Mars-kutatás, titkos marsraszállás, élet

A Mars

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

A Mars

Szerző: aranylaci » 2006.03.13. 20:22

"Kaméleon" tette fel az üzenetek közé, bemásoltam ide.

http://www.google.com/mars/

Lehet nézelődni!

Angel

Szerző: Angel » 2006.03.14. 19:17

Szép, és ez melyik része a Marsnak? Kicsit nehéz eldönteni a sok hasonló forma miatt.

Előre is köszönöm.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.03.14. 22:27

Ez a teljes Mars lenne, de valami kriminálisan rossz felbontásban. Megpróbáltam rámenni azokra a helyekre, melyek pl. a Mars-enigmákban is benne vannak, de azokon a részeken még a környezetnél is rosszabb a felbontás. Nem is tudom mekkora lehet. Talán 500 m-es?

Mellesleg megjegyzem, a Vikingek 30 évvel ezelőtt nagyjából 50 méteres felbontással dolgoztak. Erre most felkerül egy 500 m felbontású térkép. Hurrá!...
no avatar
User

Angel

Szerző: Angel » 2006.03.15. 07:03

aranylaci írta:
Mellesleg megjegyzem, a Vikingek 30 évvel ezelőtt nagyjából 50 méteres felbontással dolgoztak. Erre most felkerül egy 500 m felbontású térkép. Hurrá!...

:lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
542

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2006.03.15. 12:12

no avatar
User

Angel

Szerző: Angel » 2006.03.15. 21:29

Tetszik ez az oldal, sok mindent bemutat.
no avatar
User

payne

Rang

UFO kutató

UFO kutató
542

2005.06.23. 09:35

Szerző: payne » 2006.03.22. 17:22

Amiröl a project redstar szól/aki esetleg nem látta/
http://www.truinsight.com/absolute_proof_of_alien_artifici.htm
http://www.truinsight.com/tithonia_citythe_case_for_absolu.htm
Ebben a mars anomalies részleget ajánlom
http://www.data4science.net/
Ezt a minap találtam Stewart Best project redstar és a többi film készítője után kutatgatva.Vagy igaz vagy nem
http://www.raidersnewsupdate.com/crater.htm

Ilyennek kéne lenni egy zoomolásnak.Nem homályos foltoknak mint a Nasa felvételeken.Project redstarból való.7napig van fenn kb.
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=2GH5AK0X0PP5526509QSHU2M0M
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

2005.11.03. 14:23

Szerző: yupiter » 2006.03.22. 21:00

Kedves Aranylaci és fórumtagok!

Olvastam a MArs-enigmák 1-et, ehhez van némi megjegyzésem.

Szoktam olvasni Joe Skipper fejtegetéseit, de amellett, hogy időnként igen meghökkentő észrevételei vannak neki és munkatársainek, én javarészt nagy fantasztának tartom a mukit. Itt van rögtön Aranylaci, az írásod elején látható, a Joe Skipper által kinagyított részlete az M0200163 sz. képnek. A kép jobb felső részén egy nyíl mutat egy gyűrűszerű kontúrra, azzal, hogy "hatalmas hengeres épület", meg egy nagyjából elliptikus foltra, hogy "éppen felszálló légi jármű". Legyünk kritikusak! Ezek a megjelölt valamik nem azok, hanem statikus, valószínűleg felszíni formák. Miért is? Ugyanezek, ugyanezen a pozíción láthatók a kb. 2 hónappal korábban készült M0001638 sz. felvételen, csak annak a felbontása kb. 3 m /pixel, míg a leközöltnek 1.49m/pixel. Teljesen valószínűtlen, hogy két hónappal korábban potosan ugyanonnan, ugyanolyan légijármű szállna fel éppen a felvétel készítésének pillanatában!
Mellesleg a "hatalmas" épület nem is olyan hatalmas, figyelembe véve az 1.49m/pixel felbontást, mindössze kb. 23 m átmérőjű.
Másik kritikus észrevétel: a közölt kép felvételi látószöge (emmission angle) a felszínre bocsátott merőlegeshez képest mindössze 0.17 fok, azaz szinte teljesen felülnézetből látható minden esetleges épület teteje, azaz gyakorlatilag lehetetlen megállapítani, hogy épület-e vagy sem. A fényviszonyok segíthetnének, de ilyen támpont nincs a képen. Ettől a teljes felülnézettől eltérően csak a nem vízszintes felületekre merőleges valamik oldalát lehet látni, azaz felszíni formákat! A mesterségesen alkotott épületek feltehtőleg merólegesek a felszínre.
Egyébként a kép a MGS legnagyobb felbontásával (1.5 m/pixel ) készült, és megfigyeltem, hogy az ilyen nagy felbontású képek sokszor tartalmaznak bizonyos pont-vonás jellegű mintázatot, szerintem a kamera felvétel közben történő elmozdulását korrigáló utólagos képfeldolgozó algoritmus jóvoltából. Egyébként a kép által megjelenített területet és a kamera felvételkori felszín feletti magasságát (kb. 400 km) figyelembevéve, ha egyetlen pontból készült volna scannelő kamerával a kép, akkor sem tért volna el a felvétel szöge lényegesen a merőlegestől (kb. 0. 3 fokot).
Mellesleg szerintem az M0001638-as felvételen a kisebb felbontás mellett is érdekesebb dolgokat lehetne találni...
Szóval legyünk kritikusak Joe Skipper elképzeléseivel illetve belemagyarázásaival, belelátásaival szemben!
Bár biztosan könnyen tévedésbe esnék bármelyikünk is...
yupiter
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.03.23. 14:13

Kedves Yupiter!

Ő maga is feltünteti, sőt, kéri, hogy nyugodtan lehet észrevételeket tenni elemzései kapcsán, és azt is írja, hogy olykor-olykor újra kell gondolni az állításait a frissebb adatok fényében. Ez így teljesen korrekt. Amiért nekiálltam részlegesen lefordítani munkáit az tulajdonképpen a látásmódja volt. Miszerint nem mindig az van a képen, ami látszik. Sőt. Néha pontosan az ellenkezője.

Úgy gondolom, eszmefuttatásai gondolatformálóak, és feltétlen megfontolásra ajánlatosak.

Egyébként ő maga is említi, hogy általában minden területről két fotó van, olykor egyik ilyen, másik olyan. Még arra is lehet magyarázat, hogy két, különböző képen, hogyan tűnhet fel ugyanaz a "repülő tárgy". Esetleg a mindkét fotó esetében pontosan ugyanolyan mértékben alkalmazott "megdolgozó" szoftver segítségével. Egyébként a repülő objektumnál több esetben is kihangsúlyozza: sok minden lehet, de szerinte ez, ezért meg ezért. Lehet vele vitatkozni, talán érdemes is lenne, ha írnál neki egy levelet és tájékoztatnál a fejleményekről. Sokat tanulhatnánk általa, ha megtennéd.

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

CORTI24

Szerző: CORTI24 » 2006.06.03. 01:20

Ez szerintem egy jól sikerült kedves kis animáció. Nézzétek meg.

http://www.youtube.com/watch?v=5UmRx4dEdRI
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.06.03. 10:10

Tényleg klassz, csak a felénél leállt. Nem tudom miért. talán időlimit volt.
no avatar
User

Skagen

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
60

2006.07.01. 13:20

Budapest

Szerző: Skagen » 2006.07.01. 13:41

Régóta olvasom az oldalt és amikor megláttam a marsvideót valami történt velem.Összevetve a régebbi olvasmányaimmal sok-sok összefüggést fedeztem fel.Sok dolog futott át az agyamon amit majd leírok csak egy kis inspiráció kell hozzá.(be-be ugranak olyan dolgok,hogy hopp,ezt én már láttam vagy olvastam,esetleg tapasztaltam?)Lehet,hogy ez butaságnak hangzik de a marsvideó után 1hétig a Marsról álmodtam.Na mindegy!Az a baj a hazudozással,hogy minél tovább tart később úgy zavarodik bele az ember.Ráadásul előbb-utóbb rögeszmévé válik és ő is el kezd hinni benne.A NASA és a többiek hazudnak és nem csak ebben.Ha pedig kiderül majd az igazság sem változik semmi nem lesznek felelősök és mindenki majd a másikra fog mutogatni.Kiváncsi vagyok mire fogják fogni ezt a nagy titkolózást de majd kitalálnak valamit.Mi kis emberek nagyon a felszínen,és annak is egy kis pontján élünk.Nem látunk a felszín alá ha nem lennének ilyen emberek,mint Laci!KÖSZÖNÖM NEKED!
Az IGAZSÁG napfényre kerüléséhez ÖSSZEFOGÁSRA van szükség!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.07.02. 09:29

Kedves Skagen!

A marsvideo megszerzésében nagyon sokat segítettek.

Várom gondolataidat!

Szeretettel:
Aranylaci
no avatar
User

Angel

Szerző: Angel » 2006.07.03. 10:13

Én is kíváncsi lennék gondolataidra.
no avatar
User

Kryon

Szerző: Kryon » 2006.07.03. 13:45

Találtam néhány érdekes képet a neten, belinkelem ide.
Kommentet különösebben nem fűznék hozzá, azt inkább meghagyom neketek. :) :wink:

Tó a Mars felszínén:

Kép
no avatar
User

Kryon

Szerző: Kryon » 2006.07.03. 13:49

Építmények a Marson:

Kép
no avatar
User

Kryon

Szerző: Kryon » 2006.07.03. 13:56

Zöldellő erdő a Marson:

Kép
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
1102

2005.07.09. 00:53

Pécs

Szerző: Gabe » 2006.07.03. 13:58

Letöltöttem egyszer egy feketefehér, nagyfelbontású képet a Mars egy részéról,több mint 100Mb-os a kép.
Azt hiszem Laci ajánlotta anno letöltésre.
Rengeteg ilyen gombszerű,szabályos kör alakú kiemelkedés található a képen,mik lehetnek ezek?

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

Kryon

Szerző: Kryon » 2006.07.03. 13:59

Az "erdő" közelebbről:

Kép
no avatar
User

Kryon

Szerző: Kryon » 2006.07.03. 14:02

Humanoid koponya a Marson:

Kép
no avatar
User

Kryon

Szerző: Kryon » 2006.07.03. 14:04

A koponya nagyítva:

Kép
no avatar
User

gubikr

Szerző: gubikr » 2006.07.03. 14:24

Üdv!
Ezek nagyon érdekes képek, de max. magunkat "szórakoztatjuk" velük sajnos; el kellene menni a marsra és akkor esetleg hihetnének a kétkedők is a szemüknek: globális összefogásra van szükség. Ha a világ lakosságának nagy része csak 1$-t adna ebbe a projektbe, összejöhetne egy nem cenzúrázott utazás. Csak sajna nem mindenki szeretné megtudni az igazságot és bár ez szubjektív, bizton vannak mások számára nemesebb célok, amire áldoznának. Személy szerint dühös és szomorú is vagyok egyben a tehetetlenség miatt...
Gubik Rezső
Következő