Sziasztok!
Elolvasva az összes hozzászólást ebben a témában, lenne néhány hozzáfűznivalóm.
Világos, hogy minden videó meg fogja osztani az embereket, itt is ezt látom. /Ezért tud ez a Mars Landing videó is tucatnyi példányban fenn lenni a You Tube-on, anélkül, hogy törölnék/
De…
Ha valaki az életével fizet azért, hogy fontos anyagok kikerüljenek, az már elgondolkodtató. Kevesebbért is estek ki a 4. emeletről tudósok „véletlenül”.
A másik nyomós érvem a felvétel eredetisége védelmében az, /azonkívül, hogy semmi okunk nincs Aranyi Laci utánnajárását és állításait megkérdőjelezni/, hogy a videón látható táj jó azonosságot mutat egyéb Mars képanyagokkal.
Miért?
Miután ezernyi Mars fotót elemeztem már, feltűnnek bizonyos visszatérő tereptárgyak, kiszagolom az ilyesmit. Csináltam néhány pillanatfelvételt a videóból, és már az is árulkodó volt.
Például látni épületeket a háttérben, hasonlók rover képeken is felbukkannak néha.Erre mondja a szkeptikus, hogy persze, hogy épületek vannak, hiszen a Földön lett felvéve. Jó, akkor lépjünk tovább!
A másik pillanatkép közepén is szokatlanul szimmetrikus a bekarikázott forma. De a jobb szélső már egyenesen csőszerű, hengeres, teteje tájékán a más képeken már jól megszokott kis sötét ablakocskával.

- Marsraszállás videó pillanatkép 2.jpg (30.73 KiB) Megtekintve 8466 alkalommal.
Nagyításban ezt kapjuk

- Csőszerű struktúra.jpg (3.03 KiB) Megtekintve 8466 alkalommal.
Ilyen csöveket, tartályokat? tucatszám fényképez a Mars Odyssey THEMIS kamerája, jelenleg is. Például ha csak egyet kell kiemelnem, ilyenek vannak a PIA 12451-en.

- PIA 12451 tartályok.jpg (2.37 KiB) Megtekintve 8466 alkalommal.
De majdnem minden képen, a Mars összes régiójában százszámra állnak ilyen hengeres struktúrák, egy darabig lementegettem őket, aztán már meguntam.
Mivel ezek feltűnően hasonlítanak a videóban látotthoz, csak azt tudom mondani, hogy ez egy eredeti Marsraszállás videó.
Szép napot!