Szerző: aranylaci » 2008.06.08. 16:21
Tiszteletem.
Sajnos a szkennerem nem hajlandó XP alatt dolgozni és meg nem telt másikra. Lefényképezni sem igazán megy. mert a gépemmel nagy égnek sem tudok makrot fényképezni, pedig alapból tudnia kellene. Rosszul fókuszál... Kínos. Ha jól emlékszem Varga Csaba egyik könyvében láttam a képét. Hátha valaki hamarabb megtalálja, mint én.
A bosnyák kövekről 30 oldalas anyagnál tartunk eddig. A munka folyamatos. Egy éve foglalkozunk velük, és mindösszesen néhány szót sikerült megfejteni, mely esetekben biztosak lehetünk, hogy a megfejtés korrekt. Tudom nem sok, de igen nehéz a munka. Évek-évtizedek.
Fel kellene valakinek vásárolnia a Pilisben azt a részt, ahol bejárat van és nyilvánosságra hozni a dolgot. Miként Barabás László felvásárolta a Torda-hegy jó részét, hogy ne lehessen megsemmisíteni a 40.000+ éves rovásírásos cserép-töredékeke és egyebeket.
A Vikin rúna (róna!!!) írás és a székely rovásírás közti kapcsolta bizonyított. A Vikingek olyannyira rokonaink voltak, hogy magyarok is utaztak velük Amerikába, és fel is állítottak rovásírásos köveket. Egyiket pár hete "fedezték fel", és közölték le a fotóját.
Ha jól tudom, a maya nyelvet a baszk nyelvvel sikerült egész jól párhuzamba állítani, ettől függetlenül pedig a baszkot a magyarral. Igazából nem is "maya" az, hanem "magya", csak a spanyolban nincsen "gy".
Nemcsak a chilei indiánok népviselete hasonlít "a megszólalásig" , hanem a mexikóiaké, az irokézeké, stb. Gyönyörű "kalocsai" kötényeket láthatunk rajtuk, "tiszavidéki" keresztszemest, tulipános (Egy az Isten) ládákat, szinte mindent. Nem is beszélve a népzenei azonosságról. (Megrakják a tüzet...pl.)
Nem tudom, Boszniában (Besenyő-hon) mi lesz, azért igyekszünk mindent lefényképezni, hogy később ne lehessen letagadni. Bár, sajnos az óriások, a piramisok tövében feltárt sírjairól még nem érkezett hozzám fotó. Remélem az sem késik.
Hamarosan Egyesületünk - pályázatok révén - tudja finanszírozni tagjai számára a külföldi kutató-utakat.