Akad egy könyv Sloszártól, amiben kifejti a bibliáról alkotott véleményét, nekem nem volt új a megvilágítás, de így összeszedve még is azt a hatást kelti. Bár kicsit sokat ismétli önmagát és a 2.rész felé már kicsit összeszedetlen, néhol túlságosan is, de még is van benne valami... Régen olvastam csak a bibliát, de ami a könyve után idegesítően a fejben marad, az a számok és még egy dolog, a hegy. A hierarchikus rendszert azért rendesen felvázolja, nehogy bele lehessen kötni és nem is nagyon lehet. Az urak (istenek) vezetője (Úr Isten), urak (istenek), a biztonsági főnök (sátán és egyéb megnevezés), biztonsági szolgálat, próféták, ügynökök, remélem nem hagytam ki senkit. Aztán mint kiderült az emberek jó része az urakhoz imádkozott és ahogy változott a hierarchia, mindig a aktuális "urat" imádták, nekem így szűrődik le. Volt aki elmondta a nevét és volt aki "vagyok aki vagyok" és hasonló válasszal élt, hogy még véletlen se őt imádják. Aztán a könyv vége felé az ember joggal várna valami választ a hétköznapokra, ha már ilyen szépen levezette, de ez elmaradt... A számoknál a 666 megszokott, vagy a 144000, de a pontos fordítás szerint "emberi számok összegéről" volt szó. (ha jól emlékszem) Van még 2 feladvány (...) is, gondoltam érdemes megnézni. Azóta is nézem... Viszont a 666 euler függvény szerinti eredménye 216, a 144000-t elosztva 666-tal, az 216.216.216... .216-t kapunk. Abban az evangéliumban (azt hiszem márk), a 216-os bekezdésben az van, hogy elmentek az istenek, szóval ez nem jött be

. A 23 című filmet láttam, nem követem el azt a hibát...szóval ennyi elég is volt. Még egy szám az ami sokszor szerepel, az a 40, ennyi napra sokakat vittek el a biblia szerint, de más alkalmakkor is előkerül. A hegyről olvasva, aktuálisan találkahelyként aposztofálja azt, bár állítólag volt kommunikációs technológia, valamiért mindig fel kellett mennie a prófétának a hegyre. Aki még nem olvasta, annak ajánlom, van netről letölthető verzió is.
Miután végig olvastam a könyvet, eszembe jutottak az indiánok, akik ha az életük vége felé jártak, elmentek az "utolsó útra", fel a hegyre meghalni. Talán ott sem volt véletlen ez a hagyomány. Állat formájában (állat forma, állatnak nézett forma, a forma mint technológia és kiköt a gondolkodásmenet Jónás történeténél...) térnek vissza, befejezik a küldetésüket (ha van), ezt persze nem állati alakban (formában...stb), végül ismét állat formájában távozak. Az isten is mindig állati alakban jelenik meg. Ha Sloszár gondolkodásmódjával közelítem meg a régi történeteket, tényleg lesz benne valami újszerű. A biblián kívül érdekene, vajon még hányszor játszott szerepet a hegy, mert olybá tűnik, hogy sokkal többször.
Az "istenekről" olvasgatva, akaratlanul is eszembe jut az SG sorozat és az "orai" nevezetű faj (vagy star trek és a gépek-minden ellenállás hasztalan), higgy bennünk, vagy pusztulj el, a függetlenséged egyenlő a tagadással, amely büntetést von maga után. Az aktuális "másik" mindig gonosz, ez nekem túlzottan is emberi... A lényeg, hogy számtalan új gondolat indul el a könyv után, nem is írogatom le ezeket, ennyit erről.