Atlantisz, Parajelenségek, Pszí-erő,

kriptozoológia

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

kriptozoológia

Szerző: aranylaci » 2012.08.29. 09:53

Avatar
User

ARHUN

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

61

Csatlakozott

2013.10.05. 01:41

Tartózkodási hely

Budapest

Re: kriptozoológia

Szerző: ARHUN » 2015.08.26. 00:31

Kedves Laci!

Nagyon érdekes ez a témakör is. Viszont végigtekintve az interneten fellelhető képeket, kisfilmeket, azt látom, hogy mintha összemosódtak volna a határok a kriptozoológia és a tényleges zoológia között. Kicsit olyan bulvárszagú, szenzációhajhász lett ez az egész, elvesztette komolyságát. Pontosan miről van szó?
Számtalan esetben például kriptozoológia címkét aggatnak olyan lényekre, amikről szemmel látható, hogy csak egy eddig nem ismert alfajról van szó, és a zoológia hatáskörébe tartozik. Mélytengeri halaknál láttam ilyet. Ugye nagy mélységbe csak speciális tengerkutató laborokkal lehet lemerülni, és azok sem tudnak sokszor hosszú időn át lent tartózkodni. Mégis, ezalatt is látnak különös halakat, melyek egészen egzotikus kinézettel rendelkeznek.
Látni olyan állatokat, amik csak torzulásokat szenvedtek, mondjuk „rendellenes” helyen találhatók rajtuk kinövések, hosszúra nőttek, stb. Itt leginkább sugárszennyezettségre, vegyszeres fertőzésre lehet gyanakodni. De hiszen emberek között is előfordulnak torzszülöttek.
Van az a kategória, amikor egy bomlásnak indult, de egyébként detektálható faj egyedét találják meg. Ha ezt még ráadásul a víz mosta is ki a partra, még fel is van püffedve a tüdejébe került vízmennyiségtől, nem csoda ha szörnyen néz ki. Ezt is azonnal a kriptozoológiához gumizzák.
Gyakran hallani, hogy egyesek az ilyen ismeretlen lények, különböző helyeken megtalált tetemei esetében titkos katonai, genetikai kísérletek szörnyszülötteire gyanakodnak. Ez viszont nagy marhaság. Melyik az a kutatóintézet, amelyik van olyan marha, hogy saját kísérleti alanyát kidobja csak úgy egy erdőbe, vagy a folyóba veti, mert nem kell már, gondolva azt, „majd csak megtalálja valaki”. Minimum szigorúan őrzött, papíron nem is létező intézetek zárt falai között végezhetnek ilyen irányú kísérleteket /mert azért bizonyára létezik ilyen/. A félresikerült, vagy elhullott állatot pedig valószínűleg mélyfagyasztásos kamrákban őrizhetik, legrosszabb esetben talán elégetik. De semmiképp sem úgymond, „kidobják az utcára”.
Viszont!!!
Van egy szűk sáv, amire valóban azt lehet mondani, hogy a kriptozoológia tudományterületéhez tartozik. Ilyenek, a főleg a hírcsatornák által is felkapott ismeretlen lények egyedei. /Pld. havasi ember, Loch-Nessie szörny, Chupacabra, sellők, stb./ Ezeket általában többször is látják, visszatérőek, és a szemtanúk száma is nagyon magas.
Összefoglalva itt is azt látom, mint az UFO észleléseknél, még ha furcsának is tűnik a párhuzam. Van egy sor hamisítvány, van egy sor ufonak vélt természetes égi jelenség, és vannak valódi észlelések.
A jövőben tervezek egy hosszabb lélegzetvételű cikket írni erről, mert tényleg izgalmas a téma.
Laci, neked mik a tapasztalataid ezekről? Gondolom sok ilyen lényt vizsgálgattál te is.

Szép napot!
"Aki tudásra tesz szert, jó és kegyes; máris isteni" Hermész Triszmegisztosz
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: kriptozoológia

Szerző: aranylaci » 2015.08.29. 16:56

Köszönöm a szép leírást. Igen, a búlvár betette ide is a lábát és zúz is tönkre mindent. Nem szabad hagyni. El kell zavarni.

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Powered by phpBB ®