Szerző: ARHUN » 2015.07.05. 17:55
Sziasztok!
Pár szót a fentebbiekhez.
Örömmel néztem meg a fentebb, WIM által belinkelt Mokka adását, amiben Dr. Opál Sándor is nyilatkozik, ez új volt számomra.
Ami feltűnő volt, hogy Opál Úr visszafogottan nyilatkozott, többször eltért a tárgytól. Nem tartom kizártnak, hogy előtte kapott felkészítést magasabb körökből, hogy miről beszélhet. A műsorvezetőt még így is sikerült felpaprikázniuk Patakyval.
A másik, hogy egy-két évvel ezelőtt Dr. Opál Sándort meghívták UFO Konferenciára is, megvolt óra, percre az előadásának témája, de minő véletlen, előtte való nap éjjel betörtek a lakásába, így az előadás napján lemondta a fellépését. Ez lehetett üzenet a számára. Nem életszerű, hogy csak kitalálta a betörést, hogy ne kelljen elmennie, mert akkor eleve nem egyeztette volna le, hogy előadó lesz a konferencián. Ha én kamuzok arról, hogy a Marson jártam, akkor minden nyilvános fellépéstől óvakodok, mint a tűztől. Munkássága alapján hitelesnek tartom.
Ha 69-70-ben járt a Marson, ami az 1962-es, első marsraszállást figyelembe véve már egyáltalán nem irreális, akkor máris cáfolja azt az amerikai tudományos projectet, amiben arra készítik fel az első, hétköznapi emberekből verbuvált marsi telepeseket, hogy csak odaút van, vissza nem lehet jönni. Ő is visszajött.
Nem gondolom, hogy csak néhány marsi telepes van egyszerre a Marson, ez nem ISS, hogy vannak négyen és kifújt. Ha terraformálás a cél, akkor kizárt, hogy egy ilyen volumenű munkát néhány űrhajós állandó váltogatásával meg tudjanak oldani. Foglalkozni kell az élelmiszertermeléssel, a növényeket gondozgatni kell, közben építkezni kell, kísérletezni a laborokban, stb., mind külön szakma. Annyi síkon mozog egy ilyen folyamat, hogy akkor sem tévedhetek nagyot ha azt állítom, hogy talán több száz ember közreműködése szükséges.
Kedves Laci!
Néhány kérdésem van a dokumentumregénnyel kapcsolatban.
Jól értelmezem, hogy ez egy sci-fi-be ágyazott valóság, mert akkor nagyon ügyes húzás?
Mikor jön a folytatás?
Lényegében akkor csak Valerij Surin szerepel a saját nevén, a többiek álnevesek?
Kitalálom a folytatást, csatlakoznak az amerikaiak az oroszokhoz, és máris összeállt a Marsra induló csapat, akik hangját a videóban is hallottuk.
A technológiai része is mind színigaz? /űrhajók, rakéták, stb/
Szép napot!
"Aki tudásra tesz szert, jó és kegyes; máris isteni" Hermész Triszmegisztosz