Titkos és kevésbé titkos űrprogramok, A Világegyetem eredete

Bolygó-közi élet

Moderátorok: Gabe, dkj, aranylaci

no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Re: Bolygó-közi élet

Szerző: aranylaci » 2011.03.19. 10:19

Mióta így döntöttek.
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
1102

2005.07.09. 00:53

Pécs

Szerző: Gabe » 2011.03.19. 17:00

Az addig "rendben", hogy a tudomány így döntött, de ha már itt fejtegetjük a dolgokat józan paraszti ésszel, akkor már ne jöjjünk elő legalább mi ezzel a dumával, hogy a világűr vákuum ezért ez és ez nem lehetséges, és ez így meg úgy fog viselkedni a világűrben, mert a laboratóriumi vákuumban a Földön így működik!

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

pmarci1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
191

2011.03.13. 00:24

Bp.

Szerző: pmarci1 » 2011.03.20. 01:08

Jól van nyugi van. Feltettem egy kérdést, választ kaptam rá csókolom el van felejtve.
User

Gabe

Rang

Site Admin

Site Admin
1102

2005.07.09. 00:53

Pécs

Szerző: Gabe » 2011.03.20. 20:36

Nem neked szól hanem azoknak akik másoknak akarnak dolgokat megmagyarázni úgy hogy azt képzelik, hogy nekik van igazuk mert hülyeségekre támaszkodnak és ha egy kicsit gondolkoznának akkor tudhatnák, hogy butaságot beszélnek.

Persze nem könnyű a mai világban megtalálni az igazságot, de a vákuum és a világűr vonatkozásában nem nehéz rájönni.

Gabe
"Nektek embereknek szemeitek vannak, hogy lássatok, és mégsem láttok semmit"
no avatar
User

horpad

Szerző: horpad » 2011.03.22. 08:44

Gabe!
Én azt hiszem, kevered a vákuum és az abszolút vákuum kifejezéseket.
A fogalmak tisztázása érdekében érdemes ezt elolvasni:
http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/Vakuum.htm

„...Térrész, amelyben nincs jelen anyag (légüres tér).
A tökéletes vákuum elérhetetlen...”

A Világűr nyilván nem vákuum, mivel egyrészt nem behatárolható, másrészt "tele van minden szutyokkal".
A vákuum egy meghatározott nyomástartományon belüli érték, egy adott térrészre vonatkoztatva.
A Hold belsejében egyértelműen nincs vákuum az anyag jelenléte miatt.
A felszínén meglévő nyomásviszonyok viszont bőven eleget tesznek az előírt kritériumoknak.

Éveken át üzemeltettem vákuum alatt működő berendezéseket. Kapcsolatba kerültem különböző rendszerű
és működésű vákuumszivattúkkal is. Sőt, a karbantartások idején még javítottam is őket. Így vélhetően
tisztában vagyok azzal, hogy ez a fogalom valójában mit is takar, és hogy mikor használható, mikor nem....
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

2014.02.07. 22:12

Szerző: obelix1 » 2014.06.11. 15:03

Tisztelt arnylaci, fórum társak.
http://www.ufosightingsdaily.com/2011/0 ... -nasa.html

Ez a Fekete Lovag nevü idegen ürhajó, amit a Nasa fotói között találtak. Úgy néz ki hogy a főldkörül lebeg, nagyon régóta, de természetesen ez is titkolt ügy.
Kiváncsi vagyok, hogy ti mit tudtok erről, van-e extra infótok róla, mit szóltok hozzá?????????????
no avatar
User

aranylaci

Rang

Site Admin

Site Admin
3909

2005.05.05. 10:44

Szentes

Szerző: aranylaci » 2014.06.12. 09:49

Hát bizony a honlapomat kellene olvasgatni... :)

http://aranylaci.fw.hu/black-knight/black-knight.htm
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

Szerző: obelix1 » 2014.06.12. 17:58

Igyekszek a honlapodat olvasni témák szerint, de szépen lassan haladok.
Köszönöm hogy felhivtad a figyelmemet az irásodra. Ez nagyon érdekel, igy rögvest el is olvasom. :D
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

Szerző: obelix1 » 2014.06.12. 19:33

Hát igen, a jó öreg Nasa már megint hülyének néz mindenkit. Akár hogy is nézzük azt az objektumot, semmi köze nincs a Discoveryhez, pláne ha azember már figyelemmel követtet belőlük párat.
De addig nem is várhatünk jobbat, se egy normális reális időben adott választ amig pl a Nasa, meg szép lassan az összes ilyen cég kormányok, hadseregek és milliárdosok kezében van. Azért vastag az a bőr az ő képükön, hogy egy ilyen neves kutatóközpontot lejáranak folyamatosan. A másik dolog meg az hogy mindent kisajátitanak maguknak egoista módon és titkolóznak, fenyegetőznek, letagadnak, félrevezetnek.
Ki hitte volna hogy a közőpkor után lessz még sötétebb időszak is az emberiség törtélelmében és hogy egyesek a kutatást, a tudományt a legmélyebb bugyrokba sülyeztik csak azért hogy a hadseregen kivül senki más ne profitáljon semmiből, és hogy mégis minden csak róluk szoljon. Mindegyik hadsereg csak magának akar titkos információkat szerezni, hogy lépéselőnybe jusson a másikhoz képest. Minden a katonai uralomról szól, aminél primitivebb rendszer nem is létezik. Remélem hogy a földönkivülieknek több esze van mint a mi fajtánknak és ésszerübben gazdálkodnak a tudományos dolgaikkal,mert a mieinkkel sokra sajnos nem megyünk. Példaként hoznám fel hogy nemrég az Enigma cimü müsor szerkeztője Erdélyben járt, ahol egy igen fúrcsa helyet látogatott meg a Bucegi hegységben, ahol egy szfinxnek látszó nagy kődarab maradt fenn. De érdekesebb az, hogy a környéken egy hatalmas barlangot találtak nagy asztallal, berendezéssel ami igen fúrcsán müködött a hely megtalálói szerint, akik szépen lassan eltávoztak halandó világunkból. Ráadásúl két óriás csontvázat is találtak a barlang közelében. Hogy miért is irom ezt példaként? Mert rövidesen az amerikai hadsereg és a Nato átvette a helyet a korabeli szekuritátétól és lezárták végleg. Hát igy van ez mindennel, ez egy tipikus példája annak hogyan is müködnek a dolgok világunkban és hogyan sajátitják ki egyesek igazi történelmünk kincseit, maradványait és hazudják le szemrebbenés nélkül.
Ebben az esetben miért nem hagyták az ürhajóst beszélni, miért kell mindenkit hallucinációval vádolni?.
A megtáláás idejében ilyen objektumot nem tudtak még a hadseregnél se késziteni, ahogy a beszámolóban is szerepel.
A kód feltörése és az állitólagos üzenet megfejtése nagyon gyanúsan, valótlanúl hangzik. De a Fekete Lovag viszont megmozgatja az ember fantáziáját. Én kizárom a látottak alapján az emberi tényező lehetőségét, tehát szerintem az nem lehet ember készitette ürhajó.
De akkor honnan származik?
Talán egy régi földi őscivilizáció készitetteés hagyta ott, talán az atlantisziak?
Esetleg valóban más naprendszerből jött vagy más dimenzióból érkezett és maradt itt akár felfedezés céljából, akár csak elromlott mint a Sifi-kben?
Ez nehéz kérdés, de egyhamar ez sem fog konkrétan kiderülni.....viszont találgathatunk.
User

real.alien

Rang

UFO kutató

UFO kutató
487

2008.05.29. 13:20

Temesvar

Szerző: real.alien » 2014.06.13. 19:10

Udv. :mrgreen:

Szia obelix1!
Egyet ertek veled sok mindenben, beszoltam, mert azt az Erdely-i meset az oriasokkal meg hatalmas asztallal ...es sok minden massal ..egyaltalan nem kell komolyra venni .
Termeszetesen... "az amerikai hadsereg meg a NATO " ugyancsak olcso legenda ...resze annak hogy ... milyen csoda orszag van itt es milyen szuperek mindenben .
Termeszetesen hazugsag az egesz ...jo hogy nem ismeritek bovebben .
Van a dologban olyan , hogy valami foldalatti folyoso Shambalaig megy ...a Retyezat hegyseg egy piramist takar (amely az egyiptomi piramisok folytatasa ...) .
Na jo ! Megallok ... gyomor-rontast kapok ...
Sokat jartam arrafele ..egy rohadt amerikai katonat sem lattam ... sem titkos-szolgalatos fenegyereket . Rengeteg turista setalgat arrafele semmi orizet nelkul . Neha eltevednek, belecsusznak szakadekokba ...a hegyimentoknek eleg sok dolga van ...De ez mas teszta .
Az a sfinx valoban eleg furcsa, eleg nagy darab ...azonkivul van egy gomba-szeru szikla halmaz (a helybeliek "venasszonyoknak" -nak hivjak oket ...) Ezek is jo nagyok.
Elso latasra ugy tunik hogy a szel alkotta oket ...de a szel sok helyen alkot ...de nem ilyeneket . Azonkivul a szel iranya merolegesen fuj, es ugy is fujt minden idoben a termeszeti adottsagok miatt. Homok nincs ami segitene, eleg magassan is van (2200 m ).
Na ennyi eleg lesz ...
Ami a "Fekete lovagot " illeti ...minden rendben lenne, titkolozas,hazugsagook ...stb . Egy kerdesem lenne ... Hogy a fenebe lehet az , hogy a mai technika lehetosegevel ez a valami ott olalkodik es senki sem nezte meg kozelebbrol . Az pedig , hogy 13.000 eve ott van ...hat ki a fene kezeli a palyamodositasokat ? Mert hat ... annyi ido alatt mar reg lezuhant volna ...

sfinx .jpg
sfinx .jpg (58.37 KiB) Megtekintve 14492 alkalommal.

venasszonyok.1.jpg
venasszonyok.1.jpg (52.15 KiB) Megtekintve 14492 alkalommal.
NE ROHANJ GYORSABBAN MINT AZ ANGYALKAD SZARNYAI ELBIRJAK
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

Szerző: obelix1 » 2014.06.14. 20:57

Szia real.alien.
Érdekes a hozzászólásod. Erről az Erdélyi helyről, ami állitólag olyan különleges, eddig nem is hallottam, de a Sfinxhez hasonló képet már láttam régebben.
Ha csak turisztikai csalogatónak szánták a sztoryt, az komoly félrevezetés az ottaniak részéről. Lehet hogy a régi román szekuritate talált ott valamit, vagy saját dolgaikat leplezik azzal a történettel, meg az is köztudott hogy a régi időkben sokat összehazudtak a román történészek-felső parancsra-igaz ez most is igy van, de az is igaz hogy a föld számos helyén találtak már órias maradványokat, fúrcsa barlangokat, de hogy ez a történet hogy jött létre azt nem tudom, csak másod kézből hallottam. Viszont az tény hogyha egy nagyobb hatolom talál valami különlegeset valahol arra ráteszik a kezüket és kisajátitják.
De bevallom az nagyon érdek hogy miért nem igaz semmi abból amit ott terjesztenek. Ird meg, hogy tudjuk mi is.
A sziklaformák nekem is ősi megalitikus szobroknak tünnek. A régiek a föld minden pontján alkottak hatalmas, üzenettel biró dolgokat.....az nálam is rendben van.

A "Fekete lovag " esetében a 13000 év az egy visszaverődött hullámokból kiszámitott időtartam. Az ilyesmiket inkább spekulációnak, vagy számitási kisérletnek tartom, de ha csak 100 éves is ,már az is nagy dolog lenne, hátha még több. Amúgy a közeli képek,amelyből néhány kimondottan jól sikerült azt bizonyitja hogy a Nasa ott járt, ők készitették a közeli képeket is, tehát érdekelte őket a dolog, csak itt is az agond hogy nem csak hogy nem közölnek többet,hanem látványosan is ferditanek, szokás szerint. Szerintem kizárt hogy az egy ember alkotta ürhajó legyen, ilyen tipust nem is láttam még, ráadásúl már az 50-es években javában ott volt, és ahhoz az időszakhoz képest túl fejlett az a hajó. Meg a körülötte való kapkodás, titkolózás is fúrcsa. Ha valóba a Discovery lett volna-amihez szintén nem is hasonlit-akkor miért nem publikus több információ róla. Azt nem hiszem el nekik, hogy egy általuk felküldött és elvesztett müholdat nem tudnának azonnal azonositani. Több központban is van megfigyelő állomásuk, ahhol csak az ürszeméttel és kiöregedett muholdakkal,ürhajókkal foglalkoznak. Hát több fúrcsaság is van körülötte, de én nem zárom ki azt hogy az egy valamikorról ideküldött, vagy idekerült meghibásodott ürhajó. de hogy ki vagy mi tartja pályán, vagy hogy belülről is megvizsgálta-e a Nasa, arról nincs információ.

üdv :D
no avatar
User

obelix1

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
109

Szerző: obelix1 » 2014.09.29. 13:35

http://www.ufosightingsdaily.com/2014/0 ... -from.html
Siasztok.

Ezt a hirt ajánlom figyelmetekbe. Érdekesség a 67P kométáról, amely talán más mint amit hinni lehet róla. Én úgy gondolom lehet igazság ebben az infoban, de mindenképp érdemes odafigyelni erre a témára és további kutatásokat végezni vele kapcsolatba. Itt egyből a naprendszer lakottsága és a lakott, irányitott holdak jutottak az eszembe, mert mi van ha ez a felefedezés további bizonyitéka az emlitetteknek.
no avatar
User

Bőkény

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
218

2013.01.19. 21:59

Dévaványa

Szerző: Bőkény » 2014.11.02. 13:56

Üdv.

Szerintem minden, naprendszeren belüli kőzetbolygón, van legalább egy bázis létesítve. Hogy ez Földönkívüli, vagy sem, az még kétséges. Ezért a bolygóközi élet is létezik, mivel el kell jutniuk a bolygókra valamilyen úton.
A leghihetetlenebb viszont az, hogy ezeket a bolygókat, s holdakat, valamilyen módszerrel mozgatják, elmozdítják megszokott pályájukról. A bolygó-közi mozgatók elnevezés találó lenne. Ezek hátrahagynak valamennyi szerves hulladékot is, s ezen megtelepszik az élet a világűrben is. Űrbogarak, űrférgek...
Üdv.: BB
User

chuck norris

Rang

Lelkes kutató

Lelkes kutató
207

2009.08.06. 14:23

Szerző: chuck norris » 2017.11.29. 14:07

User

zeti

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
5

2018.11.07. 16:11

Szerző: zeti » 2018.11.07. 17:46

Téma: Oumuamua

"Nagyjából egy évvel ezelőtt egy különös objektum haladt át a Naprendszeren: a jelek alapján az ‘Oumuamua nevű égitest egy idegen csillagrendszerből érkezett. Egy új tanulmány szerint az is elképzelhető, hogy az ‘Oumuamuát egy igen fejlett földön kívüli civilizáció hozta létre."

"A megfigyelések alapján az objektum meglepő módon felgyorsult, amikor elhaladt a Nap előtt. Egyes kutatók a jelenséget azzal magyarázták, hogy az égitest felszínén található illékony anyagok a csillag hője miatt elpárologtak, ez pedig növelte az ‘Oumuamua sebességét."

Nem lehet hogy csak lerakta a rakományát? Mikor ér ide?
User

zeti

Rang

Kezdő kutató

Kezdő kutató
5

2018.11.07. 16:11

Szerző: zeti » 2021.05.17. 08:09

Tobzoskáék le is rakták a rakományukat, azóta is nyögjük.
Előző