Füzes Zsuzsanna: Az élő Hold

A Hold felszínének rejtélyei

 

Lejtős út - Lunar Orbiter II

 

 

Megjegyzések:

Egyike azon konkrét bizonyítékoknak, mely fölött a leginkább átsiklottak, egy rendellenesség, ami valóban nagyon nagy, így könnyű figyelmen kívül hagyni, ha kis méretű rendellenességeket keresünk. Mindazonáltal, bár nagy, soha a legkevésbé sem vették számításba és még soha nem tették a szemünk elé. A fenti képen láthat egy finom lejtőt, ami hosszú utat fut be a képen keresztül. Figyelje meg a színt és a textúrát közvetlenül a vonal alatt. Nagyon finom szemcsés kő vagy kavics és sötétebb szürke, mint a környező terület. Pontosan úgy néz ki, mint egy lejtős bánya rámpa a Földön. Középen szintén láthat néhány fekete szögletes tárgyat, mind e vonal mentén van. Túl kicsik, hogy a részletek kivehetőek legyenek, de elég érdekesek ahhoz, hogy megérjen egy megjegyzést. Ez a lejtős terület keresztülfut a kép közepén, elmegy néhány domb mögött, majd bal oldalon visszakanyarodik és további utakat jelezve leereszkedik a kráter aljához.

 

 

Megjegyzések:

Ez ugyanannak a vonulatnak a folytatása az előző kép jobb oldalán, miután átvág egy domb mögé. Itt még inkább sík, és még mindig megvan a finom textúrájú lejtő kinézete. Ez a rész még közvetlenebb napfényben van, ennél fogva világosabb a színe. Figyelje meg a por feltűnését e szekció mentén, ugyanez a hatás látható, amikor egy teherautó végighajt egy sivatagi úton, az ott lévő apró fuvallatok sorozata az a „pamacs” a jobb oldalon. A kép közepén, éppen a lejtős vonal alatt látható 4 ív két csoportja. Ezeket egy másik szekcióban fogjuk részletezni.

 

 

Megjegyzések:

Ez még mindig UGYANANNAK a vonulatnak a folytatása az első kép bal oldalán. továbbra is egy finom egyenletes lejtő és felfelé emelkedik. Ez a vonulat majdnem keresztezi a teljes első képet. A középpontban (fehér doboz) található egy igen különös rendellenesség. Ezt a területet külön meg fogjuk nézni „Az Erőd” címszó alatt.

 

 

A bányásztevékenység mellett szóló érvelés

 

 

Megjegyzések:

A fenti képen megmutatjuk a lejtős út területét néhány tájékozódási pontot használva összehasonlításként. A Kopernikusz-kráter madártávlati látványában a C#5 terület az, ahol a lejtőnek lennie kellene, és teljesen ki van fehérítve. Még egy pixel nyom sincs… csak fehérség.

 

Zarniwoop, az ATS egy tagja felfedezett egy másik képet, ami megerősíti a lejtős út jelenlétét. A kép száma AS17-151-23260.jpg az Apolló küldetésből. Below Undo, az ATS tagja ugyanazokat a tájékozódási pontokat jelölte meg, mint a fenti képen.

 

 

 

Kopernikusz Kráter - Apollo 17 küldetés - AS17-151-23260

 

 

Megjegyzések:

Ez a Kopernikusz Kráter, amit az Apolló 17 képről vágtak le. Kattintson a fotóra a teljes méretű, nagy felbontású képért.

 

 

 

 

Megjegyzések:

Ez a Kopernikusz Kráter, amit az Apolló 17 képről vágtak le, a kráter bal oldalának egy közeli képrészlete magasabb szögből mutatja a lejtős utat, mint C#1.

 

 

Vissza a nyitólapra