Füzes Zsuzsanna: Az élő Hold

A "szeplős" hegygerinc

 

„Az aktívan működő bánya”

 F-5-től G-5-ös térképpontig

 

 

 

Megjegyzések:

Megnézve a fenti képet, az embernek megint az az érzése, hogy ez nem lehet természetes szikla. Közelebbről megvizsgálva, számos rejtélyes dolog található rajta. Az első egy sima, lapos vonulat, aztán látható két nagy barlang vagy nyílás, sima aljjal, éppen a hegygerinc vonala mentén. Ahogy a barlangok elejét nézzük a képen, ezek nem lehetnek kráterek, mert egy kőfalat látunk. Alább a színezett képen kihangsúlyoztuk a párát és a „szeplőket” a dombon. Figyelje meg a koncentrált "megfolyást" a gerinc vonalán, ahogy legyezőszerűen szétterjed egy görbe boltíven. A pára és a permet között, azon a vonulaton, amit éppen hogy ki lehet venni,  derékszögű alakzatok vannak, melyek az eredeti képen „szerkezetként” vannak feliratozva. Jobb oldalon vannak a csövek és az ív, amiket korábban mutattunk. Még néhány kockaszerű rendellenesség van alatta, de ismeretlenek maradnak (vagy épp hozzá tartoznak) a furcsa megjelenésük miatt.

 

 

 

A szivattyúház

 F-5a térképpont

 

 

 

 

Megjegyzések:

Ez a kis szerkezet egy vonulat tetején helyezkedik el, és méretarányos. A fényes „kieresztés” látványa mindkét oldalon gőzre utal, mint a szivattyúház mögötti kibocsátás, és az ívelt permetfelhő, ami leereszkedik a dombon a jobb oldalon.

 

 

Csövek és ívek

G-5 térképpont

 

    

 

Egy nagyon szokatlan tárgy. Valamennyire árnyékban van, de a csövet elöl és a gömböt felül könnyen ki lehet venni. Persze nem természetes képződmény. A vonulat jobb oldalán van fent.

Színekkel kiemelve a részletek

 

 

Csövek és ívek;

G-5b térképpont

 

    

 

A fent levő csövektől jobbra gyengén kivehető egy boltív. Mivel vékonynak néz ki, leginkább egy vázszerkezetre hasonlít.

Színekkel hangsúlyozva a részletek

 

 

A falu

 

 

 

Megjegyzések:

Bizonyos távolságból nézve ezt a balra levő területet, azt az általános benyomást kelti, mint egy tájba simuló város. Közelebbről megvizsgálva néhány furcsa rendellenesség van ezen a területen, melyeket a fenti kép jelez. De a leginkább szembeötlő a fényes fehér köd a jobb alsó sarokban. Ha valaha téma lehetett hogy a Holdnak van-e valamiféle légköre, hát ez lehetett az. Nézze meg egészen közelről ezeket a bóbitákat és pamacsokat az alacsonyabb, és a jobb oldali, magasabb hegyvonulat fölött.

 

 

 

Megjegyzések:

Ennek a körzetnek van a leginkább „kiépített jellege” a hegyvonulaton. A lenti három képmelléklet mutatja a lehető legjobban a szerkezeteket.

 

     

 

A bal szélső két párhuzamos „kart” mutat a tárgy fölött, a középső jobbra dőlő alakzatot és legalább két sort vagy lépcsőt., míg a harmadik úgy fest, mint egy kerek tartály, kiszolgáló berendezéssel balra lent. Ez árnyékot vet, és pontosan jobbra helyezkedik el a szélesebb látószögű kép nyújtotta látványhoz képest.

 

 

A ködben

 A köd bóbitái;  H-2 térképpont

 

    

 

A „falu” felső képének jobb alsó sarkában úgy tűnik, mintha a köd mozogna. A kis bolyhok felemelkednek és felhőszerű állapotot jeleznek.

Kékkel kiemelve a köd.

 

 

A ködben

 

 

 

Megjegyzések:

A köd több csomóban fölé emelkedik valaminek, ami akár egy út is lehet, ám ez olyannyira világos felhő, mint a természetben. Ezek a képek jó okot adnak rá, hogy elgondolkozzunk valamifajta légkör jelenlétéről a Holdon.  

 

Vissza a nyitólapra