Arany László: Az élő Hold

Hold enigmák - 7.

 

„Szögletes kráter”

J-3b rácspont

 

 

„Miközben nézegettem a szokatlan alakzatok sokaságát, melyek eddig napvilágra kerültek, figyelmem ráterelődött a Cap-1 jelű fotó jobb felső részére. E terület nagyjából 435 fokos szögben kerülhetett a kamera lencséje elé, és (pontosan balra) alatta van annak a résznek, melyen egy gömböt láthatunk és kissé lejjebb egy darut…”

 

Elsőként Johnny Anonymus, ATS-tag számolt be róla.

 

      

 

„Szögletes kráter”

 

„Érdekesnek találtam, hogy akárhol is előfordulhat szögletes kráter a Holdon, első ránézésre legalábbis. Mindenféle kísérletem további részlet felderítésére zsákutcába futott (talán valaki, nagyobb szakértelemmel megáldva, sikeresebb lesz nálam). Talán ez a bizonyos terület képhamisításnak esett alá, nem vagyok benne biztos. A szögletes terület közvetlen szomszédságában talán további objektumok/szokatlan formák találhatók; nem tudni hova tartoznak...”

 

Elsőként Johnny Anonymus, ATS-tag számolt be róla.

 


 

Rendellenességek a Kopernikusz-kráterben

 

"További pára- és ködfoltok"

C-5 rácspont

 

 

A gőzölgő csővezetékről már esett szó korábban is, azonban a szögletes terület, kupolával a tetején, a kép közepén, ugyancsak figyelemre méltó. Senki sem vette észre, amíg John Lear, ATS-tag nem figyelt fel rá egy nagyméretű felvételen.

  


 

A falu

F-2-től G-3 rácspontig

 

 

Ha a beillesztett képrészletre nagyvonalaiban tekintünk rá, egyértelműen egy települést láthatunk. a közelebbi elemzés néhány igen szokatlan formát derít fel ezen a területen, az alábbi képen különbözőképpen jelöltük ezeket. Ami mindenekfelett különös, az a fényes, fehér színű köd a jobb alsó sarokban. Ha valaha is okunk lett volna feltételezni, hogy a Holdnak légköre van, ez alapján a felvétel alapján a dolog egyértelműnek tűnik. Figyeljük meg a pára-pamacsokat és a pöfékeléseket a hegyhát alsó részein és magasabban, a hegy jobb oldalán.

 

 

 


 

Még több pára

 

„Páraoszlop”

N-3c rácspont

 

    

 

Vessünk egy újabb pillantást a „Bújócska” alakzat környékére, itt található egy igen fényes, felemelkedő páraoszlop. Alant fényes „köd” látható, amint a sziklák között gomolyog. Egyértelműen kivehető a különbség a sziklák és a leheletszerű köd között.

 

Ugyanaz a felvétel, feliratokkal.

 


 

Aktív bányászati tevékenység

 

 

Nézzük meg a fenti képet, nincs olyan érzésünk, mintha nem természetes sziklákat látnánk? A közelebbi vizsgálat számos rejtélyes alakzat felbukkanását eredményezi. Először is a sima hegyhát, aztán láthatunk két „barlangot”, vagy „nyílást”, vízszintes előtérrel, pontosan a hegyhát mentén. Mivel erre a tájra szemből tekintünk, a „barlangok” nem lehetnek kráterek, merthogy egy sziklafalra tekintünk. Az alábbi színkiemelt képen megjelöltük a „permetet” a hegyen a felvétel alsó részén. Figyeljük meg, miként koncentrálódik az „áramlás” a hegyhát vonalán, hogy aztán ívben elhajoljon. A pára és a permet nagyon halványan szögletes alakzatokat vehetünk ki a hegyen, az eredeti felvételen ezeket a „struktúra” felirattal jelöltük. Jobb oldalt láthatjuk a „csövek és boltív” felállást, ezt már korábban bemutattuk. Tucatnyi további szokatlan formát láthatunk még ezen a fotón, ezek többségének célja felismerhetetlen marad, a képet azért tettük ide, hogy bemutassuk ezeket a megjelenésükben páratlan formákat.

 

 

 

 


 

Anomáliák a Kopernikusz-kráterben

Kopernikusz #3 felvétel

 

„Siló és gépezet”

0-8a rácspont

 

    

 

Ez a példány egy hegy tetején található, mely alatt pedig a csontkert.

 

A kereszt alakú gépezetre hivatkozik George Leonard „X-drón” néven a „valaki más is van a Holdon” – című írásában

 

Szépia színnel kiemelt változat.

 


 

„Csontkert A1”

N-9 rácspont

 

 

Igen sok struktúra látható itt, a középen objektum vagy rendkívül erős fényvisszaverő képességgel rendelkezik, vagy pedig önmaga sugároz jelentős mértékben fényt.

 

John Lear, ATS-tag felfedezése

 

 

A képen megjelenő csillagszerű alakzatot értékelve arra hajlunk, itt valószínűleg nem egy fényt, hanem többet látunk.

 

Színkiemeléssel hangsúlyoztuk a formákat. Papajake – ATS-tag, munkája

 

 

    

 

A fenti terület egyik részlete.

Figyeljük mega háttérben körvonalazódó gyűrű formákat.

 


 

„Csontkert A2”

O-9 rácspont

 

 

Ez a terület az előzőhöz képest attól jobbra van. Igen nehéz bármiféle részletet kivenni az objektumok erős fénye miatt.

 

 

 

 

Szépia színnel kiemelve a részletek.

A terület egyfajta roncstelep benyomását kelti, fémfelületen visszatükröződő fénnyel.

 


 

„C3B struktúra”

J-9a rácspont

 

      

 

A részletek szépia színnel kiemelve.

 


 

„Fal és kémény”

P-8a rácspont

 

    

 

 


 

„Visszaverődések”

P-8b rácspont

 

    

 

Nagyon nehéz részletet kivenni, a visszaverődés azonban rendkívüli fényerejű, az alakja pedig szögletes -  fémből álló felszínre utal.

 

Ez előző felvétel színkiemeléssel.

 


 

„Hangárak”

S-10 rácspont

 

 

 

Két struktúra, csúcsos tetővel és „kéménnyel” a tetején egészen tisztán látható. A négyszög alakú terület az épületek előtt szintén igen érdekes.

 

 

 

 


 

„Bújócska-3 – közelről”

J-8a rácspont

 

  

 

A kép közepe.

Ez az alakzat igencsak hasonlatos a „Bújócska-2” nevű alakzatra a Kopernikusz #1 felvételen.

 


 

„Üldögélő szürke”

 

 

Akár egy üldögélő szürke lény kontúrjait is kivehetjük. Talán senki másnak nem jutott eszébe ez a lehetőség, mint The Borg, ATS-tagnak, akinek szembeötlött a humanoid lény amint egy négyzeten üldögél. Mindenesetre érvényes itt is, hogy sok minden bele is látható alakzatokba.

 


 

„Enki és Ea”

 

 

Beth és Rik Riley kedvéért….

 


 

„Meztelen sziklamászó”

 

 

 

Rik Riley kedvéért… 

 

Vissza a nyitólapra