Kedves Aranylaci!
Kérlek, olvasd végig a korábbiakat és látni fogod hogy kettőnk közül ki irkált butaságokat! Ez annális inkább fontos és érdekes is, mert amit most legutóbb idemásoltál, az csak egyetlen ponton különbözik attól amiről mindezideig beszéltem! (Legfeljebb csak Te nem vetted észre!)
Előszöris! Én egészséges emberről beszéltem, mert ezen a fórumon, egyáltalán a só- és káliumszükségletről volt szó!
Ez a kitétel (amit folyamatosan hangoztatsz): "nagy mennyiségben ürül" - relatív!
Egyrészt, nem ürülhet több kálium mint az extracelluláris térben lévő mennyiség, azaz 2%! Ha annál mégis több ürülne, az csak és kizárólag megbetegedés esetén következhet be! Nézd csak vissza amit írtam! Minden esetben ott áll hogy: "egészséges emberben"!
Másrészt, nem ürülhet több kálium, mint amennyit a vesénk egyáltalán képes eltávolítani! Az a mennyiség pedig egyénenként eltérően, 2,2 és 3,6 gramm közötti! Ennél a mennyiségnél több, maradandóan károsítja a vesét!!!!
Egészséges emberben a kálium csak és kizárólag a vesén keresztül ürül!
Csupán hányással és úgynevezett "vizes hasmenéssel" (vízzel együtt ürülő széklet) lehetséges nagyobb mennyiségű káliumot veszíteni! Ekkor azonban már nem beszélhetünk egészséges emberről, Kedves Laci!
"Hypokalaemia (a szérum kálium szintje kevesebb, mint 2,8 mmol/l.)
Okai: ELÉGTELEN KÁLIUMBEVITEL
Fokozott káliumvesztés, ami lehet gastrointestinális (hányás), renális, és
hormonális (mellékvese hyperfunkció)."
Ebben van az az egy pont, amiben eltér a valóságtól: "Elégtelen kálium bevitel". Ez nem állja meg a helyét, erre épül a "só-mítosz"-nak a káliummmal kapcsolatos hazugsága!!!!
S ha Te ezzel példálózol, akkor Te nem értettél meg az előbbiekből semmit!
Mégegyszer(!):
Elégtelen káliumbevitel, átlagos, normális étkezés mellett nem lehetséges! Azért nem, mert az élelmiszereink messze több káliumot tartalmaznak mint a szervezetünk igénye!
A szükségletünk ugyanis, nem a normálisnak hazudott 3,5-4,5 gramm/nap, hanem csupán 0,4-0,6 gramm/nap! Erre utal az optimális vérszint is, ami - mint már én is mások is itt leírták, - nátrium esetében 142mmol/l (140-144), kálium esetén pedig ~4,75mmol/l (4,5-5). A kettő aránya ~30:1! Ilyen a magzatvízben is az arány és a Ringer-oldatban is, - nem véletlenül! - Ugyanis ez felel meg a szükségletünknek!!!!
Csak és kizárólag betegségben lehet szükség a káliumnak a pótlására külön is!!!!
Kedves Aranyilaci, kettőnk közül aki butaságokat írt az Te vagy! S ezt még tetézted is az értetlenségeddel!
Ahelyett, hogy egyet is elolvastál volna azok közül amit ajánlottam! Pedig ott ezek mind, részletesen le van írva!
Ismételten ideírom, olvasd el ezeket:
http://tisztaso.narod2.ru/http://www.biokemia.blogol.hu/http://fehersolyom.info/e107_files/publ ... valasz.pdfAz utóbbiban megtalálható a válasz arra, hogy milyen módon sikerült elérni azt, hogy még az orvosok is elhigyjék a sóval kapcsolatos hazugságot!
S igen, én könyveket is emlitettem, egyetemi tankönyveket, mert nekem a rendelkezésemre állnak. Nem a ma tanitott hazug verzió található bennük!!!! A hozott idézeted, Kedves Laci, már az újabb változat, az, ami segítségével az orvosokat is félrevezetik. - Az iménti pdf-ben elolvashatnád hogy hogyan. De nyilván nem teszed meg, hiszen eddig se tetted, ahelyett inkább butaságokat írtál, majd ezt rólam állitottad.
Kedves Laci! A vitánk érdemtelen, hiszen egyikünk felkészültsége a témában - finoman fogalmazva - kivánni valót hagy maga után. Tisztán látszik, hogy a biológia, a biokémia, nem az erősséged.
Nem akarom rád sütni hogy "okoskodó" vagy, jóllehet megérdemelnéd. De tudatlanul vagdalkozni, méginkább úgy hogy a felajánlott írásos anyagot se olvasod el, nem vet jó fényt.
További vitának nem látom értelmét...
Üdvözlettel: Gábor
Egyébként, az internet telistele van okoskodókkal, okosnak látszani akarókkal, akik akarva-akaratlan terjesztik a valótlanságot.
Mindigis akadtak és akadnak ma is olyanok is, akik az ember előbbre jutásának gátjai, ahelyett hogy elősegítették volna elősegítenék azt.
Hogy ez hogyan működik, mindenki számára megvilágosodik, ha elolvassa a Szendi Gábor egyik legújabb cikkét, amiben az általa az utóbbi időben terjedésnek indult "Paleolit táplálkozás"-nak elnevezett étrendi ajánlásnak vagy formának az aláásásáról, ellehetetlenítéséről szól, olyanok részéről, akik részint nem hozzáértők, (okoskodók,) rosszindulatuak, avagy ellenérdekeltek. A cikk címe:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/egyunk-ug ... zemben.htm