A magyar nép- és a magyar nyelv eredete, Arvisurák, Móricz-levelek, stb.

A jövő háborúiban mi lesz a döntő fegyvernem?

Szárazföldi (páncélos + gyalogság)
2
6%
Légi
7
23%
Tengerészet
1
3%
Űr
10
32%
Szárazföldi+Légi egyszerre
11
35%
 
Szavazatok száma : 31
no avatar
User

Gagxy

"A nemzetközi helyzet fokozódik"

Szerző: Gagxy » 2006.01.02. 17:20

Talán mind ismerjük ezt a mondatot a tanú címü filmből, a mai világra teljesen igaz. Mindenki állat módjára fegyverkezik, robbantások, rakétás merényletek..

ma olvasstam egy durvábbat is mint ezek voltak, a jövő tankjáról szólt.
Müanyag páncélzat (22tonnás súly), 1000LE-s motor (kb 150el fog tekerni) EM ágyú és lézer fegyver. Futurisztikusan hangzik, de az amerikaiak úgy tervezik hogy 2012-re, legkészöbb 25re teljesen ilyenekre cselélik a tank állományukat.
egy tervrajz ami nyilvánosságra került:
Kép
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.01.03. 06:39

sztem a pénz és a nyersanyag a legfőbb fegyvernem
Avatar
User

Agathon

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

51

Csatlakozott

2005.11.14. 19:05

Tartózkodási hely

Föld

Szerző: Agathon » 2006.01.03. 14:30

Szóba hozhatjuk az antianyagot is, mint potenciális fegyvert, hiszen ennek van a legnagyobb "romboló" ereje. Lehet, hogy drága az előállítása és kevés is van belőle, de szerintem az usa képes lenne bevetni (tesztelés és szemléltetés céljából).
"Semmi sem változik gyorsabban, mint a változatlan múlt" (Nemere István)
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2006.01.03. 17:17

azt antianyag csak vákumban jó fegyver, a légkörben reakcióba lép a levegővel így nem túl hatékyony. Még ez a csúcsmodern tank EM tüzelésű ágyúja is 35mm-es keménymagvas páncéltörő lövedéket használ. A lövedékes fegyverzet szárazföldi harcmodorban nlkülözhetetlen. Egy lézer nme tud a domb mögé lőni de egy ágyú igen...

az új kompozit anyagok nagyot lendíthetnek a szárazföldi hadviselésben. Ez olyan előrelépés mint a repüléstechnikában a sugárhajtás feltalálása volt.

Mellesleg az új tankok, mind orosz, mind nyugati, kompozit anyagokon alapszik. Ez egy tank "túlélőképességét" a duplájára növeli. Úgyhogy vissza a 2. VH-s hadtechnikához... kilómterek helyett újra közeli harcok lesznek :D
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.01.04. 06:21

Az emcsik fejlesztenek egy kétszemélyes minitankot, különös ismertetőjele, hogy rombusz alakú a lövege. Erről mit tudtok?
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2006.01.04. 15:08

az is a FCS része

gyak olyan mint a belinkelt tank, csak az kisebb lesz hogy helikopterek is szálíthassák. Technikailag ugyan olyan lesz.
Avatar
User

Agathon

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

51

Csatlakozott

2005.11.14. 19:05

Tartózkodási hely

Föld

Szerző: Agathon » 2006.01.04. 15:16

Robotrepülők is nagy fejlődésen mentek át az elmúlt években. Kiváncsi vagyok milyen fejlesztései vannak az usa-nak ilyen téren.
"Semmi sem változik gyorsabban, mint a változatlan múlt" (Nemere István)
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2006.01.04. 20:03

hát igen.. de azért az embert nem lehet pótolni...

amúgy az UAV-k nagy része csak felderítsre jó, amúgy sem fognak soha helyetesíteni a katonákat, ugyanis egy robotnak nincse bajtársiassága, problémamegoldó képessge és mindeg a program szerint működik azaz kiismerhető

azonban nagy előnye hogy olcsó, nme sírnak utánna és tömegesen gyártható...
no avatar
User

Gagxy

Szerző: Gagxy » 2006.01.15. 12:01

valaki hallott már a kemáény müanyagról amiből a tankok fognak készülni? mert a pontos összetétele nagyon érdekelne...
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.04.19. 13:23

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/15/Hungary

.png[/img][/url]


[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/15/redneck

.png[/img][/url]


[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/14/celtics

27mb.jpg[/img][/url]

[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/14/manches

ter8ad.jpg[/img][/url]

url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/14/schumach

er6vf.gif[/img][/url]
Avatar
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

860

Csatlakozott

2006.02.11. 17:15

Szerző: sheriff » 2006.04.19. 13:52

Mixi!

Csak két csíkot enged a fórum motorja ( méret korlát )
Ha arról van szó, hogy kis csíkokat raktál volna be aláírásnak, mint én.
no avatar
User

ascsca

Szerző: ascsca » 2006.04.19. 17:19

Ilyen lézeres tank van a c&c Generals- ban is.
na jó nem pont ugyanilyen.
Kép
no avatar
User

ascsca

Szerző: ascsca » 2006.04.19. 17:20

a lézerek rakéta elhárításra használhatók, harcra nem nagyon.

amúgy ez miért a magyarság-kutatás topicba kapott helyett?
no avatar
User

Gagxy1

Szerző: Gagxy1 » 2006.04.27. 23:06

na várj a lézer rendszer nagyon nagyon alap szinten ácsorgó technika és nme is túl jól használható

most nagyon rámásztak az ágyú fejlesztésekre, mivel az a legnagyobb tömegben használható fegyver
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.05.30. 10:54

Lovas István jegyzete
Elhangzott 2006. május 21.
Kossuth Rádió / Vasárnapi újság

Európában hatalmas sikerrel, azaz a multik nyelvére fordítva hatalmas haszonnal vetítik a "Farkasok völgye, Irak" című török filmet. Milliók tódulnak be átélni azt, hogy miként látják ezúttal ők, a törökök az iraki háborút és mit csinál egy török Rambo, hiszen az amerikai Rambot már ezerszer láttuk, amikor csekély értékű népek között csap szét amolyan diadalittas amerikai módra.

Azok a fiatalok, akik a '70-es évek elején a Lajtán túl már divatba jött legombolt nyakú inget akartak vásárolni, azzal a válasszal a fülükben és üres kézzel léptek ki a Kádári idők Aranypókjának ajtaján, hogy ilyennel nem tudunk szolgálni, mert a magyar vevők ezt nem keresik. Az 1990-es fordulat után, amikor már a multik kezébe került Magyarország, láss csodát - kiderült, hogy arra, amire Bécsben, Párizsban vagy Los Angelesben igény van, érdekes módon nálunk is - legyen az ing, autó vagy mozi. A multik a helyi kultúráktól függően mindig megtalálják a globális nevezőt, még akkor is, ha nálunk megengedhetik maguknak, hogy az azonos külsejű áru silányabb minőségű belsőt takarjon.
Példa: Míg Nyugat-Európában a nagy szupermarketek halárusító része friss tengeri szagot áraszt, nálunk bűzt. És folytathatnák egyes autógyárak azon szokásáról, hogy kétfajta piacra gyártanak, kétfajta minőségben és kivitelezésben, gyakran az utóbbira drágábban. Az utóbbiba természetesen a magyar piac is beletartozik. A globális szabad-kereskedelemre épülő haszon mindenek fölöttiségének dogmája, a szabadpiac állítólagos vastörvénye olyan tabuvá vált, hogy a közvetlenül vagy áttételesen szintén a multik kezében lévő médiában e dogmát még megkérdőjelezni sem szabad. E dogma szerint mindennek a magyarázata a szabadpiacon elért haszon.
Arra is van magyarázat, hogy miként egyeztethető össze a szabadpiaccal az a visszásság, amikor azt látjuk: Egy alacsony példányszámú lap tele van hirdetéssel, egy magas példányszámúban pedig egyáltalán nincs. Csakhogy az adott magyarázat olyan tekervényes, mint azok agya, akiket a multik azért fizetnek, hogy ilyen nyakatekert magyarázatokat adjanak el - tetszetős csomagolással - masnival átkötve. De néha azonban nagyon kilóg a lóláb. Ilyenkor a hallgatás mély, mint a Marina-árok fölött az óceán. Arról a patás lólábról van szó, amelyre ez van írva, nehogy azt hidd, hogy a végső cél a profit. Az csak kellemes melléktermék. Van annál fontosabb is, a világuralmi törekvéseket biztosító ideológia egyeduralma. Két példa: Nyugat-Európában hatalmas sikerrel, azaz a multik nyelvére fordítva hatalmas haszonnal vetítik a "Farkasok völgye, Irak" című török filmet.
Milliók tódulnak be átélni azt, hogy miként látják ezúttal ők, a törökök az iraki háborút és mit csinál egy török Rambo, hiszen az amerikai Rambot már ezerszer láttuk, amikor csekély értékű népek között csap szét amolyan diadalittas amerikai módra. A "Farkasok völgye, Irak" azonban Magyarországon nem látható. Kivételesen tehát a forgalmazóknak nem kell profit. Amikor a Magyar Nemzet és a Hír Tv újságírói megkérdezték őket ennek okairól olyan választ kaptak, hogy ők még nem látták a filmet, sőt nem is tudnak róla. Az egyik pedig azt felelte, hogy az a magyar közönségnek nem találkozna az ízlésével, vagyis a szabadpiacos, haszonra játszó mai filmkereskedő éppen azt a választ adta, mint a Kádári idők boltosa a legombolt gallérú inget keresőnek.
A Farkasok völgyéből csak egyetlen jelenet: Egy teherautóra rakott konténerben összefogdosott iraki polgárokat szállítanak a világhírhedt bagdadi Abu Graibi börtönbe. A felforrósodott térben levegőért kínálkoznak. Egy amerikai katona megszánja őket és kívülről gépfegyver sorozattal vág lyukakat a konténerbe mellmagasságban. A börtönbe szállított, vérükben csúszkáló sebesülteket, félhullákat és holttesteket egy dühöngő Schultz orvos fogadja, aki megrója a katonákat, amiért nem vigyáztak a szállítmányra, ugyanis ő emberi szerveket exportál New Yorkba és Tel Avivba, mint olvasható az előkészített szervszállító dobozok rendeltetési helyén. Nézzük a másik példát, mégpedig a neoliberális szabad-kereskedelem és szólásszabadság állítólagos Mekkájából, New Yorkból.
Március 9-én olvashattuk a Magyar Nemzetben, hogy Vanessa Redgrave színésznő felszólította a produkcióért felelős londoni társulatot, hogy perelje azt a New York-i színházat, amely engedett a cenzúrának és a főpróba után nem adják elő a Nevem, Rachel Corre című darabot. Mint e rádió washingtoni tudósítónője a múlt héten szintén beszámolva az esetről összefoglalta a darabot, ami arról a 23 éves amerikai lányról szól, aki egy békecsoport tagjaként a Gázai-övezetben a saját testével akarta megakadályozni, hogy az izraeli hadsereg buldózere kollektív büntetést alkalmazva szétrombolja egy palesztin család házát. A fiatal lányt a buldózer széttaposta. A darabot egyébként Londonban nagy sikerrel játszották.

A cenzorok hatalma ott a jelek szerint még nem teljes, szemben Magyarországgal, ahol a kábítószerek, a melegek, a Mohamedet sértő gúnyrajzok szabadsága mellett oly hangosan ágáló média és emberjogi szervezetek mélyen hallgatnak a Farkasok völgye vetítési tilalma ügyében, noha e film is százezreket, ha nem milliókat vonzana a magyar mozikba. Aki pedig nem tudja, hogy a legnagyobb tabuk esetében a pénznél is van fontosabb, az járjon utána, de ne úgy, mint a mesében. Elég, ha megkérdezi szomszédját.
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.06.15. 05:45

Senkinek semmi mondanivalója?
no avatar
User

Gagxy1

Szerző: Gagxy1 » 2006.06.15. 16:48

hát igazából most úgy stagnál a helyzet, irán-t gyarmatosítani akarják, más nemigen történt mostanság...

a németek merg orosz medve erősen fegyverkezik, néhány kiemelt példával akarom megmutatni h új fegyverkezési verseny indult el és egyre durvább lesz...
Oroszok:
elkészült a hírhedt BMPT második változata... lényegileg egy város pusztító harcjármű T-90 alvázon...
a toronyban: 2db 30mm-es gépágyű, 4 ATGM rakétavető, két PKT géppuska
hátul: egy 12.7mm-s nehéz-gépppuska
elöl: két 30mm-es autómata gránátvertő
persze a legmodernebb védelem, álítólag felszerelhető rá az új aktív páncélzat ami még a hellfire rakéta és az uránmagvas lőszerek ellen is véd.
http://www.modelpoint-sys.us/images/pho ... -2-A-N.jpg
T-95 harckocsi:
Az új orosz harckocsi amiről sokat nme lehet tudni, de annyi kiszivárgott h lézeres célzó mellé radart is kap, a legénység egy zárt páncélkabinban ül, így még a harckocsi elpusztulását is túlélhetik, 152mm-es ágyút kap ami igazán pusztító lövedékei mellett rakéták indítására is kiválló. A harckocsi tornya taljesen távvezérelt igy szokatlanul kicsi, ezáltal kb kétszer olyan vastag páncélzat kerülhet rá mint a T-72 esetében.. kezdhetnek gondolkodni a jenki harckocsizók...

Németek:
egy berlini katonai parádéról kaptam videót, volt benne egy 8 kerekű harcjármű a neve "Experimentalfahrzeug" lényege egy multifunkcionális jármű ami percek alatt áttalakítható légvédelmi járművé, önjáró löveggé vagy harckocsivá, 105 milis ágyúva... a jármű érdekessége h az újfajta meghajtás miatt hihetetlen gyors lett, 110km/h harckocsi felszereléssel, persze a könyebb változatok méggyorsabbak.. egy ilyen járművel már véget ér a háború mire az ellenség észbekapna...

ausztália:
feltámasztották a jó öreg 40 milis gépágyút, amiből egyből 4et szereltek egy pici önjáró egységre, hát aki ismeri a haditechnikát az tudja mire képes 4db 40milis... kb 2mp egy ház lebontása...
http://www.bevetes.hu/files/9/196/0502_p.jpg
no avatar
User

Gagxy1

Szerző: Gagxy1 » 2006.07.14. 21:16

hát elkezdődött az újabb közel-keleti háború, remélem megfingatják a gyerekgyilkos zsiciket
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.07.15. 23:15

ÚJABB? Condoleezza asszonyság mondta, nem támadják meg idejekorán Iránt, mert tudják hogy ez lesz az UTOLSÓ háború.

Mixi
Avatar
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

860

Csatlakozott

2006.02.11. 17:15

Szerző: sheriff » 2006.07.15. 23:37

Azt nem értem!
Az Amerikai Egyesült Államoknak, miért van köze beleavatkozni mindenkinek a dolgába.
Világuralmi hatalomra törés ?!
Azok azt csinálnak magukkal amit akarnak.
Primitív emberekkel, úgy sem lehet szót érteni. Azok csak a saját marhaságukat szajkózzák.
:roll:
no avatar
User

Gagxy1

Szerző: Gagxy1 » 2006.07.16. 16:09

iránnal az a bajuk h irán euróban árulja az olajat és ez rontja az usa gazdasági érdekeit / a dollár árfolyamát, irakkal is ez volt a bajuk, minden más csak hazugság / kifogás
no avatar
User

hegylakó

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

491

Csatlakozott

2008.08.20. 15:43

Re: "A nemzetközi helyzet fokozódik"

Szerző: hegylakó » 2008.08.24. 17:53

kaukázus: ez a honlap kicsit bonyolítja ,hova is álljunk!!!

http://jasznemzet.blogspot.com/ A Jász Nemzeti Demokratikus Mozgalom-é ....
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron