A magyar nép- és a magyar nyelv eredete, Arvisurák, Móricz-levelek, stb.
no avatar
User

falcoop

Ez most nem tréfa! Magyarok-UFO

Szerző: falcoop » 2005.07.11. 23:55

Elképzelhető, hogy valami egészen más oka is volt a hunok vándorlásának? Ha tudsz valami olyat, amiről a történelemkönyvek még hírből sem hallottak, írd meg! OP
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2005.07.12. 11:40

Szerintem eleinte a jégkorszak végeztével felszabadult élőhelyeket töltötték be. Később, a déli, meglehetősen agresszív parti némek szorították őket feljebb. De szerepet kap az is, hogy a hunoknak, ahogy a magyaroknak is, kettős királyságuk volt: Szellemi és katonai. A kárpát-medence szellemi királyság volt, ahogy Tibet is. Ha valaki elfoglalta a szellemi királyságot, idejöttek a katonai királyságból és kiverték innen őket. Ha a vizigótok, akkor azokat, ha a rómaiak, akkor azokat. EZt "honfoglalásként" értelmezni, elég meredek. Árpád pl. volt a katonai vezér, mellette Kurszán a szellemi, a fősámán.
Szeretettel:
Aranylaci
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Szerző: Gabe » 2005.07.30. 07:14

Én a magyarok történelméről sokmindent hallottam,úgyhogy nem lepődnék meg ha kiderűlne,hogy a magyarok földönkívüliek leszármazottai lettek volna és az egész Földet ők uralták volna.
Állítólag a Pártus Birodalom tagjai voltunk,közünk volt a sumérokhoz,Jézus is pártus volt (tehát Jézus magyar volt),Peruban ma is élnek az ősmagyart beszélő benszülöttek (ez is bizonyítja,hogy nem korlátozódtunk egy helyre).
Sőt, állítólag a galaktikus nyelv melyet a földönkívüliek egymásközt használnak a magyar (nem lenne semmi,ha az idegenek leszállnának és az angoloknak,a németeknek meg a többieknek a magyart kellene tanulniuk mert csak így társaloghatnának velük).

Én szeretném elhinni,hogy a magyar igenis egy erős és büszke nép volt,akik nagy tudással és magas kulturával rendelkeztek (nem úgy mint ahogy azt próbálják elhitetni velünk).

Állítólag a finn-ugor nyelvcsaládba tartozunk.Nem tudom,hogy a nyelvészek hallottak-e finneket beszélgetni (szerintem a finn nem is emberi nyelv).

Elnézést ha egy kicsit eltértem a témától! :D
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

falcoop

Hihető!

Szerző: falcoop » 2005.07.30. 23:57

Azt hiszem gabe, hogy rátapintottál a lényegre! Bár az a része, hogy a magyar lenne az intergalaktikus nyelv, hát nem tudom! Csak azt tudom, hogy nincs kiválasztott nép, nincs kiválasztott személy! Itt csak egyvalami lehet: Tudás! Lehet valakire azt mondani, hogy kiválasztott, vagy azt , hogy a nép kiválasztott (mint a Schultzok), de attól még nem azok! Lehet valaki olyan okos, hogy rájön valamire, amivel képes irányítani a Földet, és mondjuk képes megvédeni az emberiséget egyes idegen fajoktól, de ez az ember nem kiválasztott! Mint ahogyan a magyar nép sem az, de attól még beavatkozhatott valamilyen "külső" tényező a fejlődésükbe, fejlődésünkbe!
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.09.09. 05:50

Jó hogy ilyen sokan érekldnak a téma után. Szerintem igaza lehet azoknak, akik azt mondják, hogy ne a gyökvonással kezdjük a matekot, azaz ne a sumerek legyenek a kiindulási alap, hanem próbáljunk szépen visszavelé haladni a történelemben. A jobbik.net-jobbik fórum alatt nagyon sok okos ember vitázik a magyar töténelemről, lépjetek be, ha gondoljátok. A magyar nyelv a mai formájában szinte biztosan nem a földönkívüliek nyelve, hiszen ha nem is nagy részben, de a sumír-asszír keveredés idején számos szó a két nyelv alpján megkettőződött, pl: sumír: KA, akkád v. asszír(?): PU; ebből lett a KAPU. Ettől függetlenül nyelvünk ősi ragozó nyelv, kizárható, hogy összelopkodtuk volna. Úgy ahogy van tökéletes. Az viszont valószínű, hogy grammatikailag lehet más civilizációk kmmunikációs formája. Volt egy bíboros, beszélt vagy 100(!) nyelven, szenite is a legkifejezőbb a magyar. Visszatérve a finnugorizmusra, természetesen nyelvi szinten minimális rokonság áll fenn ezekkel a népekkel, genetikai rokonság kizárt. Kéretik továbbinformálódni!

minden jót
no avatar
User

hologramma

Szerző: hologramma » 2005.09.09. 12:35

aranylaci írta: Árpád pl. volt a katonai vezér, mellette Kurszán a szellemi, a fősámán.


...és Agaba?
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.09.17. 05:43

Én még nem olvastam az Arvisurát, de arra kérek mindenkit, hogy NE ebből a hatalmas műből iduljon ki, hanem olvasson nagyon sok más alternatív törikönyvet. Ha elolvassuk az A.-t és mellé semmi mást, akkor úgy járunk mint a biblikusok: semmi tényanyag, csak higgy. És már most annyi badarság és primitív hamisítás, félrevezetés van a neten Arvisura címszó alatt(pl.: Szent Korona egyenlő Gilgames korona + Latin k.+ Dukász(!!) k.). Ugye nem kell ecsetelnem ennek totális hülyeségét és amatőrségét.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2005.09.17. 12:56

Igen, olvasni kell sok hasznos könyvet. De az nem szabad elfelejteni, hogy az ARVISURÁK a mi magyar történelmünket jelentik, magyarok által írva. Ettől hiteles. Nem mások írták rólunk politikai beállítottságuktól függően, hanem mi magunkról, utódainknak. A sámánok nem hazudtak. Tény, szép vaskos, vagy 1500 oldal. Egyszer neki kell állni.

A Szentkorona egységes. kb. 3. századból származhat és Örményországban készült. Lehet sok minden róla írni, de igazat csak egyet és egyféleképpen.

Szeretettel:
Aranylaci
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Szerző: Gabe » 2005.10.13. 11:18

Idézet egy riportból:
Riporter: Mit gondol,jártak a Földön idegen civilizácíók követei?
Szilárd Leó: Igen,jártak: magyaroknak hívják őket!
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2005.10.15. 05:49

:D :D :D

Szilárd vicces kijelentését több tény és bizonyíték támasztja alá, mint annak ellenkezőjét.
no avatar
User

hologramma

Szerző: hologramma » 2006.03.18. 08:03

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok. (Isaac Asimov)

- Enrico Fermi kiemelkedő tehetség volt, akit a magfizikán kívül sok más is érdekelt. Arról is nevezetes volt, hogy híres kérdéseket tett föl. A Fermi-kérdésekhez hosszú bevezető szöveg tartozik, például ez: - "Az Univerzum hatalmas kiterjedésű, csillagok milliárdjai vannak benne, közülük sok hasonló a mi Napunkhoz. Számos csillag körül bolygók is keringhetnek. E bolygók számottevő hányadának felszínén folyékony víz és gáznemű légkör létezhet. A csillagból áradó fény szerves vegyületek szintézisét indíthatta meg rajtuk, ezáltal az óceán híg, meleg levessé alakulhatott. A szénvegyületek egymáshoz kapcsolódva önreprodukáló struktúrákat hoztak létre. A legegyszerűbb élőlények szaporodnak, természetes kiválogatódás folytán fejlődnek, egyre komplexebbé válnak, végül is aktív gondolkodólények alakulnak ki. Civilizáció, tudomány, technika bontakozik ki. Új és friss világokra vágyva elutaznak a szomszédos bolygókra, később a közeli csillagok bolygóira, Így szétterjednek az egész Galaktikában. Ilyen magasan fejlett tehetséges népek aligha hagyhatják figyelmen kívül ezt a csodaszép bolygót, a Földet. - És ekkor Fermi elérkezett a lényeges kérdéséhez:

- Ha mindez így igaz, hát akkor hol vannak ők?

Szilárd Leónak jó humorérzéke volt, így válaszolta meg Fermi retorikáját:

- Itt vannak közöttünk, de magyaroknak mondják magukat.

E helyen idézzünk egy passzust Enrico Fermi feleségének, Laurának az írásából (Illustrious Immigrants): Magyarország, 10 millió lakosával, ugyanakkora hatást gyakorolt Amerika tudományos felemelkedésére 1930. és 1950. között, mint a 60 milliós Németország. - Telegdi Bálint fiatalon kivándorolt, ő így emlékezett vissza pályakezdésére: - Külföldön egy fiatal magyarnak érdemes volt titokban tartani származását, mert ha magyar volta kitudódott, túl sokat vártak el tőle. Hiszen akkor tudták, hogy ő a marslakók egyike, akiknek felsőbbrendűek a szellemi képességeik, és egymás közt mások számára teljesen érthetetlen nyelven képesek kommunikálni. Egyetlen másik terület van még, amelyet elárasztottak a magyar tehetségek: ez a mozi, mert elsőként ismerték fel a hagyományos dráma és modern technika összeházasításában rejlő hatalmas lehetőségeket.


Köztudott, hogy az atomenergia (katonai célú) felszabadítását először az Egyesült Államokban, majd a Szovjetunióban, Angliában, Franciaországban, Kínában valósították meg. Több más nemzet tehetséges fiai is hozzájárultak az atomenergia felszabadításához, például németek (Hans Bethe, Felix Bloch, Otto Hahn, Rudolf Peierls), osztrákok (Otto Robert Frisch, Hans Halban, Lise Meitner, Viktor Weisskopf), olaszok (Eduardo Amaldi, Enrico Fermi, Bruno Pontecorvo, Emilio Segré). Teller hangsúlyozta: - Sok ember munkájának eredménye volt. - Akkor miért éppen a magyar tudósokat tekintik idegeneknek?

Egy kézenfekvő magyarázat a magyarok különleges nyelve, amelynek nyelvtana és szókincse annyira különbözik szomszédaikétól. Kármán és Bárány életük végéig büszkén használták az ékezetes á betűt, a számítógépek és szövegszerkesztők minden tiltakozása ellenére. (Bárány Róbert svédországi leszármazottai mindmáig kiteszik nevükre a vesszőket.) A legenda szerint a Manhattan Program egyik szupertitkos tárgyalásán Groves tábornok rövid időre elvonult egy mellékhelyiségbe; ekkor Szilárd megszólalt: - Talán magyarul is folytathatjuk a tárgyalást. - Telegdi Bálint mesélte, hogy Fermi figyelmét is fölkeltette egy különleges marsbéli szakkifejezés, amit a magyarok gyakran mondtak egymásnak, meg is kérte Telegdit, hogy fordítsa le neki angolra, mit jelent: - Te piszkos disznó!

Los Alamosban gondot okozott a lehallgatóknak amikor Neumann magyarul telefonált a távolban dolgozó Wignernek. Mint az amerikai életrajz-írók följegyezték: Vaskosan magyaros kiejtésű angol beszéd gyakran hallható volt még a Pentagon folyosóin is. - "A marslakók hangja" című könyv abból a törekvésből született, hogy megfejtse a marslakók titkát. Bevezetőül hadd idézzem Békésy Györgyöt:

Ha egy utazóról külföldön kiderül, hogy magyar, (hiszen különleges kiejtésünket egy bizonyos életkoron túl nem tudjuk levetkőzni,) majdnem mindig fölteszik a kérdést: "Hogy lehet, hogy egy ilyen kicsiny ország annyi intellektuálisan kimagasló tudóst adott az emberiségnek?" Vannak olyan magyarok, akik erre megpróbáltak felelni. Magam részéről nem tudok választ, de valamit azért megemlítek. Amikor Svájcban éltem, ott minden békés volt, nyugodt és biztonságos. Magyarországon más az élet. Mindnyájan folyamatos harcot vívtunk majd mindenért, amit el kívántunk érni. Volt, amikor nyertünk; volt, hogy vesztettünk, de végül is túléltük. Nem vetett véget életünknek, legalábbis az én esetemben nem. Az embereknek szükségük van az ilyen kihívásokra, és ez mindig megadatott Magyarország hosszú történelme során.És a teljes cikk:
http://www.neumann-haz.hu/tei/tudomanyt ... sl_hu.html
no avatar
User

hologramma

Szerző: hologramma » 2006.03.18. 08:05

De sokszor tapasztalom a különbségeket, mivel külföldön élek, és erre a
mostani multikulturális Németországban böven van alkalmam.
Évekkel ezelött Münchenben elvégeztem ismétlöként az AK tanfolyamot.
Lehettünk kb. huszan kezdök és ismétlök együttesen. A szünetben beszélgettem
Maria Sorellel aki a tanfolyamot tartotta.(Irt egy nagyszerü AK-s könyvet
is, talán ismeritek?!) Elmeséltem neki, hogy Budapesten több százan vagyunk
egy-egy tanfolyamon, hogy hatalmas az érdeklödés, és nem értem,hogy miert
vannak itt csak ilyen kevesen. Sose felejtem el a válaszát, miszerint
valahol Linz és St. Pölten között húzódik egy láthatatlan etnikai határ.
Onnét keletre egész másak az emberek, föleg a magyarok. Ök egy misztikus
nép ...Ez pedig egy másik idézet a HIX AGYKONTROLL lista #2680-as leveléből.
no avatar
User

Mixi

Szerző: Mixi » 2006.03.18. 10:35

A hülye is tudja, hogy St. Pöltennél van nagyjából Magyarország gyepűhatára....
Avatar
User

nyuszkó

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

120

Csatlakozott

2007.08.14. 19:38

Tartózkodási hely

bp

Szerző: nyuszkó » 2007.09.03. 19:06

TAZ írta:egy amerikai ember azt állitotta hogy az ufók akikkel találkozott azok továbbfejlődött magyar nyelven beszéltek.az 51-es körzettől nem messze található településen ezt többen is állitoták


de most komolyan..egy amerikai honnan tudhatná hogy valaki magyarul beszél ..mikor még a németet vagy a finnt vagy a cseh nyelvet sem ismerik fel? földrajzbol pedig mind megbuktak?? :D :D
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Szerző: Gabe » 2007.09.03. 19:22

Régen,amikor az amerikaiak fejlesztették az atombombát, akkor a a Szilárd Leóék mondták poénból az amerikaiknak,hogy az UFO-k azok továbbfejlődött magyarok.
Ez régebben volt is a tv-ben.Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2007.09.04. 11:17

Köztudott volt róluk, hogy a Marsról jöttek. Mármint Tellerékről. Nem tudni, mennyire poénnak szánták, pedig valahol ráhibáztak.
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Szerző: Gabe » 2007.09.04. 16:55

Mivan?
Teller mint marslakó? :shock:Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2007.09.05. 09:18

A magyarok, mint marslakók. Más kérdés, Tellerék mennyire voltak magyarok...
Avatar
User

martin21

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
Hozzászólások

332

Csatlakozott

2005.10.28. 18:27

Tartózkodási hely

Miskolc

Szerző: martin21 » 2007.10.07. 08:16

De akkor kik vagy mik voltak?
" Minden művészet hasztalan, kivéve a zenét! "
-Platon-
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2007.10.07. 09:58

Héberek, de keményen.

Einstein, Wiegner, Teller, Neumann, stb.
no avatar
User

7neo77

Szerző: 7neo77 » 2007.10.07. 11:17

Megkérdezhetem hol olvastad h a magyarok a marsról jöttek? Én ennek az okfejtését valamilyen szinten egyiptomhoz tudnám kapcsolni, de érdekelne a véleményed Laci.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Szerző: aranylaci » 2007.10.07. 18:11

A II. Világháború környékén, illetve az azt követő hidegháborúban használták az amerikai szlengben és újságírói gyakorlatban a náluk és nekik dolgozó magyar tudósokra a "marslakó" fogalmat. Ilyen címmel - szintén róluk- könyv is jelent meg, "Marslakók Amerikában" - ha jól emlékszem a címére.
Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®
cron