A magyar nép- és a magyar nyelv eredete, Arvisurák, Móricz-levelek, stb.

Sumér eredet, de hogyan?

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Melyik eredetet tatrtja valoszínübbnek?

Finn-ugor
3
5%
Sumer
60
95%
 
Szavazatok száma : 63
no avatar
User

Gagxy

Sumér eredet, de hogyan?

Szerző: Gagxy » 2005.11.20. 13:44

El olvastam az oldalról letölthető sumer-magyar eredetről szóló írást. Engem meggyőzött a nyelvtani egyezésről. Azonban számomra nem érthető hogy a sumérok birodalma után csak egy kicsiny rész, a magyarok maradtak... a sumérok többmillióan lehettek a kivándorlás idejt, a kárpátmedencébe alig párszázezren érkezhettünk... merre mentek és mi történt ami ennyire leapasztotta a lélekszámot?

A magyar őstörténetben van egy olyan leírás hogy a nőket s gyerekeket leölték. Ebből kiinduló elméletet is hallttam miszrint a sumer (hun) eredetü ősök így keveredhettek egy más néppel...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gagxy 2005.11.20. 15:57-kor.
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.20. 13:54

Gagxy, mi az hogy "keveredés"??

Attól hog még egyesek kivándorolnak, mások maradhatnak a helyükön. Ezzel lényegében megmagyaráztam az arab egyzéseidet :D. Egyébként meg semmi közünk a Mezopotámiába betelepült sémikhez....
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.20. 15:36

tudom, hogy semmi, csak a hangzás hasonló :D Ez mondjuk lehet z oka az ott maradt sumérok beépülése ami kicsit változtatott a sémi nyelven, de igazából nme tudok h lehetett. mindensetre megfigyelhető, de lehet a véletlen műve is :D
Na szal olvastam még régebben h elvileg lehetünk a hunok leszármazottjai akik finn-ugorokkal keveredtek, ezért van pár magyarhoz hasonló nyelvcsoport arrafele.

na jó azt akkor kitörlöm

Az az igazság h már nme tudom mit gondoljak mert ahány írást olvastam ebben a témában mindegyik mást álított.
Egyszerüen hihetetlen kavarás megy a magyarok múltjával kapcsolatban
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.21. 06:24

Azt írod sokmindent olvastál. Állítani sokmindent lehet, bizonyítani annál kevesebbet. Gondolok itt például a különböző Arvisura oldalak történelemtelen és tudománytalan handabandájára.

Bocs, de aki egy helyen él évezredek óta az nem beépül, sokkal inkább rátelepszenek.

Finnugorok mint olyanok nincsenek. A szókincsében és szerkezetében gyökeresen más magyar nyelv egyes szavai kerültek át az uráli népekhez, kereskedelmi kapcsolatok révén. A józan logika is haonlót diktál.

Vélemény: ha asszimilálódott hunok annyira megváltoztatták volna az uráli népek nyelvét, akkor sokkal nagyobb nyelvi összefüggések lennének a magyarral, s a csapból is a finnugorizmus folyna.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2005.11.21. 15:34

Nos, azt is érdemes tisztázni, hogy a sumérok hogyan lettek sumérok és hogyan lettek rokonaink. Erre az a magyarázat, hogy kb. 8000 évvel ezelőtt a Kárpát-medencét elhagyta jónéhány törzs, vitte magával a kultúrás és a nyelvet, amit aztán a Mezopotámiában élő népek átvettek. A sumérok tehát genetikailag nem annyira, de kultúrálisan és nyelvileg egyértelműen rokonaink. A betelepülők elkeveredtek az ottani lakossággal, s a Kárpát-medencei géneket a lakosság nagyjából 15%-ban hordozza. Tehát nyelvi és kultúrális átvételről van szó.

A sumér nem más mint SZEM-UR a Szem = MAG az Ur meg UR, tehát MAG-UR - azaz MAGYAR.
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

542

Csatlakozott

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2005.11.21. 16:31

sumérokkal csak egy a baj:sok nép vallja magáról hogy a leszármazottaik.múltkor épp a zsidókrol olvastam.persze a könyv írói erre kapásbol rácáfoltak.igaz nem nagyon foglalkoztam vele mert szerintem nem a hovatartozás számit.
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.21. 18:15

A magyarokkal pont az az egyik "problma" hogy sehol semmi rokonnép....
arra kiváncsi lennék hogy kik lehetnek a ma élő népek közül rokonaink...
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.22. 06:44

Az önkényesen sumérnak, magát kiengi-nek nevező-nevezett nép kultúrájáról egyöntetűen megállapítoták, hogy egy északi és egy déli kultúra találkozása és egybefonódása, a jelek szerint nyelvi nehézségek nélkül. A sok sumerológus álláspontja szerint ősszkíta nyelvet beszéltek, vehetjük ezt egyfajta korábbi, de a mienkéhez alapjában hasonló ragozó nyelvnek.

Ajánlom Dr. Mihály Ferenc: A kiáltónak c. könyvét, netről leszedhető.

Rokonok: nehéz kérdés, de inkább a bőségzavar miatt. Rokonnak vehetjük a magyarokévl megegyező domináns génűeket, ezeket a Föld öt területén sikerült megtalálni, természetesen a K-med-ben is...Vér szerint legközelebbi rokonaink az ujgurok. Nem kívánok hosszas, de felszínes felsorolásba bocsátkozni, viszont megjegyzem: mivel mi és okonain nem férünk be az indoeurópia gőgös töriszemléletbe, általában ismeretlen eredetű népekként vagyunk elkönyvelve. Gndolok itt az ún. tengeri népekre, vagy például a baszkokra. Ez a téma további alapos kutatások tárgyát kell képezze, mert pl. a baszkoknál jól megfigyelhető a nagyszámú Atilla-ábrázolás.

Azt kell mondjam, nem most kell levonni a következtetéseket....
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.22. 19:38

egy következtetést azért levonnék: Valakiknek nagyon az az érdeke hogy ne tudjuk meg a multunkat...
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.23. 06:13

Rátapintottál a lényegre, s hogy kik is azok, Badiny Jós többször is leírja.
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.23. 16:49

ami mégnagyobb gond hogy a magyarojk nagyrásze nme is törötik vele. Aki pedig igen, az alig tud eligazodni a sok hír/álhír/dezinformáció között...
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.24. 06:45

Azért vagyunk itt, hogy egymást tájékoztatva eligazodjun ebben a dzsumujban. Abszolúte nem érdekel, ki mivel törődik, az a fontos én -tehát mindenki maga -mit csinálok. Ha ilyeneken filóznánk, hogy vajon érdekel-e ez bárkit még, lehúzhatnánk a rolót. Ha eljutunk oda, hogy kétségkívül felismerjük történelmünk megismerésének égető szükségét, már van is egy támpontunk, amibe kapaszkodhatunk. Művelődni, művelődni, művelődni.

---
gag, Te hány éves vagy?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2005.11.24. 13:22

Szívemből szóltál! :D :D :D
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.27. 15:50

ennek jegyében gyorsan kiolvastam 2 könyvet :D

érdekes hogy hitlerék milyen történelmi kutatásokat végeztek, töbször mondták is német tudosok hogy sok dologra rájötek. Ezeket a tanulmányokat lefoglalták s ugyan úgy zárolták mint a német fegyverek terveit
kiváncsi lennk azokban az iratokban mik vannak...

Főleg mivel álitólag ezeknek a hatására kedvelte meg hitler a magyar nép törtánelmét, bár ez sztm inkább csak szóbeszd :D
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.28. 06:32

érdekes....ezeket hol olvastad?
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.28. 15:51

ha én azt tudnám... arra emlékszem barna majdnem fekete boritóju könyv volt. Sajnos a legtöbb könyv amit olvastam kölcsönkapott volt és már azt se tudom hogy kitől kaptam... bár ahogy olvasgatok mostanában kezdek csalódni régi olvasmányaimban.

ja a "ennek jegyében gyorsan kiolvastam 2 könyvet" az nem ezekre vonatkozott Földi Pál: A Waffen SS története és a Rettegett Rómaiak volt ez a 2 könyv.
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.29. 06:25

Nekem a kedvenceim -Földitől- a Harcosok az égen, A magyar gyalogság története, Különleges alakulatok a magyar hadszervezetben, meg egy Hunyadis könyv. Nagyon szeretem még Kurt Rieder könyveit is.

Még valami, ki szereti Nemere István műveit, én még nem ismerem, jó szerző??
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2005.11.29. 13:22

Hitler a német népnek mindenféleképpen dicső múltat és dicső fajeredetet akart. Így jutott vissza az árjákig. Csak ott szúrta el, hogy az árják Indiában nem azok voltak, akik a kultúrát építették, hanem akik betörtek és lerombolták.... Mindössze az előjelet nézte el.

természetesen beleütközött az ősmagyar dolgokba, azért nem volt annyira hülye, hogy ne vette volna észre az angol titkosszolgálat által meggyilkolt Kőrösi Csoma Sándor szanszkrit -magyar nyelvleszármazásról/nyelvfrokonságról szóló tanulmányait.... Aztán jobbnak látta, ha hallgat.
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.29. 15:20

hitler egy örült zseni volt... valamiben zseni, valamiben egy őrült állat... akár csak himmler. mindkettőnek kelletvolna egy jó kisw feleség aki alkalmanknt odacsap :D

azt spec sose éértettem hogy a németz áriának mi köze az indiai áriákhoz...
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.11.30. 06:45

Nem vagyok biztos a dolomban, a tévedések elkerülése végett inkább csak annyit írok, hogy nem szabad összekeverni az árjákat a nordikus emberekkel.
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2005.11.30. 12:37

mondjuk hitler faj ideologiája és himmler mániája elég fura.. nme igazán tudom mit mialapon golndoltak...
no avatar
User

angyalka

Szerző: angyalka » 2005.11.30. 14:29

Mixi írta:Nekem a kedvenceim -Földitől- a Harcosok az égen, A magyar gyalogság története, Különleges alakulatok a magyar hadszervezetben, meg egy Hunyadis könyv. Nagyon szeretem még Kurt Rieder könyveit is.

Még valami, ki szereti Nemere István műveit, én még nem ismerem, jó szerző??


Habár nem olvastam túl sokat tőle, szerintem érdemes Nemerét is olvasni.
Egyébként nem tudom, hogy Kurt Rieder könyvei közül melyekre gondoltál, azt hiszem ő írta a Mágia és okkultizmus a III. Birodalomban című könyvet is (ha tévednék bocsi, de nem emlékszek rá pontosan), nagyon érdekes olvasmány, ajánlanám mindenkinek.
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron