Füzes Zsuzsanna: Az élő Hold

Az Erőd

 

Az „Erőd” vagy „műveleti központ”

 

 

E-4 jelű térképpont

 

Ez a terület több okból az egyik legfontosabb a felfedezések közül:

1. Sok rendellenesség van ebben a szekcióban...

2. Aktív műveletre utaló bizonyíték

3. Itt por, füst és pára látható...

4. Ez összeegyeztethető a bányaműveleti elmélettel...

 

 

Bár ez a terület korán megragadta a figyelmünket, problémát jelentett kihozni a kép hasznos részleteit anélkül, hogy az eredeti tartalom megrongálódott volna. A távolság külön téma volt, de ebben a területben különösen jelen van egy súlyos kontrasztprobléma. Valamint, a vízjel megmutatkozik, ha jól ráközelít erre a területre valaki, tehát az embernek azonosítania kell és ki kell küszöbölnie a rendellenességeket, amiket a vízjel okozott. Szerencsére távolításkor a vízjel eltűnik, míg a rendellenességek nem. Az egyik legnagyobb tényezőt, ami elhomályosítja a kép egy részét, nem vettük figyelembe, amíg nem kísérleteztünk különböző fényekkel és színekkel. Felmerül a por és füst jelenléte, ami megmagyarázza a kitakart területeket, és hozzájárul, hogy a teljes megjelenés szemcsés és homályos legyen. Ennek a felfedezésnek a jó oldala, hogy mindazonáltal döbbenetes a mi ügyünk szempontjából, mert itt van a bizonyítékunk egy aktívan működő bánya jelenlétére (de legalábbis arra, hogy a hatvanas években ott volt).

 

Alább a kép egy feliratozott változata mutatja azokat a részleteket, amikről ezen az oldalon szó lesz.

 

 

Most részletesen fel fogjuk tárni ezt a területet. A legnyilvánvalóbb és a legtisztább alakkal fogjuk kezdeni…

 

Az óriási exkavátor

 

 

 

Ennek a képrészletnek a léptéke alapján ez az eszköz kb.  magas lehet. A lejtőn (mögötte) van, az Erőd fölött. Az alacsonyabb részt és a lejtős vonalat ezen a ponton füst homályosítja el. (Részletezve később.)  A .PNG formátum használata lehetővé teszi a böngésző számára jobban megjeleníthető kép mentését ezekről a rendellenességekről, így végül ki fogom cserélni a régebbi képeket.

 

    

 

Ez egy egyszerű nagyítással és szín hozzáadásával mutatja a rendellenességet…

 

 

Ha a fő formátum tiff, és a mentés png-ben történik a weboldal számára, ezt az eredményt kapjuk…

 

 

Utána egyszerűen nagyítjuk a png-t és ezt a képet kapjuk…

 

Megjegyzések:

„Engem nem emlékeztet exkavátorra, inkább olyan, mint egy alagútfúró gép.” – Raquel

 

 

Frissítés 2006.november 22.

 

A következő kép az előrehaladó vagy „boldogabbik” vége egy új alagútfúró gépnek Németországban. Egy pillantás a körülötte levő állványzatra, és rá fog érezni a méretére…

 

 

 

A kanalas-kerekes exkavátor működés közben

 

 

Ez az eszköz körülbelül 30 méter magas lehet, az Erőd mérete alapján, ami három emeletes épület, és a kráter feltételezett mélysége alapján. Látható a kerék felső része a központi kerékaggyal és a küllőkkel. Az alsó részt eltakarják a füst és porfelhők, amik az exkavátor előtt és mögött tornyosulnak fel. Fordítson különös figyelmet a porfelhőtől balra levő árnyéknak, szemben a kerékkel. A fényes fehér rész a kerék bal oldalán leginkább a gépről felszálló párára (gőzre) emlékeztet, gőzszerű kinézete és a felhő fényes visszaverődése vízpára jelenlétére utal, illetve a tény, hogy ez a felhő elhomályosítja a háttér egyéb jellegzetességeit.

 

 

Ez a kerék retusálatlan képe…

 

 

 

Színezve a részletek kiemelésére…

 

 

 

Feliratok mutatják a részleteket… Az árkádok, amint lefelé haladunk az oldalon, már fedettek...

 

 

Az exkavátor és a struktúra

 

 

A kereszt alakú eszköz pontosan olyan, mint egy földi exkavátor. Mögötte van egy szerkezet vagy valamifajta épület. A jobb alsó sarok az árkádrendszer része. 

 

 

   

 

Az exkavátor retusálatlan képe, jobb oldalon színessel kiemelve a részletek…

 

 

 

Feliratok mutatják a részleteket… Az árkádok, amint lefelé haladunk az oldalon, már fedettek...

 

 

 

Földi, lapátos exkavátor, összehasonlításképpen…

 

 

Az „Erőd” vagy műveleti központ

 

 

Ez határozottan egy nagy, többemeletes épület. A lejtő alatt levő hátsó bekötőúton van, ami egy fehéres vonalként látszik. Vegye észre, hogy az épület a lejtő hajlásszögének megfelelően van elhelyezve, ahhoz igazodik. Ha közelről megvizsgáljuk, voltaképpen figyelemre méltóan részletes az épület, ez nyilvánvaló, csak közelről kell szemügyre venni. Alább megkíséreljük kihangsúlyozni ezeket a részleteket. A szerkezet egy részét szintén füst homályosítja el, és azt, ami úgy néz ki, mint egy füstgomolyag, maga a szerkezet bocsátja ki magából.

 

 

Ez az erőd retusálatlan képe…

 

 

 

Színekkel kiemelve a részletek…

 

 

 

Feliratok mutatják a részleteket… Közelről nézve a szerkezet világosabb színű része a fehér tetővel tényleg úgy néz ki, mint egy különálló épület a fekete erőd mögött. Ezt arra a tényre alapozom, hogy az Erőd bal oldala hátrafelé tart, más szóval egy sarok az épületen. Szintén van egy harmadik „lámpaoszlop” ebben a szögben, a világosabb színű szerkezet előtt. Az Erőd felső élén kis kockás részletek látszanak, majdnem mint egy várfalon levő hornyolás. (Innen az Erőd elnevezés.)

 

Az Erődön belül van egy füstgomolyag, és hullámzik. Az épület előtt szintén füstöl valami. Ez volt az a füst, amiről eleinte kis fejtörést okozott kitalálni, hogy mi torlaszolja el a nagy exkavátort. A füst jobb oldalán a szerkezet érdekesebb részleteket mutat. Nehéz megmondani, ha ez egy különálló szerkezet, vagy az épületet éppen elrejti az emelkedő füst. A „lámpaoszlopok”, amik arról kapták a nevüket, amire hasonlítanak, most mégis inkább valami másnak tűnnek. Szintén figyelje meg az irányt, amerre a füst elmozdul… egy pillanat! Ez nem lehet… Nincs légkör vagy szél a Holdon…

 

Megjegyzések:

„Ez a valami nagyon úgy néz ki, mint egy börtönudvar… talán arra használják a fegyenceket, hogy sziklát törjenek a Holdon?... - George

 

 

Az árkád

 

 

Rendkívül érdekes szerkezet! Kicsit nehéz észrevenni, de ha egy ideig közelről figyeli, azért kivehető. Ez az Erőd előtt van balra, a lejtős rész felől érkezik és azután ráfordul az útra.

 

 

 

A kerék retusálatlan képe…

 

 

 

Színekkel kiemelve a részletek…

 

 

 

Feliratok mutatják a részleteket… A találkozási ponttól kezdve látható egyetlen vonal, ami folytatódik a lejtő irányába. Ahogy jön felénk, háromfelé válik, a vonalak jobbra kanyarodnak és fokozatosan egyre több részletet mutatnak, ahogy közelednek. Mind a három határozott íveket mutat, a legközelebbi látszik a legrészletesebben. Az elülső jobb oldalát elhomályosítja valami pára egy korábbi képről, és szintén van egy fekete dolog a közepén, vagy egy árnyék, vagy valami nem látható tárgy. Ez a két vizuális akadály hozzájárul a háromdimenziós megjelenéshez.

 

 

A furcsa gömbök és még több struktúra

 

 

Nézze ezt meg közelről! Úgy tűnik, mint egy emelvény fölött úszó gömb. Ez nem egy kráter, vagy gödör, ahogy fény éri jobbról, és balra árnyékot vet. Nincs árnyék a sötét kör alatt (rossz szög). Ez egy kör egy négyzet alakú emelvényen. Ez a tárgy nagyon szimmetrikus, és kiemelkedik a környezetéből. Úgy tűnik, valamilyen támaszték tartja az emelvényen.

 

       

 

Az emelvény és a gömb három nézete… #8

 

 

         

 

Ez a szerkezet az előző jobb oldalán van, még mindig a hátsó bekötőút mentén… #9

 

 

         

 

Tovább az út mentén… Egy torony kiszolgáló-egységgel vagy kábellel és más tereptárgyak… #10

 

 

         

 

Ez épp az út kanyarulatában van, túl az előző tornyon… #11

 

 

 

 

Áttekintés:

 

 1. Exkavátor és struktúra

 2. Árkád és a hátsó bekötőút kezdete

 3. Lapátos exkavátor működés közben

 4. Az Erőd és a második szerkezet, a számok közvetlen a lejtő vonalán láthatók

 5. Az óriási exkavátor

 6. Füst

 7. Az Erőd része, vagy egy külön szerkezet

 8. Gömb és emelvény

 9. Struktúrák

 10. Torony és struktúra

 11. Kereszt alakú struktúra

 

Érdekes megfigyelni, hogy a fenti szerkezetek mindegyike a hátsó bekötőút mentén helyezkedik el… Szintén figyelemre méltó, hogy úgy tűnik, a fehér felhőszerű foltok elhomályosítják az úttestet és más jellemzőket…

 

Frissítve: 2006. november 29.

 

 

Az emelvény és a gömb… GRID E-4

Ez az Erőd területéről készült, a Kopernikuszban

 

 

 

Az emelvény és a gömb…

Ez egy híres Mars-anomáliáról készült. Megér egy összehasonlítást… 

 

 

Vissza a nyitólapra