogokat, esetleg saját weboldalán tegye közzé, mielőtt további terjesztésre bocsájtja. Az sem hátrányos ebből a szempontból, ha saját nevét is odabiggyeszti a nick mellé.

Irányelvek:

Csak saját kútfőből származó írásokat tegyetek itt közzé, a többit az ajánló és kibeszélő megfelelő rovatában kéretik elhelyezni!
Kritizálni lehet, de kérem, hogy ezt mindenki kultúremberhez méltóan tegye. A sértő, vagy akárcsak bántó, lehúzó jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
Ez egy irodalmi jellegű topic, a hozzászólások tartalmilag azért lehetőség szerint ehhez alkalmazkodjanak. Kérek mindenkit, hogy mellőzze a hosszantartó csevegéseket!
Amennyiben a mű hossza túlmegy egy hozzászólásban megjelentethető ésszerű határon, inkább egy nagyobb tárhellyel rendelkező oldalra töltsétek fel és aztán linkeljétek be ide.
Saját zeneszerzemények, festmények, egyéb alkotások is jöhetnek ide.

Minden alkotás legyen egy külön téma, így bárki hozzászólhat és nem fog a sok alkotás és hozzászólásaik összekeveredni!

Jó szórakozást mindenkinek!
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Táltos

Szerző: Valka » 2013.03.01. 02:17

lelkem szélviharból született
villámok fénye a napom
sűrű viharfelhők felett
szárnyra kel táltos akaratom
mennydörgés szívem dobbanása
hangja nemes vágyat idéz
fák zúgása a szélben
megannyi míves földi zenész.

szellemem a ragyogó kék ég
havas hegyormok bérce felett
bölcsességem az éj csillagai
tekintetem fényük alatt s megett
paripám a sötétség
a semmi szélén nincs és csendet dalol
magához ránt és letapos
a hátamra ül, ha hagyom.

testem hús és vér
csontjaimba erőt mind ez lehel
hitnek, akaratnak hajlékot készít
sokat tanul ki jól figyel
rendet mutat és káoszt
tudatra lázít s velem pokolra megy
vagy üdvözít a túlon túlban
ha egy minden és minden egy.

világom magam vagyok
s az általam teremtetett
világok világa emészti fel
gyarló emberi képzetemet
a ragyogásban megáll az idő
elül a szél, tűnnek a hegyek...
majd kacagva fordítok hátat újra
s vágtatok súlyos fellegek felett
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Re: Táltos

Szerző: Laca » 2013.03.01. 08:48

Ez remek Valka, gratulálok!
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Re: Táltos

Szerző: Valka » 2013.08.31. 03:28

be kell vallanom valamit. most, hogy kissé részegen ülök itt. ezt a verset nem mostanában írtam, hanem éppen akkor, mikor beregisztráltam ide. annak idején volt egy topic - a "sabrag mágus" - vagy mifene. oda írtam ezt a verset, hogy lám én is tudok ilyet, sőt jobbat. akkoriban annyira alattinak gondoltam, hogy inkább mégsem küldtem be. azóta úgy tűnik alább adtam, bár akkor sem voltam józan mikor bemásoltam. kb tíz perc alatt írtam akkor. bár most is írnék ilyet tíz perc alatt. nemtom minek írtam ezt. olyan jól elvolt ez a vers eddig. valszeg ugyanazért amiért megírtam és ugyanazért amiért közzétettem.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!