hát amugy nem is tagadják h NASA pénztemető, túlméretezett állami fos, amerikában ennek érdekében építik is lefelé! Ha amerikai állampolgár lennék, támogatnám is! Valamint ha jol tudom mostanában dokkol a Dragon a nemzetközivel, valamint kisbolygók bányászatát tervezik megánszektori cégek! Én alapvetően hiszek kapitalizmusba mível ugyan bankrendszer rabszolgová tesz viszont folyamatos gyarapodás, növekedés, profitmax/ktg minimum elveknél jelenleg nincs jobb rendszer (szerintem) - ez talán idővel áttranszformálodik tudás/techno alapú gazdaságra - de ha még nem is, viszont avval h magánszektor meghódítja az űrprogramokat újabb gazdasági bumm következhet és feloldódhat egy-két gazdasági tényező erőteljes szűkössége. Egészen új iparágak jönnének létre.
Szóval én nem siratom űrsiklót se NASA-t, itt az idő h a gonosz bajszos Schultz gyártulajdonosoké legyen az űr, ha kibírjuk szerintem ezt a 10-20 évet vh. nélkül ezek a folyamatok akár egy újabb történelmi jelentőségű konjukturát okozhatnak, újraindulhatnak a kolonizációk - új gyarmatépítés kezdődhet. - Én ezért nem siránkozok már annyira azon h mindenki el akarja hagyni az országot, sőtt támogatnám is egy erős unió kialakulását mert így mi is részesei lehetünk ennek! - csak azabaj h ez az europai unio jelenleg nagyon nem usa-sodás felé halad, és szerintem amíg ilyen szétagoltan ennyi szabadságot adnak sok országnak nem is lesz semmi! kéne egy igazi központi kormányzat anélkül csak ezcsak bohockodás, és iylen viktor féle kormányzatokat nem is engednék hatalmon maradni. Namind1 kezdek eltávolodni az űrtől

és aztis tudom hogy itt sok a nemzeti érzelmű van szóval nem nagy sikerem van evvel! Amugy énis mélyen globalizmus ellenes vagyok és evvel is inkább "mezzo szinten" gondolkodok mint europa és kulturálisan nemkell összeolvasztani itt mindent, viszont lényeg h ezek a folyamatok elkezdődtek és a magányos államok ebbe nemfognak részt venni, sajnos tartozni kell egy nagyobbhoz. Nekünk is mível lassan több magyar fog magyarországon kíüvl élni kikéne tanálnunk vmi nemzetösszetartó erőt mint a holokamu h ne essük szét, és nemzetudatunk megmaradjon, csak szakítanunk kéne nacionalzmus 200éves formájával és vmi újfajta nemzetiségre alapozni és irány az űr
Szóval lényeg ha magánszektort kiengedi usa az űrbe és tényleg elindul vmi akkor kifog derülni h mivan a holdon és marson mert onnantól egy érdek lesz a tőke, és minden ami tőkésíthető annak a kapitalizmus nekimegy. Szóval nagyonis támogatom a dolgot.