Mars-kutatás, titkos marsraszállás, élet

A Marsraszállás videó

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

Painkiller

Re: A Marsraszállás videó

Szerző: Painkiller » 2011.09.08. 07:26

Mivel hit kérdése, nem hiszem, hogy bárkinek is beletiportál volna :D Az érveid nem mások, mint egyéni találgatások, egy másik "kamerás" szemszögéből nézve, hogy te hogy csináltad volna a helyében, vagy hogy ő miért pont így vagy úgy csinálta. Biztosak semmiben sem lehetünk. Hogy miért rángatja a kamerát ide oda azzal nem magyarázod a videó hitelességének mivoltát. Mindenesetre érdekes remélem többen is hozzá szolnak majd!
no avatar
User

avasika

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
13

2011.09.07. 18:44

Szerző: avasika » 2011.09.08. 18:05

Üdv mindenkinek!
Én teljesen egyetértek zolee-val.Nem azért de ha egy kicsit jobban megerőltetném magam és lenne egy két kellékem is akkor csinálnék én is ilyen marsraszállós videót.Ez a videó se bizonyit semmit.
A másik,még a 62-es videohoz:Miért nincs több,hosszabb film?Miért nem folytatódik a videó?Szinte a legérdekesebb résznél van vége.Valószinűleg nem volt elég fantázia az alkótóknak a további megjelenitésekre.
Én a készitők helyében(ha tényleg jártam volna a marson) akkor biztos hogy előszőr belenézek a kamerába,majd bemutatom a közvetlen környezetem,majd a tájat.
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.09.08. 18:17

Mivel nem voltál még ilyen élethelyzetben, nem igazán tudhatod, hogyan reagálnál (egy másik bolygón pl). Jól mondod, ez a videó semmit sem bizonyít. Nem szól sem a Marsraszállás ellen, sem mellett.
Kérdésekből pedig aztán lehetne végtelen számban feltenni. Azért szívesen megnézném az általad készített videót is :D
Feltételezem, nem lenne más a véleményed a másik videóról, ha egy hapsi nézne bele a kamerába, majd a tájat venné......

Ui.: ha én egy kicsit megerőltetném magam és lenne egy-két kellékem, én már a Marson lennék! :D
no avatar
User

avasika

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
13

Szerző: avasika » 2011.09.08. 18:54

Az biztos hogy kérdésekből van bőven!Egyébként meg pont a lényeg hiányzik mind a két videónál de főleg az elsőnél.Persze nem tudhatom hogy reagálnék de valószínűleg azért arra tudnék figyelni hogy a világnak megörökítsem az arcom hogy éppen a Marsra szállok.Fotón, videón egyaránt.A legnagyobb bizonyító ereje ez lenne egy videónak.Nem gondolod?Ja és miért nincs videó az odaútról?Már ne haragudj de ez a két videó kb olyan szinten van mint annak idején ez:http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=9644&i_city_id=3372
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.09.08. 19:17

Én egy szóval nem mondtam hogy elfogadom a videó hitelességét! Én azt mondom, hogy nem lehet kizárni hogy De a másik topicban már leírtam.
Viszont ha egy kiszivárogtatott videó részletről van szó, akkor nincsenek különösebb elvárásaim az adott videóval szemben, beérném egy 1-2perces kis valamivel is:)
no avatar
User

avasika

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
13

Szerző: avasika » 2011.09.08. 19:30

Painkiller írta:Viszont ha egy kiszivárogtatott videó részletről van szó, akkor nincsenek különösebb elvárásaim az adott videóval szemben, beérném egy 1-2perces kis valamivel is:)

Persze én is!Ha az a videó hihetőnek tűnik.Viszonylag éles kép,melyről könnyen felismerhetőek az adott körülmények,be lehet azonosítani bizonyos dolgokat stb stb...de ezen....?
Van egy olyan érzésem ha nem lenne internet akkor valószínűleg mi erről a videóról soha nem is hallottunk volna.Az hogy valamikor bemutatták a tv-ben(ha jól emlékszem 77-ben) szóval az már nagyon rég volt azóta se semmi,legalább is én nem tudok róla...ja és persze elfelejtettem a fix tv-t,de utóbbinak semmi vízhangja nem volt.
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.09.08. 19:41

Nagyon örülök, hogy van végre egy tvműsor ahol ilyenekről van már szó! Ennek örülni kell, még ha nem is erről beszél az egész világ...

Amondó vagyok koncentráljunk azokra a dolgokra amiket már tudunk. Múltkor megtaláltam nagy nehezen(!) az 1924-es Marsról fogott jelet, de elkevertem annyi minden van a gépemen. Ha esetleg valaki megtalálná, vagy neked megvan, tedd közzé ha tudod!
no avatar
User

avasika

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
13

Szerző: avasika » 2011.09.08. 19:57

Painkiller írta:Nagyon örülök, hogy van végre egy tvműsor ahol ilyenekről van már szó! Ennek örülni kell, még ha nem is erről beszél az egész világ...

Amondó vagyok koncentráljunk azokra a dolgokra amiket már tudunk. Múltkor megtaláltam nagy nehezen(!) az 1924-es Marsról fogott jelet, de elkevertem annyi minden van a gépemen. Ha esetleg valaki megtalálná, vagy neked megvan, tedd közzé ha tudod!

Persze én is azt szeretném ha ezzel egy kicsit többet foglalkoznának mint tv-ben vagy akár rádióban!Magáról az egész Marsról!Arról a jelről már én is halottam de még sohase halottam magát a hangot.Nekem nincs meg de most hogy igy felhoztad mindjárt neki is állok keresgélni a neten!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.09.09. 06:30

Köszönöm a segítséget. A Green Bank-i távcső anyagában találtam meg annak idején.
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

2005.11.03. 14:23

Szerző: yupiter » 2011.12.12. 14:31

:D
Bemutatnám a marsraszállás-videó néhány kockáját: zöldben. Az ég továbbra is kék, de a felszín növényzöld, láthatóan egy sűrű (ős)erdei környezetben vehették fel, még szép sárgászöld vizű folyó is kanyarog. Ha felcseréli az ember a zöld és a vörös színcsatornákat, és megfelelő intenzitás korrekciót végez a színeken, akkor szépen oda-vissza alakítható marsi vagy éppen őserdei videofilmmé. Vicces, de a klip végén látható "marsi féreg" környezete sokkal inkább meggyőző zöld moszattal borított vízfelületként, mint marsi felszínként. De hasonló mondható jónéhány közbenső képkockára is.
Könnyen lehet, hogy ez az eredeti színezés, és a "marsraszállás" klip csak átverés. (A videokliphez a hangcsatornába azt tesz az ember, amit akar... :) )
Csatolmányok
marsvideo-zöldben.jpg
marsvideo-zöldben.jpg (82.11 KiB) Megtekintve 10756 alkalommal.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.12.13. 12:39

Van bármi okunk azt feltételezni, hogy a Marson nincs ilyen zöld táj?
no avatar
User

turul

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
14

2011.12.13. 04:57

Szerző: turul » 2011.12.15. 04:28

Van.
no avatar
User

Painkiller

Szerző: Painkiller » 2011.12.15. 10:15

Csak gratulálni lehet turul logikájához és kiváló vitakészségéhez. Csak így tovább!
User

beni

Rang

Scott Pilgrim

Scott Pilgrim
264

2010.09.19. 19:20

változó

Szerző: beni » 2011.12.15. 11:40

Painkiller írta:Csak gratulálni lehet turul logikájához és kiváló vitakészségéhez. Csak így tovább!

Nono Painkiller! turul nem is mondott akkora hülyeséget,mivel van, ha szeretnénk végigmenni minden lehetőségen,akkor valóban van okunk feltételezni hogy nincs,márcsak azért is mivel a NASA azt mondja és az a hivatalos. (Remélem valamennyire érződik a szarkazmus az utolsó mondat részemben,de ez is egy )Szóval ha tényleg a rengetek elméletet figyelembe vesszük,vagy csak a felét(most a mars topicban lévő képektől eltekintve) akkor okunk az van feltételezni,hogy talán nincs.Vagy már nincs,esetleg még nincs. Bár lenne a mondandómnak valami tartalma is :D Lényeg,hogy szerintem turult nem a tiszteletlenség vezette.
the world is not a vicious place its just the way we've been raised discovering time and space by Dub FX
no avatar
User

Yunnan

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
35

2008.12.27. 12:21

Sopron

Szerző: Yunnan » 2011.12.15. 17:36

Turul csak válaszolt egy kérdésre. Egyébként én sem tartom valószínűnek, hogy a Mars zöld színben pompázna. Azt pedig még kevésbé, hogy a valaha is az életem során kiderülne, melyik adat, kép, állítás, stb szemfényvesztés, és melyik valódi. Jelenleg kb. abban lehetek biztos, hogy a Mars létezik...
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2011.12.15. 18:23

Ez esetben vegyétek meg kérlek a Hihetetlen magazin februári számát. Fehéren-feketén (és zölden és kéken!) végigviszem a marsi intelligens élet létezésének bizonyításáig a teljes folyamatot. Márcsak másfél hónapot kell rá várni....)

Nem tudom, a leadott anyag mennyiben fog megegyezni a megjelenővel. Ha jelentősebb, az írás értelmét befolyásoló eltéréseket vennék észre, természetesen majd később a honlapomon is olvasható lesz.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Szerző: Laca » 2011.12.15. 20:00

Bárhol lehet zöld flóra ha a körülmények lehetővé teszik akár szélsőséges körülmények között is. A sarki havon is megélnek zuzmószerű növények, vagy a 0 C° alatti tengerben...
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

viza07

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
25

2011.10.25. 13:57

Szerző: viza07 » 2011.12.19. 10:20

Sziasztok! Lehet, az a problémánk, hogy Földi-tipusú "élet"-ben gondolkodunk...mivelhogy erről van tapasztalatunk,stb. Mi van akkor ha olyan organizmus alakult ki, melynek nem szükséges folyékony víz, esetleg nem is szén-alapú, hanem egészen más... Viszont csak "egy" organizmus nem hiszem,hogy létezhet, tápláléklánc kialakulása nélkül. Ha ez fennáll, akkor kézzelfogható bizonyítékot kell, hogy találjunk rá. Itt megint az a baj, hogy nem Mi küldtük oda a szondát, és nem is Mi kapjuk az eredményeket, hozzánk csak a morzsák jutnak el, amiből nem biztos, hogy jó következtetéseket vonunk le....üdv mindenkinek!
no avatar
User

turul

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
14

2011.12.13. 04:57

Szerző: turul » 2011.12.21. 04:25

Valóban nem a tiszteletlenség vezette, egyszavas, tömör, de velős hozzászólásom. Mivel a kérdés feltevője feltételezi, hogy miért ne lehetne zöld, én csupán megjegyeztem, hogy ennek ellenkezője is igaz lehet. A feltételezés önmagában bizonyítja, hogy valami nem teljes. Amíg pedig az egyenlet nem teljes, addig a halmaz szükségszerűen egyenlővé teszi a két elemet, az igent és a nemet -az idő függvényében persze-. (kizárólag painkiller kedvéért) Örülök, hogy akadt aki eleve értette.
Kíváncsi leszek a bizonyításra, mert érdekesnek hangzik a dolog. Szerintem nyugodtan tedd fel a honlapodra is februárban Laci, attól még megvesszük a magazint is. (én biztosan)
no avatar
User

ubi125

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
1

2012.02.07. 20:44

Szerző: ubi125 » 2012.02.07. 20:54

"Egy tudomány, tele ellentmondásokkal, mely paradox módon azt állítja, hogy csak abban hisz, amit lát és mégis, határozottan, olyan abszurd hipotéziseket tart fenn, amelyeket sohasem bizonyítottak be. Ez a modern tudomány..." Samael Aun Weor

Még mindig azt hiszitek el amit az iskola meg a média tanít. Nyissátok már ki a szemeteket!!! a világ vezetői degenerált rabszolgákat akarnak. azt tanítják, hogy csak az létezik amit látsz, amire van bizonyíték.

+ "Ezeket a dolgokat nem azért írtuk le, hogy elhiggyék, hanem hogy tudják."

Az örök szkeptikusokat csak sajnálni tudom.

Üdv!
Ubi
User

ARHUN

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
61

2013.10.05. 01:41

Budapest

Szerző: ARHUN » 2015.07.03. 00:22

Sziasztok!

Elolvasva az összes hozzászólást ebben a témában, lenne néhány hozzáfűznivalóm.
Világos, hogy minden videó meg fogja osztani az embereket, itt is ezt látom. /Ezért tud ez a Mars Landing videó is tucatnyi példányban fenn lenni a You Tube-on, anélkül, hogy törölnék/
De…
Ha valaki az életével fizet azért, hogy fontos anyagok kikerüljenek, az már elgondolkodtató. Kevesebbért is estek ki a 4. emeletről tudósok „véletlenül”.
A másik nyomós érvem a felvétel eredetisége védelmében az, /azonkívül, hogy semmi okunk nincs Aranyi Laci utánnajárását és állításait megkérdőjelezni/, hogy a videón látható táj jó azonosságot mutat egyéb Mars képanyagokkal.
Miért?
Miután ezernyi Mars fotót elemeztem már, feltűnnek bizonyos visszatérő tereptárgyak, kiszagolom az ilyesmit. Csináltam néhány pillanatfelvételt a videóból, és már az is árulkodó volt.
Például látni épületeket a háttérben, hasonlók rover képeken is felbukkannak néha.Erre mondja a szkeptikus, hogy persze, hogy épületek vannak, hiszen a Földön lett felvéve. Jó, akkor lépjünk tovább!
A másik pillanatkép közepén is szokatlanul szimmetrikus a bekarikázott forma. De a jobb szélső már egyenesen csőszerű, hengeres, teteje tájékán a más képeken már jól megszokott kis sötét ablakocskával.
Marsraszállás videó pillanatkép 2.jpg
Marsraszállás videó pillanatkép 2.jpg (30.73 KiB) Megtekintve 8466 alkalommal.

Nagyításban ezt kapjuk
Csőszerű struktúra.jpg
Csőszerű struktúra.jpg (3.03 KiB) Megtekintve 8466 alkalommal.

Ilyen csöveket, tartályokat? tucatszám fényképez a Mars Odyssey THEMIS kamerája, jelenleg is. Például ha csak egyet kell kiemelnem, ilyenek vannak a PIA 12451-en.
PIA 12451 tartályok.jpg
PIA 12451 tartályok.jpg (2.37 KiB) Megtekintve 8466 alkalommal.

De majdnem minden képen, a Mars összes régiójában százszámra állnak ilyen hengeres struktúrák, egy darabig lementegettem őket, aztán már meguntam.
Mivel ezek feltűnően hasonlítanak a videóban látotthoz, csak azt tudom mondani, hogy ez egy eredeti Marsraszállás videó.
Szép napot!
"Aki tudásra tesz szert, jó és kegyes; máris isteni" Hermész Triszmegisztosz
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes