Szerző: yupiter » 2008.08.11. 15:38
Kedves Opportunity!
Sine ira et studio: olvasd el, kérlek, az "..amit a Spirit látott" c. "élménybeszámolóimat" a Spirit képtárában található képek közti barangolásomról (itt van Laci honlapján). Az első részben írtakkal lehet vitatkozni, a második részben olvashatókkal már kevésbé, a most következő, harmadik részben pedig explicite látható lesz, hogy azok a felvételek nem évmilliók óta lakatlan és élettelen területen készültek, a negyedik rész is fog tartalmazni jónéhány meglepőt. Csak mindenképpen kell a sztereo képek értékelhető nézéséhez a piros/cián szemüveg, no meg az elfogulatlanság: a szemednek higgy elsősorban, a prekoncepciókat igazolni kívánó elméleteket pedig hátrébb kell szorítani.
Azt, hogy a felvételek hol készültek, én nem tudom. Erre a hivatalos válasz az, hogy a Marson.
Az, hogy pl. az egyik képen ( a harmadik részben) egy menetes orsó látható, az nem kétséges.
Tehát, ha a Marson készült a kép, akkor nem menetes orsó látható rajta, mert az nem lehet az eddigi nyilvános ismeretek fényében?
Márpedig menetes orsó látható rajta, csak a hülye mondaná róla, hogy nem az. Akkor a kép nem a Marson készült?
Az "élménybeszámolókkal" ezekre a tarthatatlan ellentmondásokra kívánom felhívni a figyelmet. Azt eldönteni, hogy ezek a képek a Marson készültek-e vagy sem, azt nem akarom, nem is tudom. Mindenki gyárthat pro és kontra koncepciót, amíg oda nem megy valaki, és egyenes adásban nem közvetíti a valódi helyzetet. Vagy a NASA előáll, és megmondja, hogy a Spirit képeit hol készítették és miért, és mi az igazság. És közread olyan panoráma kamera képeket is, amelyek hiányoznak a képtárból a megfelelő helyekről, pedig ott kellene lenniük.
yup
P.S. Az, hogy valami "nem alakult ki", az nem azt jelenti, hogy "nincs". Ez csak játék a szavakkal, de gondolom, belátod, hogy igaz.