Mars-kutatás, titkos marsraszállás, élet

Megdöbbentő Spirit-képek!

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
860

2006.02.11. 17:15

Megdöbbentő Spirit-képek!

Szerző: sheriff » 2006.05.01. 14:28

Véletlenül bukkantam erre a képre!

Most véletlen , hogy rajta hagyták a képen vagy a Nasa-sok, hülyéskednek velünk!

http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/ ... A100R1.jpg

Kép
no avatar
User

Gagxy1

Szerző: Gagxy1 » 2006.05.01. 21:13

ezen most mi a megdöbbentő? azt a virágformát a közetkaparó okozta...
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
860

2006.02.11. 17:15

Szerző: sheriff » 2006.05.02. 09:28

Bakiztam. :(
Utána néztem. Tényleg igazad van.

Nyugodtan megkövezhettek!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.05.02. 13:50

Inkább az égen lévő fekete "pötty" az érdekes!
Olvasgassátok csak a Mars-enigmákat!
no avatar
User

spacehunter

Szerző: spacehunter » 2006.05.02. 20:03

pontosabban két fekete pötty!
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2006.05.03. 09:56

Igaz! Túl sötétre volt véve a monitorom...
no avatar
User

Gagxy1

Szerző: Gagxy1 » 2006.05.04. 19:54

ez arra emlékeztet, mint amikor poros a fényképezőgépem...
no avatar
User

CsillagÉn

Szerző: CsillagÉn » 2006.05.31. 20:25

a virágminta a védőbura árnyéka, amivel tompitották a zuhanást.
én inkább azt kérdezném, miért fekete fehér a kép???
no avatar
User

Angel

Szerző: Angel » 2006.06.01. 21:29

Szerintem, nem volt kedvük megmutatni a kék eget.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Re: Megdöbbentő Spirit-képek!

Szerző: aranylaci » 2008.08.06. 13:36

Feltettem Yupiter munkája 2. fejezetének első részét a honlapomra. "Amit a Spirit látott" - címszó alatt. Pár nap, és a 2. fejezet 2. része is fent lesz. Kövessétek figyelemmel!
no avatar
User

Phobos

Szerző: Phobos » 2008.08.06. 15:21

Végre!!!!
Rá lehet szokni erre a témára, mint a narkóra. :)
no avatar
User

opportunity

Szerző: opportunity » 2008.08.11. 11:33

A moderátor törölte a 'Mars Exploration Rover misszió' témát,az űrkutatás topic-ban.

Elég undorító dolog kitörölni a neked nem tetsző tartalmat.Nem furcsa hogy itt mindenki egyetért veled?
Egy dolgot akartam,hogy az olvasók lássák hogy vannak más lehetőségek,vannak tudományos érvek is a két rover küldetése kapcsán.

Nem kell félni a bírálattól,cáfold meg az érveimet(amennyiben azokat leírhatom)...
no avatar
User

Akasha

Szerző: Akasha » 2008.08.11. 11:34

Nem gondolod,hogy elég lett volna egy helyre beírnod a szöveged?
Most mindenhova mellékeled?
no avatar
User

opportunity

Szerző: opportunity » 2008.08.11. 11:41

Csupán két helyre küldtem el a hozzászólásom,szeretném ha kritika is érné az oldal szerzőjét.
Nagyon szívesen leírom hogy miért nem igaz amit a vörös bolygóról gondol/tok.
no avatar
User

Akasha

Szerző: Akasha » 2008.08.11. 11:58

Tudod miért hisznek az itt lévő emberek Arany Lacinak?
Nagyon egyszerü,mert oda állt eléjük és lerakott valamit az asztalra...
Nem egy nick mögé bújva kezdte osztani az észt...
Megmutatta,hogy honnan-hova jutott...
no avatar
User

opportunity

Szerző: opportunity » 2008.08.11. 12:27

Kedves Akasha!

Nem szeretnék személyeskedni,de azért ez elég durva "Nem egy nick mögé bújva kezdte osztani az észt...".
2003 vége óta foglalkozom asztrobiológiával,ezenbelűl az Európa vízóceánjával,a Marsi élet lehetőségével,CETI-vel.
Úgy gondolom,hogy szűk 5 év alatt tudok egy és mást mondani az életről,annak előfordulásáról,életfolyamatokról,energianyerésről,életfeltételekről,extremofilekről,nanobaktériumokról,archeákról.

Tartottam előadásokat is a Polaris Csillagvizsgálóban.

Én szeretek a tudomány mögül kiindulni,ezért is tartom elképzelhetőnek hogy a Vörös bolygón,vulkáni tevékenység közelében,pólusokon lehetséges az élet.
no avatar
User

Akasha

Szerző: Akasha » 2008.08.11. 12:43

opportunity írta:A moderátor törölte a 'Mars Exploration Rover misszió' témát,az űrkutatás topic-ban.

Elég undorító dolog kitörölni a neked nem tetsző tartalmat.Nem furcsa hogy itt mindenki egyetért veled?

Szerintem meg ez volt a durva....Az lehet,hogy tudsz mondani.Nem kétlem...
Csak rossz volt az indításod....A másik,meg enged már meg Lacinak,hogy a saját fórumjáról,hagy törölje már azt ami neki nem tetszik...
no avatar
User

opportunity

Szerző: opportunity » 2008.08.11. 12:51

Igen,rossz volt az indításom,elismerem.Remélem azonban hogy ezután az értelmes párbeszéd útjára tudunk lépni.

Elsőként ajánlom figyelmetekbe ezt:http://hu.wikipedia.org/wiki/Archea
Induljunk ki abból,hogy a Marson nem alakult ki intelligens élet,azonban megjelentek alacsony fejlettségű organizmusok,pl.:extremofilek.
Egy dologban szerintem egyetértünk,hogy a roverek leszállóhelye rosszul lett megválasztva.Én pl.: vulkáni,sarki területeket jelöltem volna ki.

Lassan "két hete" tudjuk hogy a Phoenix űrszonda vízjeget talált.Ez semmi,ez nem eredmény...Idáig is tudtuk hogy a felszín azon részén 5-6 cm mélyen vízjég található.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

Szentes

Szerző: aranylaci » 2008.08.11. 15:30

A moderátor - azaz én - azért törölte az általad nyitott topicot, mert már két hasonló található, és nem tartotta helyesnek egy harmadikat is megnyitni. Erről a lépéséről magán e-mailben értesítést küldött, és felkért a már létező topicok használatára. Mi ebben az "undorító"?
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
997

2005.11.03. 14:23

Szerző: yupiter » 2008.08.11. 15:38

Kedves Opportunity!

Sine ira et studio: olvasd el, kérlek, az "..amit a Spirit látott" c. "élménybeszámolóimat" a Spirit képtárában található képek közti barangolásomról (itt van Laci honlapján). Az első részben írtakkal lehet vitatkozni, a második részben olvashatókkal már kevésbé, a most következő, harmadik részben pedig explicite látható lesz, hogy azok a felvételek nem évmilliók óta lakatlan és élettelen területen készültek, a negyedik rész is fog tartalmazni jónéhány meglepőt. Csak mindenképpen kell a sztereo képek értékelhető nézéséhez a piros/cián szemüveg, no meg az elfogulatlanság: a szemednek higgy elsősorban, a prekoncepciókat igazolni kívánó elméleteket pedig hátrébb kell szorítani.
Azt, hogy a felvételek hol készültek, én nem tudom. Erre a hivatalos válasz az, hogy a Marson.
Az, hogy pl. az egyik képen ( a harmadik részben) egy menetes orsó látható, az nem kétséges.
Tehát, ha a Marson készült a kép, akkor nem menetes orsó látható rajta, mert az nem lehet az eddigi nyilvános ismeretek fényében?
Márpedig menetes orsó látható rajta, csak a hülye mondaná róla, hogy nem az. Akkor a kép nem a Marson készült?
Az "élménybeszámolókkal" ezekre a tarthatatlan ellentmondásokra kívánom felhívni a figyelmet. Azt eldönteni, hogy ezek a képek a Marson készültek-e vagy sem, azt nem akarom, nem is tudom. Mindenki gyárthat pro és kontra koncepciót, amíg oda nem megy valaki, és egyenes adásban nem közvetíti a valódi helyzetet. Vagy a NASA előáll, és megmondja, hogy a Spirit képeit hol készítették és miért, és mi az igazság. És közread olyan panoráma kamera képeket is, amelyek hiányoznak a képtárból a megfelelő helyekről, pedig ott kellene lenniük.

yup

P.S. Az, hogy valami "nem alakult ki", az nem azt jelenti, hogy "nincs". Ez csak játék a szavakkal, de gondolom, belátod, hogy igaz.
no avatar
User

opportunity

Szerző: opportunity » 2008.08.11. 16:38

A "Tisztelt Aranylaci" témába írtam egy első hosszú részletezést gondolataimról.Kérlek ott válaszoljatok rá.

Ami pedig a téma törlését illeti,azért sűrűn kérek elnézést,nem olvastam el ugyanis az e-mail-eimet. :cry: :cry: :cry:

"Kedves Andris!

Örömmel veszek mindenféle cáfolatot, de kérlek, ezért ne nyiss új témát,
a meglévők tökéletesen elegendőek.
Üdvözlettel:
Aranylaci
"

Mégegyszer köszönöm hogy leírhatom ezeket.
no avatar
User

ferenckovacs

Szerző: ferenckovacs » 2008.08.11. 18:24

Nagyon érdekes volt a második fejezet is :) csak így tovább.

Remélem nagyon nem lövöm le a poént, de a csöves részhez pár gondolatot azért hozzáfűznék. A csövek helyzete szerintem nagyon árulkodó.
Az össze vissza "robbant" kövekből arra asszociálok, hogy valami katasztrófa történhetett a területen. Ebből nem derülhet ki, hogy értelmes élet vajon most is van-e a bolygón vagy csak VOLT. A csövek hasonlóképpen lehetnének egy letűnt (és kihalt) civilizáció hagyatékai ha éppen nem úgy állnának ahogy! Mindegyik szépen a föld felett van elvezetve, nem túl rajta és nem is a föld alatt (akkor ugye nem látnánk). Ebből én két dologra tudok következtetni:
1) egy lehetséges katasztrófa nyomait túlélő egyedek hozták létre, mert az átalakuló terepviszonyokhoz igazították a kivezetést
2) valószínűleg még mindig használatban vannak, hiszen az erózió nem hordta be homokkal, tehát tisztítva van.

Persze ezek inkább homályos következtetések, mintsem tényeken alapuló eszmefuttatások, mégis úgy gondolom, hogy a bőséges, de nagy részben azonosítatlan bizonyítékok halmaza között érdemes egy kicsit filozofálgatni.
Következő