Mars-kutatás, titkos marsraszállás, élet

Megdöbbentő Spirit-képek!

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

horpad

Re: Megdöbbentő Spirit-képek!

Szerző: horpad » 2008.08.11. 18:35

Kedves Opportunity!

Isten hozott a fórumon.
Érdeklődéssel várom megfigyeléseid és következtetéseid ismertetését.
Azt szeretném kérni, amennyiben lehetséges, itt folytassuk. Kár lenne elaprózni a témát az Üzenőfal levelezései között.

Üdv : horpad
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
1102

2005.07.09. 00:53

Pécs

Szerző: Gabe » 2008.08.11. 18:44

Én még azt is eltudom képzelni, hogy amikor tesztelték itt a Földön a marsjárókat valamelyik sivatagba, készítettek egy csomó képet amit aztán közzétettek mint Marsi képeket, közben meg a marsjárók bementek a marsi városokba és fényképezik a frankót.

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

2005.11.03. 14:23

Szerző: yupiter » 2008.08.11. 18:45

Kedves ferenckovacs! (bocs,hogy ilyen nemecsekesen írtam, de te is így írtad be, nem személynévnek vettem).
Én nem gondoltam messzemenő következtetéseket levonni a Spirit képeiből a Marsra vonatkozólag. Mindenesetre, ha a Marson készültek is ezek a képek, akkor is csak a Spirit mozgáskörzetére korlátoznám a megfigyelésekből eredeztethető következtetéseket. Ez elég kicsi terület. Amúgy a sok dirib-darab kőből én is valami elemi erejű pusztító erőre gondoltam, ám a következő részben némileg ezzel ellentmondó megfigyeléseket lehet tenni. De lehet, hogy az ellentmondás csak látszólagos, mert nem ismerjük a körülményeket. Ettől függetlenül rengeteg az ellentmondás a Marsról nyilvánosságra hozott információk és a Spirit képeinek tartalma közt.
Egyébként Laci néhány nap múlva felteszi a következő részt.
yup

@opportunity!

Remélem, nem bántódtál meg!
no avatar
User

ferenckovacs

Szerző: ferenckovacs » 2008.08.11. 19:12

yupiter írta:Kedves ferenckovacs! (bocs,hogy ilyen nemecsekesen írtam, de te is így írtad be, nem személynévnek vettem).

Remélem, nem bántódtál meg!

Nem értem :) de mivel ez a nickem "ferenckovacs" nincs vele gondom, akár így kicsivel is.

Pár éve olvastam egy könyvet, amiben leírtak egy pusztító erejű marsi katasztrófát, a hétvégén majd megnézem melyik könyv volt az.
Ahogy elnézem ezeket a szobrokat és törmelékeket egyre valószínűtlenebben tartom, hogy a Földön fotózták. A földi sivatagban nincs semmi, míg itt nagyon is vannak szobrok, furcsa kövek stb.
no avatar
User

opportunity

Szerző: opportunity » 2008.08.11. 19:59

Jó lenne ha itt folytatnánk,Lacit kérném hogy valahogy oldja meg az áthelyezését az idáig általam,általatok leírtaknak.

Kedves horpad! Örülök köszöntődnek,le fogom írni gondolataimat,ezt megígérhetem.
Kedves yupiter! Úgy érzem hogy eléggé beleástad magad a témába,csak így tovább!
"Mindenesetre, ha a Marson készültek is ezek a képek, akkor is csak a Spirit mozgáskörzetére korlátoznám a megfigyelésekből eredeztethető következtetéseket. Ez elég kicsi terület." Ez a két mondat zseniális,szerintem is nagyon fontos kihangsúlyozni.

Addig is :D :D :D
Kép
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2008.08.12. 10:00

Kedves Opportunity!
Azt a vastag betűkkel írt mondatodat hogyan érted? Lehet, hogy te nem ugyanarra gondoltál, mint én...

yup
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2008.08.14. 07:55

Jó reggelt!
Most látom, hogy megjött a 3. rész is.
Akkor hát elő a piros-kék szemüveget.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

2007.08.11. 02:03

Szerző: Laca » 2008.08.14. 09:50

Húha.. tényleg megdöbbentőek a képek! Nagyon remélem hogy nem a földön készültek a fotók...de van egy balsejtelmem, talán téves. :roll: Majd beérik idővel amit érzek, még zavaros a kép.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
no avatar
User

Claris Dei

Szerző: Claris Dei » 2008.08.14. 10:04

Igen csak megdöbbentőek... Húhhh!

Gratulálok a szemfülességedért!

Laca, kérlek áruld el, mi az érzésed? Nagyon felcsigáztál!
no avatar
User

Akasha

Szerző: Akasha » 2008.08.14. 10:14

A lányom is végig nézte..
Frappánsan közölte amit Laca csak balsejtelemnek nevez...Szerinte átverés...Jó lenne,ha nem lenne igazatok...
no avatar
User

Claris Dei

Szerző: Claris Dei » 2008.08.14. 10:44

Jaj... Nem ezt akartam:))

Szóval, azt írtam le, csak nem sikerült az elküldés, hogy elég blama lenne, ha kiderülne, hogy a Spirit egy "szemétdombon autókázik"

De ha tényleg a Mars, akkor jöhet a bejelentés. És/Vagy a vallomás.

Ha ott cipők vannak... azért, azok meghatározott idő alatt elmállanak... persze kérdése, hogy a marsi "légkörben" megtörtéhet e ilyen egyáltalán.
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2008.08.14. 10:58

Hát az igazság az hogy az Arizona sivatagi szemétlerakó ugrott be nekem, amit az idők folyamán felhalmoztak ott. De ez ismétlem csak az én "rémlátomásom"! Ha mégis átverés azt soha nem ismerik el, emlékezzünk csak a holdra...
Ha pedig a marson van azt szintén letagadják hogy azok cipők, kalapok vagy éppenséggel űrruha! Nagyon oda kellene menni... :conf: De ettől függetlenűl szerintem most is van élet a marson, és nem csak egysejtű szinten.
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2008.08.14. 11:03

Sziasztok!

Ha átverés, akkor a NASA alapos és igen kimerítő munkát végzett. Rengeteg helyen vannak ilyenek. Az azért elgondolkodtató, hogy van olyan tárgy is, amelyről többféle színszűrővel készítettek képet. Óriási munkát jelentene pontosan pozicionálni és pontosan az eredeti felvétel megvilágítási viszonyaiba illesztve közreadni mint eredeti marsi képet. Ha mégis, akkor MIÉRT?
Pl. ott az a menetes orsót tartalmazó kép. Mi a fenének tették volna bele, amikor egyszerűbb lett volna letakarni? Nem beszélve arról, hogy a menetes orsó az egész képen egy jelentéktelen méretű részlet, észre sem vette volna senki, ha "behomokozzák".
Hogy a Földön készültek-e a képek, vagy a Marson, nem tudom. De nagyon úgy tűnik, azonos helyszínen. Viszonylag jól azonosíthatók az egyes felvételek alapján a terepalakulatok, meg hogy éppen akkor hol tartott a Spirit, amikor a fénykép készült. Elég jól felismerhetők a NASA által közreadott MRO felvételek és útvonaltérképek alapján a Home Plate és a Columbia Hills SPirit által bejárt részei a fényképeken található terepképekkel. Szóval, nem tudom.
Van jónéhány dolog, aminek semmi értelme a Földön, illetve ilyennel még nem találkoztunk. Laci még felteszi ennek a résznek két további folytatólagos részét is, abban is lesz bőven megdöbbentő.
Most írom a negyedik részt, és abban látni fogtok olyasmi leleteket is, ami itt a Földön ismeretlen. A kérdés mindenesetre nyitott.

yup
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2008.08.14. 11:13

Ja azt elfelejtettem leírni az előbb, hogy ha valaki eredetiben szeretné megnézni a közreadott képeket, akkor a következő eljárást javaslom:
1. Telepítsen a gépére egy anaglif képek készítésére való programot (én ajánlottam egyet a 2. rész elején)
2. Töltse le a Spirit képtárából a képen látható azonosítójú sztereo képpárt (többnyire az ..L7-..R1 végű képpár, egyes esetekben az ..L2-..R2 képpár)
3. Készítsen anaglif képet a programjával, és nézze meg a vörös/cián szemüveggel. Nagyítani többnyire kell, ezért célszerű olyan programmal dolgozni, amelyik a nagyítást "resampling" funkcióval végzi, így kisimítja a nagyításkor keletkező pixelizálódást.
4. Ha nem találja meg az illető tárgyat/részletet, írja meg, és én megadom a tárgy képi elhelyezkedési koordinátáit a képen.

Jó böngészést!
yup
User

Laca

Rang

veterán

veterán
4193

Szerző: Laca » 2008.08.14. 11:26

Köszi Yupiter!

Megfogom keresni, nekem van sztereó képkésztitő progim és szeművegem is, még annak idején vagy 15 éve keptam azóta csak lapult a fiók mélyén, de most hasznomra van. Valóban meg kell várni az összes képet, most még korai itélkezni, főleg ha nem földi eredetű tárgyak is vannak! Érdekes módón kettősség van bennem, néha úgy érzem hogy valóban értelmes lények vannak a marson, és eredetiek a képek!
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2008.08.14. 15:00

Horpad!

Mondd meg, kérlek, hogy a 7428-as képet map vagy nonmap formában nézted. Ugyanis a közölt "kráter" képéhez olyan x koordinátát adtál meg, amely az általam letöltött nonmap képen nincs, ott a maximális csak 20045. Egyébként a kép baró jó, sok ilyen csordultig telt gödör van, folyásos alakzatokkal, de ezt nem találtam még meg.

yup
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2008.08.14. 15:47

Szia Yup!
A „full map projected” változatot (legfelső sor) kell megnyitnod.
Van ott még más is. Pl ez: xy = 31200 / 103550 környékén. Egy nagy kráter oldalában három kisebb ’becsapódás’. De ezek az apróságok nem a szabványos kráterformájúak. Lehet, hogy csak a talaj minősége, vagy a beesési szög miatt? Esetleg túl fiatalok? Vagy nem is kráter??
Sajna a Hirise oldalt ma éppen karbantartják. Egész nap ezen bosszankodom, mert hol elérhető, hol nem. Pedig ma kellene jönni az új képeknek. Kívánok Neked szerencsét.
horpad
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Megdöbbentő Spirit-képek!

Szerző: aranylaci » 2008.08.15. 09:34

Elkészült Yupiter írásának 3. része. Ha eddig esetleg még nem döbbentett meg Benneteket munkássága, most bizonyára megteszi.
Olvassátok, tanuljatok belőle és terjesszétek!
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2008.08.15. 12:02

Horpad!!

Te tudod, mit találtál azon a felvételen? VIZET!

Nézd meg a vízgyűjtő szemben lévő sarkát és jobb sarkát, teljes felbontásban( 28 cm/pixel). Ott van a "befolyás". Gyönyörűen látszik, hogy a szemközti sarokból is és a jobb sarokból is felületi hullámok indulnak (a jobb felső sarokból nagyobbak), és a szemközti sarok torkolata előtt összeütköznek. (homokkal ez nem fordul elő - legalábbis legjobb tudomásom szerint) Az összeütközés területén szépen látszik a hullámfrontok összegzett formája, a szokott széttöredezett, kisebb változó hullámhosszú felület.
Figyeld meg, az összeütközés területe mögött, a szemközti saroktól balra levő négyszögletes területen elsimuló, döglött hullámok alakulnak ki, egészen más az irányuk, mint az előbbieké. Az külön nagyszerű, hogy a két beömlő sarok közti területen látszik haladó hullám, ugyanakkor látható a felszín alatti felület is!! Nagyon szép, átlátszó ott a víz. A teljes felbontásban látható a vízfelület széle is.
Gratulálok!
Jó lenne már, ha a megfigyeléseid eredményét közre tudnád adni.

yup
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
524

2006.12.08. 14:46

Szerző: WIM » 2008.08.15. 12:22

... szerencsére én még időben rájöttem mikor kell abbahagyni ezt az én szemszögemből teljesen haszontalan "marskutatást". :lol:
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2008.08.15. 14:46

Köszönöm, kedves Yupiter!

Már régóta tudom, hogy a víz ott van a felszínen.
Találtam ennék izgalmasabb és szenzációsabb dolgokat is, amiket majd ismertetni fogok itt a fórumon. De most, ha nem haragszol, a Mars-topikban folytatnám, meghagyva ezt a topikot a Spirit számára.
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

Szerző: yupiter » 2008.08.15. 20:33

Kedves Mindenki!
Ami a Spirit fotók valódi vagy hamis voltát illeti, szeretnék egy kis kiegészítést leírni. Szerintem a NASA utólag nem hamisított, nem tett bele kamuból tárgyakat( esetleg inkább behomokozott valamit). Példaként leírnám, hogy a 2P158594148 sz. képen, amin a félig betemetett önjáró robot látható, a részletes vizsgálat során az alábbi egyéb tárgyakat, nem kő alakzatokat találtam (csak nem írtam be a tanulmányba, mert nem annyira érdekesek):
1. egy peremes, szögletes csőszerű tárgy
2. egy védőruha kapucnijára nagyon hasonlító tárgy, az elejének a pereme meghúzva, redős
3. hajlított lemez, többszörösen hajlítva, domború,homorú és rádiuszos hajlításokkal
4. egy kis tengely, u alakútartóban
5. amorf, vékonyfalú alakzat
6. rádiuszosan hajlított lemezek
7. egy bonyolult alakú tárgy az oldalára döntve, melynek peremes talprésze van furatokkal,a hozzá csatlakozó rész egy félgömbhéj, belőle téglalap alakú lemez lóg ki
8. dobozszerű tárgy oldalt kidudorodó szögletes elemekkel, ráhajlított lemezekkel
9. L alakban hajlított fekete lemez
10. lehajlított oldalakkal rendelkező tetőféle, oldalt hasítékolva
11. 2 db dobozszerű valami, 5- vagy 6 szögletű kidomborítású tetővel
12. csonkagúla alakú tárgy a tetején egy fénylő vagy fehér hegyes résszel
13. tölcsér vagy pisszoárszerű tárgy.

Szóval elég sok ahhoz, hoz ezt ne rakogassák be utólag. Megfelelően összevissza ahhoz, hogy akár hulladéklerakó is lehessen.
A hulladéklerakó ellen szól a Spirit hosszú útvonala, így a terület nagysága (1-2 km2), továbbá az, hogy a következő részben látható majd olyan is, amit nem tesznek hulladéklerakóba. Legalábbis kultúrhelyen.
A pusztító erő az még stimmelhet, bár nem tudom, hogy maradhat épen akkor bármi is, mint pl. a bemutatott tárgyak. Kérdés tehát van.

Mindenesetre mindenkinek jó böngészést kívánok, meg elfogulatlanságot. Ha valami marhaságot írtam a tanulmányban, rosszul azonosítottam valamit, írjátok meg nyugodtan. Tisztán kell mindenkinek látni.
yup
ElőzőKövetkező