Mars-kutatás, titkos marsraszállás, élet

A Marsi Arc

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

Avatar
User

Tyrael

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

621

Csatlakozott

2008.02.07. 11:46

Re: A Marsi Arc

Szerző: Tyrael » 2008.02.08. 12:55

Szerintetek mivel mehettek el a Marsra akkoriban, ha tényleg elmentek?
Netán Wernher Von Braun atoműrhajójával? Vagy valamiféle idegenkézből idepottyant űrtechnikával?
Tény, hogy Von Braun már a 60-as években megtervezte az atommeghajtású űrhajót. Az is tény, hogy a Mars arc és a piramisváros egy előző civilizáció ottlétének bizonyítékai. Nem beszélve egyéb más fellelhető bizonyítékokról.
De ha van egy ilyen világraszóló felfedezés, teszem én azt Marsutazás stb, akkor miért nem hozzák nyílvánosságra? Mi értelme van titkolni a technikai forradalmakat, az idegenekkel való kapcsolatot és a marsi életet?
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A Marsi Arc

Szerző: aranylaci » 2008.02.08. 20:17

A cowboyok nagyon nem szeretnék, ha kiderülne, vannak náluk jobb, idősebb, és tapasztaltabb cowboyok.
no avatar
User

Imperátor

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

171

Csatlakozott

2006.07.12. 15:35

Tartózkodási hely

Eger

Re: A Marsi Arc

Szerző: Imperátor » 2008.02.08. 20:19

Hogy van oroszul a cowboy? :mrgreen:
no avatar
User

Tron

Re: A Marsi Arc

Szerző: Tron » 2008.02.12. 17:52

ΓObBOЮb

Imperátor írta:Hogy van oroszul a cowboy? :mrgreen:
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: A Marsi Arc

Szerző: Gabe » 2008.02.12. 18:56

Govojo? :?
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

aMGee

Re: A Marsi Arc

Szerző: aMGee » 2008.12.26. 05:39

Szeretnék én is hozzáfűzni néhány dolgot ehhez a témához!
Egy kis történelmi áttekintés azok számára, akik kevésbé tájékozottak:
1987-ben Richard C. Hoagland - aki maga is az amerikai űrkutatási hivatal alkalmazásában állt, tehát nem kispályás - hatalmas szenzációval szolgált. Állítása szerint szerint talált a Viking által készített képeken olyan struktúrákat, építményeket, melyek egyértelműen mesterséges eredetűek, tehát valaki, vagy valakik építették azokat. A legnagyobb visszhangot kiváltó kép, a Mars Arcról készített fotó (felismerhetően egy emberi arcot formáz meg).Ha megnézzük az eredeti, azaz az Viking által készített felvételeket, be kell ismernünk, hogy a dolog meglehetősen egyértelmű, nincs szükség sem nagyítóra, sem körberajzolásra. Az Arc félreismerhetetlen módon néz bele a szemeinkbe. Hoagland mélyreható elemzéseket végzett az Arccal kapcsolatban, geológiai és embertani törvényszerűségeket szem előtt tartva, minek eredménye az volt, hogy a több mint másfél kilométer hosszúságú alakzat nem csupán egyszerű optikai csalódás, nem fény-árnyék játék, és végképp nem hamisítvány. Az Arc valóban létezik, és valóban az, aminek látjuk: Egy tervszerűen elkészített hatalmas szobor!
A tudományos világnak ekkor szinte elakadt a lélegzete. A marsi életet kutató - és ehhez a kérdéskörhöz meglepő módon leginkább mélyen szkeptikusan hozzáálló - szakemberek éveken keresztül semmiféle olyan érvet vagy kibúvót nem voltak képesek találni, melynek segítségével meg lehetett volna cáfolni bárki számára egyértelműen a valóságot, vagyis azt, hogy az Arc létezik, és a Hoagland féle értelmezés - vagyis hogy értelmes lények által készített építményről van szó - a helyes. Persze történtek harmatgyenge próbálkozások.
Fény-árny játék: Ez volt az egyik legerősebb fegyvere a NASA embereinek és azoknak a tudósoknak, akik ex catedra tagadták-tagadják, hogy az emberen kívül létezhet értelmes élet akár a Naprendszerben, akár a világegyetemben. Az tény, hogy szerencsétlen módon a Viking űrszonda mind a két alkalommal pontosan ugyanabban a napszakban és helyzetben készítette el a felvételeket, így másféle rálátásban nincs mód megvizsgálni a struktúrát. Azonban az is letagathatlan tény, hogy az Arc jóval több némi árnyékvetésnél. Nézzük csak meg alaposan: Nem arról van szó, hogy bizonyos jól elkülöníthető felszíni formák alakítanak ki egy árnyékarcot, hanem maga a formátum képez egy önárnyékot, tehát maga az Arc az, amely árnyékot vet. A szemüreg sötétsége teljesen érthető, hiszen a kompozíciónak megfelelően ott mélyebb a terület, így ott tökéletesen elfogadható módon szintén árnyékolás képződik.
Az Arc egyik fele ráadásul teljesen világosnak látszik, így például az is, hogy a szobor valamiféle megmunkált, élekkel rendelkező, szabályosan kialakított alapzaton fekszik, így kiemelkedve a természetes felszínből. Jól láthatóak továbbá a homlok, a szemek, az orr és a száj formái, melyeknek pontossága teljesen kizárja a véletlenszerűség lehetőségét.
A fény-árnyék magyarázat mellett pszichológiai érvet is (ki)talátak a szkeptikus kutatók: Az ember teljesen természetes módon képes szinte bármilyen környezeti formába arcokat látni, pusztán azért, mert a fantáziája erre képessé teszi. Nos, kedves kutató urak: Ez bizony egy emberi arc! Sokkal több holmi fantáziálásnál, ez itt maga a megkérdőjelezhetetlen valóság!
Sok-sok éven keresztül csupán ilyen gyenge álmagyarázatokkal élt a tudományos világ a földönkívüli élet eme egyértelmű bizonyítékával kapcsolatban és miután érezték, hogy ezek a izzadtságszagú, szándékos félreértelmezések kissé nevetség tárgyát képezik - szemben azzal, hogy az Arc, az aminek látszik: egy emberi arc - hirtelen elhallgattak és továbbiakban a Mars Arcról olyannyira nem esett szó, mintha az nem is létezne. Ez aztán a konstruktív hozzáállás az emberiség történelmének vélhetően legnagyobb horderejű felfedezésével kapcsolatban! Már az is nevetséges, hogy miután a Hoagland közzétette a fotókat, a NASA évtizedeken keresztül egyetlen felszíni Mars-expedíció alkalmával sem célozta meg a Cydonia fennsíkot. Jóval távolabbi és mondhatni egészen érdektelen területekre küldött inkább szondákat. (Itt megjegyezném, hogy ez most sincs másként. Sem a Cydonia, sem a jégsapkák központi területe nem képezi a helyszíni, közvetlen vizsgálódás tárgyát a Mars-missziók során...)
1997-ben, tíz gyötrelmesen hosszú év elteltével a NASA végül úgy döntött, hogy lerombolja az Arc-mítoszát. A bolygó körül keringő Mars Global Surveyor (MGS) rengeteg képet készített a felszínről és magáról az Arcról is, most már teljesen eltérő fényviszonyok között. A fotókat a NASA az első képek között tette közzé, mint valamiféle megdönthetetlen, győzedelmes bizonyítékot. (Érdemes lenne egy rövid tanulmányban kitérni az űrkutatási hivatal a földönkívüli élettel kapcsolatos mélyen szkeptikus és alapvetően elutasító hozzáállására, amely módfelett különös egy ilyen szervezet esetében...) Az új fotókon már nem látható az Arc. Helyette egy teljesen közönséges, alakzatnak sem nevezhető formáció foglal helyet, mely egyértelműen nem mesterséges eredetű és még nagyon megerőltető fantáziálással sem lehet kivenni arcvonásokat. A NASA ezúttal kínos precízitással ügyelt arra, hogy a legkisebb mértékben sem emlékeztesse a legnagyobb fantáziával rendelkező embereket semmire az Arc helyén látható domborzat. A baj azonban ezzel a fotóval, hogy ebben az esetben ezek szerint semmiféle olyan struktúra nincs ott, amely akármilyen fény-árnyék viszonyok között egy arcot formázhasson. Hiányoznak ugyanis azok az alapvető elemek, melyeket a Viking-kép esetében részletesen megvizsgálhatunk az Arc nem árnyékos részén. Az MGS-képen nincs szemüreg, csak egy jóval sekélyebb és elnyújtottabb vájat. Nincs orrszerű formátum, csupán egy méreteiben ránézésre is jól megállapítható módon roppantul tagolt hegyvonulat, és nincs száj sem, csak egy - az eredeti Arc-képhez képest - elcsúsztatott, tehát nem is az eredeti helyén levő síkság.
Azért ez már vicc! Egyértelmű tehát, hogy a NASA tisztességtelen módszerekkel igyekszik szétzúzni az Arc valóságát, és manipulált fotókkal szeretné elérni azt, hogy az embereknek még csak eszébe sem jusson bármilyen mesterséges dolgot felfedezni az Arc helyén.
A két képet összehasonlítva csak arra gondolhatunk, hogy az 1987-es fotó egy rendkívül alapos és szakszerű tisztogatáson, retusáláson esett át, de mintha a szakértők átestek volna a ló túlsó oldalára: A nagy megsemmisítés közepette észre sem vették, hogy egy gyökeresen eltérő struktúrát hoztak létre, olyan alaktalan alakzatot, mely képtelen lenne árnyjáték révén, az 1976-os képeken látható arcszerű képződményt létrehozni.
Egy 2001 áprilisában készült felvételen - mintegy áprilisi tréfaként :) - még annyi sem maradt a kérdéses struktúrából, amennyit az 1987-es képen láthatunk. Itt már csak egy teljesen jellegtelen, domborzatszerűnek is nehezen nevezhető akármi látható, amely esetében még mindig kérdéses, vajon hogyan lehetett képes 1976-ban arcszerű önárnyékot vetni...
Vagyis a később készült fotó abszurd módon megint csak egy nagyszerű bizonyíték arra nézve, hogy az Arc márpedig létezik! A NASA eszeveszett és eltúlzott utómunkálatai megerősítik azt a hitet, hogy az űrkutatási hivatal kétségbeesett erőfeszítésekkel igyekszik elleplezni előlünk a valóságot. De miért?
Ráadásul a Cydonia még tartogat számunkra néhány - mindeddig nem cáfolt - szenzációt...
Összefoglalva tehát: Óvatosnak kell lennünk a NASA által leközölt adatokkal kapcsolatban, de az már minden bizonnyal kiderült, amit a NASA megpróbál a lehető legjobban cáfolni és tagadni, annak pont az ellenkezője igaz. Tehát a Marson volt és lehet hogy - esetleg a felszín alatt rejtőzködve - még mindig van értelmes élet!
Avatar
User

Laca

Rang

veterán

veterán
Hozzászólások

4193

Csatlakozott

2007.08.11. 02:03

Re: A Marsi Arc

Szerző: Laca » 2008.12.26. 10:00

Üdv aMGee!

3 kép érdeklődőknek az utolsó a földön van és egy link: http://www.thehiddenrecords.com/mars.htm
bárhogy nézzük, ezek igen is arcok! HOME: http://www.thehiddenrecords.com/index.htm
Csatolmányok
face-on-mars.jpg
3
face-on-mars.jpg (22.32 KiB) Megtekintve 10362 alkalommal.
face-mars.jpg
2
face-mars.jpg (15.23 KiB) Megtekintve 10362 alkalommal.
face_indian.jpg
1
face_indian.jpg (2.29 KiB) Megtekintve 10360 alkalommal.
"Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz."
"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének"
"Óvakodj a türelmes ember haragjától"
Avatar
User

WIM

Rang

UFO kutató

UFO kutató
Hozzászólások

524

Csatlakozott

2006.12.08. 14:46

Re: A Marsi Arc

Szerző: WIM » 2008.12.26. 22:46

Elő a piros/kék szemüveget:
http://www.marsunearthed.com/
8)
no avatar
User

yupiter

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

997

Csatlakozott

2005.11.03. 14:23

Re: A Marsi Arc

Szerző: yupiter » 2008.12.29. 17:25

A WIM által adott linken szép anaglif művészeti alkotások láthatók.
Mivel nem vagyok "marsi arc hívő", ezért teljesen elfogulatlanul néztem a 3D-s képeket és az alapjukként szolgáló MOC felvételeket. Ezért írom, hogy művészeti alkotások, mert a valódi térbeli látványhoz csak korlátozott mértékben van közük.
Több gond is van velük:
1. Az anaglif képek két rétegét adó képek nem egy helyről és nem azonos látószögben készültek. Ez méret- és szöghibákat okoz a térbeli látványban. (pl. a "marsi arcot" bemutató képpár esetében kb. 7 fok (!) a látószög eltérés!)
2. Nincs valódi sztereo bázistávolság, hanem a két réteg eltolása önkényes mértékű. Ez a valódi térbeli látványt alapvetően befolyásolja.
3. sokszor nem azonos felbontásban készültek az egyes rétegképek. Ez érthető részlet-hibákat eredményez.
4. Van. amikor nem azonos évszakban készültek a rétegképek (pl. a "marsi arc" esetében is). Ez természetesen szintén részlethibákat okoz, hiszen esetleg nem az van az egyik rétegképen, mint a másikon (pl. hó, homok, zúzmara stb. lehet az egyiken, de a másikon nem)
5. Általában a rétegképek nem azonos orbitális pályáról készültek, így a felszíni formák szögállása és torzulása az eredeti rétegképeken nem azonos. Ezeket igazából nem lehet teljes mértékben korrigálni, így az anaglif kép sem lesz hibátlan.
6. Előfordul, hogy a napfény beesési szöge sem azonos a két rétegképen. Ez a sztero képek szemlélésekor megcsalhatja a szemet.
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

3909

Csatlakozott

2005.05.05. 10:44

Tartózkodási hely

Szentes

Re: A Marsi Arc

Szerző: aranylaci » 2008.12.30. 12:51

Erre mondták már akkor fotós szakemberek, amikor a NASA kiadta a "munkáját", hogy a Viking-felvételekkel a NASA által kiadott fotók egész egyszerűen nem hozhatók fedésbe, azaz a NASA szokás szerint hazudott és csalt.
no avatar
User

Zune

Re: A Marsi Arc

Szerző: Zune » 2009.02.15. 17:32

Helló!Valaki tudna nekem abban segiteni hogy a google earth-ban hogy tudom megnézni a marsi arcot?Odáig eljutottam hogy megvana mars-ez nem nehéz-de a keresőbe mit kéne beirnom hogy odavezessen?Köszönöm.
Avatar
User

sheriff

Rang

Fanatikus UFO hívő

Fanatikus UFO hívő
Hozzászólások

860

Csatlakozott

2006.02.11. 17:15

Re: A Marsi Arc

Szerző: sheriff » 2009.02.15. 17:41

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bocsi Zune! Nem tudtam megállni vigyorgás nélkül. :oops:

Keresőbe beírod, hogy " mars face ". Fly to : részében. Ennyi. :Wink:
no avatar
User

Zune

Re: A Marsi Arc

Szerző: Zune » 2009.02.15. 19:46

HI!
Igazad van most hogy olvasom amit irtál már nekem is leesett!Köszi! :mrgreen:
no avatar
User

Detros12

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

22

Csatlakozott

2010.05.04. 15:16

Re: A Marsi Arc

Szerző: Detros12 » 2010.05.10. 18:03

én is meglestem a google eartben de szerintem az is retusálva, szerkeztve van. De nem értem hogy minek kell titkolni a más élet létezését ha van vagy akár a fennmaradt bizonyitékokat miért nem ismerehetik meg az emberek?
Avatar
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
Hozzászólások

1102

Csatlakozott

2005.07.09. 00:53

Tartózkodási hely

Pécs

Re: A Marsi Arc

Szerző: Gabe » 2010.05.11. 21:15

Szerintem ez összetett dolog.
A miért nem lépnek velünk kapcsolatba topikban válaszolok.


Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
Avatar
User

ARHUN

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
Hozzászólások

61

Csatlakozott

2013.10.05. 01:41

Tartózkodási hely

Budapest

Újabb Mars Arc

Szerző: ARHUN » 2016.02.01. 16:58

Sziasztok!

Fotó- és térképelemző kutakodásaim során találtam két anomáliát, melyekről egy rövid, kis videót készítettem. /Az alábbi linken elérhető./
Szó van benne egy lezuhant repülő csészealjról, de a még izgalmasabb, és itt kapcsolódik a Mars Archoz, egy olyan épületkomplexumot mutat, mely a magasból, az űrből nézve emberi arcot ad ki, tehát egészen bámulatos és zseniális építészeti megoldást láthatunk. Ez a Graff kráterben van.
Namost, mindössze egy NASA fotót találtam a teljes Graff kráterről, de az épületegyüttes itt sziklahalmazt mutat, drasztikusan megdolgozták. Hasonlóan jártak el vele, mint a Vikingek által lefotózott Mars Arccal. Viszont azon a térképen amit vizsgáltam, valamilyen oknál fogva rajta maradt. Mit gondoltok róla?

https://www.youtube.com/watch?v=XEp9SXQ95AU

Szép napot!
"Aki tudásra tesz szert, jó és kegyes; máris isteni" Hermész Triszmegisztosz
Előző

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

Powered by phpBB ®
cron