Titkos és kevésbé titkos űrprogramok, A Világegyetem eredete

Bolygó-közi élet

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

Phobos

Re: Bolygó-közi élet

Szerző: Phobos » 2011.02.22. 08:08

Az a pulzáló karika szerintem egy átlátszó műanyagból készült alátét. Pulzálása a billegve forgása miatt van. Hol a mi szemünkbe, hol a más szemébe tükrözi a fényt.
De lehet, hogy űrmedúza, ami a vákuumenergiát használja föl az életbenmaradáshoz. A helyváltoztatást pedig kisebb térugrásokkal oldja meg.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

2008.04.29. 18:50

Szerző: Valka » 2011.02.22. 16:15

szerinted ez forog? először én is valami tárgyat akartam látni benne, de nem sikerült. arra is gondoltam, hogy valami energiából lévő dolog, ami az űrhajóból kiszivárgó energiajelekre reagál így. aztán az jutott eszembe, hogy valamiféle primitív energialény lehet, de ez utóbbi a legvalószínűtlenebb.
valszeg sose tudjuk meg, hogy mi volt az.
a bűntudat nem helyettesíti a tudatosságot!
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2011.02.22. 18:52

Súlytalansági állapotban egy elszabadult pohárnyi méretű vízcsepp hasonló módon viselkedik. Az űrkabin jelenetekben
többször is látható, ahogy imbolyog, remeg, pulzál, rugózik. A különbség csupán annyi, hogy ott van légkör,
és jobb a világítás...
Megfigyelhetjük, ahogy a kamera végig követi. Tehát az operatőr pontosan látta, mi az amit filmez.
De úgy tűnik, ettől nem jött különösebben izgalomba...
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.02.22. 20:58

Ha valaki mutat nekem egy lyukas fánk alakú vízcseppet, hajlamos leszek elgondolkozni a felvetésen.
A kommentekből nem úgy tűnik, hogy akik a filmfelvevőt kezelik, a leghalványabb fogalmuk is lenne róla, mit filmeznek.
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2011.02.22. 21:57

El lehet gondolkodni....
http://www.indavideo.hu/video/Vizet_inni_az_urben

Az alábbi filmet 1:12-nél érdemes megállítani:
http://www.youtube.com/watch?v=cXsvy2tBJlU
Ha a háttér fekete lenne, akkor most egy lyukas fánkot látnál.
Hogyan szereted? Baracklekvárral?
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Szerző: Laca » 2011.02.22. 23:26

Nagyon érdekes kísérletek, de az űrben "kicsivel" kevesebb a hőmérséklet mint egy jó meleg kabinban, a víz halmazállapota -270 C° körül acél keménységű ha szét nem robban a hirtelen megfagyástól. És ugye itt nem lukas víz cseppet láttunk hanem levegő buborékot a vízgömbben...
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

Phobos

Szerző: Phobos » 2011.02.23. 09:52

Lacának igaza van. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a folyadékok alacsony nyomáson felforrnak. A jelenetben ráadásul vákuum volt.
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
444

2008.12.16. 13:01

Szerző: intricate » 2011.02.23. 10:27

Hat Lacanal a pont, szerintem is! Ezeket a tenyezoket nem art figyelembe venni, bar attol meg lehet van tudomanyos magyarazat ra!
Nekem akkor is hasonlit ezekre a dolgokra: (mint ahogy az ocean melyen, igy akar az urben is lehetnek kis elolenyek, vagy akar nagyok :D )
http://www.youtube.com/watch?v=9frgs8lUNac 14-masodpercnel nezzetek. Bar igaz, a mi esetunkben az utvonalmodositas csak nagyon minimalis, de ugye ott a pulzalas. Szamomra ez meg mindig inkabb valami letforma, de persze nyitott vagyok a tudomanyos magyarazatra is, ha lesz egyaltalan :)

Szep napot
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2011.02.23. 10:46

Biztos van magyarázat a jelenségre, a tudományosat direkt nem mondanám, mert mi is a tudomány, Ami írva vagyon....? Nos meggyőződésem hogy van élet olyan helyeken is ahol eddig azt mi nem gondoltuk volna, vagy nem is észleltük még ezidáig. Ahogy a mélytengeri élőlényekről is csak akkor tudtak a halászok ha véletlenül kifogtak egy szétpukkadt "szörnyet" aki nem bírta a felszíni nyomást. Most hogy vannak mélytengeri kameráink és eszközeink mindjárt másképpen fest a világ képünk. A világűrrel is ez a helyzet annyi különbséggel hogy rohadt nagy a titkolózás és szemfényvesztés. Vajon miért?
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2011.02.23. 12:28

Hűűűűűű Gyerekek!
Ez nem egészen így működik.

A vízcsepp csupán akkor képes megfagyni, miután megszabadult a benne felhalmozott felesleges hőmennyiségtől.
Ez víz esetében 4,2 kJ/kg/C°, amihez még hozzáadódik a halmazállapotváltozás latens hője: 336 kJ/kg.
Vákumos környezetben a hőleadás egy nagyon lassú folyamat, mivel csupán sugárzás által történhet.
Ezért létezik olyan, hogy speciális hűtéssel a folyékony halmazállapot még -7C°-on is fenntartható. Sőt különleges sóoldatok esetében ez az érték akár -40C°is lehet. Mindez Kereszturi egyik tanulmányában olvasható
a marsi vízzel kapcsolatban.

És most nézzük a forralás jelenségét. A párolgáshő vákumközelben több mint 2500 kJ/kg.
Honnét is szerezhetné be az a szerencsétlen vízcsepp ezt a töménytelen hőmennyiséget, ha nem a Nap sugárzásából.
De még ezzel is pazarlóan bánik. Ahelyett, hogy benyelné az egészet, nagyrészét visszatükrözi, jelentős hányadát pedig kisugározza az árnyékos oldalon.
Talán nem véletlen, hogy a Naprendszer tele van jeget tartalmazó aszteroidákkal.

Egy légzárványt tartalmazó vízcsepp éppen a közepénél a legátlátszóbb. Ugyanis ott a legvékonyabb a fénysugár
útjába eső vízréteg. Ha nincsen rásegítő külső nyomás, a felületi feszültség akkor is képes egyben tartani egy bizonyos méret alatt. Habár ilyenkor jelentősen felpuffad.
Nézzétek meg újból a filmet kinagyítva, figyelmesen.
Jól megfigyelhető a fénytörés jelensége, ahogy a rács fölött elhalad.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

Szerző: Valka » 2011.02.23. 12:56

a "kontúrja" valóban a vizet idézi a maga hullámzó mozgásával, de bennem sehogyan sem tudja valódi víz benyomását kelteni.
no avatar
User

Phobos

Szerző: Phobos » 2011.02.23. 14:27

Szia Horpad!

"Talán nem véletlen, hogy a Naprendszer tele van jeget tartalmazó aszteroidákkal."
Már találtak ilyet, vagy csak feltételezik?
Ha találtak, akkor ez a vízjég a kisbolygó felszínén van, vagy mélyen a közetbe zárva?
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2011.02.23. 16:19

Már a legősibb színképelemzések is megállapították, hogy az üstököscsóvák jelentős hányada vízgőz.
De sor került közvetlen mérésre is. (Deep Impact, Hartley-2)
http://cydonia.blog.hu/2010/11/19/nem_t ... _hartley_2

Azonkivül a 2000 január 18-án a kanadai Tagish-tó jegére zuhant meteorit is megőrzött
néhány eredeti jégdarabkát a dolgok szerencsés alakulásának következtében.
no avatar
User

Phobos

Szerző: Phobos » 2011.02.24. 07:24

Ezek szerint a kőzet belsejében marad meg a jég, mert ha napfény éri, akkor szublimálni kezd?
no avatar
User

Mac

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
48

2009.06.03. 23:46

Szerző: Mac » 2011.02.24. 09:58

Én csak azt nem értem, h amennyiben ez a jelenség ugyanaz, ami az STS-75 baleseténél volt látható, és vízhez kapcsolódó dolog a magyarázat, mégis h lehet az STS-75 esetében a lyukon kívül még van egy csipke is a korongon? Arra mi a magyarázat?

Emlékeztetőül:

Kép
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2011.02.24. 10:52

no avatar
User

Mac

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
48

2009.06.03. 23:46

Szerző: Mac » 2011.02.24. 11:18

Laca írta:Ez a valami is pulzált...anno. http://www.youtube.com/watch?v=Ox6BtwDm ... re=related

Igen. Egyébként lehet én látom rosszul, mert csalóka, de olyan mintha forogna egy belső sáv a korongon belül.
User

Valka

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
939

Szerző: Valka » 2011.02.24. 22:30

ez is érdekes. nem tudom "csészealjak" lehetnek-e, vagy ezek is valami energiagömbök, korongok. :?:
http://www.youtube.com/watch?v=l_zMaSPP ... re=related
User

intricate

Rang

Elhivatott kutató

Elhivatott kutató
444

2008.12.16. 13:01

Szerző: intricate » 2011.02.25. 09:59

Erdekes, de nem lehet hogy a fenti videoban, valami anyag csak ami levalik a modulrol, vagy nemtudom! Mert pont akkor indulnak el mikor kivalik a modul, nekem ugy tunik inkabb valami anyag a szetvalasnal! Bar ti jobban ertetek ezekhez, csak nekem igy tunik, foleg 1:20-tol!
“Az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek.”
no avatar
User

pmarci1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
191

2011.03.13. 00:24

Bp.

Szerző: pmarci1 » 2011.03.15. 19:54

A gondolat spontán jött, hogy a világűr elvileg üres és nincs benne semmi ami kitöltse, de akkor az energiamegmaradásának a törvénye miatt nem is hülhet le a tárgy a világűrben ha nincs ami átvegye a hőjét. Vagy éppen ez bizonyítja azt hogy valami ritka fekete enyag tölti ki a világűrt? Tudom elég nagy álatságnak hangzik, de én nem vagyok atomfizikus, józan paraszti ésszel gondolkozok:D
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.03.15. 19:58

Igen, az kell ide: józan paraszti ész!

Ezt hallgasd meg! Hősugárzással veszít energiát, ami elektromágneses sugárzás ugyebár és önmagának "teremti" a haladásához szükséges közeget elektromos- és mágneses "állapotok" között ugrándozva... - merthogy nem létezik éter, csak vákuum...
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
1102

2005.07.09. 00:53

Pécs

Szerző: Gabe » 2011.03.18. 19:59

A Világűr meg mióta vákuum?

Szép, hogy jövünk a vákuum elméletekkel, de a Világűr tele van minden szutyokkal, vagyis nem vákuum.

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
ElőzőKövetkező